مهرالدین مشید

 

جنگ در افغانستان نبردی است میان مافیای بین المللی

 

جنگ نوین امریکا در افغانستان زیر نام" مبارزه با تروریزم" و در  عراق به نام "محو سلاح اتومی"  در واقع نام های بی مسمایی هستند که در اصل با معنای ذاتی این جنگ که همانا تهاجم و اشغال است ، تفاوت فاحشی دارند . طراحان اصلی این جنگ در واشنگتن برای به فریب کاشاندن اذهان عامۀ    مسلمانان  جهان و تحریف افکار عمومی جهانیان برای آن نام های خیلی  پر جاذبه و جالبی را برگزیده اند که  اولی با تروریزم و دومی هم  با سلاح اتومی سخت گره خورده اند . در زیر چتر این دو واژه  مفاهیم عجیبی نهفته است که به مثابۀ شمشیر دو سره توانایی دو گونه مانور را دارند که هرکدام از لحاظ استفاده می توانند ، کاربرد های دو گونۀ خوب و بد را داشته باشند .  دو پهلو بودن این کلمه ها چالش آفرین هستند که نیرو های انسان دشمن را به دشمنی با انسانیت و نیرو های انسان دوست را به دوستی با انسانیت فرا می خوانند . این دو پهلو بودن به پیچیده گی این جنگ افزوده است و زوایای نایافتنی و درک نشدنی یی برای آن داده است .  بازی های دوگانۀ امریکا و بریتانیا میان هم و بازی های هردو با سایر حامیان جهانی "جنگ نوین امریکا" و زد و بند زمامداران این کشور ها با کمپنی ها و شرکت های بزرگ سلاح ، نفت ، گاز و فناوری های تجهیزاتی بر پیچیده گی این جنگ افزوده و چنان گسترده گی و پهنا پیدا کرده است که در طیف وسیعی منافع زمامداران ، کمپنی ها ، شخصیت ها و شبکه های گوناگون اقتصادی ، مالی  و رسانه یی را در یک پیوند دشوار استخباراتی  در یک محور خیلی پر خم و پیچی بهم گره زده  است  که شناخت ماهیتی این جنگ را نه تنها مشکل ؛ بلکه سیمای هزار چهرۀ آن در سایه و روشن بازی های سیاسی و نظامی قدرت های اهریمنی و انسان دشمن هزاران چهره تر گردیده است  که از آن جز نبردی مافیایی تعبیر دیگری نمی توان کرد . آنهم نبردی فراگیر میان مافیای بین المللی که مافیای ملی و محلی را نیز بصورت شتاب آلود از سکوی قدرت مهمیز مینماید .

حالا که بحث بر سر مافیا آمد ، بیرابطه نخواهد بود تا پیرامون کلمۀ "مافیا" چیزی اشاره کرد تا باشد که سر کلافۀ این واژه در زمین نمناک و عبار آلود ترفند ها و  تذویر های قدرت و ثروت در بافت ویژۀ سیاسی دست کم  اندکی نمایان شود .

گروۀ مافیابرای بار اول  بحیث یک جنبش پیکارجو و ضداستعماری درایتالیابه وجودآمد و از حمایت وسیع توده های مردم برخوردار بود که هدف اصلی آن مبارزه برضد استعمار فرانسه ورهایی ایتالیا از چنگال این کشور بود. ازهمین رو کلمۀ مافیاازترکیب حرف اول پنج واژۀ فرانسه یی "Mmorte ,Ai ,Francesi,Italia,Anela " تشکیل یافته است که معنای  " Morte Ai Francesi , Italian Anela" یعنی مرگ به فرانسه وزنده بادایتالیا را ارایه مینماید و در گذشته این شعار مبارزاتی شوالیه های سیسلی در قرون وسطی بر ضد فرانسه یی را تشکیل میداد . 

گفتنی است که جزیرۀ سیسلی بنا بر موقعیتش بر سر راۀ روم  باستان ، از نگاۀ جغرافیایی و ژیوپولیتیک از اهمیت زیادی برخوردار بود که هر زمانی مورد تهاجم بیگانگان قرار میگرفت . اهمیتی که افغانستان در طول تاریخ از داشتن آن برخوردار بوده و  هر روز به این اهمیت افزوده می شود .

