انجینیر فضل احمد افغان کانادا.                                                                                                             تاریخ 18سپتمبر2008م.

زعیم آینده افغانستان؟

هموطنان نهایت عزیز و دوستداشتنی میخواهم آغاز سخن از اینجاه کنم که .

ما نباید چو مرده گان با رخویش بالای شانه های دیگران اندازیم.  باید بیدارشویم وبرخیزیم خود بارخود را به پیش ببریم.

بلی در این روزها از هر گوشه وکنار و منابع خبری در باره انتخابات  ریاست جمهوری وزعیم آینده افغانستان زمزمه ها شنیده میشود وبا وانمود کردن قحط الرجال شخصیتهای واجد شرایط کاندید بمقام ریاست جمهوری نا مها ی تعداد انگشتشما ری بحیث کاندیدان ریاست جمهوری و حتی آقای زلمی خلیلزاد که هنوز کاندیتاری خود را اعلان نکرده سر زبانها است وهر شخص ویا منبع خبری بنا برمنافع شخصی- منافع اغیار ویا د لسوزی برملت مظلوم و ستمد یده افغان و نجات مادروطن از بدبختیهای مسلط امروزی بدون توجه به دسایس شوم قدرتهای خارجی و زعامتهای تحمیلی سی سال اخیر در کشور عزیز ما حمایه وپشتیبانی از کاند ید مورد نظر خود را برای زعامت آینده افغانستان میکنند.

هموطنان عزیز ما اگر کمی توجه و تعمق به عقب فر مایند به نتیجه خواهند رسید که بعد از کودتا ی 27 اپریل 1978م و سپس تجاوز بیشرمانه قشون سرخ شوروی(27دیسمبر1979م) به تعقیب آن زعمای دست نشانده پاکستان-امریکا وانگلیس به اصطلاح مجاهدین (1992م –1996م) وطالبان (1996م—2001م) الی زعامت امروزی آقای حا مد کرزی که نیز از طرف امریکا و انگلیس بالای ملت افغان تحمیل گردیده افغا نستان بد بختانه ومتآسفانه با از د ستدادن استقلال وآزادی خود صلاحیت انتخاب زعمای خود را نیز بکلی ازدست داده یعنی دول همسایه- منطقه و جهان اند که بصورت مستقیم ویاغیر مستقیم  با تعین زعمای افغانستان سرنوشت ملت افغانستان را رقم میزنند. یعنی در طول سی سال اخیرازآقای حفیظ الله امین دیکتاتوروخود کامه الی آقای حامد کرزی شریف وضعیف بیصلاحیت یکی از زعما نتوانسته اند صلح و خوشبختی را درمادروطن ما مسلط سازند.چه متآسفانه هریکی از زعما مجبور بوده اند که به طبل باداران خارجی خود برقصند لهذا درشرایط امروزی که کشورعزیزما کما فی السابق دراشغال است- امنیت تآمین نیست و احصائیه نفوس وجود ندارد دوربینای امیدوار کنندهء که ملت را بطرف خوشبختی یعنی صلح وآرامش پایدارسوق دهد و زعیم خود را خود تعین وانتخاب نمایند دیده نمیشود فی لهذا هر گفتار واقدام خواب وخیال خواهد بود.

 مطلب من این است که در اشغال. هیچ  دیکتاتور ویا شخصی متواری وضعیف که ازخارج بر ملت افغان تحمیل گردیده با شد موء فق شده نمیتواند چه در شرایط کنونی کشور ما  که قوای نظامی امریکا وانگلیس جمع سی وچهار کشور دیگر درآن موجود است و میخواهند با پوشیدن نقابهای دیموکراسی – بازار آزاد-اعمار مجدد وقلع وقمع نمودن تروریستها هر یک برای منافع نظامی – اقتصادی وسیا سی خود در افغانستان و منطقه مصروف اند اینست که قوای خارجی  نه تنها با موجودیتشان چون موجودیت قوای سرخ شوروی در افغا نستان تشنج را در منطقه خلق نموده اند و کشورهای همسایه  توامیت ارضی ومصئونیت ملی خود را در مخاطره دیده و وادار به مداخلات مستقیم وغیر مستقیم در امور افغانستان و ایجاد درد سر برای قوای خارجی مخصوصآ امریکا وانگلیس میگردند یعنی از افغانستان میدان بزکشی ای ساخته اند که هر یک ازچاپ اندازهای داخلی وخارجی میخواهند بزی از خود  داشته و آنرا بمیدان حلال برسا نند.

