سفر غیر رسمی پروفسور
صبغت الله (مجددی) به استرالیا
سیدنی : پروفسور صبغت الله (مجددی) رئیس کمیسیون مستقل تحکیم صلح افغانستان در این اواخر طی یک سفر غیر رسمی وارد استرالیا شده اند .
آقای (مجددی) ضمن دیدار با افغانهای مقیم استرالیا، در سیدنی روز جمعه 15اپریل با جمعی از افغانهای مقیم سیدنی در مسجد حضرت عثمان (رض) واقع بلاک تاون نماز جمعه را به امامت مولوی عبدالحمید (حدید) خطیب آن مسجد در هال انجمن همکاری افغانهای نیو ساوت ویلز ادا نمودند .
الحاج محمد نادر ( اعظمی ) رئیس انجمن همکاری افغانهای نیو ساوت ویلز ورود ایشان را خیر مقدم گفته از زحماتی که ایشان در دوران جهاد و مقاومت متقبل شده بودند، به نیکویی یاد نمود . سپس پروفسور(مجددی) با ابراز قدردانی از مردم پیرامون ارزش های دین مبین اسلام وتوضیح از وضع موجود کشور صحبتهای مفصل نمودند .
آقای(مجددی) ضمن آنکه از یک دست تغییرات و تحولاتیکه در عرصه های مختلف در کشور رونما شده است ابراز رضایتمندی نمود . اما بیش از هر جای دیگر کشور های همسایه و به خصوص شبکۀ آی ، اس ، آی پاکستان را مسئوول نا امنیها، انتحار ها و بی ثباتی در افغانستان توصیف کرد . همچنان آقای مجددی حضور پر شور و اشتیاق مردم به ادای نماز و بخصوص حضور جوانان را در مسجد مورد ستایش قرار داده، والدین و جوانان را به سوی دین داری و علاقه مندی به فرهنگ و اخلاق اسلامی و افغانی توصیه نمودند .
در اخیر پس ازدعای خیر و امن به مردم افغانستان و مصافحه با نمازگزاران راهی محل اقامت شان شدند .
(افــــــــــــــق)
------------------------------------------------
مصاحبۀ اختصاصی پروفسور حضرت صبغت الله (مجددی)
با هفته نامۀ (افق) در استرالیا
خوانند گان ارجمند !
پیش از آنکه با محترم پروفسور صبغت الله (مجددی)، صحبت هایی داشته باشیم، جهت شناسایی بیشتر شان اختصاراً این معلومات ارائه میگردد :
پروفسور صبغت الله (مجددی)، فرزند حضرت میا محمد معصوم (مجددی) در سال 1305 هـ ش در یک خانوادۀ روحانی چشم به جهان کشوده. تحصیلات ثانوی را در لیسۀ حبیبیه و تحصیلات عالی را به درجۀ فوق لیسانس در پوهنتون الازهر قاهره به پایان رساند.
آقای (مجددی) از سال 1331 به بعد در پوهنتون کابل، موسسات عالی تربیۀ معلم، دارالعلوم عربی کابل و ... به حیث استاد ایفای وظیفه نمودند. ایشان در سال 1338 به اتهام فعالیت بر ضد سفر خروسچف به افغانستان به مدت چهار سال و هشت ماه زندانی شدند . پس از کودتای 26 سرطان به عربستان سعودی و کشور های اروپایی سفر نمودند و پس از کودتای ثور 57 به تأسیس جبهۀ ملی نجات افغانستان پرداختند .
در سال 1368 به حیث رئیس دولت حکومت عبوری افغانستان و پس از سقوط رژیم دکتر نجیب الله ، در سال 1371 به حیث رئیس حکومت مؤقت ایفای وظیفه نمودند .
آقای (مجددی) در سال 1382 به حیث رئیس لویه جرگه در شورای ملی افغانستان برگزیده شد . همچنان ایشان مؤسس و رئیس کمیسیون مستقل ملی و تحکیم صلح افغانستان میباشند .
پروفسور (مجددی) در سال 1384 به حیث رئیس مشرانو جرگه انتخاب شدند . ایشان به زبانهای دری، پشتو، عربی، اردو و انگلیسی صحبت میکنند، متأهل و دارای شش فرزند میباشند .
خوانندۀ عزیز !
