اکونومیست: اوکراین برای بقا میجنگد، نه پیروزی
به گزارش رسانه انگلیسی، با توجه به پیشروی مداوم روسیه در اوکراین و توان محدود متحدان غربی کییف در حمایت از این کشور، اوکراین و متحدان غربیاش توان پیروزی در این جنگ را نداشته و تنها برای جلوگیری از دستیابی روسیه به یک پیروزی تمامعیار میکوشند.
پس از گذشت ۹۷۰ روز از جنگ اوکراین، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در سفر به کییف در ۲۱ اکتبر به طور علنی گفت «پوتین حتی به یک هدف راهبردی نیز دست پیدا نکرده است. مسکو هرگز در اوکراین پیروز نخواهد شد.» اما همکاران او در پنتاگون، مقامات غربی و بسیاری از فرماندهان اوکراینی در پشت پرده، بیش از پیش نگران مسیر جنگ و توان اوکراین برای متوقف کردن پیشرویهای روسیه طی شش ماه بعدی هستند.
در یادداشت نشریه اکونومیست با این مقدمه آمده است: نیروهای اوکراینی توانستهاند پوکروفسک، شهری جنگزده در منطقه شرقی دونباس را حفظ کنند که باعث آزردگی پوتین شده است. اما در جای دیگری از خط مقدم، روسیه در حال باز کردن راه خود از میان استحکامات دفاعی اوکراین است. در کوپیانسک شمال هم نظامیان آن صفآرایی نیروهای اوکراین را در نزدیکی رودخانه اوسکیل 2 دسته کردند. ارتش روسیه در چاسیو یار در شرق نیز پس از شش ماه تلاش، از کانال سیورسکی دونتس گذشته است. آنها در جنوب نیز در ووهلدار و اطراف آن دست برتر را دارند و در حال پیشروی به سمت کوراخوف از 2 جهت هستند. این در حالی است که اوکراین در کورسک روسیه، حدود نیمی از قلمرو تصرفشده در سال جاری را از دست داده است.
اکونومیست نوشت: مشکل از دست دادن بخش بزرگی از قلمرو نیست که محدود است و هزینه گزافی را نیز همزمان با فرسایش تدریجی نیروهای اوکراینی به روسیه تحمیل کرده است. آمریکا ارزیابی کرده که حدود ۶۰۰ هزار نفر از آغاز جنگ مجروح شده یا جان خود را از دست دادهاند و طبق اطلاعات اوکراین، ۵۷ هزار نفر فقط در اکتبر سال جاری جان خود را از دست دادهاند. یگانهای ارتش اوکراین نیروی خود را از دست داده، کمبود تجهیزات و نیروی انسانی دارند و بر اثر تلفات سنگین، خسته شدهاند.
بهرغم تصویب قانون جدیدی برای سربازگیری در ماه مه، ارتش این کشور با اعزام نیروهای جایگزین کافی مشکلات زیاده داشته است؛ مردان جوان تمایلی به نامنویسی برای خدمت سربازی ندارند؛ مدت آن در بهترین حالت، نامحدود و در بدترین حالت، بازگشتناپذیر است. رهبران شرکای غربی اوکراین از آن میخواهند حداقل سن سربازگیری را از ۲۵ نیز پایینتر بیاورند تا ظرفیت نیروهای ذخیره افزایش پیدا کند. اما برخی حساسیتهای سیاسی و نگرانی از بروز بحران جمعیتی، سد راه هرگونه تغییری در این زمینه شده است.
در ادامه این مطلب آمده است: «جک واتلینگ» عضو اندیشکده «خدمات متحد سلطنتی» در لندن چند دلیل را عامل اقبال رو به افول اوکراین در این جنگ میداند. یکی از آنها کمبود سامانههای رهگیری دفاع هوایی است که امکان «جاسوسی مداوم و گسترده» پهپادهای شناسایی روسیه را فراهم میکند. این امر موجب سرازیر شدن موشکهای بالستیک و پهپادهای روسیه علیه توپخانه اوکراین در پشت خط مقدم و بمبهای سرشی علیه نظامیان در خط مقدم میشود و روسیه را قادر میسازد پیشرویهای تدریجی اما پیوستهای با یگانهای کوچکتر داشته باشد. ذخایر محدود گلولههای توپ، تانکها و خودروهای زرهی آن بر این مشکل میافزاید. هرچه قدرت آتش و نیروی زرهی کمتر باشد، اتکای بیشتری به نیروی پیادهنظام وجود دارد.
در این میان، ارتش روسیه نیز با مشکلاتی جدی مواجه است. سال بعد، مسکو یکسوم بودجه ملی خود را هزینه بخش دفاعی خواهد کرد که اقتصاد غیرنظامی را در این روند در مضیقه قرار خواهد داد. شاید تورم بیش از دو برابر میزان رسمی آن خواهد شد که بالای ۸ درصد است. یک مقام اطلاعاتی اروپایی با گفتن این که خانوادههای روسی در ۲۰۲۵، کمکم مشکلات اقتصادی را برای اولین بار احساس خواهند کرد، افزود نشانههای اولیه خستگی جنگ در میان کسانی که از نزدیک درگیر این جنگ بودهاند، مثلا مادران و اعضای خانواده، احساس میشود.
این یادداشت میافزاید: روسیه در میدان جنگ به تاکتیکهای ناشیانهای متکی است که منجر به تلفات سنگین میشود. تصمیم قرض گرفتن هزاران نفر از نظامیان کرهشمالی نیز که گمان برده میشود در کورسک به خدمت گرفته شوند، نشان میدهد که یگانهای ارتش روسیه نیز با کمبود نیرو مواجه هستند. مقام اروپایی که پیشتر به او اشاره شد، میگوید ستاد کل ارتش و وزارت دفاع روسیه در حال اعمال فشار زیادی به کرملین برای سربازگیری و اعزام بیشتر نیرو هستند.
صنایع دفاعی روسیه تا حدی به نوسازی ذخایر زمان اتحادیه جماهیر شوروی وابسته است که موجودی آن در برخی بخشها مانند خودروهای زرهی رو به کاهش است. با این حال، تولیدات آن از خط تولیدهای غرب پیشی میگیرد. اتحادیه اروپا مدعی است که سالانه، بیش از یک میلیون گلوله تولید میکند؛ تولیدات روسیه سه برابر این میزان است. یک منبع مطلع از روند کمکهای تسلیحاتی آمریکا به اوکراین میگوید، «نمیدانم چطور میتوانیم تولید کافی و عرضه کافی داشته باشیم. ذخایرمان آن قدر نیست که بدون خطرات جدی در جاهای دیگر، چیزی به آنها بدهیم.» روسیه در زمینه نیروی انسانی نیز برتری دارد. به گفته یک مقام ارشد ناتو، ارتش روسیه هر ماه، حدود ۳۰ هزار نفر را ثبتنام میکند. مقام رسمی دیگری نیز میگوید، این میزان برای اهداف داخلی کافی نیست اما برای جبران تلفات عظیم ماههای اخیر کافی است.
اکونومیست در بخش پایانی این مطلب آورده است: روسیه نمیتواند تا ابد بجنگد. اما نگرانی مقامات آمریکایی، اروپایی و اوکراینی این است که با رویه موجود، شکست اوکراین فرا برسد. این روحیه مایوسکننده در تغییراتی که در لحن آمریکا ایجاد شده نیز مشهود است. مقامات ارشد مانند آستین هنوز اظهارات اطمینانبخشی را مطرح میکنند و وعده پیروزی اوکراین را میدهند. اما کسانی که در بطن برنامهریزی پنتاگون هستند، میگویند در عمل، بلندپروازیهای اوایل ۲۰۲۳، یعنی باز پس گرفتن قلمرو اوکراین یا وادار کردن غافلگیرانه روسیه به مذاکرات صلح به واسطه وارد کردن ضربهای حسابشده، جای خود را به تمرکز دقیق بر جلوگیری از شکست داده است. یکی از افرادی که در این برنامهریزیها مشارکت دارد، میگوید، «در این برهه، ما بیشتر درباره چگونگی جان به در بردن اوکراین فکر میکنیم.»
گردانندگان پس پرده جنگ اوکراین که سومین سال خود را سپری میکند تحت تاثیر فشارهای سنگین نظامی و مالی این درگیری بر متحدان اروپایی واشنگتن تلاش میکنند با ادعاها در مورد اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه پای سئول را به آتش این جنگ باز کنند
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین که بدنبال نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی مسکو از سوی غرب که در نهایت در پنجم اسفند ۱۴۰۰ برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، تاکنون با حمایت های هنگفت مالی و نظامی غرب همچون کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سرکردگی آمریکا ادامه یافته و مسیر هرگونه دیپلماسی برای پایان بخشیدن به آن به ظاهر مسدود شده است.
مخالفت آمریکا با هر تلاشی برای برقراری صلح در اوکراین
در همان هفته های اولیه آغاز جنگ، تلاش های میانجیگرانه ترکیه با دعوت از هردوسوی مناقشه در نشست استانبول، می رفت تا به انعقاد پیمان صلحی منجر شود که در پایان به یکباره و بدون نتیجه نافرجام ماند.
نعمان کورتولموش، رئیس مجلس ملی ترکیه در مورد مذاکرات آتشبس در آن سال تاکید کرد: ما به آخرین نقطه برای دستیابی به صلح (در اوکراین) رسیده بودیم. تنها کاری که باید انجام میشد این بود که امضای طرفین را در کاخ دولما باغچه (در استانبول) بگیریم.
وی در گفتگو با شبکه «هابرتورک» گفت: متاسفانه تعدادی از کشورها نمیخواستند جنگ پایان یابد. زیرا ایالات متحده از طریق جنگ در اوکراین، تلاش میکرد تا قاره اروپا را یکپارچه کرده و روسیه را تحت فشار قرار دهد چون آشفتگیهای منطقهای را برای منافع خود ضروری میدانست.
دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم در سازمان ملل متحد، مورخ چهارشنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۲ درمورد تعلل طرف غربی در برقراری صلح در جنگ اوکراین، عنوان کرد که برقراری صلح در اوکراین به دلیل فقدان هر نوع تلاش دیپلماتیک از سوی کشورهای غربی به این زودی ها میسر نخواهد شد.
چین نیز طرح صلحی را برای جنگ اوکراین ارائه کرد که با مخالفت شدید آمریکا مواجه شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درخواست برای برقراری آتشبس فوری در اوکراین، از جمله از سوی چین را یک دام «شرم آور» خواند.
وی در یک نشست مجازی در مورخ ۲۸ مارس ۲۰۲۳ برابر با هشتم فروردین ماه ۱۴۰۲ با همتایان خود از سایر کشورها در مورد مسائل دستیابی به صلح عادلانه و پایدار در اوکراین با توجه به پیشنهاد چین در این باره گفته بود: آنچه در ظاهر جذاب به نظر میرسد میتواند به یک دام شرم آور تبدیل شود که باید بسیار بسیار مراقب آن باشیم. دعوتها برای برقراری آتشبس در واقع میتواند درگیریها را متوقف کرده و به مسکو اجازه دهد تا دستاوردهای خود را تحکیم کرده و زمان لازم را بدست آورد تا نیروهایش بعد از استراحت با تدارک مجدد دوباره حمله را آغاز کنند.
نشانههای ضعف کشورهای عضو ناتو از ادامه حمایتها از کییف
کشورهای عضو ناتو در سال جاری میلادی یک به یک نسبت به کسری مالی و تهی شدن زرادخانه های خود ناشی از فشار تقبل هزینه جنگ اوکراین، خبر داده و امکان جایگزین ساختن تسلیحات و مهمات ارسال شده به کییف را مسالهای زمانبر عنوان کردند. برخی حتی نسبت به ضعف دفاعی خود به علت خالی بودن زرادخانه هایشان در صورت هدف قرار گرفتن، هشدار دادند.
ینس استولتنبرگ دبیرکل وقت ناتو در مورخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ هشدار داد که آهنگ تولید مهمات در کشورهای عضو این پیمان پاسخگوی نیاز ارتش اوکراین نیست.
درهمین حال آژانس خبری یونایتدپرس در مورخ ۲۰ تیر ۱۴۰۲ گزارش داد: برخی منابع خبری در داخل اوکراین میگویند که این کشور منابع نظامی کافی از غرب دریافت نمیکند و اروپاییها قادر به تامین سلاح مورد نیاز کییف نیستند.
یاشار گولر وزیر دفاع ترکیه در مورخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی ترکیه در مورد ضعف غرب در تامین تسلیحات مورد نیاز کییف گفته بود: در شرایط جنگ بین اوکراین و روسیه، شاهدیم که حدود ۳۰ کشور غربی، با هم قادر به تامین نیازهای اوکراین در زمینه مهمات نیستند.
روی آوردن غرب به سوی منابع دست نخورده تسلیحاتی خاور دور
بدنبال ناتوانی کشورهای غربی در تداوم روند تامین تسلیحات و مهمات مورد نیاز اوکراین برای ادامه دادن جنگ فرسایشی که اروپا را درگیر خود کرده است، حال دست های پنهان پس پرده توجه را به سوی منابع دست نخورده تسلیحاتی خاور دور جلب میکنند.
نخستین جرقه این توجه توسط استولتنبرگ و مطرح کردن کمک تسلیحاتی سئول به کییف زده شد.
وی در مصاحبه ای در مورخ ۹ تیر ۱۴۰۳ با خبرگزاری یونهاپ گفته بود «ناتو از هرگونه کمک کرهجنوبی به اوکراین استقبال میکند».
وی با اتخاذ سیاستی دوگانه در این مصاحبه هرگونه حمایت نظامی و کمک به روسیه را «نامشروع» و به عکس کمک به اوکراین را «مشروع» خوانده و گفته بود: نباید از لحاظ اخلاقی حمایتهای سئول از کییف را با حمایتهای پیونگیانگ از مسکو یکی و همطراز دانست.
دبیرکل سابق ناتو دراین مصاحبه گفته بود: کره جنوبی از صنایع پیشرفته دفاعی برخوردار و دارای مهمات بسیاری است که میتواند مورد نیاز اوکراین باشد. البته که این امر به تصمیم (مقامهای) کره جنوبی وابسته است.
اظهارات استلوتنبرگ در این مصاحبه به دنبال برخی نشانه ها از سوی سئول مبنی بر احتمال تامین تسلیحاتی اوکراین صورت گرفت چراکه کره جنوبی پس از امضای پیمان جدید دفاعی بین مسکو و پیونگ یانگ، چنین تمایلی از خود نشان داده بود.
حضور نیروهای کره شمالی در روسیه، دستآویزی برای فشار بر سئول
مارک روته دبیر کل ناتو روز دوشنبه با تکرار ادعای کره جنوبی، عنوان کرد که نیروهای کره شمالی برای کمک به روسیه در جنگ علیه اوکراین در حال حاضر در کورسک مستقر شدهاند.