 اینست که امریکا گاه گاهی صدایش بلند میشود که پاکستان تروریستها را تربیه میکند و یا میگوید که ایران وکشورهای همسایه  سلاهای مخرب بدسترس طالبان میگذارند. واز جانب دیگر صدای آقای سیاف به پشتیبانی و کف زد نهای جبه نا متجانس ملی  بلند میشود که " گپ آخر من اینست - بسیار عامیانه میگویم- این میدان را تا مجاهد نزند پدرکسی زده نمیتواند" یعنی هنوزهم دلشان یخ نکرده و با سابقه ننگین خود بار دیگر میخواهند چون شهرزیبای کابل کل افغا نستان را به مخروبه تبد یل  وملت افغان را قتل عام کنند.

 یعنی در نتیجه مادروطن عزیز ما که حفظ و حراست آن از نیاکان بما بمیراث مانده و وظیفه ایمانی – وجدانی – اسلامی - اخلاقی فرد فرد ملت افغان میباشد دستخوش هوا وهوس اجنبیان وغلامان حلقه بگوش شان گریده و ملت مظلوم وبیچاره که بجز از آ زادی – اسقلال – حاکمیت قانون – عدالت اجتماعی – خانه- لباس- نان- صحت – تعلیم وتربیه سالم چیزی دیگری آرزو ندارند در سراسیمگی و تاریکی مطلق به این طرف و آن طرف د ست وپا می اندازند و فریاد میکشند که خود سرنوشت کشورعزیز وانتخاب زعیم خود را بدست گیرند اما متآسفانه هیچکس بداد شان نمیرسد.

 وهمچنان احزاب دیگری که در دهه دیموکراسی به فعالیتهای غیرقانونی  خود کشور را بطرف بدبختیها سوق داده اند نیز چون شکاریان کهنه کار با دوربینها  دردست وتفنگها بالای شانه ها  خپ خپ زیر پلوانها درحرکت اند تا با استفاده ازفرصت ومعامله گری با این وآن به شکارخود برسند.  که اینهم بجز از تباهی مملکت دیگر چیزی به بار ندارد. وعدهء از هموطنان محترم به این عقیده اند که شخصی قوی چون زلمی خلیلزاد که برخوردارازحمایه دولت آینده امریکا باشد مشکل کشائی خوبی برای افغا نستان خواهد بود. به عرض چنین خواهران و برادران عزیز  وگرامی احترامآ میرسانم که در طول هفت سال گذشته شاهد میباشیم که تعدادی از هموطنان دو تابعه افغان ما به افغانستان رفتند و بعد ازمدت خدمت در دستگاهای دولتی سرمایه های ملی را با خود کشید ند که طور مثال رئیس اسبق  شرکت هوای آریانا افغانستان است که ملیونها دالر را از دارایهای شرکت به خارج انتقال و تا حال علرغم  تقاضا های مکرر رسمی وشفاهی لوی چارنوال اسبق افغانستان آقای عبدالجبار ثابت هیچ قدرتی حاضر به کشا ندن موصوف به محاکمه در داخل ویا خارج شده نتوانست و نمیتواند وحال تصور کنید که آقای زلمی خلیلزاد که با سوگند وفاداری به دولت و مردم امریکا فعلآ نماینده خاص رئیس جمهور بوش در سازمان ملل متحد میبا شد وروابط تن با تن با آقای آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان -ناقضین حقوق بشر – تفنگداران و جنایتکاران در داخل افغا نستان مخصوصآ تجزیه طلبان دارد اگراو خداناخواسته بحیث رئیس جمهور بر ملت مظلوم افغان تحمیل شود و با استفا ده از پشتیبانی دولت امریکا و صلاحیتها وقدرت خود بحیث رئیس جمهور در معا مله گری با یکی از همسا یه گا ن افغانستان به نفع اضلاع متحده امریکا خیانت ملی را مرتکب وبا بازگشتش به امریکا و داشتن تابعت دوگانه اش کدام قدرت خواهد بود که موصوف را در داخل ویا خارج به محاکمه به اصطلاح انگلیسی (امپیچ) بکشاند. سرنوشت وموقف افغا نستان چه خواهد بود.