چندی قبل محترم پروفسور (مجددی) بوسیلۀ یک سفر غیر رسمی همراه با آقای شاه آغا (صدیقی) مجددی رئیس دفتر و آقای صدیق الله (مجددی) فرزند شان به استرالیا تشریف آورده اند، اینک مصاحبه یی را که با ایشان ترتیب داده ایم خدمت تان پیشکش میشود :
محترم پروفسور حضرت صاحب (مجددی) به استرالیا خوش آمدید، خوشحال هستم که مصاحبۀ شما را از طریق هفته نامۀ (افق) در معرض خوانش هموطنان عزیز ما در قارۀ استرالیا قرار میدهیم .
-- با تشکر از شما، من نیز احساس مسرت میکنم که صدا و آواز مرا از ورای سطور و اوراق این نشریه به برادران و خواهران محترم ما میرسانید . امیدوارم که همۀ این عزیزان با صحت و سلامت به سر ببرند .
پروفسور حضرت صبغت الله (مجددی) هنگام مصاحبه با مدیر مسئوول هفته نامه (افق)
پرسش : طوریکه در آغاز گفته شد، سفر شما به قارۀ استرالیا به گونۀ غیر رسمی میباشد . منظور تان از این سفر چیست ؟
پاسخ : این نخستین باریست که برایم فُرصت مساعد شد، تا از هموطنانم که در استرالیا به سر میبرند دیدار داشته باشم و تا حد ممکن از حال و احوال آنها اطلاع حاصل نمایم .
پرسش :حال و احوال هموطنان را در اینجا چگونه یافتید ؟
پاسخ : از ایام رسیدنم به استرالیا، تعداد زیادی از برادران ما، لطف کرده اند و زحمت کشیده اند، به خاطر دید و باز دید به نزدم می آیند تا حدودی به صورت مستقیم از ایشان جویای احوال شده ام که الحمدالله اکثریت، به استثنای دوری از وطن و عزیزان شان، کدام مشکل جدی ندارند. اما وقتیکه جهت ادای نماز جمعه به مسجد حضرت عثمان (رض) رفتم، در آنجا این امیدواری برایم دست داد که برادران و خواهران ما به خصوص جوانان با شوق و ذوق تمام به مسایل دینی خود علاقه مند میباشند . آرزومندم که والدین محترم در جهت تربیت دینی و فرهنگ افغانی در قسمت اطفالی که در اینجا بزرگ میشوند کوتاهی نکنند .
پرسش : جناب حضرت صاحب! لطف کنید از حال و احوال موجود در افغانستان که چه میگذرد، معلومات ارائه بفرمائید ؟
پاسخ : تاجائیکه میشنوم، اینجا و آنجا از حال و وضع افغانستان شکایت ها به گوش میرسد . حقیقتاً که در افغانستان مشکلات زیاد است . ناامنی و بدامنی وجود دارد، فساد وجود دارد . دزدی، اختطاف و مانند این چیز ها موجود است . مردم تلفات میدهند . ضعف در کار های آقای کرزی، وزرا، قوۀ اجرائیه مشهود است . لیکن این به آن معنی نیست که هیچ کاری صورت نگرفته باشد . ما شاهد کارهای قابل توجه در عرصه های ادارۀ دولتی و بازسازی افغانستان نیز میباشیم که تشکیل قوای مقننه، قضائیه و اجرائیه از دست آوردهای حکومت به حساب میرود. به همگان هویداست که هیچ چیزی در این عرصه وجود نداشت . همچنان اعمار مکاتب، شفاخانه ها، سرکها و بازسازی شهر ها و مانند اینها را نباید از نظر دور داشته باشیم . خاطر نشان میسازم، که بار ها به آقای کرزی گفته ام که در قسمت تطبیق و اجرای قانون شرعی و مدنی در برابر مجرمین جدی باشند، اما متأسفانه که جایی را نگرفت . هرگاه مجرمین به جزای اعمال شان برسند جرم و جنایت از اجتماع و فساد اداری از دستگاه های دولتی رفع میشود . آنگاه قاتل، جانی، جنایتکار و رشوت خوار و دزد و رهزن و اختطاف کننده به اعمال خود ادامه داده نمی توانند و دیگران به جمع آنها افزایش پیدا نمی کنند . همچنان اشخاص صادق، کارکن مورد حمایت و نوازش قرار گیرند . این نکته را نباید فراموش کنیم چون خرابی ها و ویرانی ها بسیار زیاد بود، کار های انجام شده کمرنگ جلوه میکند . هرگاه به دقت توجه نمائیم کار های زیادی در عرصه های مختلف به انجام رسیده است .