وی افزود: استقرار نیروهای کره شمالی توسط مسکو نشان دهنده افزایش قابل توجه دخالت مداوم کره شمالی در جنگ غیرقانونی روسیه و گسترش خطرناک جنگ است.
اکنون غرب با انتشار پی در پی اخباری پیرامون اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه و ادعای اینکه این نیروها به جبهه جنگ با اوکراین منتقل شدهاند، سئول را که تا پیش از این اقدام به کمک های غیر نظامی به کییف کرده بود، هرچه بیشتر برای ارسال تسلیحات نظامی تحت فشار قرار دادهاند.
در ادامه انتشار این اخبار و فشاری که طرف غربی در این زمینه بر سئول به منظور گشودن زرادخانه های خود برای جنگ اوکراین وارد میکند، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مورخ سهشنبه هشتم آبان ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که استقرار هزاران سرباز کره شمالی در خط مقدم، جنگ تقریباً سه ساله را بین المللی میکند.
انتشار این اخبار و واکنشها به آن در روزهای گذشته به عملکردی ثابت در رسانههای کره جنوبی تبدیل شده است. خبرگزاری یونهاپ امروز (چهارشنبه ۹ آبان ماه) در تازه ترین خبرهایی که در این باره منتشر و از آن ابراز نگرانی میکند، گزارش داد: بنابر اعلام «آژانس اطلاعات دفاعی» (کره جنوبی ) این احتمال وجود دارد که تعدادی یگان های پیشرو به خط مقدم (جنگ اوکراین) اعزام شده باشند.
رسانه انگلیسی ضمن اشاره به وضعیت ناامید کننده ارتش اوکراین، گزارش داد که روسیه نیمی از قلمروهای خود را در «کورسک» بازپس گرفته و همین مسئله ضربهای را به «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین و نیروهای آن وارد کرده است.
به گزارش ایسنا، ارتش اوکراین در شرق نیروهای خود را از دست میدهد و بهرغم حملات غیرمنتظرهای که به «کورسک» روسیه داشته و همچنین تسلیحات زیادی که از غرب دریافت میکند، قادر به حفظ مواضع خود نیست و نیروهای روسیه هر چند با دستاوردهای کم به پیشرویها در دونباس (شرق اوکراین) ادامه میدهند.
روزنامه «تلگراف» در گزارشی مینویسد: «روسیه تاکنون نیمی از قلمروهای خود در کورسک را بازپس گرفته و طبق ارزیابی برخی مفسران و تحلیلگران نظامی، همزمان با آغاز فصل سرما و بارندگی، زمین در کورسک گِل و نمناک میشود و همین مسئله باعث پیشرویهای بیشتر روسیه خواهد شد زیرا نیروهای ارتش این کشور خودروهای مجهز به زنجیر بیشتری نسبت به نیروهای ارتش اوکراین دارد.»
«بوریس روژین» بلاگر نظامی حامی کرملین با انتشار ویدئویی از سربازان اوکراینی که در حال تقلا برای بیرون کشیدن یک خودروی نظامی از گلولای بودند، نوشت: «نیروهای اوکراینی از داشتن خودروهای چرخدار گلایه اما نیروهای روسی بر روی خودروهای مجهز به زنجیر شرط بندی میکنند.»
«امیل کاستهلمی» تحلیلگر نظامی گروه «بلک بِرد» مستقر در فنلاند نیز میگوید: «زمینی که نیروهای اوکراینی سعی دارند در کورسک از آن دفاع کنند، به نفع آنها نیست. این منطقه عمدتا دارای زمینهای بزرگ و پهناور با پوشش طبیعی محدود است. همچنین بدون استحکامات مناسب، دفاع از آن میتواند دشوار باشد.»
در همین رابطه، «آپتی علاءالدینوف» فرمانده یگان نیروهای ویژه آخمات روسیه و معاون اداره نظامی-سیاسی وزارت دفاع این کشور روز سهشنبه با انتشار ویدئویی در پیامرسان تلگرام خود عنوان کرد: «هنگامی که من ۲ ماه پیش به اینجا آمدم، گفتم که دشمن را نابود خواهیم کرد و آنها را بیرون خواهیم راند. تقریبا نیمی از قلمروها آزاد شدهاند و ارتش اوکراین بهزودی در کورسک متواری خواهد شد.»
روزنامه «تلگراف» در ادامه این گزارش مینویسد: «حمله اوکراین به کورسک با هدف افزایش روحیه غیرنظامیان اوکراینی انجام شد اما در عوض نیروهای ارتش این کشور به جای آنکه نیروهای روسیه را از خط مقدم دور کنند و به حفظ مواضع خود مشغول شوند، دفاع اوکراین را ضعیف کردند.»
رسانههای غربی پیشتر در گزارشهای متعددی تاکید کردند: «اوکراینیها میخواستند کرملین مجبور شود نیروهایش را از دیگر بخشهای جبهه جهت پاسخ به حمله متفرق کند تا بدین ترتیب فشار علیه اوکراینیها کاسته شود. همچنین اوکراینیها قصد داشتند تا با در اختیار گرفتن قلمروهای روسیه، این کشور را در میز مذاکره تحت فشار قرار دهند.»
