میم - محشور
کنفرانس لندن :
همه کشورها درتلاش کسب امتیاز برای چاکران خویش ا ند
در گام نخست باید روشن بسازیم که از سرو صداها ، آمادگی ها و اشتهارات چنین برمیآید که کنفرانس پیشرو که قرار است در اخیر این ماه در لندن پیرامون افغانستان برگزار شود ، از چند نشست پیشین که درین گستره براه انداخته شده بود ، تفاوت دارد .
درطول ماه جاری ترسایی، چه مقامات کشور های مداخله گر، منجمله کشور های همسایه وچه مقامات دولت دست نگر افغانی، با لحن بسیار احساساتی و بر افروخته سخن میزنند . در گرد هم آیی های (کنفرانس) بن ، توکیو ،پاریس ، برلین و... دو طرف، یکی بمثابه روزی ده و حامی ودیگری بمثابه دست نگر و مورد حمایت ، بیشترینه یکی بردوام موجودیت و کمک های خود و دیگری هم بر دوام کار و همکاری در مبارزه ی ضد تروریسم ، تاکید میکردند ولی اینبار هردو طرف ،بویژه
جانب افغانی ظاهرا خود را بسیار جدی نشان میدهند .
ولی کارشناسان سیاست های جهانی باچشم های تیز بینی که دارند ، میدانند که دولت افغانستان ))ادا در میآورد(( ( البته با اجازه ی بادا ران ) که گویابمثابه یک دولت دارای حاکمیت ملی ، درتصا میم و کنش هایش دارای آزادی همه جانبه میباشد و باداران نیز چنان وانمود میکنند که که با یک دولت کاملا آزاد طرف هستند .
اما درین پهنه یگان پدیده ی نو جلوه نمایی میکند :
از آغاز تشکیل حکومت کرزی (۲۰۰۱) تاهمین ماهای پسین نسبت مخالفت و فشار پاکستان نه تنها در برابر مخالفین سلاح بدست، واکنش برران و خورد کننده براه انداخته نمیشد بلکه بر پاکستان که در کار های داخلی افغانستان مداخله ی آشکار میکرد ومیکند و در راه تشکیل اردو و پولیس افغانی با این گمان واهی که این نیرو ها در دراز مدت در راه آزادی سرزمینهای غصب شده (پشتونستان و بلوچستان ) استعمال خواهد شد ، مخالفت میورزید ، فشار لازم وارد نمیشد .
ولی نخستین پدیده ی نودرین پهنه ، اعلام تشکیل اردوی ۱۷۲ هزار ی و پولیس ۱۲۰ هزاری تاسال ۲۰۱۱ ترسایی میباشد که تاحال بصورت روشن صدای مخالفت پاکستان بلند نشده ا ست . و همچنان تنها پس از کشته شدن هفت کارمند بالا رتبه ی (( سی . آی . ای . )) وزخمی شدن هشت تن آنان و به خا طر انتقام آنها، هواپیماهای بدون سر نشین ضربات محدودی بر تروریستان وارد نمود که فغان شانرا بلند نمود . ولی (( آی ، اس . آی )) با براه انداختن حملات و به آتش کشیدن فروشگاه بزرگ افغان انتقام آنرا از شهریان کابل گرفت .
پدیده ی دوم همانا درخواست حسابدهی از دولت های ولینعمت و حامی میباشد ، که برویت گفتار مقامات دولت دست نگر ، هشتاد در صد کمک ها از جانب خود کمک کنندگان و تنها بیست درصد ان ازجانب دولت افغانستان به مصرف رسیده است . که به گمان من این درخواست در سطح شعار ،باقی خواهد ماند .
