ــــ
سیدموسی عثمان هستی
خاینین واجنبی ها سکوت ملت را میراث جنایکاران جنگی سه دهه میدانند
درمذهب ملت ما سکوت بهترازآزادی
خاموشی شان سبب ویرانی وبربادی
رهبران شان بدست اجنبی چوشادی
خاک وطن کردندقربان خویشا وندی
دراین شکی نیست که طالب وحزب اسلامی گلب الدین حکمتیارمزدور وبی فرهنگ است فرهنگ دینی ومذهبی خودرا هم فدای مزدوری کردند وفاشیستان زبان پشتو هم پشتیبان قتل وکشتارطالب مزدوراست.
خراسانیان فاشیست زبا ن فارسی ، هزاره ها ، تاجک ها ، ترکمن ها ، ازبک و ایماق هارا هم به پشت خود می کشند. دوستم ،محقق وبرادران بی کفایت احمدشاه مسعود در پی ادامه نارامی های سه ده هستند.
همیشه توطئه کرده اند وازناخون افگارسیاسی ضعف حکومت کرزی وهمدستان خارجی حکومت کرزی استفاده نمودند.
آوردن طالب توسط امریکا ،انگلیس، ناتو،پاکستان ودولت افغانستان یک دسیسه بخاطر نا آرامی منطقه وچورثروت منطقه اطرف افغانستان وشرق میانه وآسیایی میانه بوده است نه يک عمل شرافتمندانه.
وهمسایه های افغانستان حق دارند که در افغانستان منافع داشته باشند ولی این خواست منافع شکل شیطنت ورذالت را گرفته است. نه خر پیش بار می رود نه بار کسی پیش خرمی برد.
همه در تلاش منافع خود اند، رذالت سیاسی دارند وطوق لعنت وملامتی را برگردن ملتو افغانها می اندازند.
در این جای شک نیست که که شاه پرستان ، داوود پرستان ، حزب دموکراتیک خلق ، مجاهدین خودفروخته شده طالب ، مزدوربی فرهنگ چپ وراست کودن که دورحکومت کرزی حلقه زدند یا از دوربرای تخریب حکومت کرزی دست به فته سیاسی می زنند واین حکومت نابکار ومزدور رابا توطئه های خودتب لرزه به جان آن انداخته اند ودولت کرزی را دریک سردگمی قرارداه اند ومی خواهند که سالها این جنایکاران وارث افغانستان باشند وسر آخور سیاست یک دیگر را لگد می زنند ودندان می گیرند، جو وکاه سیاست زیر پا می ریزند ، متولد افغانستان هستند ولی مردانه ثابت کرده اند که منافع خود وخارجی هارا بهتر از منافع ملت افغانستان می دانند واز سواری دادن به خارجيان هم شرم ندارند.
دفترقطرومجلس برلین با سناتوران امریکایی : اگر دو سنا تور را طالب به شانه بلند می کند سه سناتور جنایت کاران جنگ طلب بر سر شانه بلند می کنند. آنها نه به مقام قانع هستند ونه به بوطن فروشی قانع هستند ونه به چوروچپاول. تنها آروزی طرفین منافع خودشان وبادارن خارجی شان است و بس.
هنوز هم زور آزمایی روس وامریکا وغرب درمنطقه خاتمه نیافته وبد بختانه هند وچین هم در منطقه در حال قدرت شدن هستند.
همان طوریکه ملت جاپان با ما یکجا آزادی گرفت ودرجنگ دوم جهانی ویران شد ولی ملت چاپان از شکست خود آموخت ، به حیث یک قدرت تکنالوژی پیشرفته در دنیا جای پای پیشرفت وترقی بازکرد.
ملت ما هیچ وقت از شکست ونیرنگ دشمن نیاموخت. بنام دین ضد انسان وانسانیت وتکنالوژی وضد زن که بازوی قوی جامعه است قرارگرفت وهنوز هم قانون مملکت در کج مسجد از لابلای کتاب های قدوری وکنز ساخته می شود. هرروز صدها متخصص وضو غسل از مدرسه ها با عشق حورهای جنتی با کمربند سوسایت بم در محل مقدسات ومنطقه تجارتی ودر مساجد ودرجنازه خانها خودرا بنام طالب دین اعضای بدن خود وهموطنان خودرا برهوابلند می کند ودرخیال احمقانه خود روانه بهشت برای "زنکه بازی" می گردند.