«ولودیمیر زلنسکی» روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکههای اجتماعی اذعان کرد: «پنج روز است که روسها تلاش کردهاند تا دفاع ما را در کورسک درهم بشکنند اما نیروهای اوکراینی در حال حفظ مواضع هستند.»
اما این درحالیست که روزنامه «تلگراف» در پایان این گزارش به نقل از «اولگ سینگوبوف» رئیس منطقه خارکیف مینویسد: «وضعیت ارتش اوکراین بدتر میشود و ما نمیتوانیم نسبت به تامین برق در فصل سرما و کمکهای بشردوستانه اطمینان حاصل کنیم.»
نیویورکتایمز: پیشرویهای روسیه اوکراین را در اهدافش ناکام میگذارد
رسانه آمریکایی گزارش داد، نیروهای ارتش روسیه روستاهایی را که پیشتر نیروهای اوکراینی به دنبال حمله به خاک روسیه اشغال کرده بودند، بازپس گرفتهاند و احتمالا این پیشرویهای ارتش روسیه، امید کییف را برای داشتن امتیازاتی بر سر میز مذاکره تضعیف میکند.
به گزارش ایسنا، اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال جنگ خواهد شد و وضعیت این کشور هماکنون در وضعیت سختتری به نسبت قبل قرار دارد. ارتش اوکراین در شرق نیروهای خود را از دست میدهد و بهرغم حملات غیرمنتظرهای که به «کورسک» روسیه داشته و همچنین تسلیحات زیادی که از غرب دریافت میکند، قادر به حفظ مواضع خود نیست و نیروهای روسیه هر چند با دستاوردهای کم به پیشرویها در دونباس (شرق اوکراین) ادامه میدهند.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با استناد به تصاویر میدان نبرد که توسط گروههای مستقلی که از تصاویر ماهوارهای استفاده میکنند، منتشر شده، مینویسد: «طی روزهای اخیر، نیروهای روسیه تلاشها را برای بیرون راندن نیروهای اوکراینی از منطقه کورسک تشدید کردهاند و چندین عملیات را با خودروهای زرهی انجام دادهاند.»
«دیپاستیت» گروهی که روابط نزدیکی با ارتش اوکراین دارد و تصاویر منطقه جنگ را بررسی میکند، اعلام کرد: «بهطور کلی وضعیت در کورسک خوب نیست. نیروهای اوکراینی اقداماتی را برای بهثبات رساندن وضعیت انجام میدهند اما بهدست آوردن آنچه از دست دادهاند، بسیار دشوار است.»
«امیل کاستهلمی» تحلیلگر نظامی در گروه «بلک بِرد» مستقر در فنلاند میگوید: «برخی از یگانهای روسی موفق شدهاند پیشروی نسبتا زیادی داشته باشند و این مسئله باعث ایجاد مشکلات و خساراتی برای طرف اوکراینی شده است.»
طبق گفته این گروه، اوکراین همچنان «حدود ۷۷۶ کیلومتر مربع از خاک روسیه» را در اختیار دارد که در مقایسه با حدود ۱۰۳۶ کیلومتر مربع در هفتههای اول حمله غیرمنتظره خود به منطقه کورسک که اوایل ماه اوت آغاز شد، کمتر است.
در همین رابطه، «آپتی علاءالدینوف» فرمانده یگان نیروهای ویژه آخمات روسیه و معاون اداره نظامی-سیاسی وزارت دفاع این کشور با انتشار ویدئویی در پیامرسان تلگرام خود عنوان کرد: «هنگامی که من ۲ ماه پیش به اینجا آمدم، گفتم که دشمن را نابود خواهیم کرد و آنها را بیرون خواهیم راند. تقریبا نیمی از قلمروها آزاد شدهاند و ارتش اوکراین بهزودی در کورسک متواری خواهد شد.»
روزنامه نیویورک تایمز از اهداف حمله اوکراین به «کورسک» روسیه مینویسد: «اوکراینیها میخواستند کرملین مجبور شود نیروهایش را از دیگر بخشهای جبهه جهت پاسخ به حمله متفرق کند تا بدین ترتیب فشار علیه اوکراینیها کاسته شود. همچنین اوکراینیها قصد داشتند تا با در اختیار گرفتن قلمروهای روسیه، این کشور را در میز مذاکره تحت فشار قرار دهند.»
این رسانه آمریکایی تاکید میکند: از آنجایی که اوکراین در هدف اول شکست خورد، حالا به هدف دوم با برنامهای موسوم به «طرح پیروزی» متوسل شده است.
طبق آنچه رسانههای غربی گزارش دادهاند، اگرچه «طرح پیروزی» علنا اعلام نشده، اما ظاهرا از چهار بند تشکیل شده است و از جمله آنها میتوان به «تداوم حملات اوکراین به کورسک، تضمینهای امنیتی به سبک ناتو، ارسال تسلیحات پیشرفته بیشتر و کمکهای مالی بینالمللی برای اوکراین» اشاره کرد.
