نویسنده : حشمت الله آروین
ستارۀ حامد کرزی دراستعلاء قرارگرفت
بلاخره بعد ازختم برگزاری درامه ای دور اول انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که درآن شخصیت های علمی وسیاسی بشمول حامدکرزی درجهت رسیدن به حیطه ای مقام ریاست جمهوری افغانستان درمبارزه و رقابت شرکت جسته بودند.توام ومبتنی با انتقادات یکدیگر را بشدت مورد نکوهش درتقلب و تخلف محکوم مینمودند، بپایان رسید . با این اساس کمیسیون انتخابات را به چالش گرفت، که باید انتخابات به درامه ای دور دوم کشانیده شود.این چالش و زد وبند های سیاسی نتنها نگرانی را دراذهان اقشارجامعه ای افغانی ، بلکه توجه نهاد های سیاسی جامعه ای جهانی رانیز به استثناء ازدرامه سازان بخود معطوف داشت ، که بلاخره برنده ای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان کی خواهد بود؟.
مگردرفرجام همانطوریکه قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان زد وبند های سیاسی که انتخابات را به چالش میکشاند طی مقاله ای " خدا خانه ای شیطان را خراب کند". ازطریق سایت وزین آریائی بمطالعه ای خواننده گان ارجمند پیشکش ، حامد کرزی را مطلوب وبرجسته ازدیگران بنا به حلف وفا داری آن درپروسه ای تحکیم و استحکام گسترش اهداف سیاسی ، نظامی و اقتصادی کشورهای که خود را دربازسازی ومبارزه با پدیده شوم تروریزم با مردم و دولت افغانستان متحد و قلمداد نموده اند، توصیف داشتم . حامد کرزی، عبدالله عبدالله را که دردور دوم انتخابات انصراف تحمیلی نمود، شکست و روانه ای ارگ ریاست جمهوری شد .بتاریخ 19.11.09 با اتخاذ تدابیرشدید امنیتی و تشریفات خاص درحضورهیات بلند پایه دولت ، سران و وزرای خارجه ای کشورهای غرب ، شرق ، شمال وجنوب که درمراسم تحلیف درپایتخت کابل تشریف آورده بودند . مراسم تحلیف را بجا آورد . طبق معمول حامد کرزی بازهم به وعده هایش دررابطه به تامین امنیت، جهاد علیه فساد اداری و مبارزه با پدیدۀ شوم تروریزم اشاره و تعهد سپرد، که در این راستا ازهیچگونه سعی و تلاش دریغ نکرده و صادقانه عمل میکند. اما تا جایکه ازسخنان صبغت الله مجددی که دراخیرمحفل دعاء اختتامیه را بپایان میرسانید با منظومه ای این شعر
" خدا خواهد همان جا که کشتی برد، اگر ناخدا جامه درتن درد"
تشویش ونگرانی ها را بمیان آورد ، و معلوم شد، که گسترش تشت و بحران سیاسی نافرجام با پایه های وسیع آن کافی السابق دربین رقبا وجود ، وافغانستان بازهم درلبه پرتگاه ومنجلاب سیاسی بس بزرگ وخطرناکتر از گذشته قرار دارد . بخصوص عدم حضورداکتر عبدالله عبدالله ، رمضان بشر دوست ، برهان الدین ربانی و یونس قانونی وبرخی ازشخصیت های جهادی و سیاسی دیگر درمحفل تحلیف نشان دهنده و حاکی از آنست که ایدئولوژی های متضاد وارداتی در بورد سیاسی بنا به اثرمداخله ای صریح و آشکار کشورهای که در منطقه اهداف سیاسی ، نظامی و اقتصادی خود را دارند افغانستان را مجددآ بی ثبات و درقهقرای حوادث مصیب بار درسطوح مختلف مواجع میسازد . چنانچه سند محرمانه ای بتاریخ 11.11.09مطابق 19عقرب