نمیخواهم بروقایع چندروز اخير زیادتر تبصره کنم ولی چند خبر در زیر نوشته فوق از بی بی سی طور نمونه می آورم که بهتر از من مانند کرزی چشمک سیاسی می زند.
دامادنشده خانه خسرمی روند
خبرهای(طنزی)ازبی بی سی
شورای صلح افغانستان: حاضریم برای گفتگو با طالبان به قطر برویم
شورای صلح افغانستان می گوید با انتقال شماری از زندانیان طالبان از گوانتانامو به قطر، مخالف است
شورای صلح افغانستان اعلام کرده است که اگر شرایط مناسب باشد، اعضای این شورای حاضر است به قطر برود و از نزدیک با اعضای طالبان در آنجا دیدار و گفتگو کند درحالی که طالبان اعلام کرده اند که دفتر قطر تنها برای گفتگو با آمریکا ایجاد شده است.
محمد اسماعیل قاسمیار، عضو ارشد این شورا و مسوول روابط خارجی آن، به بی بی سی گفت، هنوز مقدمات گفتگوها در قطر فراهم نیست اما اگر فضا و شرایط فراهم باشد با نمایندگان طالبان وارد گفتگو خواهیم شد.
مطالب مرتبط
مسوول روابط خارجی شورای عالی صلح افغانستان، بار دیگر بر افغانی بودن گفتگوهای صلح تاکید کرد و خواستار آن شد که تمامی کشورها و سازمان های دخیل در قضیه افغانستان این مساله (افغانی بودن گفتگو های صلح) را به عنوان یک اصل بپذیرند.
آقای قاسمیار هشدار داد که در صورت عدول از این اصل، مذاکرات هیچ نتیجه ای نخواهد داشت.
این عضور شورای عالی صلح افغانستان همچنین گفت که این شورا با انتقال اعضای طالبان از زندان گوانتانامو به قطر مخالف است و آنرا "مخالف قانون اساسی این کشور و اصول پذیرفته شده بین المللی می داند".
آمریکا در نظر دارد، برای پیشبرد مذاکرات صلح با طالبان، پنج عضو ارشد این گروه را از زندان گوانتانامو به قطر منتقل کند.
ظاهرا یکی از فرماندهان مهم طالبان که متهم به دست داشتن در کشتار جمعی است نیز جزء این پنج نفر است.
محمد اسماعیل قاسمیار گفت که تعیین حد و مرز فعالیت دفتر طالبان در قطر، از دیگر اهداف هیاتی اعزامی این شورا به دوحه است.
اما هنوز مشخص نیست که طالبان و آمریکایی ها که در حال حاضر طرف های مستقیم مذاکرات هستند، چنین چیزی را خواهند پذیرفت یانه.
همچنین طالبان که رسما اعلام کرده اند در قطر با آمریکایی ها مذاکره می کنند، هنوز مشخص نکرده اند که حاضر هستند با اعضای شورای صلح دولت افغانستان مذاکره کنند یانه.
دولت افغانستان ابتدا با ایجاد دفتری برای طالبان در قطر مخالفت کرد. اما وقتی طالبان اعلام کردند که حاضرند با آمریکایی ها در قطر مذاکره کنند و نه با دولت افغانستان، حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرد که از مذاکرات آمریکایی ها و طالبان در قطر حمایت می کند.
رهبران جبهه ملی افغانستان: طرف اصلی طالبان ما هستیم
رهبران جبهه ملی گفته اند که از میلیون نفر نمایندگی می کنند و بدون حضور آنها در گفتگوها صلح، طرح مصالحه با طالبان تحقق نخواهد یافت
رهبران جبهه ملی افغانستان دستیابی به صلح بدون مشارکت اعضای گروه های مجاهدین سابق، را دشوار توصیف کرده و گفته اند که اپوزیسیون این کشور باید در گفتگوهای صلح شامل باشند.
احمدضیا مسعود معاون پیشین حامد کرزی، محمد محقق رهبر حزب وحدت مردم افغانستان و ژنرال دوستم رهبر پیشین جنبش ملی اسلامی، اخیرا در نشستی در برلین آلمان با شماری از اعضای کنگره آمریکا در باره تشکیل نظام پارلمانی و مذاکرات صلح با طالبان گفتگو کرده اند.
مطالب مرتبط
آنها روز جمعه، ۲۳ جدی/دی، در بازگشت از آلمان در گفتگو با خبرنگاران، خود را طرف اصلی گروه طالبان خوانده و خواستار نقش برجسته ائتلاف مجاهدین در گفتگوهای صلح با این گروه شده اند.
