ا . پولاد
به دولت ها و سیاست این
کشور های تروریست و
خیانت کار چطور
میتوان اعتماد کرد؟
خوانندگان گرامی با وجود مشکل نوشتن و توان نشستن بیش از نیم ساعت عقب کمپیوتر بازهم قرارم را با خواندن چنین بی عدالتی و خیانت به بشریت که زاده اعمال سی آی ئی امریکا و کشورهای دیگر یکه که چون حیوان درنده انسان را قربانی منافع خود میدارند از خود رفته و این مطلب را برای شما مینویسم. لطفا" به پاس همین بی عدالتی ها دست به دست هم داده و گماشتگان این لاشخواران را بهمراه خود شان با تدبیر و درایت به عقب نشینی وا دارید.
قبل از ارائه اسناد معتبر رسانه های بین المللی خود این تروریستها چند مطلب را درین اواخر زندگی خود بشما و دیگر انسانهای با و جدان جهان یاد آورمیشوم باشد که یکبار دیگر زنگ خطر را با گوش هوش بشنوید و دوباره عصای راه انسانیت خود راگم نکنید.
اسامه بن لادن، سلاحهای مرگبارکیمیاوی صدام حسین، بهانه غنی سازی اتمی ایران برای بم، بهانه گیریهای دکتاتوری معمرالقضافی، بهانه های احمقانه علیه سلوادور السس الندی رئیس جمهورمنتخب چلی(شلی)، بهانه گیریها علیه کشورکوچک و قهرمان کیوبا با زعیم بزرگ آن فیدل کاسترو، کشتن بیرحمانه و ناجوانمردانه ارنستو چیگوارا، کودتا علیه دکتور مصدق فقید وبرانداختن حکومت مرد می او و محاکمه شارلتان مآبانه او در محکمه بین المللی، توطۀ بیشرمانه امریکا علیه مصر به رهبری جمال عبدالناصر ناصرالاسلام، کشتن خیانت بار سران فلسطین بشمول زنده یاد یاسر عرفات و صدها بارویتوی دولت امریکا ازتجاوزات اسرائیل برعلیه آنها، توطۀ علیه شاه امان اله و محمود طرزی، ( اشتباه نکنید حبیب اله کلکانی انسان خا ئنی نبود بلکه بیسواد و دورازسیاست ودرکنار پسر آن آبرسانی بود که برای مجاهدین اصیل مدافع خاک ووطن همکاری میکرد. انگلیسها در انتخاب او مانند همیشه با یک تیر دو کبوتر شکار نمودند. مجاهد وپسرش را بدنام کردند، امان اله وطنپرست را فرار ونادر گماشته خود را به قدرت آوردند. بدا بحال ما که امروز طائفه همان انگلیس زاده را با با نام نهاده ایم ) تاسیس کشور های پاکستان و اسرائیل به رهبری صهونیستها، (کشوراسرائیل حق مسلم اسرائیلیها و یهودیان است اما نه بحیت چکش سرکوبگر برای جهان دارای منابع نفتی عظیم) به اساس نوشته بی بی سی بریتا نیا محرمانه به اسرائیل پلتونیوم فروخت و درساختن بم اتمی و عنی سازی اورانیوم صهیونیست هار را کمک کرد. اما ایران را به گلوله می بندند. کشتن پاتریس لوممبا رهبر انتخابی مردم کانگو که به مزاج امریکا و افعی های دزد جهانی برابر نبود به قول خود شان در ماده اسید سولفوریک ذوب ساخته شدند. ازین مثالها درجهان صد ها اند اما همین مقدار مشت نمونه خروار فکر میکنم کافی باشد. زیرا حوصله بیشتر نوشتن برای من نمانده است.