بعد ها عواملی زیادی دست بدست هم داد و ازجمله ضعف رهبری، انحراف اعضا ومسخ فکری آنها، عوامل تاثیرگذارداخلی وخارجی، شرایط استعماری، نیمه استعماری ویامجاورت رامیتوان یادآورشدکه این جنبش رادچارانحراف شدید فکری وسیاسی گردانید.

بالاخره این جنبش در زادگاۀ خود قربانی اهداف تباهکاران شد و بعد ها  گروههای استفاده جوزیرنام مافیابه فعالیتهای تباهکارانه دست یازیدندوپس ازآن سلسلۀ فعالیتهای مافیایی درسیسیل دچاردگرگونیهای فاحشی نیزگردید وباپیشامدرخدادهای تازه فعالیتهای مافیایی هم تغییرکرد

گفتنی است که فعالیت های مافیایی دچا تحولات زیادی شد . چنانچه بعد از اتحاد ایتالیا " فرانکو" پسریکی ازدهقانان به چور وچپاول داراییهای شوالیه های بزرگ "گابلوتی" به نام " بن ونوتو" آغازکرد. بن ونوتوهاهم برای دفاع از خود دست به فعالیت های عجیبی زدند تا پس از ضربه زنیهای فراوان اقتصادی بر فرانکو پسر و پدر او را قربانی خشم خود گردانیدند . ودرآخرهم بن ونوتوهابه وسیلۀ یک گروۀ راهزن ازبین رفتندکه این راهزنان بعدهابه حیث مافیاهای بزرگ سیسیل عرض اندام کردند. شماری هم به این باوراند که این واژه عربی است واز" مافیها" آمده است

نحوۀ کارمافیاها در فلم "پدرخوانده"  که درآن علامۀ مافیاساقۀ گیاۀ کنگر(آرتیشو) نشان داده شده است ، انعکاس یافته است . در گذشته رابطۀ مافیا شخصی بود و ربطی به  دولت نداشت و بر مبنای اصول سکوت (امرتا) تامین میشد .

بعدازبه قدرت رسیدن موسولینی درایتالیاشمارزیادی ازمافیایی هابه جزایردورافتاده ویابه شمال ایتالیاتبعید شدند. دراین میان شماری ازمافیایی هاباحامیان سیاسی درارتباط بودندوازاین مجازات رهایی یافتندوشماری ازآنهابه به امریکایاتونس مهاجرگردیدندوتعدادی هم درایتالیاماندندوخودرابه عنوان حامیان فاشیست جازدند؛ ولی دوباره گروههای مافیایی سابق راتشکیل دادند. پس از مافیاهادرکشورهای مختلف پراگنده شدندوآهسته آهسته به شکل گروههای سازمان یافته واردعمل شدند .

بعدهامافیاشبکه های بزرگی رادرسطح جهان ایجاد وکارتهیه وتوزیع مواد مخدر رابدست گرفتندواینهادراوایل دهۀ هفتادتمام تجارت های سودآورغیرقانونی رابه پیش میبردندوودرکارهای بدی چون قمار، فحشا، آدم ربایی وقاچاق دست داشتند. با حکومت های محلی رابطه پیدا کردند و با مراکز بزرگ قدرت در جهان وارد زد وبند شدند .

مافیاباگسترش زبان بین المللی و توسعۀ کامپیوتر، فناوری اطلاعاتی، ارتباطات درچهارچوبۀ تشکیلات جدیدی شکل گرفتند که آنر"مافیای پست مدرن" نیزمینامند. این مافیابه مثابۀ سازمان تباهکارچندملیتی بادستیابی به اطلاعات وپخش اطلاعات نادرست دست به جنایات بزرگی درجهان زدندوباباجگیرها ازمقامات بلنددولتی سطوح بزرگی رادرجهان تحت پوشش خودقراردادندودرآمدآن رامرکزاطلاعات سیاست جهانی درواشنگتن درسال 1994درحدودیک تریلیون دالربرآورکرده بود. این مافیاباسازوبرگ شگفت آوری برمراکزبزرگ قدرت، پارلمانها، گروههای سیاسی وکمپنیهای بزرگ نفت وگازدرغرب دست یافتندوحالابادست یافتن به منابع بزرگ مالی واقتصادی قسمت عظیمی ازرهبری سیاستهای جهانی رادردست دارد.مافیابرای بدست آوردن هدف ازهیچ جنایت حتاازتهدید نویسنده گان وکشتن صدهاخبرنگار روگردان نیست. چنانچه "روبرتوساوبانو" نویسنده وروزنامه نگارایتالیایی به اتهام نوشتن کتاب رومانی زیرعنوان"کامورا" علیۀ مافیای ایتالیاتهدیدبه مرگ شد.