 حال بیائید طرف دیگری صفحه را یعنی بیانیه پر تمطراق محترم آقای سیاف و آنانی را که با پوشیدن نقابهای دروغین بد ستور باداران خارجی خود  به نامهای ختمهای قرآن عظیم الشان- جهاد وشهدا آتش شخصیت پرستی – قومگرائی – تجزیه طلبی  را دامن میزنند مورد بحث و مد ا قه قرار دهیم. یعنی در حالت و شرایط بحرانی امروزی کشور عزیزما درعوض تلاشهای غیر مثمر بهتر نمی بود که با فرستا دن درود بروح  شهدای واقعی راهء حق که برای آزادی – یکپارچگی و سربلندی افغانستان عزیز جامهای شهادت نوشیده اند  خدا پرستی - وطندوستی – صلح – یکپارچگی افغانستان- وحدت ملی و آزادی را تبلیغ وشعارخود قرار دهیم. چه همه ملت افغان وجهانیان میدانند که اگر رهبران آزموده شده شان که خود را مجاهدین میدانند بقدرت برسند بار دیگر آتش خانه جنگی تباه کن سالهای1992م الی 2001م در سراسر کشور د ر نخواهد گرفت ؟ یا افغانستان عزیزرا خدا ناخواسته به شمال وجنوب تجزیه نخواهد کرد ؟  و قتل والی لوگرد که یکی ازنماینده گان آقای سیاف بود در یک عمل غیرانسانی و اسلامی جوابی برای بلند پروازیهای آقای سیاف و دیگرانکه در عوض جهاد فی سبیل الله کیسه های خود را به ملیونها دالراز حق مشروع و خون شهیدان راه آزادی پر نموده اند و کف میزد ند نیست.؟ آیا دارو د سته های مخالف  که د شمنان آشتی نا پزیرشان اند بدون جنگ سر تسلیم واطاعت را برای شان خم خواهند کرد.؟ متآسفانه با زهم تکرار میکنم که این همه تلاشها به جزازخواب  وخیال و همچنان فریب خود وملت افغان چیزی دیگری  نیست.

 حال سوال بس مشکلی وارد میشود که چه باید شد ویا چه باید کرد؟هموطنان گرانقدر از تذکرات فوق به نتیجه رسیده باشند که حل قضایا در افغانستان متآسفانه بعد از 27 اپریل 1978م خارج از دست وتصمیم گیری ملت افغان بوده و نمیتواند خود زعیم ملی خود را تعین وانتخاب نمایند بلکه موضوع یک قضیه  بین المللی شده و میباشد یعنی در شرایط کنونی تنها ملت افغان ویا حتی یک قدرت خارجی به تنها ئی نمیتواند سرنوشت افغا نستان را بحیث یک کشور آزاد- مستقل – یکپارچه وغیر منسلک  که در آن صلح – حاکمیت قانون – عدالت اجتماعی – وحدت ملی و در نهایت امر دیموکراسی برقرار با شد رقم زند. به جز ازمداخله وهمکاری مستقیم - صادقانه وصمیمانه جامعه بین المللی تحت سرپرستی شخصی سرمنشی ملل متحد.

بلی این آرزو را تنها تعداد انگشتشماری از قشر دانشمند با تجربه - پاک – باوجدان – صد یق- بیطرف – وطند وست - خداپرست و حق د وست که بد رد مادروطن میسوزند وجبرآ میسازند ونیز دارای وسعت نظر و بدون حب وبغض شخصی – قومی – لسانی – مذهبی وسمتی باشند  و  جنایت وخیانت را در زندگی مرتکب نشده باشند در یک کانفرانس بین الا فغانی به اساس رایگیری آزاد و سری  به نمایند گی ازدیگر هموطنان دانشمند و گرانقدر انتخاب شده باشند  میتوانند آغاز و پیش ببرند.به این معنی که دانشمندان فا ضل وگرانقدربین هم با تبادل افکار همه مشکلات افغا نستان را با در نظر داشت شرایط  در منطقه و جهان برسی و ازلا بلای آن پیشنهادات مفصل وهمه جانبه را که بتواند قناعت جوامع بین المللی را حاصل نماید ترتیب و به نماینده خاص سر منشی ملل متحد وازآنطریق به سرمنشی ملل متحد وبالاخره به شورای امنیت ملل متحد برسانند.  