برای هر یک از نوشته های بالا سند های بین المللی وجود دارد. که معتبر ترین آنها اسناد نشر شده از طرف بزرگترین رسانه خبری جهان یعنی بی بی سی میباشد. اما قبل ازینکه این سند ها را بشما ارائه کنم یاد آور میشوم که در سایتهای بی بی سی به هر زبانی که بخواهید داخل شوید و در آرشیف آن سر زده عنوان را به چسنچوگر بدهید خود بخود این اسناد به همان زبان روی صفحه میآید که میتوانید آنرا بخوانید. که این خدمت هم زاده انکشاف علم و تجسس انسانهای متمدن امروزی است. اکثرا این رسانه های علمی و خبری دشمن سیاست و سیاست مداران اند. خارج ازینکه بعضی موارد در خیانتهای دولتهای متعرض و سود جو آگاهانه و نا آگاهانه همراهی میکنند. صرو صداهای آزادی مطبوعات اگر اکثر اوقات بهانه تعرض و مایه لشکر کشیهای مفسدانه و مغرضانه دولتهای استفاده جو را درکنار دارد اما باز هم حرکتیست رو به رشد. این رشد برای بشریت امکان میدهد تا در آینده اذهان انسان را بسوی انکشاف بیشتر سوق دهد.
اولین نام را که در خیانتهای جهانی یاد آور شده ام اسامه بن لادن است. درین مورد اسناد به حد کافی خوانده اید وراجع به آن شنیده اید و حتی دیده اید. اما یکبار بازهم توجه شما را به سوابق این شارلتانی جهانی که از بیست سال به اینطرف ذهن انسانها را مصرو ف ساخته است معطوف میدارم: اینکه چرا تکرار میدارم به این علت است که پیشتر ها آنرا بشکل امکان دیده اید و حالا زمانی است که میتواند گوشه های پرده های اسرار را بالا زد و حقیقت را از بین آن همه دروغ و فریب کشید. مثلی داریم که : تا نباشد چیز کی مردم نگوید چیزها. به همین اساس حالا فهمیده میشود که اسامه یکی از مله های شکار امریکا بوده که با تبانی پاکستان، حکومت وسیاست مدران استفاده جو و طامع انگلیس خلق و توسط بوش و بلر به اوج رسانده شده است. حالا یکبار دیگر به نوشته دروغ بزرگ نوشته تری میسان مراجعه کنید و آنرا به دقت بخوانید، در خواهید یافت که این ژورنالیست با تجربه و پُخته کار خیالبافی نکرده است. درحائی مینویسد که: " جز انگلیس که به صراحت بطور رسمی مواضع امریکا را تائید کرد سایر سفارتخانه های دیگر ازعکس العمل واشنگتن نسبت به حادثه ناخرسند بودند. طولی نکشید که سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی کشور های آلمان، مصر، فرانسه، اسرائیل و روسیه دریافتند گزارشنها و اطلاعات ارائه شده همتایان آنها در سی آی ئی بی پایه واسای و خالی از دلایل کافی بوده وبها نه ای است برای فزون خواهی امریکا. " درجای دیگر مینویسد: " بلا فاصله جنگنده های اف 16 مستقر در پایگاه هوائی لانگ لی با دستور ره گیری هواپیمای بوینگ به تصور اینکه این هوا پیما نیز به قصد وارد کردن ضربه سوم به برج ، به سمت نیویورک در پرواز است ، جنگنده های اعزامی را به سمت شمال نیویورک هدایت میکند. درحالیکه جنگنده ها در مسیر شمار نیویورک درجستجوی هدف بو دند یک هوا پیمای باری فوای نظامی امریکا پس از برخواستن ازباند فرودگاه ریاست جمهوری واقع در(سنت آندرو) بطور کاملا" اتفا قی هواپیمای بوئینگ را شناسائی میکند؛ اما زمان از دست رفته است ودیګر هیچ افدامی ممکن نیست.
