سنجر غفاری
شانگهای و2014 درافغانستان
انجمن همکاری افغان شانگهای نوید میدهد .
افغانستان به عنوان عضو این مجمع یعنی سازمان شانگهای ، عضو این منطقه، عضوسازمان سارک وساکن این گوشه ، از جهان درک کرده است که با کمک شمامرفه خواهد شد وبدون کمک شما رنج خواهد برد . الی اخیرسال 2014 ناتو از افغانستان خارج خواهد شد. افغانستان خود وظیفه تآ مین امنیت و حکومت داری درکشور را به تنهائی به دوش خواهد گرفت . بنابرین ، به حمایت قاطع مخصوصآ سازمان همکاری های شانگهای وکشور های حاضر در این اجلاس نیاز خواهد داشت. و افغانستان روند انتقال مسولیت امنیتی از نیروهای ناتو وایساف را به حکومت افغانستان به گونه کامل تطبیق خواهد کرد.
این باور و آرزومندی مردم افغانستان است که در دوازدهمین نشست سران سازمان همکاری های شانگهای در کشور چین به وسیله محترم حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان ابراز گردید. افغانستان به صفت عضو ناضر در این سازمان دربرگشت ثبات و تآ مین منا سبات نیک وحسنه با کشور پاکستان مشترکآ موفق گردند ، تا تروریزم و بنیاد گرایان را در افغانستان و منطقه به شکست حتمی و نابودی کامل مواجع نمایند ، به شرط این که پاکستان در راستای مبارزه با تروریزم و افراطیت صادقانه با افغانستان و کشور های عضو شانگهای همکاری جدی نماید که این خلاقیت در عملکرد های نظامیان و استخبارات پاکستان بشکل ای که ضرورت است در جوش وخروش نیست .
افغانستان در دوازدهمین اجلاس سران ناتو به صفت عضو ناظر در سازمان همکاری های شانگهای نیز پذیرفته شده . حضور نظامی امریکا وناتو در افغانستان ، به همکاری مشورتی ، نظامی و حمایتی نظامیان و استخبارات پاکستان صورت گرفته است ، مگر دیده میشود که پاکستان باز هم در قول وقرار خویش با کشور های عضو ناتو و کشور های عضو شانگهای در مبارزه با تروریزم و برگشت ثبات در افغانستان و منطقه صادقانه نبوده واین امر باعث تقویت و پرورش طالبان و القاعده در افغانستان و منطقه گردیده است .
در حال ای که حسن نیت مردم و مقامات رهبری حکومات مختلف در افغانستان منجمله حاکمیت موجوده نسبت به زمامداران پاکستان همواره استوار بر مناسبات نیک و حسنه ، ایجاد فضای اعتماد وباور کامل بوده ، مگر نظامیان پاکستان جنگ و تروریزم، کاروان های اسلحه و مواد انفجاری، دسته های از افراد انتحاری و گروهای مسلح ، مخربین آرامش و وحدت همگانی را به کشور ما ارسال وبا دید گاه لجوجانه خویش تقاضای دوستی و حسن همجواری را نیز مینماید .
زمامداران مختلف پاکستان در ادامه این خواست ها دها مراتبه قول وپیمان نموده و بازهم به ادامه اعمال زشت شان ، حمایت از با ند یتیزم ، تروریزم و نارکوتیزم متوسل گردیده و می گردند .
بنآ ضرورت نخست این است تا سران کشور های عضو ساز مان همکاری های شانگهای با مقامات دولتی پاکستان زبان مشترک را دریابند تا استخبارات و نظامیان پاکستان را متقاعد به این امرنمایند ، تا از کمک وحمایت اقتصادی و معنوی ، فعالیت های تخریبی ، حمایت ازتروریستان آموزش دیده در خاک پاکستان علیه مردم وکشورافغانستان متوسل نگردند وپاکستان برای کشورهای عضوو ناضر در سازمان شانگهای تضمین بدهد تا باشد با اخذ تظمین وگرانتی از نظامیان پاکستان درحمایت سازمان شانگهای پس از بیرون شدن قوت های ناتوثبا ت و آرامش در افغانستان ومنطقه حفظ گردد.
دوم - این که کشورهای عضو شانگهای در زمینه نابودی مراکز و مدارس تروریستان ، مزارع و کارخانه های تولید مواد مخدردر دوطرف دیورند برنامه خاص و مشترک اجرائیوی را با نظامیان و استخبارات پاکستان ترتیب ، تنظیم وعملی نمایند تا باشد پاکستان و کشورهای منطقه از تهدید و نفوذ تروریزم در مصعونیت قرار گرفته و تهدیدی متوجه افغانستان و دیگران نشود .