«امیل کاستهلمی» با اشاره به آینده اوکراین میگوید: «ضدحملات مداوم روسیه موجب شده تا اهمیت سیاسی مناطق تحت کنترل اوکراین در کورسک کاهش یابد. اگر وضعیت کنونی ادامه پیدا کند، اوکراینیها احتمالا باید نسبت به حضور خود در این منطقه و آینده کل عملیات تجدید نظر کنند.»
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکههای اجتماعی اذعان کرد: «پنج روز است که روسها تلاش کردهاند تا دفاع ما را در کورسک درهم بشکنند اما نیروهای اوکراینی در حال حفظ مواضع هستند.»
این درحالیست که نیویورک تایمز در پایان به نقل از تحلیلگر نظامی گروه «بلک بِرد» مینویسد: «مشخص است که اوکراین بهخوبی نمیتواند خطوط را حفظ کند.»
سپوتنیک
سناریوی سرکاری آمریکایی
اخیرا ویلیام برنز رئیس سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در نشستی با همتایان قطری و اسرائیلی خود در دوحه پیشنهاد جدیدی برای برقراری یک آتشبس ۲۸ روزه در غزه ارائه داده است.
برخی امیدوار هستند این پیشنهاد آمریکا بن بست دو ماهه در مذاکرات آتش بس را بشکند.
بیش از یک سال از کشت و کشتار و قتل عام مردم فلسطینی میگذرد و ایالات متحده دست و پای مجامع بین المللی را بسته تا اسرائیل موفق شود کاری کند ولی اسرائیل موفق نشده حتی یکی از اهداف اعلامی خود در ابتدای عملیات را محقق کند.
خواست فلسطینی ها هم کاملا واضح و روشن است، آتش بس دائم، عقب نشینی اسرائیل از غزه، آزادی اسرای فلسطینی در مقابل اسرای اسرائیلی، شکست محاصره بیست ساله اسرائیل بر مردم غزه و بازسازی مجدد غزه.
مشکل در این است که تکلیف اسرائیلی ها معلوم نیست و هر وقت که همه کارها تمام می شود و همه منتظر رسیدن به نتیجه هستند به یکباره اسرائیل بهانه ای جور می کند تا مذاکرات را به هم بزند.
این را بنده از روی تحلیل نمی گویم بلکه به استناد اظهارات همه مذاکره کنندگان در مذاکره های سابق از جمله مذاکره کنندگان اسرائیلی که نتانیاهو را متهم به سنگ اندازی می کردند می گویم.
به هرحال امروزه به نظر می رسد با توجه به بن بستی که اسرائیل با آن موجه شده و نتوانسته حتی یک اسیر اسرائیلی را به زور آزاد کند و مقاومت فلسطینی ها ادامه دارد و هر روز تعدادی سرباز اسرائیلی در غزه کشته و زخمی می شوند و خانواده های اسیران اسرائیلی هر روز تظاهرات برپا می کنند و... آمریکا به میدان آمده تا بلکه بتواند کاری کند اسرائیل را از این منجلاب بیرون بکشد.
شکست های پیاپی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان و شکست عملیات کذایی اسرائیل بر علیه ایران مزید بر علت شده تا نظامیان درون اسرائیل شروع کنند به سیاستمداران اعتراض کردن که اینها دارند قربانی بی هدفی سیاست مداران تندرو می شوند (برداشت از اظهارات اخیر وزیر دفاع اسرائیل).
به این ترتیب می توان گفت هدف ویلیام برنز بیش از اینکه پیدا کردن راهی برای حل ماجرا باشد به دنبال آن است که فرصت تنفسی برای اسرائیل فراهم کند تا بتواند خود را جمع و جور کند، مخصوصا که هفته آینده انتخابات آمریکا برگزار می شود و معلوم می شود چه کسی رئیس جمهوری خواهد شد.
البته برخی هم باور دارند هر کسی رئیس جمهوری شود بایدن در دوره انتقالی اسرائیل را وادار خواهد کرد تا جنگ را متوقف کند چون نمی خواهد کارنامه سیاسی خود را با وجود جنگ و کشت و کشتار در غزه و لبنان ببندد.
به هر حال پیشنهاد ایالات متحده بیش از اینکه به نفع فلسطینی ها باشد به نفع اسرائیل می باشد و بسیار بعید به نظر می رسد فلسطینی ها بپذیرند در مقابل یک آتش بس کوتاه مدت اسیرانی را که در اختیار دارند آزاد کنند تا بعدا اسرائیل پس از جمع و جور کردن خود با شدت وبی رحمی بیشتر آنها را قتل عام کند.
اگر واقعا آمریکایی ها خواهان پایان جنگ در غزه می باشند باید به شورای امنیت اجازه دهند مصوبه ای مبنی بر الزام توقف آتش بس با قید قرار دادن اسرائیل ذیل ماده 7 منشور سازمان ملل و همچنین وضع تحریم های اقتصادی و تسلیحاتی بر علیه اسرائیل تصویب کند و عضویت اسرائیل در سازمان ملل را تعلیق کنند و اسرائیل را وادار کنند به قوانین و مقررات بین المللی تمکین کند وعلاوه بر آتش بس تا زمانی که راهکاری برای حل مشکل فلسطینی ها پیدا نشده تحریم های بین المللی وتعلیق عضویت اسرائیل سرجای خود باقی بماند.