اینکه سیستم رادار ارتش امریکا ارتعین موقعیت هوا پیمائی در شعاع چند ده کیلو متری مرکز رادار عاجز باشد و همین طور قضیه فرار و فریب دادن جنگنده های اف 16 توسط هوا پیمای مسافر بری چندان باور کردنی نیست. )
همچنان در قسمت شاهکار خطوط هوائی امریکا در نوشته تریمیسان نظر راپور هیآت (اف، ای، ام ، ئی) مدیریت حوادث غیر مترقبه امریکا که تحلیل ذوب ستون های فولادی تغمیرها را از اثر حرارت شدید سوخت هواپیما ها گزارش داده بودند از طرف آتش نشانان نیویورک به شدت رد و مورد انتقاد قرار گرفته و آنها را تا هنوز مقاوم دانسته و بالاخره تحلیل آنها سقوط تعمیر ها توسط مواد انفجاری را باعث دانسته اند ادعای بوش را نادرست و غیر واقعی میداند. حال دیده میشود که صحنه سازی های دولت های امریکا از گرفتاری و کشتن اسامه در ابیت آباد پاکستان و عکس العمل های فلمی پاکستان دران مورد با سپردن جسد اسامه در بحر همه سرپو شهائی است برای گم کردن اصل اجنت بودن اسامه که هر اجنت خارجی را عاقبت همین است. یعنی تمام این صحنه ها برای برحق نشان دادن عملیات نظامی بوش و بلر در افغانستان که خود یک فریب اذهان عامه است درحالیکه اصلا" باید صدام را بر میداشتند، بوده است. زیرا صدام پا ازگلیم فرا تر نهاده و کشور های عربی را که به غلامی امریکا تن در داده بودند روز بروز افشا مینمود. یعنی پلان امریکا این بود تا تمام شرق میانه را به این بهانه زیر اثر مستقیم خود درآورد. اما با درگل ماندن پای امریکا در عراق و بعدا" در افغانستان نشان داد که کار به آن سادگی هم نیست. مجبور شدند اسامه را که مصرفش به پایان رسیده بوده بشکل فجیهی قربانی کنند.
درین جا لازم بود کار های روپوش گرانه اوبا ما را بهای بیشتر داد زیرا جهان را کمی از جوش جنگ بسوی آرامی کشاند. اما از اینکه هیچ یک از رهبران امریکا بدون تصامیم دو حزب مقتدر جمهوریخواه و دموکراتها عمل کرده نمیتواند بنا بران طرف صحبت ما همیشه دولت های امریکا میتواند باشد نه رئیسهای جمهور چهاریا هشت ساله شان. این پلان جمهوریخواهان بود که امریکای ابر قدرت و حاکم جهان را به واقعیت تبدیل کنند. دموکراتها نیز بدون سر جنباندن درین عمل که به مفاد نام و نشان امریکا تمام میشد نمی توانستند کله نه جنبانند. بنا بران مثل مردم ما که سگ و شغال دشمن هم اند اما درعین حال همکار نیز میباشند درین سیاست مصداق پیدا میکند. به همین لحاظ اگر هتلر نیز در جهان به پیروزی میرسید یا حد اقل در نیمه پیروزی در جهان زنده میماند باز هم مانند بوش و بلر از طعنه ها و هلوکاست ها و آدم کشی ها در محاکم بین المللی برائت را نصیب خود و کشتن و بدار افگندن را به دیگران به ارمغان می آورد.
تریمیسان دلایل بسیار دیگر برای روشن شدن بی مایگی دروغهای بوش و بلر ارائه کرده است اما لازم میافتد نوشته اورا با دقت خواند و با اغواهای حکومات انگلیس و امریکا بسنده نکرد. من بیشتر ازین نوشته های تریمیسان را مثال نمی آورم تنها یک جمله اش که خیلیها شیرین است و در مورد مجمد عطا یکی از قربانیان سانحه هوائی آنزمان یا یکی از مهره های قربانی بوش است برایم جالب افتاده که آنرا بشما ارائه میکنم. " محمد عطا ... چرا باید چمدانی از اطلاعات را تا قربانگاه خود به یدک بکشد وسر انجام آنرا به راحتی در فرودگاه رها کند تا به چنگ ماموران (اف ، بی ، آی) بیفتد؟ اف، بی ، آی بر این باور است که محمد عطا هر چند با تا خیرخود را به محل قرار رسانده ، به دوستانش می پیوندد و ماجرای گمشدن چمدان فراموش میشود. !!!!مسخره است.
