گزارش خبرنگار آریایی از مسکو
عکس : مرسل رجبي، يكتن از مسوولين انجمن زنان افغان در مركز كاري و جامعه سراسري افغانها در فدراتیف روسیه
انجمن زنان در مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها در فدراتیف روسیه ایجاد گردید
اخیرا جلسه هیات رهبری شورای مرکزکاری و جامعه سراسری افغانها در فدراتیف روسیه تحت ریاست محترم غلام محمد جلال رییس این نهاد دایر شد.مسوولین شعبات مرکز گزارشات کاری شان را ارائه کردند.که در بخش های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.
در جلسه همچنان مساله ایجاد انجمن زنان به مثابه یک نهاد مستقل، در چوکات مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها ،مورد بحث قرار گرفت و در جهت فعال ساختن آن تصمیم اتخاذ شد.
در جلسه همچنان خانم هویدا باوری وخانم مرسل به نماینده گی از ز نان عضو انجمن شرکت ورزیده بودند. دراین جلسه خطوط کلی وظایف وبرنامه اهدافی انجمن زنان توسط مرسل رجبی ارائه گردید که درکل مورد تصویب قرار گرفت.
خانم هویدا باوری به خبرنگار آریایی در مسکو گفت که زنان نیمی از پیکر جامعه افغانستان را تشکیل می دهند وباید به کار وزندگی ایشان توجه جدی صورت گیرد. ما زنان افغان در فدراتیف روسیه از مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها در فدراتیف ابراز سپاس می کینم که دست به این ابتکار زد و امید واریم که بتوانیم کار های سودمندی را به نفع زنان کشور خود در عرصه های مختلف زندگی انجام دهیم.
همچنان مرسل رجبی درزمینه چنین گفت:خانم های افغان در عرصه های مختلف استعداد های قابل قدری اند که می توانند در کار وزندگی نقش بسیار برازنده ای را ایفا نمایند.از این جهت از سایر شعبات وکمیته های مرکز کاری و جامعه سراسری افغانی متمنی ایم که ما را تنها نگذارند و به مثابه همکار و ممد کار ما دست مان را بگیرند.
انجمن زنان افغان در چوکات مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها در فدراتیف روسیه برای رسیده گی به سایر مسایل و دشواری های زنان افغان درجامعه روسیه تلاش خواهد کرد .
مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها در فدراتیف روسیه بدین باور است که ایجاد انجمن زنان افغان به بسیاری از پرسش های جامعه زنانه افغان و در مجموع فرهنگ ما افغانها پاسخ می دهد.
این انجمن، طوری که از صحبت های مسولین ان بر می آید خود را مکلف می داند که در راه خدمت به زنان افغان در فدراتیف روسیه که اکثریت شان خانه نشینانی اند که از بام تا شام در چاردیواری های منزل به کار های خانه می پردازند و نسبت نبود کار و مصروفیت های سالم ،زمینه های برآمدن از خانه وکار برای شان میسر نیست.حتی جالب این است که بعضا در میان افغانهای مقیم روسیه ، هشتم مارچ از طرف مردها تجلیل شده است که حضور فزیکی و معنوی زنها در این گونه محافل رنگ وهوای روشن خود را نداشته است، که انشا ءالله منبعد این کمرنگی وجود نخواهد داشت و این نقیصه مرفوع خواهد گشت.
انجمن زنان در چوکات مرکز کاری و جامعه افغانی در فدراتیف روسیه، خود رامکلف می داند که بتواند به کمک مرکز، زمینه های کار ویژه زنان را به خانم های افغان مساعد گرداند.اداره کمپلکس تجارتی در هوتل سیواستوپول با درنظر داشت فرهنگ وکلتور افغانی و روابط متقابل کاری از سالیان دراز با افغانها در هوتل سیواستوپول نیز به منظور احترام به مرکز و جامعه خانم های افغانی متقبل شده است که در فراهم اوری تسهیلات محل کار با مرکز و جامعه افغانی همکاری لازمی را بنماید.
انجمن در نظر دارد که خانم های افغان در یکی از دهلیز های ساختمان کپلکس تجارتی افغانها که صرفا برای ایشان ویژه شده است،به امور خیاطی،دست دوزی،مهره بافی وسایر ابتکارات دیگر عایداتی برای خود شان تحت سر پرستی انجمن بپردازند.همچنان در کنار کار، مساله کودکستان برای اطفال شان،آموزش قرآن عظیم الشان به اطفال همین خانم ها و آموزش زبان های مادری نیز در نظر گرفته شده وبه خود خانم های محترم، به منظور حل مشکلات شان در شهر ویا ادارات ملل متحد وغیره،مساله آموزش زبان روسی نیز همراه با سهولت های فراوان دیگر از برنامه های انجمن زنان افغان در مرکز کاری و جامعه سراسری افغانی در فدراتیف روسیه حسوب می گردد.
انجمن همچنان تلاش می کند تا به منظور تداوی و رسیده گی به مشکلات صحی خانم ها از طریق دکتور خانم های روسی وافغانی و سایرمسایل دیگر که ویژه زن ها درامور صحی می باشد از همین طریق همکاری نماید وبرعلاوه آن،انجمن خود را مکلف می داند که در آموزش ها به طریق انجمن رهنمای خانواده که در افغانستان رایج بود،خانم های افغان در فدراتیف روسیه را از آگاهی های ضروری مطابق به معیار های پذیرفته شده افغانی و اسلامی با خبر ساخته و مسایل حقوق زن در خانه،حقوق زن در اجتماع را همراه با مکلفیت های آنان در خانه و جامعه و نقش برجسته ای که این نیم پیکر همه ما در اجتماع دارد توضیح دهد.
