محمد یعقوب هادی

با انتخاب شایسته مردم ووطن را نجات دهید


 

در حالیکه مردم افغانستان به امید بهروزی شان در نتیجهء انتخابات موعود انتظار سرنوشت آتیه شان را میکشند. از زمان آغاز کمپاین های انتخاباتی و مدتی قبل از آن تا این یوم (یکشنبه) که با سپری شدن یک روز دیگر به ختم کمپاین ها خواهد رسیدیم، همانقدر که گپ ها وسخن های زیاد با اهمیت، دلپذیر، امید بخش،منطقی وآینده آفرین را از نامزدان حقیقی وجانبدارن شان یعنی مردم شنیدیم، همانقدر سخنان وگپ های بی اهمیت، ملال آور ، نا امید کننده، خطر ناک،خنده آورو قهر آفرین هم از جانب نامزدان دست پروردهء غرضمندان و هم از جانب موظفین کمپاین های انتخاباتی این نامزدان نیز شنیده شد. علاوه بر آن اظهارات وبیانات مجریان سیاست گزاری های خارجی در بحبوحه این انتخابات که آنان نیز، این انتخابات را دست آورد خود شان میدانند آینده نگری را در نتیجه این انتخابات بیشتر از گذشته پر اهمیت ساخته است . اضافه به این، موضع وعملکرد نیرو های مسلح مخالف بنام طالبان به عنوان یکی از جوانب قضیه افغانستان که در قضاوت بیشترین صاحب نظران همه و همه در یک سر نخ بسته شده و در یک بحث پیوند دارد پلان شمول در این انتخابات است که با هوشیاری و دقت باید نگریسته شود.

این در حالی است که اخبارو اظهارات پخش ونشر شده از جانب مجریان سیاست گذاران خارجی چون حضور دراز مدت نیرو های خارجی از زبان( دیوید ریچاردز) لوی درستیز قوت های نظامی برتانیا تا چهل سال آینده و سخنان(کارل آیکن بیری) سفیر ایالت متحده امریکا برای حضور قوتهای شان تا بیست سال آینده و اظهارات (بارک اوباما ) با تلویزیون ( ای بی سی ) آن کشورکه گفته است «موفقیت در افغانستان الزامأ هدف ایالت متحده امریکا نیست»مردم را در سایه تشویش و ترس قرار داده است . تشویش ازاین بیانات دوستان مسمی شده،( دول سرمایه سالاری) توام است با ترس از تهدید دوستانء دوست مسمی شده یعنی طالبان که وزیر خارجهء انگلیس حضور آنانرا در دولت آینده افغانستان با واگذاری بخش های از ساحات کشور به آنها مطرح کرده است. بر علاوه اینکه کسی از میان کاندیدان در نتیجه انتخابات اخطار به بر خورد های مسلحانه کرده است بیانات و اظهاراتی اند که دورنمای بسیار تاریک ومبهم را تداعی میکند. درحقیقت این چیزیست که این سیاست گزاران چنین فضا را میخواهند

(برای باز خوانی این اظهارات مراجعه شود به آرشیف بی بی سی، ای بی سی)

    اینچنین اظهارات در شرایط حاضر وقتی مطرح میگردد فهمیده میشود که بهانه حضور این قوت ها را تنها وضعیت نا آرام میتواند تامین نماید. بیان این مسایل با درنظر داشت خصوصیات مردم افغانستان در این مقطع زمانی از جانب طراحان خارجی پلان شده مطرح گردیده است. در حالیکه این طراحان از جانبی خودشانرا حامی صلح وامنیت میدانند از جانبی دیگر روحیه مردم را تحریک مینمایند تافضا را متشنج نگهدارند چرا که بطور واضح چنین اظهارات باتحکم، روحیه اشغالگری را در ذهن مردم تداعی میکند. از سوی دیگر سلسلهء به هم پیوستگی سیاست های سیاستگذاران بیرونی ودرونی در سمت وسو دادن پروسه انتخابات ریاست جمهوری با نظر داشت به فراموشی سپردن انتخابات شورا های ولایتی که فضای نفوذ دست های مرئی و نامرئی را در انتخابات شورا های ولایتی باز بگذارند انجام میشود ، وحتی در یک حدس وگمان دیگر، این همه اظهارات وچیدن زمینه های رویا روئی که میتواند برگزاری انتخابات را هم زیر سوال ببرد تا اگر ضرورت شود در آخرین دقایق هم ازبرگزاری انتخابات سر باززده شود. مخصوصأ پیش گوئی های کشیده شدن انتخابات به دور دوم که برای اولین بار توسط گرداننده محترم (سایت اخبار افغانستان) اظهار شد در همین مسیرسیر دارد. به این ترتیب اینهمه در حالی است که رسانه ها ی دولتی وغیر دولتی به حیث افزار ووسیلهء نامزدان (نشانی شده) از جانب تمویل کننده های خارجی، نامزدان مطلوب شانرا به عنواین وشیوه های جلوه گرانه تجهیز نموده ودر ذهن وروان مردم مقبولیت آنان را تبلیغ نمودندو عجب اینکه همین نامزدان هم شکایت دارند که در کمپاین های تبلیغاتی مساوات رعایت نشده است .