در روشنی گفته های جانب افغانی، مهمترین بخش در آجندای کنفرانس لندن مذاکرات صلح با طلبان است که دادن پول و ایجاد زمینه های کار به کسانیکه از جنگ دست بکشند پیش کش خواهد شد . با اعلام این سیاست همسایه ها و در قدم اول ایران واکنش نشان داده و قبول پیشنهادات و شرایط خود را شرط اصلی اشتراک خویش درین کنفرانس وانمود ساخت . پیش از آنکه به کاوش بیشتر بپردازم باید گفته شود که در رویداد های افغانستان کشور های اشغالگر ، همسایه ها ، چاکران ، چاکران چاکران و چاکران چاکران چاکران شان ، هر کدام در جستجوی منافع خود هستند. ایالات متحده ، بریتانیا و دیگر کشور های اتحادیه ی نظامی آتلانتیک شمالی به مثابه اشغالگران ، همچنان روسیه ، در سطح کشور ها ، تنظیمها ،احزاب و اشخاص چاکرانی دارند که این چاکران، به نوبه ی خود چاکرانی دارند و ... . پاکستان بمثابه چاکر تاریخی ووفادار ((انگریز و یانکی )) مجری سیاست های آندو بوده و همیشه به با دار وفادار بود
(ولی درین پسان هانسبت ریا و فریب و دروغ و دورویی هایش باداران بالایش بد گمان شده اند ) . از همینرو(( دیوید ملیبن )) وزیر خارجه ی بریتانیا بر اصل مذاکره با طالبان (چاکر چاکر ) و شریک ساختن آنها در قدرت تاکید مینماید، که در مطابقت با سیاست چاکر یعنی پاکستان میباشد . این امر ایران را ازسببی دست پاچه ساخته که امتیازات چاکرانش (خلیلی ، محقق و دیگر وحدتی ها )پامال نگردد .
پیشنهاد ((ملیبن)) مبنی بردادن اختیارات بیشتر به والیان ولایات نه تنها که که بیخبرانه و ساده لوحانه است که مضر و خطرناک نیز میباشد. چه باهمین صلاحیت های محدود، برخی از آنها چون معلم عطای ولایت بلخ، اعلان خود مختاری و مصاف دادن با مرکز را نموده است .
به همین سلسله دوستم بمثابه چاکر چاکر ( ازبکستان و ترکیه )که آنها به نوبه ی خود چاکران ایالات متحده و روسیه اند، سیاف وشرکا بمثابه چاکران چاکر ( عربستان سعودی)، شورای نظار ، جمعیت اسلامی و جبهه ی متحد بمثابه چاکران چندین با دا ره (پاکستان ،ایالات متحده ،روسیه ، هند وعربستان )
گلبدین با حزب اسلامی اش بمثابه چا کری، چاکر چاکر (گلبدین چا کر طالبان ، طالبان چا کر آی .اس . آی و آی .اس آی چا کر سی . آی . ای) همه و همه برای حفظ و گسترش منافع شان در تلاش هستند .
یک اصل بسیار مهم نباید ناگفته بماند که دادن امتیاز به طالبان دادن امتیاز به پاکستان است ، نه به ملت پشتون . زیرا طالبان که از طرف آی. اس .آی به منظور حراست از منافع پاکستان ، ایجاد شد باگرو گان گرفتن ملت پشتون و انجام دادن کنش های تروریستی نه تنها که اسباب کشته شدن ان مردم را فراهم میکنند بلکه اسباب ویرانی و عدم انکشاف اقتصادی و اجتمایی شانرا نیز سبب میشوند .صاحبنظران را عقیده بر آنست که چون پاکستان بیشترینه خود را از شمال خاوری در خطر میبیند هر روز بیشتر از پیشتر اسباب بربادی مردمان همسرحد با خود رافراهم میسازد که ایجاد و کمک به پدیده ی شوم طالبان جزو همان سیاست میباشد.
در فرجام باید گفته شود که هم باداران وهم چاکران برای گرد هم آیی لندن بسیار آماده گی گرفته اند ، که چندین نشست مقدماتی ( واشنگتن ، دوبی و انقره ) وترتیب اجنداهای بلند و پهن همه و همه شاهد، آن میباشد . ولی اینقدر باید اضافه شود که طالبان و القاعده به پول های ناچیز دولت دست نگر هیچ احتیاج ندارند زیرا پول های حاصله از محصولات و صادرات تریاک و مشتقات ان و سرمایه ی هنگفت بن لادن و شرکا را که میتواند بودجه ی دولت افغانستان را نیز تمویل نماید، در اختیار دارند .
در پایان به دولت افغانستان و حامیانش باید روشن ساخته شود . همین حالا در کوچه و پس کوچه های کابل ، دیگر شهر ها، دهات و قصبات ویران شده ی این کشور، به هزار ها و دهها هزار پیر وجوان بیکار و علیل و نیمه گرسنه پرسه میزنند که به جاهای کار و کمک های فوری نیا ز دارند که اگر به حال آنها رسیده گی نشود در آینده ی نه چندان دور اسباب بحران های دیگریرا که کمتر از رویداد های موجود نخواهد بود ، به میان میاورد .