لطف الله راشد

 

ایران حامی تروریزم !؟

 

وزارت خارجه ی ایالات متحده ی امریکا درگزارش سالانه ی خود باردیگر ایران را متهم نمودکه از حامیان بزرگ تروریزم درجهان است دراین گزار ش آمده است که این کشور  با حمایت از تروریزم درآسیای میانه ، اروپا و دیگر مناطق ثبات اقتصادی درخلیج را به خطر مواجه نموده و درکنار آن روند دیموکراسی را به چالش کشیده است .

دراین گزارش همچنان از  سپاه قدس ایران به عنوان حامی اصلی تروریزم درخارج از ایران نام برده شده است

گزارش وزارت خارجه ی ایالات متحده درمورد ایران درحالی بیان میشود که این کشور پیش از این نیز بارها از سوی مقامات امریکایی به صدور تروریزم به منطقه و جهان متهم شده است . دست داشتن درنا آرامی های عراق و افغانستان وبه چالش کشیدن سربازان امریکایی دراین دو کشور عمده ترین مواردی است که درطی چند سال گذشته به ایران نسبت داده میشود.

این ادعا ها درچندین مورد همراه با مدارک و شواهد نیز ارائه گردیده است. بازداشت آموزگاران نظامی ایران درموسی قلعه درسال 2007 ، کشف مهمات ایرانی وبازداشت تخریبکاران این کشور درولایات فراه ، هرات ونیمروز درغرب کشور درچند سال گذشته به خوبی از حمایت ایران از تروریستان دربحران افغانستان حکایت میکند .

درگزارش وزارت خارجه ی ایالات متحده نیز  آمده است که ایران با حمایت از گروه های متعدد طالبان درافغانستان شماری ازافراد آنان را دراستفاده از سلاح سبک ومواد منفجره آموزش داده ولااقل ازسال 2006 به اینسو به گروه های مشخص طالبان درافغانستان سلاح سبک و مهمات ، راکت انداز،ماین هاوان ومواد منفجره ی پلاستیکی کمک نموده است .

دست داشتن ایران دردامن زدن بحران ونفت پاشی به آتش جنگ درعراق نیز روشن است.همزمان با سقوط حاکمیت صدام حسین درعراق گروه هایی که از سوی ایران حمایت ، تمویل و تجهیز میشوند دراین کشور بحران آفریدند وبا راه اندازی حملات خونین  ظاهرا خواستند سربازان امریکایی را به چالش بکشند اما درواقع صدها تن از مردم ملکی را به کام مرگ کشاندند.

درگزارش وزارت خارجه ی ایالات متحده ی امریکا نیز آمده است که سپاه قدس ایران با حمایت ازطالبان درافغانستان ،گروه های شیعه درعراق ، حماس درفلسطین و دیگر گروه های کوچک دراین منطقه ،وتمویل وتجهیز حزب الله درلبنان تلاش دارد تا وضعیت درمنطقه را ناآرام وبحرانی سازد .

درکنار این همه ، ایران ازسالهاست که مظنون به تلاش برای دست یابی به نیروی هسته یی و از آن طریق به اسلحه ی اتومی است . قضیه ی جنجال برانگیز پرونده ی اتمی ایران که از چند سالی به اینسو ماجراهایی متعددی را بدنبال داشته بیشتر وقت داغ ترین موضوع رسانه ها ، محافل سیاسی و گفتگو های رسمی درجهان را تشکیل داده است. زمامداران ایرانی نیز با ارئه دیدگاه های جالبی درمورد حذف رقبای خود از نقشه جهان بیشتر برای رسانه ها خبرساز شده اند .

اما چرا ایالات متحده و شورای امنیت سازمان ملل با موجودیت اسناد و مدارک انکار ناپذیر علیه این کشور آنچنانیکه لازم است ایران را مجبور به ترک حمایت از تروریزم و مداخله ی در امور کشورهای افغانستان وعراق نمیکنند ؟

با تغیرحاکمیت درایالات متحده ی امریکا وآغاز ریاست جمهوری بارک اوباما  بیشتر انتظار میرفت این کشور با طرح سیاست جدید خود زمینه برای ایجاد فضای بهتر میان ایران ، امریکا و درمجموع جهان شوند .اما رخداد های اخیر وگزارش منتشر شده از سوی وزارت خارجه ی امریکا نشان میدهد که این کشور درتلاش خود به دیپلوماسی با ایران به نتیجه ی مطلوبی نرسیده است.

بدنبال بازداشت رکسانا صابری خبرنگار ایرانی _ امریکایی درتهران ومحکومیت وی به هشت سال زندان  به اتهام جاسوسی ازسوی دولت ایران  موج تازه یی از اقدامات امریکا برضد ایران آغاز گردید .کمیسیون آزادی های دینی بین المللی امریکادرگزارشی که به تاریخ اول می سال جاری نشر شد  ایران را در ردیف کشورهایی که آزادی های دینی شهروندان خود را نقض میکند معرفی نمود.درهمین روز هیلاری کلنتون وزیر خارجه ی امریکانیزاز افزایش نفوذ ایران درکشورهای امریکای لاتین ابرازنگرانی نمود وپیش از این رابرت گیتس وزیردفاع امریکا از فعالیت های ایران  هشدارداده و گفته بود که این کشور با افتتاح دفاتر ومراکز مختلف درامریکای لاتین تلاش دارد به اهدافش دست یابد.

به هرحال آنچه از این وضعیت برمی آید این است که تلاش دیپلوماتیک  وشیوه ی جدید سیاست  ریس جمهور اوباما در برابر ایران بی اثر بود وخلاف انتظار امریکا این چرخش نتیجه ی مطلوبی بدست نداد.بیشتر باورها براین است که با توجه به گزارش اخیر وزارت خارجه و اظهارات مقامات امریکایی درقبال ایران بعید نیست که  این کشور با موج تازه یی ازاقدامات امریکا مواجه شود و شاید تحریم های بیشتر علیه ایران از نخستین اقدامات این حرکت باشد  

 

 

 


بالا
 
بازگشت