سنجر غفاری
بدون شک بحران در افغانستان و منطقه بر خواسته از استراتیژیهای است که قدرت های جها نی و منطقوی بخاطر کسب اهداف برتری جویانه سیاسی ، نظامی ، اقتصادی علیه همدیگربه پیش می برند. بازی استراتیژیکی این قدرت ها قرنها است در افغانستان و منطقه روی تیوری و تفکر مذهبی اعیار گردیده احساسات ملی و مذهبی مردمان کشور های منطقه به خصوص افغانستان و پاکستان در گرو استحصال این اهداف قرار گرفته است . ایجاد کشورپاکستان چون انگشت ششم در جغرافیای منطقه بحران آفرین بوده و از وجود بحران های سیاسی ، مذهبی ، قومی و ملی گرائی زاده شده است .
امریکا و انگلیس ، کشورهای عربی ، اسکندناوی ، و اروپائی پس از سقوط امپراطوری برتانیا هر یک به پاکستان را ه یافتند و سرمایه گذاری اهداف خویش را نمودند . وهابی های عرب ، سازمان های افراطی و بنیاد گرایان تحت حمایت انگریز ها نخستین شبکه های شان را از کشور هند برتانیوی به مناطق مختلفه پاکستان به خصوص در میان قبایل سرحدی گسترش دادند ، برای پیش برد مقاصد بعدی شان تکیه بر رژیم های نظامی و ایجاد آشوب های مذهبی و قومی نمودند و کشور پاکستان را به صوبه های آشوب انگیز قومی و مذهبی تقسیم بندی نمودند . سندی ها علیه پنجابی ها ، پلوچ ها علیه پنجابی ها و ، پشتونهارا علیه همه به تحریک قرار دادند. و علاقه آزاد و یا غیر را منصوب به سرحد شمال غربی با افغانستان برای جلو گیری از نفوذ و ایجاد وحدت میان اقوام و قبایل دو طرف دیورند در ایجاد موانع تماس و جدائی بنام معا هده دیورند بر اقوام و قبایل این علاقه تحمیل نمودند .
روس ها تلاش داشتند تا جلو پیشروی انگلیس را بسوی جمهوریت های آسیای میانه ، خلیج فارس و در یای خذ ر بگیرند ، انگلیس ها نیز تمایل نداشتند تا روس ها بسوی آب های گرم ، دروازه هند و کشور های مجاور بحر هند حضور سیاسی و اقتصادی داشته باشند . بر این مقصد ایرانی ها تلاش داشتند تا پای اعراب از منطقه برچیده شده و دیگر اعراب سرزمین ایران را پایمال اهداف و مقاصد مذهبی خویش ندانسته از این طریق بسوی جمهوریت های آسیای میانه و کناره های در یای خذر در جستجوی استخراج اهداف و مقا صد برای خویش و متحدان غربی شان نباشند . کشور چین و افغانستان نیز در جستجوی اهداف و مقاصدی بودند تا از خاک پاکستان بتوانند برای خویش دهلیزی را بگشایند تا تناسب میان اهداف و برنامه های سیاسی ، اقتصادی ، نظامی در منطقه حفظ گردد.
مبدل شدن کشور پاکستان منحیث جین بکس همه استراتیژی ها در منطقه و یگانه مرکز عمده تولید بحران و افراط گرائی ، سطر و اخفآ تروریستان در منطقه به همکاری و حمایت های مادی وتخنیکی استخبارات نظامی پاکستان نمایانگر این واقعیت میباشد که پاکستان خود در د ستی قرار دارد که در عقب این بحران آفرینی ها اهدافی دنبال میگردد تا رژیم و نظامیان پاکستانی را افزار گونه در اختیار خویش داشته باشند . القاعده ( امریکا ، انگلیس و سران عرب ) که طالبان لشکر رزمی و محافظوی شان میباشد در پاکستان اتومی مستقر هستند این تاکتیک خوبی است تا خوف برای دیگران در منطقه دایمی گردد. . اگر چنین نباشد پس دلیل حمایت و موجودیت انگشت ششم ( پاکستان ) در منطقه چیست ؟
- پیگیری و حمایت از دست آورد های جنگ سرد امریکا با شوروی سابق که به وسیله انگشت ششم در منطقه و جهان راه اندازی گردیده بود .
_ بد نام سازی وشکست کمربند سبز ( اسلام گرائی در جهان ) تحت نفوذ داشتن دایمی کشور های عرب و سران سرمایدار ( شیخ های عرب ) و کشور های نفت خیز ، همیشه محتاج و فقیر نگهداشتن کشور های جهان سوم به نفع استراتیژی و اهداف دور نمایی امریکا و ناتو در جهان ، تحت کنترول داشتن جنبش های ضد روسیه ، چین ، کشور های اروپای شرقی و غربی ، ایران ،شیعه مذهب ها، کاتولیک ها و پروتست ها ، وسایر مذاهب دیگری را که پیروان بیشتری داشته باشند .