ژنرال دوستم، احمد ضیا مسعود و محمد محقق، در گذشته عضو ائتلاف موسوم به ائتلاف شمال بودند که علیه طالبان می جنگیدند.
هرچند نشست برلین با واکنش تند دولت افغانستان مواجه شد، اما رهبران اپوزیسیون تاکید کرده اند که حق دارند نظرات و نگرانیهای خود را در باره آینده کشورشان با جامعه جهانی در میان بگذارند.
محمد محقق عضو جبهه ملی و عضو مجلس نمایندگان گفت: "ما مردمی هستیم که ۱۴ سال جهاد کرده ایم، ده سال هم در مقابل تروریسم بین المللی جنگیده ایم و طرف اصلی طالبان بودیم و هستیم. ما حق داریم بفهیم که بعد از سال ۲۰۱۴ چه می شود، ما مردم خود را به یک قربانگاه نمی فرستیم، ما مردم خود را نمی گذاریم که پایمال شوند."
او افزود: "ما حق داریم که با آمریکاییها گپ بزنیم، با آلمانیها گپ بزنیم و با جامعه جهانی گپ بزنیم که اگر قرار است مصالحه ای با طالبان صورت بگیرد، مصالحه یک طرفه نمی شود. بدون حضور بیش از نیمی از مردم افغانستان با چه کسی مصالحه می کنند؟ آقای کرزی، متاسفانه، نه از طالبان نمایندگی می تواند و نه از ما. ما بخش کلانی از مردم افغانستان هستیم و باید در مذاکرات صلح حضور داشته باشیم و بفهمیم که چه می شود."
اعضای سابق اتحاد ضدطالبان تجربه چندین ساله جنگ با این گروه را دارند
هر چند رهبران جبهه ملی بر ضرورت گفتگوهای صلح با طالبان تاکید کرده اند، اما احمد ضیا مسعود، رئیس جبهه ملی و معاون پیشین رئیس جمهور کرزی گفت اگر کسانی که در گذشته علیه طالبان جنگیده اند، شامل مذاکرات صلح نباشند، تحقق مصالحه با طالبان دشوار خواهد بود.
آقای مسعود گفت: "جبهه ملی افغانستان که از میلیونها انسان در کشور نمایندگی می کند، تا زمانی که نقشش در مذاکرات صلح با طالبان برجسته نباشد، صلح در افغانستان عملی نمی شود."
اخیرا نشست رهبران جبهه ملی با اعضای کنگره آمریکا در باره تشکیل نظام پارلمانی در کشور واکنش تند حکومت حامد کرزی را برانگیخت و وزارت خارجه هشدار داد که دیگر چنین نشستهایی نباید تکرار شود.
اما این رهبران چنین واکنشی را ناشی از عدم تحمل حکومت آقای کرزی برای شنیدن "صدای مخالف" دانسته اند. محمد محقق گفته است که حکومت از گفتگوهای آنها با مجامع بین المللی "هراسان شده و حرفهای بی ربط می زند".
رهبران جبهه ملی در نشست خود با شماری از اعضای کنگره آمریکا در برلین بر تغییر قانون اساسی برای تشکیل نظام پارلمانی تاکید کرده بودند.
آنها نظام ریاستی کنونی را عامل "بی ثباتی سیاسی" در کشور دانسته اند.
آقای محقق تاکید کرد که موضوع تعدیل قانون اساسی در خود قانون اساسی پیشبینی شده و هر شهروند کشور حق دارد که در این مورد اظهار نظر کند. این عضو مجلس افزود که "این حق به ویژه برای اعضای مجلس نمایندگان تضمین شده است".
ولی آقای محقق توضیح بیشتری در این مورد ارائه نکرد.
رهبران جبهه ملی هدف از طرح نظام پارلمانی را تحکیم ثبات سیاسی در کشور و بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان عنوان کرده اند.
احمد ضیا مسعود گفت: "در این جا ( در نظام کنونی) همه قوه ها تحت تاثیر قوه مجریه است، هر چیزی که قوه مجریه می گوید، دیگران مجبورند اطاعت کنند. به همین خاطر است که روابط قوه مجریه با قوه مقننه( مجلس) خراب است و این خود بحران بزرگی را به وجود آورده است."
او افزود: "سیستم پارلمانی که صدر اعظم در مقابل پارلمان مسئولیت داشته باشد (تشکیل شود)، والیها قدرت آن را داشته باشند که پروژه های اقتصادی را در منطقه های خود تطبیق کنند، والیها باید از طرف خود مردم انتخاب شوند، ولسوالها (فرمانداران) از طرف مردم انتخاب شوند تا شرایط برای پیشرفت اقتصادی در کشور مساعد شود."