اینکه اسرائیل پایبند توافقی باشد و یا اینکه آمریکا به دنبال توقف کشت و کشتار در خاورمیانه باشد تصوری ساده لوحانه بیش نیست، اسرائیل و ایالات متحده دو روی یک سکه می باشند و اسرائیل در واقع به عنوان مباشر آمریکا در حال انجام کارهای کثیف آمریکایی ها در خاورمیانه می باشد، گویند به روباه گفتند شاهدت کیست گفت دم ام.
ببین کی داره حرف می زنه
اخیرا زلنسکی اظهار داشته که جنگ در اوکراین حال تبدیل شدن به جنگ بین المللی است و فراتر از مشارکت دو کشور است.
یکی بشنود فکر می کند زلنسکی غیب گفته.
از همان روز اولی که عملیات ویژه روسیه در اوکراین شروع شد کشورهای ناتو به صورت مستقیم و غیر مستقیم در جنگ حضور داشتند و در واقع اگر حضور کشورهای ناتو در اوکراین و تهدید های آنها بر علیه روسیه نبود شاید حتی این جنگ راه نمی افتاد.
زلنسکی به گونه ای صحبت می کند که انگار ارتش اوکراین از ابتدا در حال جنگ با روسیه و با امکانات خود بود در حالی که از همان ابتدا آمریکا و کشورهای غربی سیل کمک ها و مهمات را به اوکراین ارسال کردند و نیروهای کشورهای غربی در عملیات بر علیه روسیه شرکت داشتند و اعضای ناتو همه امکانات خود را در اوکراین مصرف کردند.
اخیرا نیز برای چندمین بار روسیه موفق شده تعدادی مزدوران خارجی که با پرچم اوکراین وارد خاک روسیه هستند را دستگیر کند ومشخص شده حالا که ارتش اوکراین با کمبود نیرو مواجه شده غربی ها شروع کرده اند مستقیم برای اوکراین نیرو و مزدور ارسال کردن.
از همان ابتدا هم غربی ها مزدوران خود که در جاهای مختلف از سوریه گرفته تا لیبی و... استفاده می کردند را بسیج کردند و به اوکراین فرستادند تا به بهانه داوطلب به ارتش اوکراین حمایت کنند.
لب مطلب اینکه از همان ابتدا هم جنگ بین المللی بوده و فراتر از مشارکت اوکراین در جنگ بوده و فقط روسیه است که بخشی از توانمندی ها و امکانات خود در مقابل کل ناتو ایستاده.
بسیاری کارشناسان باور دارند فرصت برای زلنسکی رو به پایان است و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هر کس که رئیس جمهوری شود اولین کاری که انجام خواهد داد این است که زلنسکی را مانند دیگر نوکران آمریکا دور بیاندازد و فرد دیگری را سر کار بیاورد که بتواند از طریق او مذاکراتی را با روسیه شروع کند و به این قائله پایان دهد.
در حالی که روسیه با امکانات و توانمندی های خود در حال جنگیدن با ناتو است اما اوکراین با امکانات و توانمندی های دیگران در حال جنگ است.
اگر کشورهای دیگر منافعی نداشتند امکان نداشت که صدها ملیارد دلار پول مالیات دهندگان خود را خرج باندی فاسد در اوکراین کنند تا حاضر شوند با روسیه وارد ستیز شوند.
مردم و سربازان اوکراینی هم همه متوجه ماجرا شده اند و به این دلیل می باشد که سربازان اوکراینی حاضر نیستند برای منافع دیگر کشورها جان خود را فدا کنند و هیچ انگیزه ای برای جنگیدن جهت محقق شدن منافع باندی مافیایی و فاسد نمی باشند.
به همین دلیل هم می باشد که زلنسکی حاضر نشده در اوکراین انتخابات برگزار کند چون مطمئن هست در اولین انتخابات شکست مفتضحانه ای را متقبل خواهد شد.
حال به نظر می رسد حال که زلنسکی که احساس می کند دیگر کار تمام است و قرار است آمریکایی ها پشت او را خالی کنند تلاش دارد فضا را به سمت جنگ مستقیم بین المللی سوق دهد و همه را مستقیم با هم درگیر کند و خودش را کنار بکشد و بروند با پولهای باد آورده ای که از کمک های غرب به اوکراین بالا کشیده در جایی از جهان تفریح کند و مردم اوکراین را با شرایط موجود تنها بگذارد تا قربانی منافع آمریکا و دیگر کشورهای غربی شوند.
حضور مزدوران آمریکایی در خاک روسیه به معنای دخالت مستقيم در جنگ است
مدتهاست که اظهارات مقامات روسی نشان میدهد که هزاران مزدور خارجی هماکنون در ارتش اوکراین در حال جنگیدن با روسیه هستند.