سوم - سال 2014آزمون بزرگ برای کشور های منطقه منجمله برای دولتمردان افغانستان خواهد بود تا چگونه خواهند توانست ازاعتماد واعتبارسازمان ناتو و شانگهای در جهت ایجاد فضای اعتماد و باور میان دو پیمان بزرگ سیاسی ، نظامی ، اقتصادی ( ناتو وشانگهای ) به نفع خویش استفاده نمایند و تدابیر امنیتی ،اقتصادی و انکشافی را در جهت استفاده معقول وجلب همکاری کشور های عضو این دو پیمان ترتیب وتنظیم نموده به جلب و جذب کادر های مجرب و مسلکی افغانی ساکن در این کشور ها به کمک این کشور ها پرداخته جدی وارد عمل گردند.
چهارم – ضرورت این است تا در زمستان پیش رو کشور های عضو همکاری های شانگهای مردم افغانستان را در سرمای سرد امداد بشری شامل مواد غذائی و سوخت همکاری ضروری نمایند و ثابت نمایند که با مردم افغانستان همکاری دایمی در روز های دشوار دارند .
پنجم - ایجاد نماینده گی سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی سازمان همکاری های شانگهای در شهر کابل امید این همکاری را بیشتر از پیش مستحکم مینماید که در زمینه انجمن همکاری افغان شانگهای در مسکو حاضر است تا همکاری بیشری را با نماینده های این سازمان انجام بدهند .
ششم - ایجاد انجمن ها و کلینک های رهنمای خانواده برای مادران و اطفال شان در نقاط مختلف کشور ما ، ایجاد کودکستان ها و مکاتب آموزشی برای اطفال و زنان در زندانهای مختلف در افغانستان ، و کمک به خانه های امن و تدویر کورس های مقدماتی رهنمای خانواده برای دختران در مکاتب ولایات مختلف افغانستان که انجمن همکاری افغان شانگهای حاضر است تا درزمینه فراهم آوری کمک های متذکره و عملی شدن این برنامه های امداد بشری با کشور های شانگهای عملآ سهم فعال گرفته کادر های مسلکی و محلی را در اختیار ایشان قرار بدهند .
هفتم – انجمن همکاری افغان شانگهای حاضر است تا به کمک کشورهای عضو شانگهای در شهر کابل وولایات مختلف کشور مکا تب رهنمودی شکر را برای مریضان مصاب به شکر بطور رایگان ایجاد و بخاطر جلوگیری ازسکته های قلبی و بلند رفتن فشار خون بلند که باعث مرگ و معیوبیت هزاران افغان گردیده و می گردد وزارت صحت عامه افغانستان را کمک عملی و عاجل نموده تا باشد برای مردم خویش مصدر خدمات شایانی گردیده باشیم . واز مقام محترم ریاست جمهوری افغانستان و کابینه محترم دولت آرزومند آن هستیم تا در قسمت راجستر انجمن همکاری افغان شانگهای در شهر کابل ما را همکاری و معاونت نمایند .
روی این منظور با برنامه هدفمند خدمات بشری و انسانی میتوانیم بگویم که سازمان همکاری های شانگهای اگربخواهد میتواند تا سال 2014 به یگانه تظمین کننده تحکیم و برگشت ثبات وامنیت در افغانستان و منطقه جایگاه خاصی را در میان مردم افغانستان از آن خویش خواهد نمود و برای رسیدن به مقاصد برنامه وی خویش در رقابت سالم و انجام خدمات اجتماعی – اقتصادی با کشور های عضو ناتو یکجا افغانستان را به دهلیز مطمئن ثبات منطقوی مبدل خواهند ساخت .
یکباردیگرابراز می نمایم تا انجمن همکاری افغان شانگهای درجهت جلب همکاری کشوری های عضو شانگای برای مردم افغانستان به یگانه محور جدی وعملی انجام خدمات انسانی و کسب امداد بشری برای مردم خسته از جنگ ما ، برای کادر های علمی و مسلکی به خصوص برای جوانان ما به یگانه مرجع کاریابی و مصرفیت های سالم کاری مبدل خواهد گردید.
با توکل به خداوند بزرگ توانائی علمی وعملی را در حمایت مردم خویش از برنامه های بشردوستانه کشور های عضو سازمان شانگهای در افغانستان به اطمینان مشاهده مینمایم .
. سنجر غفاری
سکرتر دایمی انجمن همکاری افغان شانگهای
مسکو15 دسامبر 2012