سال روان که از دولت بریتانیا به دولت افغانستان درزمینه ای مصالحه با طالبان بنشر رسیده ، از رئیس جمهور حامد کرزی خواسته شده است . روش مصالحه با طالبان را به سه بخش تقسیم کند. بخش تکتیکی که جنگجویان پائین وفرمانده هان پائین رتبه طالبان باید به اساس آن به زندگی ملکی بازکردانده شود. بخش عملیاتی فرماندهان متوسط و ارشد طالبان را شامل میشود. بخش استراتیژیک که شامل مصالحه با شورای کویته می گردد . این سند تقسیم اوقات زمانی مصالحه با طالبان را به این ترتیب پیش بینی میکند ، که درظرف سه ماه یک اداره جدید برای برنامه ادغام تاکتکی طالبان ایجاد شود ، که بصورت مشترک مورد تایید دولت افغانستان وجامعه ای جهانی باشد. در سند آمده است ، اسامی طالبانی که به دولت می پیوندند باید ازلست سیاه حذف شوند. همچنان به دولت افغانستان گوشزد شده است ، که دولت افغانستان با بی طرفی در ارتباط به مسائل همسایگان دعوت و گفته شده است ، نباید با دشمنان کشور های همسایه دوست باشد.یعنی اینکه دولت افغانستان بخاطررضایت پاکستانی ها نباید با کشورهندوستان هیچ گونه رابطه داشته باشد.و با این کشور رابطه خود را تا حد بخاطر رضایت پاکستان کاهش دهد.
خوانندگان ارجمند !
قبل ازآنکه به انتقاد سند محرمانه ای بریتانیا با ارائه دلایل بپردازم قضاوت وتوجه شما را در این راستا و زمینه معطوف میدارم.
بریتانیا در گرایش با پدیده های شوم ، تروریستهای را که با دست خود آنها را بمنظور منافع خویش تربیه و پرورش داد ، اکنون ادغام شان را که مورد تایید دولت افغانستان و جامعه ای جهانی باشد ، خواستار است. سیاست دوگانه ای بریتانیا وبرخی ازکشورهای دیگر بمثابه یک بام دو هوا است ، که درقبال ملت مظلوم افغانستان ایفا میکنند.دال تروریستهای دهشت افگن فندامینتالیست عقبگرای مذهبی را که سرسختانه علیه پیروان دیگرمذاهب و ادیان درخشونت ودشمنی قدعلم وپیهم عملآ خسارات جانی ومالی را به آنها ضربه میزند ، با حذف اسامی طالبان از لست سیاه ، ادغام آنها را دردولت افغانستان پیشنهاد میکند. اما برخی ازشخصیت های سیاسی و جهادی را بنا به عدم ریشه ای ارتباط تاریخی برایشان قبل و بعد ازسقوط حکومت داکتر نجیب الله که دردفاع از نوانمیس ملی وازتمامیت ارضی و استقلال کشوربمنظورتشکیل یک دولت فرا گیر اسلامی می رزمیدند، مشکل عمده و یک موانع بس بزرگ در سر راه خود می پنداشتند، با شعبده بازی های سیاسی توانستند دست شان رادر خون ملت مظلوم افغانستان آغشته وآنها را محکوم و معرفی به جرایم جنگی کنند . اما آنچه که قابل ذکرو یاد آوریست عدم حضورودست داشتن آنها درحملات انتحاری وتروریستی درداخل کشورهای غرب میباشد . مگر امروز