به گزارش اسپوتنیک- علی شیر یزدانی پژوهشگر مسائل بینالملل به اسپوتنیک گفت:
همانطور که آژانس امنیت روسیه اعلام نموده در میان خرابکارانی که روز گذشته قصد
نفوذ به منطقه بریانسک در خاک روسیه را داشتند، مزدوران خارجی نیز وجود داشتند و
روی بدن یکی از آنها خالکوبی شناسایی هنگ چتربازان نیروهای زمینی ایالات متحده وجود
داشت و همچنین سلاح های خارجی، تجهیزات، پرچم کانادا، کتاب دعا به زبان لهستانی و
دفترچه ای با یادداشت هایی در مورد آموزش تاکتیکی به زبان انگلیسی یافت شد.
حضور مزدوران خارجی در جنگ بر عليه روسيه در وهله اول تلاشی برای تقویت ارتش
اوکراین است و سپس تعهدی که غرب و ایالات متحده مبنی بر حمایت از ارتش اوکراین در
برابر روسیه دارد.
یزدانی در ادامه گفت، پیش تر، زمانیکه ارتش اوکراين وارد خاک روسیه در منطقه کورسک
شد، وزارت امور خارجه روسیه از دخالت ایالات متحده در حمله به منطقه کورسک و حضور
اتباع آمریکایی که در این عملیات شرکت داشتند خبر داد. طبیعتا حضور مزدوران خارجی
در ارتش اوکراین از سوی روسیه بر اساس قانون جزای فدراسیون روسیه مورد پیگرد قانونی
قرار خواهد گرفت، اما آنچه روشن است حضور این مزدوران آمریکایی به معنای کشیده شدن
مستقیم پای ایالات متحده در جنگ با روسیه است.
وی افزود، معمولا مزدورانی که در خاک کشوری دیگر و برای ارتش کشوری دیگر میجنگید
به سادگی اقدامات خشونت آمیز و بیرحمانه انجام میدهند و وضعیت مزدوران خارجی در
خاک روسیه هم همینطور است و این طور که از مستندات جمع آوری شده توسط روسیه مشخص
شده این مزدوران اهل کشورهای آمریکا، لهستان و فرانسه هستند.
مسکو بدفعات به همه سطوح متوسل شده تا این موضوع را به آمریکا گوشزد کند که دخالت
مزدوران آمریکایی در حملات به خاک روسیه غیرقابل قبول است و این دخالت ایالات
متحده به عنوان نقطه تاریک دخالت مستقیم ایالات متحده قلمداد میشود و بی شک تبعات
سختی به همراه دارد و تنها منجر به گسترش دامنه جنگ میشود.
رسانه: سازمان اطلاعات سیا، نسل جدیدی از جاسوسان اوکراینی را تربیت نمود
به این ترتیب می توان گفت هدف ویلیام برنز بیش از اینکه پیدا کردن راهی برای حل ماجرا باشد به دنبال آن است که فرصت تنفسی برای اسرائیل فراهم کند تا بتواند خود را جمع و جور کند، مخصوصا که هفته آینده انتخابات آمریکا برگزار می شود و معلوم می شود چه کسی رئیس جمهوری خواهد شد.
البته برخی هم باور دارند هر کسی رئیس جمهوری شود بایدن در دوره انتقالی اسرائیل را وادار خواهد کرد تا جنگ را متوقف کند چون نمی خواهد کارنامه سیاسی خود را با وجود جنگ و کشت و کشتار در غزه و لبنان ببندد.
به هر حال پیشنهاد ایالات متحده بیش از اینکه به نفع فلسطینی ها باشد به نفع اسرائیل می باشد و بسیار بعید به نظر می رسد فلسطینی ها بپذیرند در مقابل یک آتش بس کوتاه مدت اسیرانی را که در اختیار دارند آزاد کنند تا بعدا اسرائیل پس از جمع و جور کردن خود با شدت وبی رحمی بیشتر آنها را قتل عام کند.
اگر واقعا آمریکایی ها خواهان پایان جنگ در غزه می باشند باید به شورای امنیت اجازه دهند مصوبه ای مبنی بر الزام توقف آتش بس با قید قرار دادن اسرائیل ذیل ماده 7 منشور سازمان ملل و همچنین وضع تحریم های اقتصادی و تسلیحاتی بر علیه اسرائیل تصویب کند و عضویت اسرائیل در سازمان ملل را تعلیق کنند و اسرائیل را وادار کنند به قوانین و مقررات بین المللی تمکین کند وعلاوه بر آتش بس تا زمانی که راهکاری برای حل مشکل فلسطینی ها پیدا نشده تحریم های بین المللی وتعلیق عضویت اسرائیل سرجای خود باقی بماند.
اینکه اسرائیل پایبند توافقی باشد و یا اینکه آمریکا به دنبال توقف کشت و کشتار در خاورمیانه باشد تصوری ساده لوحانه بیش نیست، اسرائیل و ایالات متحده دو روی یک سکه می باشند و اسرائیل در واقع به عنوان مباشر آمریکا در حال انجام کارهای کثیف آمریکایی ها در خاورمیانه می باشد، گویند به روباه گفتند شاهدت کیست گفت دم ام.