ســرو قــیام مـیکنـد...
گزارشگر : سحر سیندخت
به افتخار هشتم مارچ ، روز جهانی مبارزه زنان در راه صلح ، آزادی ، پیشرفت و برابری و به پیشواز رسیدن نوروز و آغاز دهه جدید خورشیدی به ابتکار بنیاد فرهنگی اوستا بروز شنبه 12 مارچ 2011 ترسایی نشست همدلی و یکرنگی در شهر کلاگنفورت ـ اتریش با سهمگیری تعداد زیادی از افغانهای باشنده در اتریش ، شماری از شهروندان ایران ، پاکستان ، اتریش و کردها بر پا شد.
در شروع این نشست محترم انجینر احسانی شرکت کننده گان محفل را خوش آمدید و به زنان شرکت کننده در این گردهمایی به مناسبت هشتم مارچ تهنیت و شاد باش گفته ، نوروز هموطنان را شاد و خرم و سال 1390 را سال پر از خوشی ، صفا و صلح ارزو نمودند.سپس خانم نیلوفر پاینده به نماینده گی از زنان شرکت کننده در این گردهمایی در باره پیشینه صد ساله جنبش هشتم مارچ و مبارزه متشکل وجهانی زنان بخاطر صلح ، رهایی و برابری صحبت همه جانبه و از مبارزه زنان افغان یاد نموده بر نیاز ادامه مبارزه مشترک و پیکرانه زنان افغان بخاطر آزادی و برابری حقوقی ، اجتماعی و اقتصادی تاکید نمودند.
بعدآ دکتر غلام محمد محسن زاده ریس بنیاد فرهنگی اوستا رشته سخن را بدست گرفته هشتم مارچ روز مبارزه جهانی زنان را به زنان کشور و جهان تبریک و شاد باش گفته، پیروزی های بیشتر جنبش برابری خواهی، صلح وعدالت پسندی زنان را آرزو نمود .محترم دکتر محسن زاده در سخنان شان ازشرایط درد بار زنده گی زنان در افغانستان یاد و اقدمات بیشرمانه پوشش و حجاب جبری ، امر ونهی روز مره و یاری از شلاق و خشونت در برابر زنان، بیکاری ، گسترش فقر و بی داد، خشونت بی حد و مقدار در برابر زنان، ، تحمیل جنگ و جنایت ، تجاوز بی مانند جنسی ، سنگ سار و دست و بینی بریدن آنها ، خرید و فروش برده گونه زنان...و ده ها ناهنجاری دیگر اجتماعی و اقتصادی که در برابر زنان وطن قرار دارد یاد نموده از زنان وطن دعوت نمود تا در راه برابری ، عدالت ،صلح و بهبود شرایط مادی ومعنوی جامعه دست از مبارزه نکشیده و در دیار غربت یکجا با سازمان های مدافع حقوق زنان به تلاش های انسانی شان ادامه بدهند.زیرا یگانه راه رهایی از وضع درد بارموجود ، بسیج و مبارزه متشکل و آگاه زنان در جنبش اعتراضی ، گسترش مطالبات زنان و تبدیل آن به جنبش گسترده اجتماعی نهفته است.
محترم محسن زاده در بخش بعدی صحبت شان رسیدن نوروز ، جشن بهار ، سبزینگی ، شگوفایی و زنده گی و آغاز دهه جدید خورشیدی را به هممیهنان مان تبریک و شاد باش گفته نوروز هموطنان را پیروز و سفره هفت سین شانرا پر رنگ تر آرزو نمودند.
ایشان در باره پیوند نوروز با حیات و نماد های حیات بخش در طبعیت و جامعه ، قیام سرو و سلام باغ ، رسم و رواج های نوروزی چون آتش افروزی به پیشواز نوروز در چهارشنبه سوری ، خانه تکانی ،سمنک و هفت میوه و ... اشاره و آنرا از آیین های مبارک و نشانه فرهنگ ریشه دار انسانی مردمان افغان زمین خواند.
بخش سوم سخنان شان را صحبت در باره جامعه مهاجر افغان در ایالت کیرنتن اتریش ، دستاورد ها و مسوولیت هایشان تشکیل میداد. ایشان از همبسته گی و یکرنگی جامعه افغان با ستایش یاد و پیروزی های این جامعه در بخش های فرهنگی ، آموزشی ، اجتماعی ، ورزشی و کارکرد های اقتصادی را برشمرده و دستاورد های بدست آمده را تبریک گفتند.
نوروز و جشن مذهبی اوستیرن ترسایی دارای شباهت های که گوینده پیشیه مشترک و فرهنگی میان مردمان شرق و غرب میباشد است . رسم ورواج های مشترکی بین نوروز و اوستیرن چون آتش افروختن، رنگ آمیزی تخم و تخم جنگی ، خانه نکانی و راه اندازی محافل جشن و سرور تصادفی نبوده و گواه پیوند های گسترده فرهنگی انسانها میباشد.
در بخش بعدی این نشست برای زنان پیشتاز ، شاگردان مکتب اوستا ، تیم های فوتبال اوستا ـ افغانستان و کابل که در سال گذشته برنده جام قهرمانی چند تورنمنت در ایالت کیرنتن بودند ، شخصیت های فرهنگی ، گروه تیاتر افغان و پیشتازان فعالیت های اقتصادی ستایش نامه ها ی تهیه شده از سوی بنیاد فرهنگی اوستا نفویض گردید.
شاگردان مکتب اوستا به مناسبت هشتم مارچ به زنان حاضردر این نشست گل تحفه دادند.
هنر مند محبوب وطن ، محترم وحید پوپل به همرایی امید نیازی با پیشکش نمودن کنسرت دل انگیز به رنگینی مجلس افزوده و این نشست یک رنگی و همدلی را خاطره انگیز و فراموش ناشدنی ساختند.
محفل که ساعت شش شام شروع شده بود حدود ساعت دوازده شب پایان یافت.
* خداوندگار بلخ ، جلال الدین گوید:
آب زنید راه را هین که نگار می رسد
مژده دهید باغ را بوی بهار میرسد
باغ سلام میکند ، سرو قیام میکند...
سبزه پیاده می رود ، غنچه سوار میرسد....
دکترغلام محمد محسن زاده
ریس بنیاد فرهنگی اوستا
وحید پوپل و امید نیازی