تلویزیون دولتی در خدمت کدام اشخاص بود و تلویزیونهای خصوصی در خدمت چه کسانی بودند؟ همه به خوبی میدانند. همه شنیدند ودیدند که چند نفر مشخص هرروز یا اعلان تبلیغی شان ویا حضورخود شان ویا مبلغین شان در این رسانه ها به نمایش گذاشته شده اند . البته که این وظیفه خود نامزدان است تا خود را برای مردم بشناسانند. اما امکانات مساویانه در اختیار آنان گذاشته نشد. البته دلیل این است که تلویزیون های خصوصی برای این کار پول میگیرند پس واضح است آنها یکه با قوت پول و مصارفات بی حساب خود را مطرح ساخته اند خدمتگار مردم نمیتوانندباشند.

یکی از اعلانات تلویزیونی تلویزیون طلوع به آواز خبرنگار خوب آن تلویزیون آقای (بکتاش)که جرئت و فصاحت شان قابل تقدیر است آگاهیء را در مورد سه تن از کاندیدان( آقایان حامدکرزی،عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمد زی)یکماه تمام پخش نمود. که در آن گفته شده «برای اولین بار استدلال با زبان منطق» اول بر علاوه اینکه این جمله، نفی برهان دیگران است، تبعات آن به خود مناظره کننده های مورد نظر بر میگردد.دست اندر کاران این تبلیغات کوشش نموده اند که گویا جلوه مناسب به نامزدان مورد نظر ارایه بدهند، اما مفهومی ارایه داده اند که یعنی آنان برای اولین بار چنین موقف اختیار نموده اند. به هر حال منظور این مکث صرف روشن کردن این مساله است که تمام امکانات در جهت ذهنیت دادن مردم برای مطرح ساختن چند شخص مورد نظر بکار گرفته شد. وآنان هم، چنان ژست های بخود شان دادند که گویا دیگران را سیال نگرفتند

روایت است زمانیکه شهزاده بنا رس قبل از اینکه به مقام بودا برسد . در ریاضت خود سرتاج همه تارکین دنیا میشود ، آنگاه از خلوت به میان جمعیت می آید تا آموزه های خود را به مردم بازگوکند، اما متوجه میشود که مردم به اساس این فرا آورده های او، او رابا مقام برتر ازشخصیت انسانی خودشان پزیراشده اند، شهزاده ویا بعد ها بودای بزرگ توبه مینماید ودوباره به خلوت گاه خود بازمیگردد تا خود را آنچنان بیاراید که دیگر احساس تفریق را میان همطرازی خود با مردم در احساس مردم نخواند.

حالا از این روایت می آموزیم کسانیکه با شمایل مخصوص ومتظاهر و گریزاز مناظره های پلان شده مساویانه که بیشتر از یکماه در تلویزیون آریانا جریان داشت غرور کاذب شانرا به مردم نشان دادند، ولی بشکل انفرادی دراین تلویزیونهای شخصی گویا خود را متمایز جلوه دادند، و با این ژست که برای مردم عامه از لحا ظ برتری ذهنیت بخش است و نوعی از تبلیغات برتری جویانه را متبارز میسازد در مباحثات انتخاباتی تلویزیونی خود را یک سر وگردن از دیگر نامزدان بطور اخص از نامزدان حقیقی بالا گرفتند، وخواستند ساده دلان را فریب بدهند. در آن مباحثات هم فضا را طوری تنظیم ساختند که اختیارگردانندهء برنامه را سلب کرده بودند، و تنهاخط های ساخته گی تیلفون را در استدیو باز گذاشتند، و از یک سلسله سوالات مصلحتأ گریز صورت گرفت تا دامن همدیگر را بیشتر بالا نسازند. این عده نامزدان هرگز مردم خواه نخواهند بود و وقتی برنده شدن را به آنان تاپه بزنند متاسفانه که با این چنین برنده شدن باز هم خواست وآرزوی مردم بار دیگر قربان میشود

