غلام سخی ارزگانی
نسل کشی هزاره ها را در شهر کویته پاکستان توقف دهید
خداوند متعال و لایزال در مورد قطع خون ریزی و انسان کشی چنین می فرمایند:
«خون یکدیگر را نریزید و همدیگر را از سرزمین و خانه و کاشانۀ خویش بیرون نکنید.(البقره/84)»(1)
به ادامه کشتارهای هدفمند و سازمان یافته ای تروریستان به روز جمعه مورخه22 جدی 1391 خورشیدی در شهر کویته پاکستان شاهد شهادت حد اقل 81 تن و در حدود 200 تن دیگری از هزاره های مهاجر افغانستان هستیم که همگان را به غم و اندوه عمیق فروبردند. در این مورد از ورای صفحات انترنتی به طور جسته و گریخته چند گزارش را نقل می نمایم که تداوم نسل کشی هزاره ها می باشد:
«پلیس پاکستان از کشته شدن حداقل ۸۱ نفر در دو انفجار متوالی در یک سالن بیلیارد در شهر کویته، در جنوب شرقی پاکستان خبر داده است.
بیشتر تلفات این رخداد که روز پنجشنبه به وقوع پیوست، در اثر انفجار دوم و هنگام هجوم پلیس و کارکنان رسانه ها به محل حادثه رخ داد .این دو انفجار در یک منطقه شیعه نشین رخ داد و لشگر جنگوی که یک گروه تندروی سنی است، مسئولیت آن را برعهده گرفته است.
تعداد مجروحان این دو انفجار دست کم ۱۲۰ نفر اعلام شده است.
پیش از وقوع این دو انفجار، یازده نفر در اثر انفجار در یک بازار جان خود را از دست دادند.
بیست و هفت نفر دیگر نیز در این انفجار مجروح شدند.
گروه پیکارجوی ارتش متحد بلوچ مسئولیت این بمبگذاری را برعهده گرفته است.
حمید شکیل، یک مقام ارشد پلیس به خبرگزاری فرانسه گفته است که بمب اول در داخل یک سالن بیلیارد منفجر شد و انفجار دوم هم ده دقیقه بعد در همین محل رخ داد.
به گفته او بیشتر کشته شدگان و مجروحان از اقلیت شیعه هستند و ممکن است رقم تلفات افزایش پیدا کند.
پلیس می گوید به نظر می رسد که بمب اول توسط یک بمبگذار انتحاری منفجر شده باشد. بنابر اعلام پلیس، بمب دوم در داخل یک خودرو کار گذاشته شده بود.
دو نفر از کارکنان رسانه ها، پنج مامور پلیس و چهار کارمند یک موسسه خیریه از قربانیان انفجار دوم بودند.
به گفته الیاس خان، خبرنگار بی بی سی در اسلام آباد، لشگر جنگوی که مسئولیت انفجارهای دوگانه را برعهده گرفته، قبلا نیز شیعیان را هدف گرفته است.» (2)
آقای عبدالله رفیعی در قسمت نسل کشی هزاره ها چنین گزارش می دهد:
«در استان بلوچستان پاکستان سه روز عزای عمومی اعلام شده است. این اقدام برای بزرگداشت یاد نزدیک به ۱۰۰ نفری است که در حملات انتحاری و بمبگذاریهای دیروز جان باختند، بیشتر کشتهشدگان شیعه و از اقلیت هزاره افغان هستند. حدود ۸۰ نفر در داخل و بیرون یک سالن بیلیارد در کویته مرکز استان کشته شدند. یک گروه شبه نظامی سنی به نام لشگر جنگوی مسئولیت این حملات را به عهده گرفته است.
سخنگوی لشکر جهنگوی یکبار دیگر تهدید کرده است، که تا آخر سال 2013میلادی، کویته را به قبرستان اهل تشیع تبدیل می کند. لشکر جهنگوی شاخه نظامی (سپاه صحابه) یکی از سازمانهای افراطی مذهبی همیشه مسوولیت نسل کشی هزاره ها را به عهده گرفته است و می گیرد.