مافیاهادرهرجای دنیاکه فعالیت دارند، باوجوددرآمدهای سرشار هنوز هم ازوحشت آفرینیهاوارعاب مردم دریغ نمیکنندوبرای بدست آوردن پولهای بیشتربه راهزنی وگسترش فسادمی پردازند. راهزنیهای سازمان یافتۀ مافیادرسطح جهان سبب شده است تاجنبشهای بزرگ مافیایی درجهان به وجودآید. "تانوگراسو" اولین کسی بودکه درسال 1991جنبش ضدمافیایی رابااین شعار" اگر مافیا هنوزوجوددارد، علتش این است که مردم به آنهاپول میپردازند"به راه انداخت. هدف ازاین جنبش مبارزه دربرابرمافیابرای رهایی اشخاصی چون "لیبروگراسی " بودکه درسال 1991ازطرف مافیابه ضرب گلوله کشته شد. تنهااشخاصی چون "کانتیسلو" در زیرحمایت شدید پولیس توانسته است، ازچنگال مافیارهایی یابد. افرادیکه دربرابرمافیاایستاده اند ، تلفات سنگین جانی رامتحمل گردیده اند وحتادرشماری موارددرموترهای خودمنفجرشده ویابه گونه های مختلف ازپادرآمده اند. جنبش های ضدمافیایی درسال 2006 بادستگیری "برناردپروونزانو" یعنی رییس رییس های مافیاقوت گرفته است ؛ اما بار راه یافتن مافیا در مراکز بزرگ قدرت و منابع کلان اقتصادی و مالی بازی های مافیایی در عرصۀ سیاست پر رنگتر جلوه کرد .

بعد از آن مافیا تنها منحصر به گروۀ تباهکاری نیست که تنها به باجگیری های سر راه اکتفا می نماید ؛ بلکه با راه یافتن به مراکز کلان قدرت فعالیت های بزرگ سیاسی ، نظامی و اقتصادی را نه تنها در سطح ملی ؛ بلکه در سطح بین المللی سر و سامان ویرانگرانه و  در ضمن  حیرت آوری داده اند .   

این مافیاکه برتمامی فناوری های معاصرسیطره دارد، سکوی فرمانروایی آن بروی اوقیانوسهای جهان سنگین تر از هر زمانی لنگر انداخته و برکاخهای غرب فرمان میراند، بربزرگترین پارلمانهای دنیانفوذداردوبه مثابۀ نیروی نامریی و خطرناک باجگیریهای شگفت آوری ازحادثه سازان تاریخ تمام گروههای تباهکار جهانیی را به استخدام خود گرفته است.  این مافیا در تار و پود سیاست گذاری های جهان از واشنگتن  تا لندن و پاریس دست دارد و صدها کمپنی نفت و گاز را در جهان با خود بافته ،  با کارتل ها و تراست های بزرگ جهان که در ساستگذاری جهانی تاثیر گذار اند ،  رابطۀ تنگاتنگی دارد .