تحلیل اینچنانی وضعیت جاری به هیچ صورت به معنی نا امید شدن ونا امید ساختن مردم نیست ونخواهد بود. بلکه تمسک به نقاط آسیب پذیر برای بی خطر ساختن راه مردم است که باید با توجه وهوشیار ی طی وطریق نمایند . لذانویسنده گانی زیادی از آغاز این پروسه با خلوص نیات مقاله های متعدد به خوانش خوانندگان ووسیلتأ به توجه ء مردم رسانیده اند. وبا روحیهء مردمی کوشیده اند روشنیء فرا راه مردم پخش نمایند که از بیشه های پلنگ خفته آسیب نبردارند. از اینرو نکاتی در این یادداشت بر مبنای چنین برخوردنیز مکرر است. . و اما این درحالی است که خود مردم همچنان اظهارات نامزدان و مبلغین شانرا شنیده اند وکردار ها ی شان را دیده اند. لذا مردم در باره کاندیدان «پلوده» میگویند که شما در این مدت تا روز های سر برون آوردن از کاندیداتوری ریاست جمهوری کجا بودید که در هیچ جا وهیچوقت صدای تان بلند نشد وبه یکباره گی با استفاده از جو ملامت سازی که مردم سالها فریاد کشیدند حالا گویا از دسترخوان یاران خود جدا شده اید و آمده اید به حال مردم سر میشورانید؟ شما که سفره های «پلو دهی» را در روز های تبلیغاتی تان هموار کرده بودید قبل از این سخاوت در بند زنجیر کدام شیاطین گیر مانده بودید که برای رسیدن به چپاول دیگر باره، حالامردم بیاد شما آمده است؟ دست سخاوت شما را قبلأ چه کسی بسته بود که گاهی قبل از این به جیب دالری خوددست نبردید تا یک بانک نوت خارجی بیرون میکردید وبه دست فقیر ی میدادید؟ پای حرکت شما را قبلأ چه کسی بسته بود که از حرمسرای ها وویلا های تان در حصار بادیگارد های تان بیرون می آمدید ومیدیدید که مردم در زیر خیمه ها چگونه بسر میبرند؟

اگر از خصوصیات شخصیتی نامزدان زر و زور که در این وضعیت فقر مردم، مصارف انتخاباتی ملیونها افغانی دارند بگذریم نظام وسیستمی را که ا ین کاندیدان زرو زور مطرح میکنند در بهترین حالت یعنی وضعیت متمدن بودن کشور، سر دمداران دولتی کسانی خواهند بود که مانند اسلاف دول حامی شان بخاطربرنده شدن باید صد ها ملیون دالر مصرف نمایند. که بازدهی آن به تمویل کننده گان چنین نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، یک ملت مزدور ومحتاج را در تداوم زندگی بوجود آورده و حفظ خواهد کرد، که برای اشخاصی محدود وخاصی کار نمایند. مانند سوء استفاده از تکنالوژی مخابراتی که همین حالا در کشور ما افغانها ملیونها دستگاه ماشین تیلفون را برای زر اندوزی چند فرد خاص حکومت فعلی دست آورد خواستنی وضروری شرایط موجود کشور جا میزنند. در حالیکه جز رونق تجارت فردی وشخصی با سوء استفاده از ناآگاهی مردم چیزی بیش نیست، که وعده های ا شتغال از سوی این گروپ نامزدان ، فارغ از این ماهیت نمیتواند باشد .