 هموطنان نهایت وطند وست باید به عرض شما برسانم که روی همین ملاحظات بود که  این اینجانب بتاریخ27 اپریل2008م دراخیرمقاله مطول خود تحت عنوان "افغانستان در سی سال اخیر"که در ویب سایت وزین آزمون ملی کلآ و قسمت اول آن در ویب سایت وزین افغان جرم آن لاین به نشررسیده بود و به بیش از صد مرجع دیگر به (ای میل ) ویا پوسته ارسال داشتم  پیشنهادات وعرایض مفصل خود را در مورد راه ء بیرونرفت از مشکل عایده مادروطن ما که تعین زعامت آینده افغانستان نیز بود خدمت وطنداران عزیز تقدیم داشتم وانتظارم این بود که از طرف یکی ازدانشمندان مورد غوروبحث قرارگرفته ونظر خواهی شود.اما متآسفانه به اصطلاح دخترخانه خلموک بودهیچکس به آن توجه نکرد اینک دراین فرصتیکه موضوع انتخابات و در مجموع جستجوی راهء بیرون رفت ازمشکلات دامنگیر مادروطن عزیز ما سر زبانها است  بار دیگر پیشنهادات قبلی ام را جهت معلوما ت مذ ید هموطنان گرانقدر خاصتآ مسئولین رسانه های گروهی ودانشمندان پیشنهاد شده ام که امید انتصابی ویا انتخابی خواهند بود تقد یم میدارم تا باشد که با نظریات ارزشمند دیگر هموطنان با درد و وطند وست مورد غور وبحث قرارگیرد.

- دوستان وهموطنان گرامی آرزو از پیشنهاد من این بود که دانشمندان متذکره فوق  بتوانند با فراست و دانش خود جهانیان خاصتآ سازمان ملل متحد را قناعت بدهند که افغانستان را بحیث یک کشور آزاد – مستقل – وبیطرفی مثبت وفعال در جامعه جها نی بشناسند یعنی نه افغانستان به کدام کشور دیگر تجاوز نماید ونه کشور دیگری به افغانستان و یا از افغانستان تخت خیزی برکشور دیگری ساخته شود وبه ملت قهرمان افغان حق مشروع داده شود که در مسائل ملی و بین المللی آزادانه و مستقلانه به اساس اراده آزاد ملت افغان و احترام به منشور ملل متحد تصمیم گیرد. به این معنی که فردای دیگری را با آزادی واستقلال از یوغ استعمار – ایجاد فضائی سالم دیموکراسی واقعی – حاکمیت قانون وعدالت در تمام شئون حیاتی جا معه افغانی و زند گی نوین پر از سعادت و خوشبختیها را با درک و قبول مسئولیتهای ایمانی – وجدانی – اسلامی –ملی – بین المللی – انسانی و اخلاقی خود اساسگذاری نمایند.

- ونیز از جوامع بین المللی خواهش شود که برای ملت افغان اجازه داده شود که زعیم آینده افغانستان را ملت افغان تحت نظر ملل متحد خودشان با اراده آزاد با در نظرداشت معیار و محکهای دانش علمی – دانش از اوضاع اجتماعی – اقتصادی – نظامی و سیا سی جامعه افغانی – منطقوی – بین المللی و سابقه نیکو وتجربه کاری خوب وقاطعیت تصمیمگیری در امور ملی و بین المللی باشد کاند ید و انتخاب نمایند و نیز معیارومحک انتخاب اعضای دولت نیز افغانیت – پاکی- صداقت -علم  وتجربه کاری خوب باشد نه مصلحتهای قومی – منطقوی - مذهبی – لسانی و خارجی.