این مافیا در طرح و سازماندهی سناریو یازدهم سپتمبر دست باز داشت و اسناد و شواهد بدست آمده بعد از این رویداد نشان میدهد که دستان مرموزی در این حادثه دست داشت . بعد ها آشکار شد که طیاراتی که در این حادثه استفاده شده بود ، از نوع  بویینگ مسافری بری نبوده و یک نوع طیارۀ نظامی بودند و از سویی هم  فرصت ندادن خبرنگاران به دلایل نامعلومی جهت عکاسی از تخریبات این رویداد و نبود چند هزار اسراییلی در مرکز تجارت جهانی و چیز هایی دیگر از این دست نشان میدهد که در این رویداد دستان مافیا عمیق تر از القاعده رخنه کرده بود ؛ زیرا طراحان اصلی این رویداد برنامۀ دراز مدتی را روی دست داشتند که هدف اولی آنها اشغال افغانستان به بهانۀ مبارزه با تروریزم و  تصرف عراق به حیلۀ داشتن سلاح هسته یی بود و طراحان این رویداد به نحوی به این دو هدف بسر نرسیده دست یافتند .  پس از این حادثه جهان اسلام نسبت به سیاست های امریکا و غرب در قبال جهان اسلام به کلی مشکوک شده و روند گفت و گوی تمدن ها و فرهنگها و گفتمان ادیان را که زمانی به مثابۀ دریچۀ آشتی میان فرهنگها و ادیان بر می شمردند ، اکنون به اینها به دیدۀ شک نگریسته و هر گونه امید واری  حتا در درازمدت را در این زمینه نیز از دست داده اند . 

 امریکا پس از این حادثه هزینۀ هنگفتی را  برای این دو جنگ به تصویب رساند و نظر به گزارش ادارۀ اطلاعات و آمار امریکا ( جی ای او)(1)  : مصارف مجموعی وزارت دفاع امریکا در  جنگ عراق وافغانستان 686ملیارد و 700 ملیون دالر از سال 2001 تاکنون شده است . 533ملیارد و 500 ملیون د رجنگ  عراق و 124 ملیارد دالر و صد ملیون دالر در جنگ افغانستان  و 28 ملیارد و و صد میلون دالر برای عملیات های نظامی دفاعی داخلی امریکا صرف شده است .  این مبلغ از    جمله 85 در صد پول تصویب شدۀ 808 ملیارد دالری امریکا است که بعد از حادثۀ یازدهم سپتمبر برای برنامه های دفاعی امریکا تصویب شده بود . هزینه های نظامی امریکا  از سال 2005 تا 2007 رشد چهل در صدی ودر سال 2008 رشد 33 در صدی را نشان میدهد که مصارف جنگی پنتاگون د رسال 2008 162 ملیارد  و400 ملیپون دالر ود ر سال 2009 65 ملیارد و 900 ملیون دالر پیش بینی شده  بود که اوباما در نظر دارد تا 75 ملیارد و 500 ملیون دالر به آن اضافه کند . گزارش ها از منابع موثق بین المللی حاکی از آن است که ملیون ها دالر از این پول ها در یک زد وبند مرموزانه قربانی باند  های مافیایی گوناگون از جمله قرار دادی های امریکایی شده است . به عنوان نمونه میتوان به این گزارش اشاره کرد . "مایکل دانگ انگوین" (2)یک قوماندان ارشد امریکایی ،  یک فرماندۀ امریکایی را در عراق د رزمان ماموریتش  در این کشورمتهم کرد که این جنرال از پول بازسازی عراق هفتصد هزاردالر را از اپریل سال 2007 تا فبروری سال 2009 غارت کرده است و به فامیل خود در امریکا ارسال کرده است .  موسسات بین المللی که خود  در این زد و بند ها به گونه یی دخیل هستند ، نیز شکایت از حیف و میل این پول ها دارند . چنانکه در این اواخر "مارک وارد" (3) مسؤول هماهنگی کمک های جهانی برای افغانستان در یک گفت و گوی خبری گفت : از یک سوم  پولی که خارج از بودجۀ دولت افغانستان توسط نهاد های خارجی به مصرف می رسد . گزارش داده نمی شود . وی از کشور های کمک کننده  خواست تا کمک های خود را با برنامه های دولت کابل هماهنگ و پروژه های فوری حکومت را حمایت کنند و کمک کننده گان باید به دولت افغانستان گرارش بدهند . وی افزود که مسؤولان شرکت های داخلی به علت آشنایی با فرهنگ و سنن مردم خود بهتر از خارجی قادر به فعالیت هستند . کمک کننده گان باید به دولت افغانستان گرارش بدهند ، ده ها گزارش تحقیقاتی از این دست گواه بر آن است که بخش عظیمی از این پول ها به جیب مافیای سیاسی و تجارتی افتاده است  و پرده از جنگ افغانستان میان مافیای بین المللی بر میدارد .