نمایندگان مافیای زمین کسانی نیستند، بجز آنهایی که عضو کابینه ایالتی اند و یا هم مرتبط به دیگر سازمانها. مافیا ها، در فراهم آوری تسهیلات برای افراطیون فعال اند، تا زمینه انخلا شهر کویته را از وجود هزاره ها مساعد سازند.» (3)
این شبکه همبستگی تورک های آذری و هزاره در مورد نسل کشی آوارگان هزاره در شهر کویته پاکستان چنین می نگارد:
« بار دیگر دشمنان مردم هزاره در حمله ای وحشیانه دست به نسل کشی در شهر کویته پاکستان زدند. گروه های تروریستی پشتونیستی همچون طالبان و لشکر جنگهوی متشکل از تروریست های پشتونیستی و بلوچ های آلت دست سرویس جاسوسی نظامی پاکستان روز پنجشنبه بیشتر از 110 تن از مردم هزاره را به خاک و خون کشیدند و حدود 200 تن دیگر را مجروح کردند.» (4)
نسل کشی، قتل عام ها، اسارت، مظلومیت و کشتارهای زنجیری هزاره ها یک پدیده ای تازه نیستند؛ بلکه این چنین جنایت ضد بشری و نسل کشی مردم هزاره دارای ریشه های تاریخ در این حیطه خونبار به نام افغانستان می باشد. تاریخ به خوبی شهادت می دهد که برنامه های نابودی هزاره ها از سه قرن آخیر به این سو آغاز گردیدند:
در مرحله اول، در عصر خونین امیر عبدالرحمن خان بیش از مناصفه نفوس هزاره توسط دستگاه جلال دولت و لشکر تباری زمامداران آن وقت نابود شدند و اراضی آن ها در بین لشکر داوطلب قبیلوی که در قتل عام هزاره ها سهیم بودند، به عنوان مکافات جنگی تقسیم گردیدند.
در مرحله دوم، در زمان حاکمیت نورمحمد تره کی و حفیظ الله امین ( پس از ۲۷/۴/۱۹۷۸ کودتای ۷ ثور) بیش از دوازده هزار تن از مردم هزاره تنها در شهر کابل به شهادت رسیدند که بازماندگان آنان هنوز گواهی می دهند. متأسفانه که عوامل این کشتار مردم هزاره مورد محاکمه قانونی قرار نگرفتند.
در مرحله سوم، در عصر حاکمیت مجاهدین در کابل، در دهه ای هفتاد خورشیدی جمع کثیری از مردم هزاره در غرب کابل در افشار به صورت بی رحمانه به شهادت رسیدند که عاملین آن ها هنوز هم بدون محاکمه در طی این 12 سال حاکمیت آقای حامد کرزی در ارگان های کلیدی دولت حضور دارند و از امتیازات خاصی نیز بهره مند هستند.
در مرحله چهارم، در عصر امارت اسلامی طالبان، کشتار اقوام تاجیک، اوزبیک و... به خصوص نسل کشی هزاره ها در شمالی، شهر مزارشریف، ولایات شمال کشور، بامیان و یکه اولنگ توسط طالبان صورت گرفت که نشانه های این جنایت ضد بشری تا کنون باقی اند. طالبان حتا به خاطر نابودی هویت تاریخی و فرهنگی هزاره ها، مجسمه های باستانی بامیان را نیز به خاک یکسان نمودند که نه تنها حکومت آقای حامد کرزی و نه جامعه بین المللی، عاملین این جنایات ضد بشری و ضد آثار تاریخی را مورد محاکمه قانونی قرار دادند؛ بلکه با این واقعه دردناک نیز با اغماض نگریستند.
در مرحله پنجم، در عصر حاکمیت جناب حامد کرزی، قتل های زنجیری شخصیت مهم اقوام تحت ستم کشور در ولایات شمال، کابل و به ویژه کشتارهای زنجیری جوانان، مسافرین و سایر افراد معمولی هزاره ها توسط طالبان در ارزگان، کابل، بامیان، میدان وردک، پروان، بلخ و سایر ولایات افغانستان نیز صورت گرفته که از ورای مطبوعات هم نشر گردیدند؛ ولی قاتلین آن ها از سوی دولت دستگیر و محاکمه نگردیدند.