- مکررآ تآکید میشود که برای پیشبرد اهداف و مرامهای فوق لازم است که در حد ود بیست نفر از دانشمندان که با خصوصیا ت فوق الذکرباشند ومنافع ملی را نسبت به منافع شخصی  مرجحتر بدانند و هیچ نوع انتظار وتوقع امتیازات مادی وکرسی ومقام را در دولت آینده افغانستان  نداشته باشند و خاص بخاطر خداوند(ج)- مقد سات – خون پاک شهیدان راه حق  و نجات مادروطن از آلام و دردهای دامنگیرازنقاط مختلف جهان بشمول افغانستان اولآ دریک کانفرانس بین الافغانی انتخاب و د رغیرآن صد دانشمند افغان که از قبل سوانح شان به نشر سپرده شده با شد انتصاب واز خودشان خواهش شود که به استثنای خودشان از جمله نودونو نفردیگر برای بیست دانشمند رای بدهند سپس از جمله صد دانشمند بیست نفر که بیشترین رائی را حاصل کرده با شند بحیث گروپ دانشمندان برای پیشبرد وظیفه نهایت مهم تاریخی موءظف تا با صلاحیت تام کار خود را شروع و بتوانند با اعتماد و عقیده راسخ داخل مذاکره شده و برای نجات افغانستان از ورود دستنشانده دیگری بازیگران خارجی جلوگیری وآتشی که مادروطنما در آن میسوزد به امید فردای صلح – آرامش و خوشبختی جامعه افغانی در آینه تمدن سالم جهان خاموش کنند. برای اینکه شکایات وسروصداهای شک و ترد یدی هموطنان در مورد انتخابات  بلند نشده باشد میتواند عملیه رائیگیری توسط  اداره غیر افغانی در مقا بل پول انجام شود.

- یعنی بعد از انتخابات دانشمندان منتخب با آقای آی کایدی نماینده سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان درهرنقطه جهان که مساعد وممکن با شد در یک جلسه موضوعات ومشکلات را با درنظر داشت مفاهیم فوق و پیشنهادات ذ یل بصورت کل بسیار شفا ف-جدی وقاطع مطرح و خواهش نمایند که پیشنها دهای شان را با سرمنشی ملل متحد وشورای امنیت مطرح وقبل از انتخابات آینده ریاست جمهوری درافغا نستان تصامیم لازمه که به منافع افغانستان- منطقه  و جهان باشد در یک کانفرانس بین المللی که اعضای آن مشتمل بر کشورهای ذ ید خل باشند گرفته شود.

- دانشمندان محترم به نماینده سازمان ملل متحد تفهیم نمایند که با تماس با کشورهای خارجی ذید خل امروزی در افغانستان مخصوصآ امریکا وانگلیس به شمول فدراسیون روسیه قناعت داده شود که تعقیب پالسی یکجانبه تحمیل شده امروزی به خیر و صلاح افغانستان – منطقه – وجهان نیست.بهتر خواهد بود برای بیرون رفت ازاین فاجعه درد ناک به موافقه شورای امنیت کانفرانس بین المللی تحت ریاست سرمنشی ملل متحد دایرازهمه اولتربه تائید شورای امنیت افغانستان را بین کشورهای همسایه چون فدراسیون روسیه – ایران – پاکستان – و چین با در تذکرات و ملاحظات فوق بحیث بفر ستیت (حایل ) و بیطرف بشناسند..

- همچنان درکانفرانس ازامریکا وبریتانیا خواهش شود که با منصرف شدن از اقامت طویل المدت  و ساختمان پایگاهای نظامی شان که نه برای ملت افغان طرف قبول است و نه برای همسایگان افغانستان. لهذا تمام قوای نظامی خود را با قوای ناتو مدغم بعد از تعین مدت شش سال اقامتشان که مصادف به سال اخیر دور دوم ریاست جمهوری انتخابی خواهد بود مشترکآ با قوای افغان در چوکات قانون وضع شده و قبول شده طرفین عملیاتها را در مقابل تروریستها – طالبان ود حشت افگنان انجام و بکا ر باز سازی خود دوام بدهند . باختم شش سال تمام قوتهای نظامی خارجی با تشریفات ومهمان نوازی  خاص افغانی کشور عزیز ما افغانستان را ترک نمایند.

- در مدت شش سال آینده باید به همکاری مالی و تخنیکی بین المللی قوای نظامی و امنیتی مجهز ملی افغانی برای حفظ امنیت داخلی افغانستان تربیه شود . مطلب از قوای نظامی ملی سیستم جلبی دوره های قبل از کودتای 7 ثور با امتیازات و تسهیلات بهتر میباشد.