دستگیری و معرفی آنها رادر محکمه ای بین المللی پیشنهاد، ادغام و حذف اسمای تروریستهای دهشت افگن که یک دوره سیاه را با خط قرمز درتاریخ جامعه ای جهانی ثبت نمودند. ازدولت افغانستان که مورد تایید جامعه ای جهانی باشد ، تقاضا میکند. همچنان بریتانیا به دولت افغانستان دستورمیدهد . مناسبات خود را با هندوستان بخاطر رضایت پاکستان کاهش دهد. درحالیکه هندوستان نسبت به پاکستان درهمه عرصه و دوره های تاریخی بهترین دوست کمک کننده درشقوق مختلف با دولت های وقت در افغانستان همکارنیک وصالح پنداشته شده و میشود. اما حکومت پاکستان ازبذل تاسیس آن دشمن سفاک و بس خطرناک برای دولت وملت افغانستان بحساب میرود . هر آن بدبختی و مصیبتی که بالای ملت مظلوم افغانستان تحمیل و ادامه ای این پروسه هنوزهم بشدت خود درحال افزایش است ، عامل آن حکومت پاکستان میباشد ، که تروریستها را دربطن خود پرورش و روانه بازار جهانی میکند. اما این موضوع و استدلال را نباید از نظرپنهان و فراموش کرد که حکومت پاکستان هرگز بدون حمایت وکمک های اقتصادی ،سیاسی ونظامی کشورهای غربی ظرفیت و توانایی مقابله را درازاء دولت و ملت شجاع و حماسه آفرین افغانستان نداشته که بتواند بخود امتیاز غروربدهد. کشورهای حامی پاکستان درطی سه دهه بخصوص دردهه اخیر به خوب درک استدلال کردند، که اگر دست ازحمایت پاکستان بردارند، دیگر نام و اثر از پاکستان بچشم نخواهد خورد. روی همینمظورهمه وقت درتلاش بی ثبات کردن دولت و ملت افغانستان گام های مذبوحانه برداشته و با ایجاد نفاق ، تشت وپراگندگی های سیاسی ، قومی ، زبانی وبخصوص دراین اواخرموضوع تعصبات تشیع وتسنن را دربین ملیت های مختلف درسطح بین المللی اولویت داده ، میخواهند ازطریق تلویزیون های شخصی بوسیله زرخرید هایشان دامن بزنند. این هم یک جنگ مذبوحانه کاملآ عیارو سنجیده شده است که دشمن آرام ننشسته از راه ومسیر دیگرهم درحرکت است . خیر دامنه ای زد وبند های سیاسی درجهت مغشوش کردن اذهان عامه بخصوص درافغانستان بصورت گسترده جریان دارد . سخنان ضد ونقیض درمورد خروج نیروهای امریکایی و اروپایی ومذاکره آنها با گروه طالبان بنشر میرسد. گرگوری آرکاپلی لولیتن الکترونیکی تحلیل های ویژه اموردفاعی و خارجی طی گزارشی ویژۀ با عنوان " پیش مرحله خروج ارتش DFASAخارجی
امریکا آغاز شده است " به افشای طرح امریکایی بازگشت نیرو های طالبان به حکومت و خروج ارتش این کشورازافغانستان پرداخته است. به گزارش ایرنا متن کامل مقاله دفاع وامورخارجی که بتاریج جمعه 14 اوت 2009 به قلم گرگوری آرکاپلی بدین شرح است . دولت بارک اوباما رئیس جمهور امریکا گام های سیاسی اولیه را برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان برداشته است. ودراین ارتباط خارج شدن تمامی عوامل اصلی این نیروها از افغانستان را درظرف یک سال مدنظر دارد. به گفته مقامات موثق درکابل این مذاکرات تحت حمایت عربستان میان حامد کرزی رئیس جمهورافغانستان و ملاعمررهبرطالبان قبل از انتخابات بارک اوباما آغاز گردیده است. واشگتن هم اکنون سرگرم مذاکرۀ مستقیم با گروه طالبان و افغان به رهبری ملاعمر است.
اما آنچیکه قابل تذکاراست وضعیت وبحران ناهنجارسیاسی موجود علاوه به اینکه فرصت مجال را برای خروج نیروهای خارجی ممکن نمیسازد، بلکه ایجاب میکند با افزایش نیروهایشان درافغانستان بپردازند.
خواننده گان ارجمند قسمت دوم مقاله بازهم خدمت شما تقدیم خواهد شد.