بازی های پشت پردۀ جنرالان امریکایی و بریتانیایی در هلمند  و جا های دیگر افغانستان که یاد آور جنگ های ویتنام ، کامبوج و  کوریا از سالهای 1963 تا 1975 است . حاکی از آن  است که امریکایی ها و بریتانایی ها زیر نام مبارزه با تروریزم نه تنها در سا زش با قراردادیان امریکایی سرگرم غارت ملیون ها دالر پول های اوپراتیفی اختصاص داده  از سوی این کشور برای افغانستان هستند ؛ بلکه  در زد و بند مرموزی با قاچاقچیان مواد مخدر و سایرین هراران تن تریاک  و هیرویین را بصورت تابوت ها  از افغانستان به کشور های خود انتقال میدهند .  اخراج یک  شهروند بریتانیایی از افغانستان به اتهام رابطه با طالبان و اعطای کمک  تجهیزات نظامی و وسایل مخابراتی پیشرفته برای آنها گواۀ این مدعا است . و شاید هرگز این هشدار های روزنامۀ   گاردین " (4)این روزنامه مقاله ییرا از جان کنت اقتصاد دان معروف امریکایی پیرامون سیاست اوباما در افغانستان چنین نوشته است : جاییکه با نیت نیک انسان را به دوزخ میبرد این سخن د رافغانستان مصداق راستینی دارد . به ادامه نوشته است ،  تاریخ نشان داده است که ساده گی و  حماقت مصایب بی شماری را به بار می آورد واین حالت اکنون در افغانستان ادامه دارد . به ادامه نوشته است که اوباما و دوستش براون بصورت غیر شعوری راۀ رهبران امریکایی را در ویتنام سال های 1963 تا 1975 در افغانستان  دنبال مینمایند .  یا این هشدار های کارشناسان امریکایی " (5)امریکا طالبان پاکستان را به خمر های سرخ مبدل خواهد کرد . سرنوشت ریاست جمهوری اوباما به  جنگ افغانستان گره خورده است . مثلی که جنگ ویتنام برای جان ادمیسون داشت ،  خمی بر ابروی آنها نیاورد .

این بازی مافیایی تنها منحصر به نظامیان امریکایی  و بریتانیایی نیست ؛ بلکه  در طیف وسیعی میان نظامیان سایر کشور های  درگیر در جنگ  افغانستان در یک رابطۀ مرموزبا قاچاقبران محلی نیز ادامه دارد . دست داشتن برادر حامد کرزی در قاچاق مواد مخدر و رهایی پنج قاچاقچی بزرگ مواد مخدر بوسیلۀ او گویای این داستان شگفت انگیر مافیایی است . چنانکه  روزنامۀ بوستون گلوب (6)در گزارشی چنین نوشته است : حامد کرزی پنج تن از قاچاقبران مواد مخدر با که به 18  و 16 سال حبس بودند . به مناسبت سالروز پیروزی جشن مجاهدان افغان از زندان رها کرده است . حمید زاده سخنگوی دولت گفت که حامد کرزی بحیث رییس جمهور حق عفو و مجازات مجرمان را دارد . این عمل کرزی سبب انتقاد موسسات حقوق بشر و حقوقدانان گردیده است . این ها مدعی اند که کرزی حق رهایی قاچاقچیان مواد مخدر را ندارد .

طراحان اصلی جنگ امریکا در افغانستان چندان تمایلی برای حل اوضاع افغانستان ندارند ؛ زیرا این ها این جنگ را رو پوشی برای غارت های هنگفت مالی خود یافته اند و بیشتر به راهکار هایی می اندیشند که عمر این جنگ را طولانی بسازد .  بخش عظیمی از پول   ها  که از امریکا و غرب صرف هزینۀ نظامی در افغانستان و عراق میگردد ،  به جیب های آنانی سرازیر میشود که بازیگران اصلی این جنگ اند و از پول بدست آمده از آن شرکت های خود را توسعه داده و قسمتی را  هم برای مبارزات انتخاباتی خویش  استفاده مینمایند (7) . چنانکه پنج قاچاقبر رها شده توسط  حامد کرزی اکنون از فعالان خوب مبارزات انتخاباتی وی هستند .

