محمد محسن نظری
تا کرزی برنده نشده به مسجد نروید!؟
اخیرأ وزارت حج و اوقاف، اعلام کرده است که کمپاین انتخاباتی درمساجد ممنوع است. به باور صدیق چکری، سرپرست وزارت حج و اوقاف، مساجد محل عبادت،( نماز خواندن، تلاوت قرآن) است نه محلی برای رقابت های سیاسی.
درست است که مسا جد جای عبادت است نه محل فرقه بازی های سیاسی؛ ولی سوال این جاست که دراکثر ولایات و به خصوص ولسوالی های کشور، مساجد یگانه محل اجتماع مردم بوده و نامزدان می توانند از طریق مساجد، اهداف و برنامه های شان را به گوش مردم برسانند. از آنجائیکه قرآن د ر ایات متعددی برشورا و مشوره تاکید کرده است. مساجد بهترین مکان برای مشوره و شورای های محلی است؛ زیرا دراکثرمناطق کشور محل مناسبی و یا تالاری برای اجتماع مردم وجود ندارد. آقای کرزی با درک این موضوع ، با آنکه خود امکانات وسیعی از دارایی های بیت المال را در اختیار دارد، بی باکانه و بی رحمانه آن را به منظور رسیدن به قدرت صرف میکند. می خواهد اندک ترین امکانات ؛ یعنی مساجد (خانه خدا )را نیز از رقبای خود بگیرد.این اقدام آقای کرزی که از طرف وزارت حج و اوقاف عملی می گردد. جز استفاده از موقف دولتی برای ضعیف ساختن و محدوت ساختن امکانات نامزدان دیگر منطقی دیگری نمی تواند داشته باشد.
حال از آقای چکری می پرسم جناب وزیر صاحب سر پرست ! شما به عنوان وزیر حج و اوقاف کشوردرصورتیکه تبلیغات درمساجد را خلاف شریعیت می شمارید. لطف نموده در مورد استفاده از دارایی های عامه به منظور باقی ماندن در قدرت نیز حکم شرعی صادر نماید. می دانم که حرف شما نیز مانند جناب رییس جمهورو همکاران دیگر او این است که رییس جمهور از امکانات دولتی استفاده نکرده است . که این گونه اظهارات درست نوعی بی حرمتی به شخصیت و عقل سلیم افراد جامعه است.
مردم افغانستان به یاد دارند که آقای کرزی گفته است که او جز 10000 دالر ، دیگر سرمایه ی ندارد. جالب این است که آقای کرزی با ده هزار دالر خود کار های می کند که کاندیدان دیگر با ده ها هزار دالر خود کرده نمی توانند . به همین نسبت از جناح قدرت یعنی گروپ کرزی توقع می نمایم تا به خود آمده و بدانند که انسان امروز، انسان عصر اتوم و تکنالوژی است و از جانب دیگر مردم افغانستان درنتیجه تحولات سه دهه گذشته به حد کافی ،درک سیاسی پیدا کرده و اکنون چنین بازی های به نظر آنها طفلانه می نماید . از جانب دیگر موارد و مسایل بیشماری در کشور و به خصوص شهر کابل و جود دارد که وزارت حج و اوقاف از حیث ارتباط کاری باید به آن رسیده گی کند تا مسایل مربوط به انتخابات که ادارات مستقلی به این ارتباط ایجاد گردیده است .
در این صورت ،منع تبلیغات در مساجد از جانب دولت ، انگیزه سیاسی دارد نه شرعی ؛زیرا این همه اقدامات فعالیت های گروپ کاری رییس جمهور است که هر کدام در ساحه مسوولیت خویش به نفع کرزی فرمانی صادر نمود ه یا قدامی می نمایند .
خوب اگر قبول کنیم که تبلیغات در مساجد خلاف شریعیت است. آیا دولت و کمیسیون مستقل انتخابات محل دیگر را برای تبلیغات کاندیدان مد نظر گرفته اند؟ بدون شک که پاسخ منفی است پس همه می دانند که چنین عکس العمل های ، صرف به هدف باقی ماندن به قدرت مطرح و اعلام می شود . زیرا تلاش های دیگری به این منظور نیز از جانب رییس جمهور قبلأ صورت گرفته است .
رییس جمهور کرزی در اوخر سال قبل؛ یعنی با نزدیک شدن زمان انتخابات ، فاروق وردک رییس اداره امور دولت ،وزیر دولت در امور پارلمانی و رییس دارالنشای شورای وزیران را که ایشان مسوولیت های دیگری را نیز به گونه غیر رسمی عهده دارد بودند. به عنوان وزیر معارف مقرر کرد. که این اقدام آقای کرزی در همان وقت برای تعدادی زیادی سوال بر انگیز بود و حتا گفته می شود که شاید روابط کرزی با آقای فاروق وردک کم رنگ شده باشد . ولی دیری نگذشت حقیقت آشکار شد که کرزی صرف به هدف جلب آرای اهل معارف از طریق آقای وردک ، او را به عنوان وزیر معارف تعیین کرده است. این حدس گمان ها زمانی به واقعیت نزدیک شد که بعد از گذشت هفت سال از حکومت آقای کرزی ، برخی از وعده و تعهداتش نسبت به معارف و به خصوص معلمین عملی گردیده و یا سرعت گرفت .
خبر توزیع هر چه زود تر نمرات رهایشی به معلمین معارف ، روی کار گرفتن مساله رتب و معاشات در معارف، افرایش معاشات که عنقریب امتحانی به این منظور از معلمین گرفته خواهد شد . و ظاهر شدن آقای کرزی درمراسم تجلیل از روز معلم بعد از گذشت هفت سال ،خوش کلامی ها و وعده های تازه رییس جمهور برای معلمین، همه نشان از فریب کاری و به نحوی از انحا جلب آرای مردم از جانب گروپ کاری کرزی است .
مورد دیگر اعمار جاده های شهر کابل است، یعنی کاری که در هفت سال گذشته انجام نشد و همه کمبود بودجه و مسایل دیگر را بهانه می گردند در یک ماه همه جاده های شهر به هدف باز سازی به گونه نمایشی تخریب گردید تا همه به جاده های تخریب شده نظر انداخته احساس کنند که گویا اداره ی به رهبری کرزی کار می کند؛ ولی به یاد خواهی داشت که جاده های تخریب شده سالها به هیمن شکل باقی خواهد ماند؛ زیرا اکنون به خا طر کمپاین انتخابات تخریب گردیده است ولی به یاد نداریم که از یک ماه به این طرف جاده ی جاده ی اعمار گردیده باشد .
به همین ترتیب موارد بیشماری دیگر نیز وجود دارد که شاید تعدادی از هموطنان ما به آن توجه نکرده باشند . ولی بهتر است فقط یک بار به احساس مردم بازی نکرده و بگذاریم هر فردی را که مردم برای آینده کشور شان ترجیع می دهند به آن احترام بگذاریم.
وآخر کلام اینکه انتخابات و تعیین زعیم به اساس آرای آزاد ، میراث اسلام به بشریت است .پیامبر بزگوار اسلام با اعمار مسجد نبوی در مدینه المنوره اولین مکان عبادت ،اجتماع و شورای مسلمین را بنا نهاد و بعد از ان ،خلفای راشدین و دیگر امیران اسلامی از طریق همین محراب مساجد از مردم بیعت گرفته اند.