گروه طالبان اعلام کرده است که "تفاهم" آنها با جامعه بین المللی در مورد جنگ افغانستان به معنای پذیرفتن قانون اساسی این کشور نیست.
یک سخنگوی طالبان در اعلامیه ای که از طریق انترنت در اختیار رسانه ها قرار گرفته همچنین گفته است که تلاش برای رسیدن به این تفاهم باعث نخواهد شد که "جهاد" آنها در افغانستان متوقف شود.
مطالب مرتبط
طالبان در این اعلامیه تاکید کرده اند که خواستار برقراری صلح در افغانستان هستند و از این رو با جامعه جهانی تماس برقرار می کنند.
در این اعلامیه آمده است: "این برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان است که ما تلاشهای سیاسی خود را برای ایجاد یک تفاهم با جامعه جهانی افزایش داده ایم تا وضعیت (مشکلات) کنونی حل شود."
اعلامیه افزوده است: "اما این تفاهم به معنای خاتمه جهاد نیست و همچنین به این معنا نیست که ما قانون اساسی اداره (دولت) دست نشانده کابل را بپذیریم."
پذیرفتن ارزشهای مندرج در قانون اساسی افغانستان در مورد مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان، آزادی بیان و آزادی های فردی، از شرط های اصلی دولت افغانستان و جامعه جهانی برای مصالحه با طالبان بوده است.
دولت افغانستان بارها تاکید کرده است که طالبان برای آشتی و پیوستن به صلح، باید دستاوردهای ده سال اخیر این کشور را بپذیرند.
رامین انوری، خبرنگار بی بی سی
تحولات ماه های اخیر می رساند که هم گروه طالبان و هم آمریکا حاضر به مذاکره هستند، اما موضوعی که به نظر می رسد هنوز برای دولت افغانستان حل ناشده باقی مانده، مسئله رهبری این گفتگوها است.
حکومت افغانستان تاکید کرده که رهبری گفتگوهای صلح با طالبان باید در دست افغانها باشد و این مسئله ای است که آمریکا و جامعه جهانی نیز در اظهارات رسمی خود آن را پذیرفته اند.
اما پیشرفتهایی که در زمینه گشایش دفتر طالبان در قطر، بدون هماهنگی با دولت افغانستان صورت گرفت و همچنین بی توجهی طالبان به حکومت افغانستان در زمینه گفتگوهای صلح و تاکید آنها به "تفاهم با جامعه جهانی"، این نگرانی را برای حکومت حامد کرزی بوجود آورده که ابتکار عمل در مذاکرات با طالبان از دست آنها بیرون می شود.
اما طالبان می گویند که تصمیم آنها به ایجاد تفاهم با جامعه جهانی، با هدف "برآورده کردن اهداف ملی و اسلامی مردم افغانستان" اتخاذ شده است.
همزمان، مقامات آمریکایی گفته اند که قرار است به زودی یک نماینده ارشد خود را به کابل اعزام کنند تا در مورد چگونگی گفتگو با طالبان با حکومت افغانستان صحبت کند.
هیلاری کلنتون، وزیر خارجه آمریکا، گفته است که برای این هدف، قرار است مارک گروسمن، فرستاده ویژه آمریکا به منطقه، به کابل رفته و با حامد کرزی دیدار کند.
گزارشها حاکیست که آمریکا سال گذشته، برای آغاز گفتگو با طالبان یک طرح ابتدایی ریخته بود که براساس آن، باید پنج نفر از زندانیان طالبان از گوانتانامو رها شده و به قطر منتقل می شدند.
اما این تفاهم ظاهرا پس از مخالفت حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان با این طرح، به هم ریخت.
با این حال، هیلاری کلنتون، وزیر خارجه آمریکا گفت: "ما هیچ گونه تصمیمی در زمینه رهایی (زندانیان) طالبان از گوانتانامو نگرفته ایم."
خانم کلنتون گفت که موضع آمریکا در مورد گفتگو با طالبان روشن بوده است: دست کشیدن از خشونت، قطع رابطه با القاعده و حمایت از قانون اساسی افغانستان که مدافع حقوق زنان و اقلیت های این کشور است.
او همچنین تاکید کرد که آمریکا حاضر است برای گفتگو با طالبان، با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان "همکاری نزدیک" داشته باشد