طراحان و حامیان اصلی این جنگ بدنام  تلاش می نمایند تا مهره های خویش را در در افغانستان  و عراق ابقا بدارند و برای ماندن این ها در سکوی قدرت تلاش های وسیع تبلیغاتی و استخباراتی نموده و برای بحق جلوه دادن و سفید روی گردانیدن آن ها از هیچ ترفندی ابا نمی ورزند . بازی های کنونی انتخاباتی آیندۀ افغانستان مصداق خوبی از این حیل ها است  که مردم ما بعد از سپری کردن هشت سال نظام فاسد مافیایی  باز هم قربانی سازش های گروه های مافیایی بین المللی  می شوند  که در راس آنها امریکا است ، 

 

این مافیاباتوجه به جنگهای بزرگ جهانی اول و دوم وبه وخامت رفتن اوضاع کنونی جهان به منابع سرشارنفتی شرق میانه ازقفقازتاتمام کشورهای خلیج چون عراق، ایران، سعودی، عمان، امارات متحدعربی، کویت ویمن چشم دوخته است . ازهمین روبرای باراول عراق راکه بعدازسعودی دومین کشورنفت خیزاست، موردحمله قراردادتا به نیازهای نفتی امریکاکه ذخایرحالیه اش به 170 ملیاربشکه میرسد وضرورتهای نفتی این کشوررامرفوع گردانیده نمیتواندتوجۀ خاصی معطوف دارد؛ این درحالی است که این مافیا به گزارش آژانس جهانی انرژی (8) مبنی براینکه تا25سال آینده استفاده های نفتی امریکاروبه افزایش است ودرسال 2005به 83.2ودرسال 2030به 115.3میرسد، آگاهی کافی داردوازسویی هم این مافیامیداندکه استفاده ازنفت درقرن 21 به اوج خودمیرسد. شماری نقطۀ اوج آنراسالهای? 2005و 2006 میدانند ودانشمندانی چون "دیویدگوامتاین" فزیکدان موسسۀ تکنالوژی کلوفرنیانقطۀ اوج استفاده ازنفت راسال 2010پیش بینی کرده است، آگاهی کافی دارد.

 

امروز مافیای بین المللی در زد و بند های محیلانه و با مانور های ویژه بر مصداق جنگ  زرگری میان امریکا و بریتانیا درهمکاری نزدیک بامافیای داخلی البته بادستیاری عمال خویش ، سیطرۀ خودراازطریق شبکه های شیطانی و خطرناک طوری درکشورما گسترده اند و بر جمیع نهاد ها و سازمانهای دولتی نفوذکرده اندکه تمام منابع مالی واقتصادی کشورراتحت کنترول خوددرآورده اند . پولهای فراوانیکه به کشورماکمک شده است ، همۀ آنهابه گونه یی درجیب مافیای ملی وبین المللی افتاده است وبرای بازسازی اساسی وزیرساختهای اقتصادی کشورکارمهمی صورت نگرفته است. قوتهای سه گانۀ دولت چون اجراییه، مقننه وقضاییه نیزازاین نفوذدورنمانده است وجابجایی شماری ازافراددرپست های نامبرده سبب شده اس که شرایط بدمدیریتی رادرکشوربه وجودآورده وحتا هیچ فریاددرگلوشکسته یی فریادرسی ندارد. این ساختارمافیایی چنان ضعف مدیریت واداره رادرکشوربه بارآورده است که فساداداری راروزافزون و فقروبدامنی بحران آفرین راروزتاروزعمیق ترنموده است. فعالیتهای نظامی موسمی وپرابهام مبارزه باتروریزم درکشور نه تنهاخط سیرروشنی رادنبال نمینماید ؛ بلکه این فعالیتهاحالت گازانبری وتاکتیکی راداشته وعملیاتهای نظامی زیرنام های گوناگون درزیرچترتبلیغات وسیع راسوال برانگیزجلوه داده است ؛ زیراپس ازعملیات دیری نمیگذردکه اوضاع درهمان ساحۀ عملیاتی بدترووخیم ترونفوذمخالفان دولت درآنجاهاافزایش نیزیافته است. علت این همه بازیهای نظامی هم برمیگرددبه فعالیتهای مافیایی. به گونۀ مثال یکی ازمراکزمهم ثقل جنگ درکشوریعنی هلمنددرچنبرۀ چنین بازی یی میان دولت ومخالفان دست بدست میشود. چنانچه نیروهای ایتلاف به ویژه نیروهای بریتانیایی دردرقاچاق هیرویین دخیل خوانده شده اند که حتایکی ازفرماندهان نیروهای ایتلاف دراین مورد ابرازتردیدوبیخبری کرد . دلیل این سازش مافیایی رابرقراری آتش بس میان نیروهای انگیسی وطالبان درسال گذشته میخوانند . این زدوبندهای مافیایی تنهادرهلمندنه ؛ بلکه برجمیع ساحات سیاسی ونظامی کشورنیزسایه افگنده است که نتیجۀ نامیمون آن افزایش فساداداری وبدامنیهای دوامداروروبه افزایش درکشوراست که هرروزبحران رادرکشورژرفتر وامیدواری برای صلح وثبات راکمترمیسازد.

