اعلامیه
کمیته سازماندهی و هماهنگی امور
نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور در اروپا !
مورخ 2009.04.19
رویداد های سیاسی سالهای پسین در افغانستان وضع انجماد شدۀ پیشین را دگرگون ساخت و زمینه های جدید را در جهت رشد و ارتقأ سطح آگاهی جامعه بوجود آورد و به همین اساس شیوه های پرخاشگری و تقابل و زور گویی دیگر دارد آهسته آهسته به فرسایش می گراید ودر عوض گفتمان سیاسی و مباحثات منطقی جاگزین آن میگردد و هکذا تفکر و اندیشه های اسارت بار ، وابستگی های منحط ،سنت های ناپسند و تحمیلی دیگر جای خویشرا برای بیان حقایق ، علنیت ، آزادی بیان ، اظهار عقاید سیاسی ، مذهبی و نظریات علمی و تیوریک خالی میکند .
پیدایش این فرهنگ زادۀ سرشتی که انسان برآن آفریده شده نه بلکه محصول درک حقیقت است که از ورای مشکلات و پرابلم های عدیدۀ جامعه عقب ماندۀ ما نشت نموده است .
یکی از روش های عقلانی جهت بیرون رفت ازبحران بغرنج و صعب العلاج تشنج آفرین همانا مباحثات و گفتمان سیاسی است که غرض رسیدن بیک هدف خاص ، اجماع ملی و سیاسی را بوجود میاورد.
جو ایجاد شدۀ سیاسی در جامعه عقب ماندۀ چون افغانستان دقت مجموع نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور را در اتخاذ تصامیم بزرگ ملی مطالبه مینماید ، زیرا در اتخاذ تصامیم شتاب زده و منفردانه روش و سیاست های معقول منحط گردیده وخرد جمعی اعراض میکند . بنأ غرض بیرون رفت ازچنین وضعیت نا اهنجار ، تعقل بیشتر نیروهای مترقی کشور در راستأی اتخاذ تصامیم بزرگ ضروری پنداشته میشود .
ازاجلاس 19 اپریل 2008 نیروهای ملی ،مترقی و دموکرات کشور در اروپا ، تقریبأ یکسال سپری میگردد ، کمیته سازماندهی وهماهنگی امور نیروهای ملی ،مترقی و دموکرات کشور در اروپا که ازجانب این اجلاس مشخص ومشروعیت پیدا نمود درجریان یکسال که گذشت نتوانست نظر به عدم علاقمندی افراد خاصی ازنماینده گان جریان های سیاسی شامل این کمیته به موفقیت های نایل گردد ، هدف کمیته سازماندهی و هماهنگی امور نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور دراروپا را همانا راه اندازی گفتمان سیاسی ، طرح مشارکت سیاسی بمنظور تأمین منافع علیای کشور ، وارد اوردن تغیرات و تحولات در نظام سیاسی و اجتماعی کشور ، دست برداشتن از دگم های ایدیولوژیک وسر انجام تمکین به روش های پراگماتیک مبارزۀ بخاطر مردمی ساختن اهداف واندیشه ها و درصورت توافق همگانی رفتن بطرف یک ساختار واحد سیاسی ( جبهه ، ائتلاف تا سرحد حزب واحد سیاسی ) تشکیل میداد که متاسفانه باوجود زحمات تعدادی از اعضای کمیته سازماندهی وهماهنگی امور نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور دراروپا این مامول تا هنوز نتوانست جامه عمل بپوشد .
انتخابات احتمالی ریاست جمهوری آیندۀ کشور بمثابه یک معضل عمده سرراۀ نیروهای ملی و مترقی کشور قرار گرفته است ، زیرا بعضی ازین جریان ها اشتراک در انتخابات شورای ملی ، ولایتی و ولسوالی هارا ترجیح میدهند و تعدادی هم ارائه کاندیداتوری به کرسی ریاست جمهوری را ، این نیروها برعلاوۀ اینکه نتوانستند درجریان سال های اخیر بطرف اتحاد ، ائتلاف و وحدت گام های عملی بردارند حدالعقل نتوانستند نظر واحد در مورد کاندیدی که درنتیجه یک گفتمان سیاسی و یا اجماع سیاسی انتخاب میگردید وبه مثابه الترناتیف قوی در انتخابات آینده کشور پیشکش می گردید ، به نتیجه برسند.
مضحک است حال که دیگر ناوقت است ، این نیروها غرض حمایت از کاندید خویش خواهان تشکل جبهه ملی ودموکراتیک گردند و مانند همیش خویشرا در محور قرار داده و جبهه را صرف بمقاصد خاص و در حمایت کاندید ارائه شده ایشان تأسیس نمایند ولی هیچگاهی غرض اتحاد و وحدت مجموع نیروهای ملی و مترقی کشور در جهت بیرون رفت ازحالت بحرانی کشور توجه نکرده اند .
ما در حالیکه به سهم فعال و مستقلا نه احزاب وجر یان ها در حیات سیاسی واجتماعی کشور ازجمله اشتراک در انتخابات اصولا هیچگونه اعتراض نداریم , اینرا حق مسلم خود میدانیم که به اطلا ع هموطنان, احزاب وسازمانهای سیاسی برسانیم که در کمیته سازماندهی وهما هنگی امور نیروهای ملی ،مترقی و دموکرات کشور در اروپا هیچگونه بحث و توافقی در باره چگونگی اشتراک در انتخابات ریاست جمهوری صورت نگرفته است. بنابرین تصا میم و فیصله های مستقلانه جریان های سیاسی هیچگونه الزاماتی را متوجه سایر نیروها ی شامل گتتمان سیاسی نمیسازد.
تا اکنون نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور در پروسه انتخابات احتمالی ریاست جمهوری کدام کاندیدی را معرفی نکرده اند و اگر هم قرار باشد که کمیته سازماندهی و هماهنگی امور از یک کاندید مشخش حمایت خویشرا اعلام نماید ، در آنصورت بعد از مداقه و مشوره های لازم ومراجعه به همهً اعضای کمیته سازماندهی و هماهنگی امور تصمیم اتخاذ خواهد شد وشما هموطنان را درجریان قرار خواهند داد .
سکرتریت
کمیته سازماندهی و هماهنگی امور
نیروهای ملی ،مترقی و دموکرات کشور دراروپا