خلاصه اینکه همه این وقایع صحنه سازیهائی است مانند صحنه سازیهائیکه برای کشتن و ذوب کردن لوممبای فقید، کشتن سلوادور السس الندی، به محاکمه کشاندن و کشتن دکتور مصدق فقید. مرد زنده یاد و نام آورچیگوارای فقید، دسیسه مرگ یاسر عرفات فقید و درکنار این همه فقیید ها به دار آویختن صدام حسین دکتاتور. اما همین دکتاتور نیز از زندگی لعنت بار بوش وبلر با عزت تر است.
قبل ازینکه اسنادی را درمورد مرگ لوممبای فقید و دکتور مصدق به شما ارائه کنم با ید بگویم که یک سند دیگر که انگلیس درخفا اسرائیل را به سلاح هستوی مجهز نموده است نیز بشما نشر میکنم. اما قبل ازان باید نوشت که: این جنگها برای چیست؟ این پلانها و چنگها برای تصرف منابع نفتی و حاکم شدن به نیروی انرژِیست تا منطقه را برای داغ نگه داشتن آتش درمنطقه برای حفظ متقدم که رهبری جهان را از دست ندهند جای پای محکم و با ثباتی را مهیا سازند،اگر همین حالا ایران بطرف داری امریکا دست بالا کند فردا صاحب بم اتم خواهد بود مانند پاکستان. زیرا همین الان امریکا و اروپا مانند خرگوشان ترشده عرق از بیدار شدن اژدها هائی چون چین، روسیه و هند بر خود میلرزند.
جنگ امریکا و انگلیس در عراق به بهانه سلاح کیمیاوی بدون در نظر گرفتن نظر بین المللی آغاز شد اما سلاحی را که بنامش جنگ آغاز شد بدست نیاوردند، پس بهتر نبود به عوض صدام بوش و بلر را اعدام میکردند؟ به نظر من هر سه شان بوش، بلر و صدام قابل اعدام بودند و هستند.
لطفا" این اسناد را به دقت بخوانید. اشخاصی در سنین باتر از هفتاد همه این وقایع را بخاطر خواهند داشت اما جوانان باید ازین خیانتها بدرستی آگاهی پیدا نمایند. اما افسوس که بسا جوانان با سواد ما توان خواندن زبان وطن خود را ندارند.
پاتریس لومومبا؛ نخستوزیری که در اسید حل شد
امیر پیام
بیبیسی
به روز شده: 00:47 گرينويچ - پنج شنبه 17 ژانويه 2013 - 28 دی 1391
· فیسبوک
تنها دو سال پیش از آنکه پاتریس لومومبا به عنوان رهبر جنبش ملی کنگو انتخاب شود، کارمندی ساده در اداره پست بود
ژرار سئورت، مامور نظامی بلژیک می گوید او و همکارش پس از قطعه قطعه کردن جسد پاتریس لومومبا و دو وزیر وفادارش، آنها را در اسید سولفوریک انداختند و بقایای اجساد را هم در آتش سوزاندند.
جزئیات نقشه ترور، نحوه اعدام و ناپدید کردن پاتریس لومومبا برای سالها به عنوان یک راز سیاسی باقی مانده بود.
در چند سال گذشته، پژوهش های جدید و مدارک فاش شده از سازمان های اطلاعاتی آمریکا و بلژیک چگونگی ساقط شدن نخستین دولت قانونی کنگو و اعدام لومومبا در ۱۷ ژانویه سال ۱۹۶۱ را برملا کرده است.