این مافیا تلاش دارد تا حکومت فاسد و ضعیف را به مدیریت شخص ناتوانی در افغانستان ابقا نماید تا باشد که در سایۀ همچو حکومت ناتوان و فاسد با حق سکوت دهی های ناروا به مقامات بلند دولتی و کارمندان فاسد آن کار و بار قاچاق و  ناروایی های خود را سر و سامان بهتر بدهند .  این گون معامله گری ها طی هشت سال گذشته در نظام بیمار کرزی بازتاب روشنی داشته و مقامات بلند دولتی تنها برای خاک اندازی به چشمام مردم به مانور های تبلیغاتی دروغین اکتفا کرده اند و بس . چنانکه مقامات بلند پایۀ حکومت کرزی از چند سال به اینطرف می گویند که مقامات ارشد این دولت در قاچاق مواد مخدر دست دارند ؛ ولی هر کدام بالاخره با حق سکوت گیری و حتا مقام پر سر و صدایی سابق آن جلالی وزیر داخلۀ سابق جرئت نکرد تا لب به افشای آن شود . این نشان میدهد که چگونه مافیایی ملی و بین المللی در این کشور دست درازی داشته و مانند تار عنکوبت این تار و پود این نظام بیمار را بافته اند . برای فریب افکار عامه هر روز گویا با تغییر  استرتیژی تازه به مانور های تبلیغاتی پرداخته و تغییر استرتیژی را رو پوش برنامه های اصلی خود گردانیده اند . استرتیژی های نو به نو امریکا در قبال اوضاع  افغانستان بصورت واضح گویای چنین اهداف مرموز است . گزارش اخیر روزنامۀ اندپندنت (9) پیرامون چند پهلو بودن استرتیژی  جدید امریکا  و بازنگری  سیاست های این کشور برای مبارزه با مواد مخدر که هدف از آن محو کوکنار بود ، بیرابطه با زد و بند های مافیایی نیست .  گفتنی است که این روزنامه در شمارۀ بعدی خود خبری را به نشر سپرد که در رهایی پنج  قاچاقبر مواد مخدر از سوی حامد کرزی مقامات کشور های غربی دخیل هستند . چنانیکه روزنامۀ ویسا (10)به نقل از یک منبع با خبر چنین نوشته است : رهایی قاچاقبران مواد مخدر از زندان پلچرخی رابطه با دوسیۀ پرویز کامبخش دارد . به ادامه نوشته است که اینها نه بخاطر درخواست حاجی دین محمد ؛ بلکه نظر به تقاضای مکرر شماری کشور های غربی از  حبس رها شده اند . این گواه بر آن است که مافیای جهانی امروز در شبکۀ وسیعی گروه های سایه بان قدرت و ثروت های مافییایی را از شرق تا غرب و از شمار تا جنوب کشور های جهان در سطح منطقه یی  و  بین المللی بهم بسته است و با عمل کرد های زنجیره یی خطرناک بر سرنوشت ملت هایی مانند افغانستان به بدترین مانور های سیاسی و نظامی می پردازند .  این مافیا در سطح بلندی عمل کرده و حتا کارمندان ارشد پولیس نیویارک را در بدل معاش ماهانۀ 150000 دالر به استخدام خویش دارد تا پروژه های بازسازی بخش پولیس افغانستان را که قیمت هر پروژۀ آن کمتر از یکصد ملیون دالر نیست ، فقط با یک پرواز روزانه برای موسسۀ امریکایی "تی آی" (TT) تحویل بدهد . (11)