در مرحله ششم، نسل کشی هزاره از مرزهای افغانستان به شهر کویته پاکستان نیز رسیده که در چند سال آخر بخش کثیر از افراد عادی هزاره های مهاجر در شهر کویته پاکستان توسط حلقات مختلف تروریستی وهابیت در زیر چتر حمایتی استخبارات پاکستان به شهادت رسیدند؛ اما به تمام شکایات نخبگان هزاره در داخل و خارج، تظاهرات و نهادهای جامعه مدنی که تا کنون انجام شده اند، بازهم مورد توجه دولت پاکستان، سازمان ملل متحد، جامعه جهانی، حقوق بشر، نهادهای منع خشونت، میثاق های حقوق بین المللی در قسمت قطع نسل کشی هزاره ها صورت نگرفته است.
جای تعجب این است که حتا خبر نسل کشی هزاره ها در شهر کویته پاکستان در خیلی از رسانه های افغانستان و خارجی نیز انعکاس نیافته که این خود دلالت بر خاموشی معنادار در زمینه می نماید.
باید اذعان نمود که در عقب نسل کشی هزاره ها نه تنها تروریستان قومی دو طرف خط دیورند و حامیان دولتی شان در داخل ارگان های دولتی، نهادهای خصوصی و خارجی کشور ما به طور عمده، آگاهانه، سامان یافته و هدفمند نقش دارند؛ بلکه کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، حلقات انگلیسی و به خصوص پاکستان نیز از جمله حامیان عاملین نسل کشی هزاره ها در داخل افغانستان و شهر کویته پاکستان می باشند.
هرچند قتل های مذهبی که تا حال میان فرقه های شیعه و سنی در پاکستان صورت گرفته اند، ناشی از رقابت های ایدیولوژیکی و مداخلات عربستان سعودی و ایران بوده و می باشند؛ ولی وهابیت تا حال توانسته است که در بین افراد سنی مذهب نفوذ نموده و حلقات مختلف تروریستی پشتونیستی، بلوچی، پنجاپی، سندی وغیره را سازمان دهی کرده و کشتار شیعیان را در زیر سایه استخبارات پاکستان و سایر کشورهای مداخله گر ادامه می دهند.
آیا کشتن هزاره ها به معنای کشتن سایر اقوام افغانستان نیست؟ آیا بازهم کشتن اقوام کشور ما به معنای کشتن سایر انسان های جهان نمی باشد؟ آیا این همه کشتارهای هدفمند زنجیری مردم افغانستان و پاکستان که توسط تروریستان سازمان یافته وهابی و قومی صورت می گیرند؛ ضد انسانی، ضد اسلامی و مغایر قوانین ملی و بین المللی نمی باشند؟ آیا خداوند مهربان، خون ریزی، قتل، ظلم، حق تلفی و آوارگی یک انسان را توسط انسان دیگری کاملآ منع قرار نداده است؟ پس، چرا کشورهای بزرگ جهان، دولت افغانستان، دولت پاکستان، کشورهای اسلامی و جوامع مدنی در برابر نسل کشی هزاره ها در افغانستان و شهر کویته پاکستان سکوت اختیار نموده و هنوز جنایات کاران ضد بشری را مورد محاکمه بین المللی قرار نمی دهند؟
در فرجام:
فراموش نباید کرد که در چند سال آخیر نه تنها کشتارهای زنجیری و آگاهانه شخصیت های اقوام تحت ستم و به ویژه قتل های منظم افراد هزاره در افغانستان توسط تروریستان صورت گرفته که بدبختانه تا حال زمامداران جمهوری اسلامی کشور ما هر گز قاتلین را دستگیر نکرده اند؛ بلکه شهر کویته پاکستان نیز به مرکز نسل کشی مردم مهاجر هزاره هم تبدیل شده و هر هفته و هر ماه جان هزاران انسان هزاره و سایر شیعیان مهاجر کشور ما را می گیرند. و حتا تروریستان اعلام نموده که تا ختم سال 2013 میلادی همه شیعیان مهاجر هزاره و غیره هزاره افغانستان را در پاکستان نابود خواهند نمود.
اگر تا حال سازمان ملل متحد، جامعه جهانی، دولت جمهوری اسلامی افغانستان، دولت پاکستان، وهابی ها و سایر نهادهای ذیربط بین المللی به طور صادقانه و عملی می خواستند تا حال تروریستان و ریشه های آنان را در افغانستان و پاکستان به کلی از بین می بردند و بحران کشور ما را به صورت اساسی حل می نمودند. در این صورت، از جمله ترور شخصیت های اقوام مظلوم در ولایات شمال، کابل و... هم چنان نسل کشی هزاره هم در دستور کار روزمره تروریستان در افغانستان و در شهر کویته پاکستان نیز قرار نمی گرفتند.