انتشار این مدارک و اظهارات شخصی افسران نظامی بلژیک و سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) در یک دهه گذشته به محققان اجازه داده است از سقوط دولت لومومبا تنها ۶۷ روز پس از به قدرت رسیدن رمزگشایی کنند تا جایی که لودو ویته (کلیکLudo De Witte) برجسته ترین نویسنده بلژیکی در این زمینه، قتل پاتریس لومومبا را " کلیکبزرگترین ترور سیاسی قرن بیستم" نامیده است.
جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر)
· جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر) دومین کشور بزرگ آفریقا، با بیش از ۷۰ میلیون نفر جمعیت در مرکز این قاره واقع شده است
· کنگو از سال ۱۸۸۵ رسما به عنوان مستعمره لئوپولد دوم، پادشاه وقت بلژیک درآمد
· در سالهای پایانی قرن نوزدهم استخراج کائوچو از جنگل های کنگو ثروت هنگفتی برای پادشاه بلژیک (لئوپولد دوم) به همراه آورد
· در نیمه نخست قرن بیستم آمریکا برای ساخت بمب های اتمی به کار رفته در هیروشیما و ناکازاکی و دهها آزمایش هسته ای دیگر در سالهای جنگ سرد، از اورانیوم معادن کنگو استفاده کرد
لومومبا: از آبجو فروشی تا نخست وزیری
تنها دو سال پیش از آنکه پاتریس لومومبا به عنوان رهبر جنبش ملی کنگو (کلیکMNC) انتخاب شود، کارمندی ساده در اداره پست بود. پس از آن وی به عنوان مبلغ دوره گرد در یک شرکت آبجوفروشی استخدام شد و همین شغل زمینه سفر او به نقاط مختلف کنگو و گفتگو با مردم را فراهم کرد.
لومومبا در فاصله سالهای ۱۹۵۶ تا ۱۹۶۰ دو بار به زندان افتاد. بار نخست به اتهام اختلاس مالی که خودش معتقد بود انگیزه سیاسی پشت آن بوده و بار دوم مستقیما به علت فعالیت های سیاسی اش برای استقلال کنگو از مستعمرگی پادشاهی بلژیک.
ژان ون لیرد: پادشاه (بلژیک) از سخنان (لومومبا) برآشفت. مقام های بلژیک آز آن لحظه به بعد از لومومبا قطع امید کردند. مردم کنگو می گفتند این سخنرانی بود که سر لومومبا را عاقبت بر باد داد
به زندان افتادن پاتریس لومومبا احتمالا نقش بسیار مهمی در شکل گیری افکار سیاسی و تندگرایی او نسبت به دخالت آمریکا و بلژیک در امور کنگو داشت.
او در سال ۱۹۵۸ به عنوان رهبر جنبش ملی کنگو انتخاب شد. جنبشی که تحت نظر لومومبای جوان توانست از سطوح اختلافات قومی و قبیله ای در نقاط مختلف کنگو فراتر رود و روحیه اتحاد ملی برای استقلال طلبی را در میان میلیونها نفر از مردم این کشور زنده کند.
سخنرانی روز استقلال؛ روز نخست کنگو، روز آخر لومومبا
مراسم روز استقلال کنگو از پادشاهی بلژیک در سی ام ژوئن سال ۱۹۶۰ برگزار شد.
لومومبا که حزب او در انتخابات پارلمانی برنده شده بود، چند روز پیش از جشن استقلال به عنوان نخستین نخست وزیر قانونی کنگو انتخاب شده بود اما به خاطر مواضع تند سیاسی اش، نام او از فهرست سخنرانان مراسم روز استقلال حذف شده بود.
با این حال، لومومبا به توصیه دوست و مشاورش، ژان ون لیرد (کلیکJean Van Leirde) که یک بلژیکی آزادیخواه بود، بدون هماهنگی به پشت تریبون رفت و سخنرانی کرد.
