فراخوان بخاطر نجات کتابخانه عامه کابل
به پيشگاه فرهنگيان ، دانشمندان و منورين کشور!
در زمان تصدی صدارت مرحوم سردارداود ، نخستين پلان پنج ساله کشور ترتيب گرديد که براساس آن سنگ تهداب موقت کتابخانه عامه کابل در محل کنونی نهاده شد. سردار داود بمنظور اعمار يک کتابخانه بزرگ و مدرن ، شش جريب ملکيت شخصی خود را واقع شهرآرا کابل بدين منظور اهدا نمود ولی اين پلان در ماستر پلان 1365 شهر کابل حذف گرديد وچنين تصميم گرفته شد که کتابخانه عامه کابل به دليل موقعيت مرکزی آن که بين ليسه استقلال ووزارت خارجه قرار دارد ، با ساحات سبز ، پارکنگ و دفاتر اداری در ساحه ً پنج جريب زمين در همين محل توسعه يابد.
تطبيق ماستر پلان شهر کابل و اعمار کتابخانه مدرن يکی از وظايف دولت در افغانستان بود. با تاسف که در اثر جنگ های پی در پی ، دولت های گذشته نتوانستند ماستر پلان شهری را تطبيق نمايند ولی در دوران حاکميت حامد با وصف آمنيت نسبی اين مامول برآورده نشد.
هم اکنون کتابخانه عامه کابل با ظرفيت هفتاد هزار جلد کتاب برای يک شهر پنج مليونی ، به هيچ وجه جوابگوی نيازمندی های شهريان کابل نيست. اگر از محتوای اين کتابها که اکثرا کهنه و غير قابل استفاده ميباشد بگذريم ، ميتوان به اين نتيجه رسيد که در اين کتابخانه برای هر شهروند شهر کابل صرف چند صفحهً کتاب جابجا شده است.
با تاسف به اطلاع فرهنگيان و دانشمندان کشور رسانيد ميشود ، ساحهً که قرار بود در پلان توسعوی کتابخانه عامه کابل مورد استفاده قرار گيرد ، درين اواخرتوسط يکی از سرمايه داران بمنظور احداث مرکز تجارتی بدون طی مراحل قانونی مورد استفاده قرار گرفته است که در نتيجه نه تنها از پلان توسعوی کتابخانه جلوگيری بعمل آمده است ، بلکه در اثر بی اعتنايی و خودسری اين سرمايه دار ، امنيت و موجوديت تعدادی از ساختمانهای ارگ ، وزارت خارجه و کتابخانه عامه کابل نيز به خطر مواجه گرديده است.
اين ساختمان خود سر که در اثر درخواست ميرويس عزيزی به امر رئيس جمهور در اختيار عزيزی بانک قرار داده شده است ، اعمار ميگردد.
از آنجائيکه ماستر پلان شهری در کشور حيثيت قانون اساسی شهری را دارد ، تعديل يک مرکز علمی ، کلتوری و فرهنگی به يک مرکز تجارتی بدون استهذان مقامات مسئول و تعديل ماستر پلان ، يک ظلم ناروا در حق شهروندان کابل و جفا در برابر علم و دانش تلقی ميگردد.
چون ساحهً متذکزه در ماستر پلان ، برای توسعه کتابخانه مرکزی شهر کابل در نظر گرفته شده بود ، وظيفه دولت است تا ساحهً مذکور را استملاک مينمود و بمنظور احداث کتابخانه به اختيار وزارت اطلاعات و فرهنگ قرار ميداد تا شهر کابل دارای يک کتابخانه مجهز ، مدرن و غنی از آثار اسلامی ، علمی و تاريخی ميشد. حتی دولت حق دارد تا بحيث ( شفدار ) ساحهً متذکره را از فروشنده اصلی زمين بخرد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ ، وزارت ماليه تا کنون در زمينهً جلوگيری ازاين اقدام خودسر ضد فرهنگی عزيزی بانک ، هيچ اقدامی ننموده اند و وزارت داخله قوای امنيتی را دراختيار عزيزی بانک قرار داده است.
صدور چنين حکمی از طرف رئيس جمهور ، بخشی ازنماد بی قانونی و فساد اداری دولت کرزی بشمار ميرود. در حاليکه شهر داری کابل در تعديل ماستر پلان شهر نظر نداده است ، چنين کارغيرقانونی در يکصد متری و در حريم ارگ صورت ميگيرد. اعطای اين فرمان از طرف رئيس جمهور ارزش ملکيت اين تاجر را چندين برابر بالا برد و جای شکی نيست که وی قسمتی ازين سرمايه باد آورده را بين اطرافيان کرزی تقسيم ننموده باشد.
درحاليکه در هشت سال گذشته مراکز تجارتی زيادی از طرف سرمايه داران در شهر کابل اعمار گرديد ولی دراعمار يک مرکز فرهنگی اقدامی صورت نگرفت. در کشورهای ديگر ، بانک ها و سرمايه دارن ملی مبالغ هنگفتی را بمنظور کمک به نهاد های علمی و فرهنگی بمصرف ميرسانند ولی برخی سرمايه داران کشور ما نه تنها به اين موضوع توجهی ندارند بلکه تعدادی چون عزيزی بانک در کوشش اند تا چنين نهادی را تخريب نمايند.
سايت آريايی از فرهنگيان ، دانشمندان ، روزنامه نگاران ، تلويزيونها ، جرايد و کافهً ملت علم دوست افغانستان می طلبد تا هر کدام به نوبهً خويش جلو اين تخطی را که بيانگر يک فساد بزرگ اداری است ، بگيرند. جهت معلومات بيشتر خوانندگان اسناد انکار ناپذير ذيلا تقديم ميگردد.
همچنين ، از نهاد های بين المللی ، يونسکو ، نمايندگی سازمان ملل در افغانستان ، سفارت امريکا در کابل و نمايندگی اتحاديه اروپا تقاضا بعمل می آيد تا جلو اين تخطی را گرفته ، در اعمار يک کتابخانهً مدرن به شهروندان کابل همکاری نمايند.
ما به نوبه خود از پارلمان کشور و شخص جناب قانونی می طلبيم تا موضوع را از نزديک بررسی نمايند و جلو اين تخطی را بگيرند.
ما از مقام محترم دادستانی افغانستان می طلبيم تا جلو اين خود سری را که خلاف ماستر پلان شهری و خلاف نظر شهرداری کابل ، بگيرند.
ما از همه نويسندگان ، احزاب سياسی ، شخصيت های علمی تقاضا داريم تا در زمينه اعتراض نموده و جلو اين اقدام ضد ملی و ضد فرهنگی عزيزی بانک را بگيرند و سايت آريايی حاضر است تا نظريات ايشانرا به نشر برساند.
از وکلای پارلمان می طلبيم تا از جناب سيدمخدوم رهين وزير اطلاعات و فرهنگ ومحمد عمر زاخيلوال وزير ماليه در زمينه تطبيق پلان توسعوی کتابخانه عامه کابل تعهد بگيرند.
سايت آريايی از روزنامه هشت صبح سپاسگزار است که برای اولين بار اين موضوع را افشا نمود.
هرگاه عزيزی بانک به اين خواست مردمی جو اب مثبت ندهد ، سايت آريايی از تمام مردم شريف در داخل و خارج کشور خواهد خواست تا معاملات تجارتی خويش را با اين بانک قطع نمايند