خانم هویدا باوری به خبر نگار آریایی در زمینه چنین گفت:
این جانب هویدا باوری که همراه با مرسل رجبی در جلسه شورای رهبری مرکز کاری و جامعه سراسری افغانی که تصمیم بر ایجاد انجمن زنان در آن گرفته شد،حضور داشته دیدم که تمام اعضای شورای رهبری مرکز، ایجاد این انجمن را به مرسل رجبی و این جانب که به مثابه موسسین آن زحمات پیشبرد کار بعدی ان را متقبل شده ایم از صمیم قلب تبریک و تهنیت گفتند و سایر شعبات و مسوولین کمیته های مرکز کاری ابراز همکاری با ایشان نمودند.
محترم غلام محمد جلال رییس مرکز کاری و جامعه سراسری افغانی در فدراتیف روسیه ایجاد انجمن زنان را یک اقدام برازنده و نیک، در راستای خدمت گذاری به خواهران و مادران افغان که همراه با خانواده های محترم شان در فدراتیف روسیه زندگی می کنند خواند و از مسولین انجمن خواست که پیام شان را هم خانه به خانه وهم از طریق اجتماعات و نشست ها به سایر خواهران ما برسانند تا باشد که ما مرد ها در کنار خواهران خود وایشان در کنار ما، هم به خاطر آبادانی وطن به نزدیکی تفکر برسیم و هم بالاخره با این کار طعنه بزرگی که مرد ها حقوق زن ها را تلف کرده اند رهایی یابیم وهمه مشترکا در جامعه فرهنگی کشور خود مانند خواهران و برادران کار ومبارزه کنیم.
وی همچنان ابراز امیدواری کرد که خانم ها بدور این انجمن گرد آمده و به خاطر برجسته ساختن نقش خود در تربیه اولاد شان و هم چنان سایر مسایل دیگر آموزشی و کاری دست به دست هم دهند.
خانم ویدا یک تن از زنان افغان که از ایجاد این انجمن آگاهی یافت به خبر نگار سایت آریایی چنین گفت:زن همیشه به مثابه یک موجود ضروری و قابل احترام مطرح است.بدون زن دنیا مفهوم ندارد،این مادر،این خواهر و این خانم، در کشور ما مشقات زیادی را متحمل شده است و اکنون نیز متاسفانه دارد این زحمات ومشقات را تحمل می کند.
خانم ویدا از معضله خانمی که اخیرا در لایت اروزگان توسط خانواده شوهر، گوش وبینی اش بریده شده بود یاداواری کرد و گفت حال زنان دیگر وطن ما نیز به گونه های مختلف درموازات این حادثه مقایسه می شود.
وی همچنان علاوه کرد که ادارات ملل متحد و سازمان های دفاع از حقوق زن در افغانستان با درد ودریغ که به عوض کمک رسانی به خانواده ها و خانم ها اکثرا در صدد برهم ریزی شیرازه های خانواده کار میکنند تا فرهنگ منحط غربی را در افغانستان پیاده کنند.از این جهت برما زنان افغان به ویژه آنانی که در برون از کشور زندگی میکنیم و چیز چیزکی هم یاد داریم می باشد که با هم متحدشویم و دست به دست هم داده به یاری آن خواهران ومادران مان درداخل کشور رسیدگی کنیم که نیاز به کمک و نیاز به صدای همدردی مان دارند.
خانم ویدا از مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها صمیمانه ابراز تشکر کرد که دست به چنین اقدام انسانی و والازد و ابراز امیدواری کرد که خانم های افغان از این امکان به طور گسترده استفاده کنند.
خانم ویدا در اخیر از مرد های افغانی تقاضا کرد که منبعد مانند سایر جشن ها که به تنهایی مردها دایر می شد ،زن ها نیز سهم داشته باشند.او هم چنان گفت که تجلیل وگرامیداشت های روز های ملی وبین المللی را از حالت مردینه گری آن بکشید و به محافل خانواده گی مبدل کنید.
با تشکر از خانم ویدا به منظور پاسخ به گفته های ایشان دوباره با رییس مرکز کاری و جامعه افغانی در فدراتیف روسیه تلفونی تماس گرفتیم و این مساله را با وی درمیان گذاشتیم.محترم جلال در پاسخ نظریات خانم ویدا گفت:
من صد در صد با ایشان موافق هستم.بناء کوشش می کنیم که به کمک ایشان ومسوولین انجمن زنان این نقیصه را مرفوع سازیم.نشست های مان نشست های خانوادگی باشد وهمان گونه که مرد های افغان د رکنار هم در هوتل سیواستوپول کار می کنند خانواده های افغان نیز کم از کم در محافل و جشن هادر کنار هم باشند،دید ووادید کنند،آشنا شوند وتبادل نظر ها داشته باشند.
به امید چنین روزی که زن دیگر به مثابه یک انسان مساوی الحقوق درتمام شؤن زندگی محسوب گردد،منتظر فعالیت هایاین انجمن می مانیم وچشم براه انیم که آنچه گفته اند عملی کنند.
خبرنگار آریایی
شهر مسکو-فدراتیف روسیه