برخلاف سخنرانان دیگر که به نوعی استقلال کنگو را از "الطاف" پادشاهی بلژیک برمی شمردند، لومومبا در اظهاراتی جنجالی به "ظلم و جور و چپاولی" که مدعی بود در دوران مستعمره بودن کشورش بر مردم کنگو گذشته بود، اشاره کرد و احساسات حاضران و مردمی که از طریق رادیو به سخنانش گوش می دادند را برانگیخت.
ژان ون لیرد، دوست و مشاور نزدیک لومومبا، سالها بعد به کلیکبیبیسی درباره این سخنرانی گفت: "پادشاه (بلژیک) از این سخنان برآشفت. مقام های بلژیک آز آن لحظه به بعد از لومومبا قطع امید کردند. مردم کنگو می گفتند این سخنرانی بود که سر لومومبا را عاقبت بر باد داد."
کابینه ۶۷ روزه؛ هرج و مرج در کنگو
دولت پاتریس لومومبا روز ۲۴ ژوئن سال ۱۹۶۰ آغاز به کار کرد و از همان ابتدا مخالفت های نخست وزیر با مقام های بلژیکی به مجادله های پی در پی میان او و مستشاران بلژیکی انجامید که همچنان بر استخراج و صادرات منابع معدنی سرشار کنگو از استان کاتانگا (Katanga) در جنوب این کشور نظارت می کردند.
همزمان سازمان نیافته بودن دولت مرکزی و ارتش ملی کنگو خیلی زود کشور را با هرج و مرجی گسترده روبرو کرد.
جورج زانگولا: دولت آمریکا هیچگاه بابت دخالت در امور کنگو و همکاری در سرنگونی و ترور لومومبا عذرخواهی نکرده است
در جنوب، یکی از دشمنان قسم خورده لومومبا به نام موسی چمبه، استان کاتانگا را مستقل از دولت مرکزی اعلام کرد و خود را رئیس جمهور این بخش از کشور نامید. استان کاتانگا که از معادن غنی مس، اورانیوم و طلا برخوردار بود برای سالها قطب اصلی درآمد و ثروت پادشاهی بلژیک و تامین کننده اورانیوم برای برنامه های اتمی واشنگتن به شمار می رفت. بدون کاتانگا کنگو در ردیف ممالک فقیر آفریقا به شمار می رفت.
آنطور که دکتر جرج زانگولا، استاد تاریخ آفریقا در دانشگاه کارولینای شمالی در گفتگو با بیبیسی فارسی اشاره می کند، معادن جنوب و شرق کنگو و نیروی انسانی این کشور حتی پیش از سالهای منتهی به کلیکمعاهده برلین در سال ۱۸۸۴، از منابع اصلی ثروت برای بروکسل محسوب می شد.
به گفته این استاد دانشگاه، علاوه بر بلژیک، در دهه های میانی قرن بیستم و در جریان جنگ جهانی دوم و سالهای جنگ سرد، اورانیوم کنگو برای آمریکا جنبه حیاتی داشت؛ به طوری که اورانیوم به کار گرفته شده در بمب های اتمی رها شده بر هیروشیما و ناکازاکی از معادن اورانیوم کنگو استخراج شده بودند.
اخراج بلژیکی ها و 'لومومباویچ'
در همان ماههای نخست پس از استقلال، نخست وزیر جوان کنگو که از نفوذ دولت بلژیک در کاتانگا آگاه بود، دستور اخراج دیپلمات های بلژیکی را صادر کرد و مستشاران نظامی بلژیکی را خلع ید کرد. اما فرمان لومومبا توسط مقام های بلژیکی که پشتیبان موسی چمبه در کاتانگا بودند، نادیده گرفته شد.