_ دسترسی به منابع طبیی کشور های افریقائی ، عربی ، آسیایی منجمله جمهوریت های آسیای مرکزی ، جنوب شرق آسیا ، کشورهای دارای اسلحه اتومی و انرژی هستوی ، ضدیت و اعمال نفوذ بیشتر با کشور ایران ، کوریای شمالی ، سوریه ، لبنان و کشورهای امریکای لاتین و شرق دور .
_ ایجاد شگاف میان کشور های چین ، روسیه ، اروپای شرقی ، اتحادیه عرب ، کشور های غربی در وجود یک دیپلوماسی تحریک کننده بر مناسبات و رقابت های تولیدی ، صدور انرژی ، کمپاین تبلیغاتی ، آغاز یک جنگ سرد میان این کشور ها که تآ مین کننده منافع امریکا و ناتورا در ساحات تحت نفوذ اقتصادی و سیاسی ، کلتوری و اجتماعی این کشور ها داشته و تحریک کننده بحران اقتصادی و تحمیل کننده فشار های عمده بر زنده گی و ناباوری های مردمان این کشور ها برسیستم رهبری دولتی شان را نماید .
_ ایجاد سازمانها و هسته های تآ ثیر انگیز در کشورهای روسیه ، چین ، جمهوریت های شوروی سابق ، ایران ، کشورهای که در مناسبا ت نزدیک با روسیه ، چین قراردارند ، کشورهای عربی ، اروپائی که بتوانند از احساسات ملی و مذهبی شان در جهت ایجاد بی نظمی ها و سرکوب رژیم ها و بحران های اقتصادی ، سبوتاژ را به نفع امریکا و ناتو بوجود بیاورند در اساس استراتیژی های شامل است که منابع تبلیغاتی و نشراتی آن در پاکستان تشکیل گردیده و فعال میباشد .
_حل پرابلم سرحدی با افغانستان ( دیورند ) پاکستان را دیوانه وار ساخته در بیرون رفت از این وضعیت از هیچگونه وسیله فشار و قدرت تخریب و ایجاد مصیبت های تحمیلی بالای مردم و حاکمیت دولتی در افغانستان دست بردار نیست . بر علاوه مشکلات و دیوانگی را با مردم و کشور هندوستان نیز دارد . کی ها بودند که پاکستان را مریض و معیوب متولد نمودند و بخاطر چه ؟ .
انگشت ششم ( پاکستان ) را برای بحران افرینی در منطقه برای کشور های روسیه ، چین ، ایران و افغانستان بخاطر اینکه کشور بزرگ هندوستان را با همه قدرت و توانش همیشه برای خود و در حمایت های استراتیيیکی داشته باشند و از بحر هند بتوانند همانند سپر حمایتی ، دفاعی ، اکمالاتی جهت پیش برد اهداف تخریبی و تخریشی در آسیای مرکزی ، جنوب شرق آسیا ، و کشور های همسایه و اطراف بحر هند که مورد توجه روسیه ، چین و افغانستان ، ایران ، کوریای شمالی قرار نگیرد در منطقه انتخاب و ایجاد کشور پاکستان را چون خندق ارتباط و تعرض اماده هرنوع انجام فعالیت های مورد نیاز جهت گسترش و حفظ استراتیژی های خویش نموده اند .
رژیم های مختلف در پاکستان هم مانند رژیم حاکمه امروزی در خدمت اهداف بیگانه های قرار دارند که با ایجاد بحران در کشور های منطقه از طریق نظامیان پاکستانی و حاکمان رژیم در حفظ و گسترش بحران خیلی ها دقیق عمل مینمایند . پرابلم های موجوده در افغانستان ، منطقه و جهان را نظامیان پاکستان و استخبارات کشور های حمایت کننده پاکستان بر دوش دارند . طالبان و القاعده یک فورمول است ، جنگ و مصالحه با این پدیده یک تاکتیک میباشد که همه میدانند . مصالحه قبل از جنگ پیروزی در قبال دارد ، هیچگاهی بعد از جنگ و خونریزی مصالحه موفق نبوده و ارزشی را که تسکین کننده باشد بوجود نمی آورد به خصوص برای کشور ویران و مردم کشانیده شده بسوی بحران و فقر اقتصادی چون افغانستان .
قابل تذکر است که باب جدید مزاکرات، دید وادید وزیر خارجه پاکستان از افغانستان ، باز دید صدراعظم پاکستان از قطر ، مزاکرات طالبان با امریکا در قطر ، بازدید جناب کرزی از سعودی همه بحران های جدیدی است که افغانستان و مردمش را در کام ناباوری های جدید سیاسی ، نظامی ، اقتصادی جدیدی می کشاند . این پاکستان است که در جستجوی منافع و گسترش بحران در افغانستان و منطقه به نفع حمایتگرانش فعال و بیدار میباشد . باخت از مردم افغانستان بوده واست . سنجر غفاری مسکو