پس، تا جایئکه عملآ به اثبات رسیده، حلقات مختلف کشورهای خارجی به خاطر تحقق منافع استعماری و ملی خویش نه تنها عاملین همه جنگ ها، بحران ها، کشت کوکنار، تولید مواد مخدر، فساد اداری، قاچاق، ترور شخصیت های اقوام زیر ستم، عملیات انتحاری، کشتارهای زنجیری و سازمان دهی تروریستی در افغانستان می باشند؛ بلکه عاملین نسل کشی مهاجرین هزاره و سایر شیعیان افغانستان در پاکستان نیز می باشند. به این ترتیب دشمنان انسان و اسلام از عدم آگاهی دینی، سیاسی، مذهبی، اجتماعی و فرهنگی اقوام پشتون، بلوچ، سندی، پنجاپی وغیره در هردو طرف خط دیورند استفاده سیاسی کرده و از یک طرف اقوام بیگناه را در هردو کشور به قتلگاه می برند و از طرف دیگر تضادهای قومی را تشدید می بخشند تا منافع خودها را به دست آرند که تا حال عملآ چنین شده است.
تا وقتی که منافع آزمندانه حلقات مختلف کشورهای جهان، منطقه و همسایگان در دستور کار آنان در افغانستان قرار داشته باشند؛ مردم و کشور ما در محور قربانی منافع این کشورها قرار خواهد داشت.
خلاصاه اینکه، ملت های آزادی خواه جهان، جوامع مدنی، مردم افغانستان و به خصوص مردم محروم هزاره از دولت پاکستان، سازمان ملل متحد، جامعه جهانی، سایر دست اندرکاران امور حقوق منع خشونت، نهادهای حقوقی بین المللی می وخواهند که هرچه زودتر، نسل کشی مهاجرین هزاره را در شهر کویته پاکستان قطع نمایند و عاملین تمام شهدای هزاره و سایر شیعیان را مورد محاکمه بین المللی قرار دهند تا برای دیگران نیز عبرتی باشد.
به صورت خاص مردم ما و به ویژه مردم بومی هزاره از دولت جمهوری اسلامی افغانستان مصرانه خواهان آن اند که بر دولت پاکستان، سازمان ملل متحد، میثاق های حقوقی بین المللی، جامعه جهانی، کشورهای اسلامی و سایر نهادهای جوامع مدنی فشار قانونی بیاورند تا نسل کشی هزاره ها را در افغانستان و به خصوص در شهر کویته پاکستان هرچه عاجل تر قطع کنند و عاملین این فاجعه ضد بشری را مورد محاکمه ملی و بین المللی قرار گیرند.
اگر ریشه ها و عوامل نسل کشی هدفمند هزاره ها در افغانستان و به خصوص در شهر کویته پاکستان از سوی کشورهای مذبور قطع نگردند؛ دیر و یا زود دامنه عملیات تروریستی- وهابی- فاشیستی از افغانستان و پاکستان به سایر کشورها نیز سرایت خواهد نمود و آن گاه حتا مبارزه جهانی علیه این تروریستان دشوار و پرهزینه خواهد بود.
تاریخ: 25 جدی 1391 خورشیدی برابر با 14 جنوری 2013 میلادی/ افغانستان
تصاویر ذیل از شهدای مهاجر هزاره و بازماندگان آنان در شهر کویته پاکستان
منابع:
(1)- ص 37 «دین، فرهنگ، سیاست»/ مؤلف: دای فولادی/ چاپ: اول اسد 1382 کابل.
(2) - به روز شده: 01:36 گرينويچ - جمعه 11 ژانويه 2013 - 22 دی 1391 بی بی سی.
(3)- به روز شده: 13:30 گرينويچ - جمعه 11 ژانويه 2013 - 22 دی 1391
(4) - منبع: کشتار تورک های هزاره در پاکستان یک نسل کشی تمام عیار است! شنبه 12 ژانويه 2013, نویسنده: شبکه همبستگی تورک های آذری و هزاره.
- تصاویر از کابل پرس و سایر سایت ها