پاتریس لومومبا همچنین از سازمان ملل متحد درخواست کرد که برای نظارت بر اوضاع، نیروهای حافظ صلح خودرا به کنگو اعزام کند. اگر چه ژنرال ایندارجیت رایکه (کلیکIndarjit Rikye) فرمانده وقت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در کنگو بعدها به بی بی سی گفت که با وجود اعزام او و نیروهایش به کنگو بلژیکی ها عملا اجازه هیچگونه دخالتی به آنها نمی دادند.
لومومبا که کم کم از برقراری نظم در کشور با کمک سازمان ملل متحد ناامید شده بود این بار از مسکو (پایتخت اتحاد جماهیر شوروی در آن زمان) درخواست کمک کرد. درخواستی که برای آمریکا و متحدانش عبور لومومبا از خط قرمز محسوب می شد.
در اوج سالهای جنگ سرد میان شوروی کمونیستی و آمریکا، تمایل لومومبا به برقراری ارتباط با مسکو، گناهی نابخشودنی محسوب می شد؛ به طوری که سفیر آمریکا در کنگو حتی نام نخست وزیر را در مکاتباتش به "لومومباویچ" تغییر داد که طعنهای به تمایلات چپ گرایانه پاتریس لومومبا محسوب می شد.
خمیر دندان زهرآلود و حصر خانگی لومومبا
لورنس دولین (کلیکLawrence R. Devlin) رئیس دفتر سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سی.آی.اِی) که سالها در آفریقا مشغول به فعالیت بود و در هنگام آشوب های پس از استقلال کنگو پایتخت این کشور حضور داشت، در کتاب خاطرات خود آورده است: "به محض ورودش او را شناختم. اما وقتی از نقشه ترور لومومبا سخن گفت خشکم زد و بی درنگ مخالفت کردم."
اشاره آقای دولین به ماموریتی است که دکتر سیدنی گاتلیب (کلیکSindney Gottlieb) مدیر فنی سازمان سیا در آن زمان تدارک دیده بود.
به گفته ایندارجیت رایکه، لومومبا در حالی که در عقب یک وانت زنجیر شده بود با حالتی خوار وخفیف" به بازداشتگاه منتقل شد
بنابر کلیکگزارشهایی که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد، دوایت آیزنهاور (Dwight Eisenhower) سی و چهارمین رئیس جمهوری آمریکا، با حذف فیزیکی پاتریس لومومبا توسط سازمان سیا موافقت کرده بود. بر همین اساس دکتر گاتلیب که به خاطر فعالیت هایش روی نقش داروهایی چون ال.آس.دی در ارتش امریکا شهرت داشت، یک تیوب خمیردندان حاوی زهر را تهیه کرده بود و ماموریت لورنس دولین این بود که راه این خمیر دندان زهرآلود را به خانه نخست وزیر کنگو باز کند. ماموریتی که آقای دولین از انجام آن سرباز زد و خمیردندان مرگ آلود هم پس از پایان تاریخ مصرف از بسترآبهای رودخانه کنگو سر درآورد.
اما چند هفته بعد، تلاش ناموفق آمریکا برای ترور پاتریس لومومبا با جدیت مستشاران بلژیکی و دشمنان داخلی نخست وزیر بالاخره به نتیجه رسید.
شصت و هفت روز پس از آغاز به کار دولت مرکزی، جوزف کازاوبو (کلیکJoseph Kasavubu) رئیس جمهوری وقت کنگو طی دستوری نخست وزیر را از مقامش عزل کرد. تصمیمی که لومومبا آن را برنتافت و در پاسخ به آن با مراجعه به پارلمان کنگو سعی کرد رئیس جمهوری را از قدرت خلع کند. تلاشی که عاقبت با یک کودتا به سقوط هر دو نفر و به حصر خانگی لومومبا در مقر نخست وزیری انجامید
.
بشنوید:گفتگو با جرج زانگولا، استاد تاریخ آفریقا در دانشگاه کارولینای شمالی