کميته سويدن برای افغانستان  : ديداری با خانم جميله عمر رييس نهاد تحقيق و دفاع از حقوق بشر

بنابر دعودت کميته سويدن برای افغانستان ، محترمه جميله عمر رييس نهاد تخقيق و دفاع از حقوق بشر افغانستان به کشور سويدن مسافرت نموده تا پيرامون کار و پيکار اين نهاد در کشور به مقامات سويدی و افغانهای مقيم سويدن معلوماتی ارايه دارد. نظر به تقاضای داکتر ويس جلال زاده ، خانم عمر بروز شنبه دهم نومبر به شهر يوتيبوری تشريف آوردند و در مورد فعاليت های اين سازمان معلومات مفصلی ارايه داشتند که خلاصه آن خدمت خوانندگان سايت آريايی تقديم ميگردد :

وی در ابتدا در مورد فعاليت های کميته سويدن برای افغانستان  گفتند : این کمیته از سال 1982 به این طرف در افغانستان فعالیت می نماید. دیدگاه این کمیته افغانستان مستقل و صلح آميز است؛ جایی که به حقوق بشر احترام گذاشته شود، روستاها توانمند باشند، و تمام مردم حق و فرصت اشتراک در حكومتداري را داشته باشند. فعالیت های این کمیته در عرصه هاي تعلیم، صحت، حمایت از اشخاص معلول و توسعه روستاها می باشد. همچنان بخش های حمایوی این کمیته شامل برنامه هایی بهبودکیفیت، تقويت جامعه مدنی، حقوق بشر، تساوی جنسیتي و اطلاع رسانی است. از حمل 1391 رهبری هيأت رئیسه را کمیته سویدن برای افغانستان به عهده دارد.

سازمان تحقیق ودفاع از حقوق بشر شامل این نهادها می باشد:

اکتید، پاملرنه،‌خدمات تعليمي براي زنان افغان، کمیته سویدن برای افغانستان، مجتمع جامعه مدنی افغانستان، و واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان است. علاوه بر نهادهاي مذكورآرمان شهر، اکبر، اکسفام جي بي، اکشن اید، انجمن انکشافی افغان حمایت اطفال، مرکز تعاون افغانستان، وهماهنگ کننده خدمات بشری در افغانستان اعضاي گروه را تشكيل مي دهند.

اکبر، اکسفام جي بي، انجمن انکشافی افغان، پاملرنه، حقوق و دموكراسي، كميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان، نهاد هماهنگي براي صلح و همبستگي، حمایت اطفال، کمیته سویدن برای افغانستان، مجتمع جامعه مدنی افغانستان، واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان، و هماهنگ کننده خدمات بشری‌ از جمع موسسان اين گروه اند. ابتكار عمل در ايجاد گروه را آكسفم نويب در افغانستان به عهده داشته است.

اعضا نقش اساسي در تعين خط مشي و رويكاردهاي اين نهاد داشته در راه اندازي پ‍ژوهش ها و طرح برنامه هاي دادخواهي گروه را در سطح ملي و بين المللي ياري مي رساند.

فعاليت های عمده اين نهاد :

ـ  آين نهاد برای انعکاس بی عدالتی ها، بلند کردن صدای عام مردم- به ویژه در نقاط دوردست، و ارتقای انکشاف متوازن و همه شمول جامعه تحقیقات انجام می دهد. صدای زنان و مردان کشور مربوط به اقشار مناطق، اقوام، زبان ها، و رده های اجتماعی اقتصادی و نسل های مختلف را بلند می کند. از طریق ترکیب زمینه یابی میدانی، مصاحبات عمیق، و مصاحبه های متمرکز گروهی و همچنان با کاربرد هردو شیوه تحلیل کمی و کیفی، گروه گزارش ها، دستنامه ها برای دادخواهی در اجتماعات، و وسایل آگاهی رسانه ای را جهت ارائه اطلاعات و دادخواهی تهیه می دارد.

ـ با دادخواهی از حقوق بشری مردم، اين نهاد خود را از شمولیت صدای مردم در سیاستگذاری ها مطمئن ساخته به مقصد حمایت هر چه بهتر حقوق بشر از طریق اعمال تغییر در سیاستگذاریها کوشش های چشمگيری را انجام ميدهد

ـ تعلیمات مدنی در باره حقوق بشر را اجرا و گفتمان قضایا در رسانه ها پیرامون پیامدهای خشونت و خشونت علیه حقوق بشری را در رسانه ها جهت ارائه راه حل ها انتشار ميدهد.

اين نهاد به مثابه یک پلاتفورم ویژه که نهادهای ملی و بین المللی، خورد و بزرگ، را گردهم آورده است متعهد به دادخواهی از جانب مردم افغانستان است.

 

http://www.afghanadvocacy.org.af/

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت