خیانت و اختلاس: تحفه خلیلزاد به اداره کرزی
لیلما ناشر
به اساس معلوماتی که از منابع اگاه بدست نویسنده رسیده است، اخیرا آقای وحید منور، سفیر افغانستان مقیم اطریش که در عین حال نمایندگی افغانستان را در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به عهده دارد از طرف آقای رنگین دادفر سپنتا، وزیر امور خارجه، افغانستان از وظیفه سبکدوش گردیده است. گفته مشود که بر طرفی آقای وحید منور که قبلا به حیث جنرال قنشول افغانستان در شهر تورونتو وظیفه داشته و حدود یک سال قبل به حیث سفیر افغانستان در ویانا تعین گردید، بدون امر شخص رییس جمهور حامد کرزی صورت گرفته و امکان دارد نامبرده، با پا درمیانی آقای زلمی خلیلزاد نماینده دایمی ایالات متحده امریکا در سازمان ملل که مامای آقای وحید منور می باشد، دوباره برحال گردد.
بر اساس گزارش مذکور، بر طرفی آقای وحید منور بعد از آن صورت گرفت که در اوایل ماه اکتوبر 2008، نامبرده به نمایندگی از افغانستان و کشور های شرق میانه و آسیای مرکزی خود را به عضویت شورای عالی آژانس بین المللی انرژی اتمی نامزد نموده و متعاقبا به این سمت انتخاب گردید. منبع می افزاید که آقای وحید منور در خصوص نامزدی افغانستان به عضویت شورای عالی آژانس بین المللی انرژی اتمی به تشویق و مشوره مقامات ایالات متحده امریکا، بخصوص مامای خود آقاِ زملی خلیلزاد، و برخلاف هدایت صریح وزیر خارجه و رییس جمهوری افغانستان، اقدام نموده و به همین دلیل از طرف وزیر خارجه افغانستان از وظیفه برکنار گردیده است. قرار گزارش های مطبوعاتی، کشور عربی سوریه که نیز به عین کرسی در شورای عالی آژانس مذکور نامزد بودف زمانط از نامزی خود منصرف گردید که با مخالفت ایالات متحده امریکا وسایر کشور های غربی مواجه گردیده و افغانستان به عنوان نامزد وارد میدان گردید.
بدیعی است که عضویت افغانستان در چار چوب سازمان های بین المللی به نفع افغانستان بوده و ممد پیشبرد سیاست فعال بین المللی می باشد. ولی، با در نظر داشت حساسیت نقش آژانس بین المللی انرژی اتمی در قضیه غنی سازی یورانیوم از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران و با توجه به ضرورت جدی افغانستان برای حفظ تعادل سیاسی در رابطه با ایالات متحده امریکا و ایران، عضویت افغانستان در آژانس مذکور خیلی ها مشکل آفرین و حتی خطرناک می باشد. ولی، با درک اینکه سفیر افغانستان در ویانا کسی جز از خواهرزاده آقای زلمی خلیلزاد نمی باشد، جای تعجب نیست که در قبال چنین مسله حساسیت برانگیز، به عوض اجرای سیاست ارایه شده از طرف رییس جمهوری و وزیر خارجه افغانستان، سفیر مذکور به حرف مامای خود گوش داده است. سوال مهم اینجاست که چرا باید کسی که حرف آقای خلیلزاد را بر حرف رییس جمهور حامد کرزی ترجیح می دهد به حیث سفیر افغانستان تعیین می گردید؟
نا گفته نباید گذاشت که آقای وحید منور یگانه عضو جانواده آقای خلیلزاد نیست که در دستگاه سیاست خارجی افغانستان دست اندر کار بوده و موجب تخریب اعتبار حیثیت افغانستان در سطح بین المللی میگردد. سفیر کبیر افغانستان در کشور قطر آقای ولی منور نام دارد که قبلا سمت رییس تشریفات ریاست جمهوری را در اداره کرزی به عهده داشته است. بر اساس معلومات اخذ شده از منبع آگاه، اخیرا هیت تفتیش مالی وزارت امور خارجه که از سفارت افغانستان مقیم قطر بر رسی بعمل آوردهف دریافته است که آقای ولی منور، سفیر افغانستان در قطر، شخصا مبلغ 45 هزار دالر را از عواید سفارت افغانستان در قطر اختلاس نموده است. البته اختلاس در اداره فعلی افغانستان حرفی نوی نیست، ولی جالب آنست که، علیرغم یادداشت رسمی وزیر خارجه افغانستان مبنی بر گزارش اختلاس مبلغ مذکور، آقای منور آماده نسیت به کابل آمده و در مورد چگونگی ناپدید شدن مبلغ مذکور توضیح ارایه نماید. گفته می شود سفیر مذکور وانمود ساخته است که وی فقط به آقای خلیلزاد که مسوول تقرر نامبرده در قطر به عنوان سفیر است پاسخگو بوده و آقای کرزی را به منوان رییس جمهور به رسمیت نمی شناسد.
جا دارد عرض گردد که آقای داکتر زلمی خلیلزاد کسی است که نمی توان افغانش خواند ولی در چارچوب سیاست داخلی و خارجی افغانستان طی هفت سال اخیر بیشتر از هر افغان دیگر نقش داشته است.. باری در این اواخر سخن برگشت آقای خلیلزاد به افغانستان و امکان نامزدی وی برای احراز مقام ریاست جمهوری کشور بالاگرفته و حتی بسیاری از حلقات سیاسی در افغانستان این امکان را به مثابه یک چرخش مثبت در سرنوشت سیاسی کشور پذیرایی کرده اند. البته سوال اول که دراذهان خطور میکند اینست که چگونه میتوان بالای شخصی مانند جلیلزاد، که از یک جانب دولت کرزی را به فساد و بی کفایتی متهم کرده و خود را به عنوان بدیل مطرح می نماید، ولی از جانب دیگر مانند هر جنگ سالار دیگر از واسطه، نیپوتیزم و اختلاس توسط اعضای خانواده خود هراسی ندارد، اعتماد نمود؟ ولی سوال مهمتر اینست که چرا باید دولتمردی مانند حامد کرزی خیانت آقای وحید منور و اختلاس آقای ولی منور را نادیده گرفته و از آن ها، فقط بدلیل اینکه خواهرزاده های آقای خلیلزاد می باشند، چشم پوشی نماید؟