این مافیا تلاش کرده است ، با ضعیف نگاه داشتن قدرت دولت حامد کرزی زمینه را برای بهره داری های مالی  وااقتصادی خود بهتر فراهم نماید تا با بسیج گروه های مافیایی کوچک به دور یک محور نیرومند مافیایی "پدر سالار" و به قولی " پدرخوانده " حلقۀ وصل را میان مافیای محلی و مافیای بین المللی ایجاد نماید . سازش ها در بعضی  جناح ها میان شماری کاندید ها و معاونین آنها گویای روشنی از این معامله ها است .

از اینرو جنگ افغانستان ، جنگ میان مافیای بین المللی است که شماری ها را در آنسو به نام طالب و شماری  را هم این سو زیر چتر دموکراسی سازی به قربانی گرفته است . در این جنگ تنها کسانی که قربانی می شوند ، مردم بیگناۀ افغانستان است که شماری در آنسو شکار میگردند و شماری هم در اینسو . درحالیکه بازیگران اهداف دیگری دارند و  اهداف آنها چنان مرموز است که حتا نمی توانند از  استرتیژی خویش تعریف آشکاری نمایند . این مردم بیدفاع افغانستان است که تعدادی در آنسو به بهانه های گوناگون به جوخه های دار بسته می شوند و در زیر "شلاق شریعت " قشری پشت و پهلو تهی میکنند . شماری ها هر روز یا از هوا بمباردمان شده و در خواب کشته شده ، به بیرحمانه ترین حالی به گلوله ها بسته می گردند و یا از فراز تانک های نیرو های خارجی هدف گرفته شده  و در کوچه و بازار کابل و سایر شهر های کشور شکار نیرو های خارجی می شوند.

 سکوی حاکمیت این مافیا از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب از واشنگتن تا مسکو و از لندن تا تل آویو و از پاریس تا ویژنگ و توکیو بر قلمرو های وسیعی لنگر افگنده و هر کدام این کشور ها در نقش  فریبنده یی سرنوشت مردم افغانستان را به بازی  گرفته اند . این مافیا در اشتعال و تداوم جنگ افغانستان نقش برجسته وفعال داشته و مداخلۀ فعال آن در هردو طرف نه تنها سرنوشت واقعی  جنگ را به ابهام کشانده است ؛ بلکه حقانیت نبرد حق طلبانۀ مردم افغانستان را نیز زیر سوال برده است .

 

منابع و رویکرد ها :

 

1-  راۀ نجات روز چهار شنبه 13 حمل

2-  ویسا ، شمارۀ 854

3- ویسا،  شمارۀ 956

4-  رادیو  آزادی ، 27جون ، اخبار صبح  ؛ ویسا ، شمارۀ 28جون

5-  رادیو آزادی ، 18جون ، اخبار صبح

6-  تلویزیون طلوع ، 6جولای ، اخبار شام

 7-  تلویزیون طلوع ، 6جولای ، اخبار شام

8-  - توره طلا، سپیسلی گتی اوپه وینوولاراقتصاد، هفته نامۀ گنچ، شمارۀ 63

9-  د امریکا دنوی ستراتیژی یوه برخه له بلی هغی سره ترلی ده ، ویسا ، شمارۀ 957

10-  دتورو قاچاقبرانو خلاصون د پرویز کامبخش له دوسیی سره تراو لری ، ویسا ، شمارۀ 959

11-  به نقل از یک انجنیر پروژه های تی آی در افغانستان که نخواست نامش افشا شود .

 

 

 


بالا
 
بازگشت