گروپ نامزدان سرمایه دار وقتی ازایجاد اشتغال گپ میزنندبه یاد باید داشت. اشتغال آفرینی در یک برنامهء ملی در ازای نابودی مشخصه های هویت ملی که مهمترین آن زبان مروج کشور است عرضه نمیگردد. ورنه همین حالا هم که یکمقدار اشتغال را همین حکومت موجود با همین خصوصیت وماهیت ایجاد کرده است نتیجه جزکنار زدن شهروندان دایمی کشورو فقر آنان چیز دیگر نیست. خصوصیت این چنین نظام وسیستم در کشور های متمدن سوء استفاده از تمدن، ودر کشور های فقیر سوء استفاده از فقر است

کاندیدان مطرح (از دیدگاه بالا ) که کسی از آن میان با چرب زبانی وکسی در عقب شعارهای تغیر خود را مطرح میکنند. به یاد داشنه باشند شرین زبانی و حرف تغیر در دهان کسانی معقول ومقبول است که قیمت دریشی هایش بیشتر از مصارف یکساله یک خانواده افغان نباشد و آنانیکه با مصارف انتخاباتی بی حساب پول های جمع آوری کرده ظلم وستمگری، از مشارکت مردم در طرح بر نامهء کاری شان گپ میزنند تعریف مردم را در دیدگاه این نامزدان باید از موقعیت اقتصادی خود آنان و انتخاب نزدیکترین افراد تیم کاری آنها دانست که بر مبنی کدام وجوهات است ومیباشد.

همانگونه که در بالا گفتیم نشانی کردن نقاط آسیب پذیر برای بی خطر ساختن راه مردم است. لذا تغیر حقیقی یعنی ایجاد حکومت مستقل، خود اراده، ملی، ایجاد حکومت فساد ناپذیر، مشارکت عملی مردم در اداره کشور، نجات از فقر مضاعف موجود، تامین حاکمیت قانون، تامین صلح وامنیت ، تامین حقوق اجتماعی ومدنی زنان ، تامین عدالت اجتماعی و اقتصادی وسایر کار های سازنده گی وعمرانی را تنها آنانی عملی کرده میتوانند که متعهد به این ارزش ها باشند. حضور نیرو های ملی ومترقی در میان نامزدان روزنهء این امید است.

مردم شرافتمند!حالا آنوقت است که از میان هلهله های انتخاباتی راه تانرا پیدا نمائید. لذا امید این است که وقتی شما به حیث رای دهنده در عقب پرده های جاگذاری صندوق های رای ایستاده شدید. خدا را حاضر دانسته فریاد درد های مردم که مسبب آن دولتمداران زر اندوز وستمگر وکاندیدان مماثل این دولت وچنین دولت است صدای هوشیار باش وجدان های بیدار شما باشد. وبه کسی رای بدهید که با دست خالی از مادیات و قلب مملو از عشق به خدمت گزاری کاندیدای کار وزحمت است. به کسی رای بدهید که از حیث صداقت به این مقام شخص پاک نفس و پاک دست ، از حیث دانائی سیاسی سیاست دان مجرب،از حیث کار وعمل متعهد به خدمت ووفا دار به مردم است. به کسی رای بدهید که برنامه ء شان برای زیبای کلام نه بلکه برای بر آورده شدن خواست ها وآرزو های مردم مطرح میباشد. به کسی رای بدهید که تیم کار دان و دور از همه فساد او را همراهی میکند. به برنامهء رای بدهید که اعتماد وباور در آن محسوس وملموس است که وقتی برای امتعه ضروری زندگی خود به بازار میروید خودشما بدانید که دخل تان برای خرچ تان کفایت میکند تا اینکه دوباره با خریطهء خالی به خانه برگردید. یعنی برای کسی رای بدهید که بازار را رفع ما احتیاج مردم میداند ومردم را ارزش حیات بازار میداند . به برنامهء رای بدهید که برای بهروزی مردم از توضیح عادلانه عواید تا کنترول امتعه معیشتی مردم تسلط ادارهء مردم را خواستار است. برای دولت برای سیستم قانونمند اداره جمعی رای بدهید که وقتی از محیط کاراز هر نوع مشغولیت و مصروفیت مشروع در هرکجای کشور به خانه برگشتید احساس خدمت وحب وطن ومردم به حیث یک خدمتگارخواب راحت را نصیب تان بسازد

هموطنان عزتمند! دعوت به رای دهی بیدون ذکر هیچ نامی مشخص است مردم ووطن را با انتخاب شایسته نجات بدهید.   پیروز باد مردم       محمد یعقوب هادی

 


بالا
 
بازگشت