پرسش :در بیانیه ها - مطبوعات و اکثر جاهای دیگر از دموکراسی در افغانستان ذکر میشود، نظر شما در این مورد چگونه است ؟
پاسخ : دموکراسی غربی در کشور ما تحمیل شد . میدانیم که دموکراسی غربی با دموکراسی افغانستان و دموکراسی اسلام منافات دارد . بعضی نکاتی (در دموکراسی غربی) است که ما آنرا قبول کرده نمی توانیم . تا اندازه ای که امکانات وجود داشت آنرا در چوکات اسلام و شریعت و قانون اسلامی قبول کردیم و تا اندازه ای در افغانستان تطبیق میشود . این نکته قابل یادآوریست که ترمیم، تعمیر و باز سازی ساختمانها، مکاتب و هر چیز دیگر آسان است اما چیزیکه مشکل است، فساد هائیست که در اخلاق، کرکتر و شخصیت انسان راه می یابد، که در جلوگیری از آن کار و تلاش لازم است .
پرسش : در بالا از ناامنی یا بدامنی صحبت شد . میشود در این مورد یک مقدار روشنی انداخته شود ؟
پاسخ :من همیشه گفته ام که عامل بدبختی ها و بخصوص ناامنی ها در افغانستان، کشور های خارجی و به خصوص کشور های همسایه و باالاخص دستگاه استخباراتی آی اس آی پاکستان است که همیشه در امور داخلی کشور ما مداخله میکند . تروریست ها را در کمپ ها و مراکز تعلیمی شان آموزش میدهند و آنها را در افغانستان میفرستند به اعمال تخریبی و انتحاری دست می زنند. و این مسأله را به امریکایی ها و قوای خارجی گفته ام که افغانستان تروریست ندارد . اگر می خواهید که تروریست ها از میان برداشته شود، باید کمپ ها و مراکز تعلیمی تروریست ها در پاکستان از میان برداشته شوند . اگر هر حرکت تروریستی در هر جای دنیا صورت میگیرد، حتماً یک اتصال با پاکستان دارد. چند بار خودم مورد حملات تروریستی قرار گرفتم . لیکن خداوند (ج) مرا از آن ماجرا ها به سلامت نجات داده است . هرگاه دست پاکستان از خرابکاری در امور کشور ما کوتاه شود، اطمینان میدهم به زودی امنیت و صلح در سراسر افغانستان استقرار می یابد .
پرسش : از چندی به این طرف سر و صدا ها در بارۀ استقرار پایگاه نظامی خارجی در افغانستان هیاهو انداخته است . در این بابت اگر صحبت بفرمائید ؟
پاسخ : تا جائیکه اطلاع دارم استقرار پایگاه نظامی از طرف امریکا در نظر گرفته شده است . آنها میخواهند پایگاه نظامی را در افغانستان مستقر سازند .
تا حال به این خواست امریکا کدام جواب مثبت یا منفی داده نشده در این باره آقای کرزی با ما مشوره نمود و گفت که در این مورد باید ملت تصمیم بگیرد . در نظر است که دو یا سه ماه بعد پس از تشکیل لویه جرگه از ملت خواسته شود که در بارۀ پایگاه نظامی امریکا ابراز نظر کنند. فعلاً موجودیت نظامی امریکا ضرور است . چون بالای همسایه ها اعتبار نداریم. با خروج عساکر خارجی افغانستان مورد اشغال قرار میگیرد . متأسفانه ملت نیز خلع سلاح شده و امروز دشمن زیر نام طالب به افغانستان می آید. آنها با اسلحه مدرن مجهز اند و حمله میکنند .
*************
با تشکر فراوان از جناب شما که به پرسش های هفته نامۀ (افق) پاسخ ارائه فرمودید . در قسمت اخیر اگر لطف نمائید، پیام تان را به خواننده های محترم ما که در استرالیا به سر می برند، ابراز کنید .
- یکبار دیگر از شما تشکر میکنم، که همچو زمینه را برایم مساعد ساختید تا حرفهای خود را و تمنیات خود را به برادران و خواهرانم برسانم. از هموطنان عزیز خواهشمندم که با هفته نامۀ (افق) از هر گونه کمک و پشتیبانی مضایقه نکنند و پیام مشخص من به همۀ هموطنان عزیزم این است که برعلیه هرگونه تفرقه و تبعیض قومی، زبانی و منطقوی مبارزه کنند و به صورت یک تن واحد در فضای اخوت و برادری به سر ببرند و در راه هویت و حفظ ارزشهای اسلامی و افغانی خود تلاش نمایند .
و من ..... توفیق
پروفسور صبغت الله (مجددی)
سیدنی _ اپریل 2011
-------------------------------------------------------------------