- خلع سلاح تفنگداران ملکی – (ان-جی – او )ها و جنگسالاران برای حفظ امیت امر حتمی است لهذا دولت باید اعلان بدارد که تمام سلاحداران باید الی سه ماه تمام سلاحهای خود را رضاکارانه به مراجع دولتی تسلیم و سند رسمی را از مراجع تسلیمگیری حاصل نمایند . در غیر آن توسط قوای نظامی ناتو از نزد شان جمع آوری و مجازات شد ید نیز خواهند شد. در شهر کابل و دیگر شهر ها نیزاز تمام اشخاص چون جنگسالاران و موئسسات افغانی و غیر افغانی (ان- جی – او)ها سلاحاهای شان جمع آوری و امنیت تمام موءسسات شخصی – دولتی – سفارتخانه ها – قونسلی ها و نماینده گی های تجارتی با توظیف قوای امنیتی دولتی به اساس توافقنامه های د وجانبه تضمین گردد.

- کمیسون با صلاحیت از متخصصین ورزیده افغانی و بین المللی موظف گردد که با در نظر داشت وضع اجتماعی – اقتصادی – نظامی مخصوصآ وضع قوای بشری کشور و تثبیت اولویتها در شش الی نوه ماه پنج پلان پنجساله و پلان تطبیقی آنرا برای بیست وپنجسال آینده افغانستان ترتیب نمایند و سپس پلان بیست وپنجساله را با سازمانهای بین المللی و د ول مختلف برای سرمایه گذاری مطرح وعملی نمایند.

- در تمام ولایات محاکم عدلی تحت نظزارت یک یکنفر نماینده با صلا حیت ملل متحد تآسیس و اعلان شود. هر افغانی که ادعای جنایات غیر انسانی – غیر بشری و اسلامی در مقابل شخص و یا اشخاص دارند در مدت سه ماه بعد از اعلان رسمی دولت . از ادعا و یا ادعاهای خود با اسناد وشواهد در مقابل اشخاص ملکی ونظامی سه دهه اخیر اطلاع و محاکم عدلی موضوعات را در ظرف سه ماه برسی بعد از فیصله برای ارزیابی دقیقتر به محاکم عد لی بلندتر ارسال و بعد از تصمیم گیری محاکمه دومی به محاکمه عالی جهت فیصله نهای ارسال ودر مورد باید در ظرف سه ما فیصله صادر و عملی شود . یعنی آنانکه در لست ناقضین حقوق بشر اند و یا تعداد دیگری در محاکمه عالی بحیث ناقضین حقوق بشر شناخته میشوند نیز به محاکمه بین المللی معرفی شوند وبعد از سپری شدن یکسال ازاعلان محاکمه جنایتکاران و ناقضین حقوق بشر باید تمام ادعاهای وا صله برسی وتطبیق فیصله ها عملی گردد. سپس با اعلان آشتی ملی صفحه جدیدی اتحاد ملی – همبستگی – اخوت – برادری و برابری برای افغانستان آزاد- مستقل و سربلند کشوده شود. قابل تذکر است هر شخصی که در محاکمه اولی محکوم شناخته شده ویا نشد الی محاکم بعدی دارائی های شان در داخل وخارج کشور در قید دولت قرار گیرد.

- ونیز به شورای امنیت قناعت داده شود که آ رزوی ملت افغانستان ایجاد دیموکراسی واقعی است اما در شرایط کنونی کشور که بیش از %90 بیسواد میباشند مفهوم ومعنی دیموکراسی را نمیدانند – شعورسیا سی وجود ندارد پیشبرد دیموکراسی غربی و تعدد فعالیتهای حزبی به جزازایجاد انارشی وعقبگرای دیگر حاصلی ندارد لهذا پیشنهاد شود که تمام احزاب  راجستر شده فعلی با کنار زدن خود خواهی – جاطلیی و شخصیت پرستی جهت جلو گیری از انارشی در کشور و مرجحتر دانستن منافع ملی برای دو دوره انتخاباتی ریاست جمهوری و شورای ملی در یک یا دو حزب که نام یکی آن افغانستان-اعضای آن به استثنای جنایتکاران و ناقضین حقوق بشر ازتمام ملت یعنی از شمال تا جنوب و از شرق الی غرب با در نظر داشت مواد قا نون اسا سی کشور وخصوصیات فوق الذکر با اهداف ایجاد وتقویه اتحاد ملی و انجام خدمات صادقانه وصمیمانه فوق الذکر بمنظور حفظ آزادی – استقلال – نوامیس ملی – توامیت ارضی و اعمار – شگوفانی وسر افرازی افغانستان عزیز باشد کاند ید وانتخاب گردد در غیر آن تمام احزاب راجستر شده در دو حزب مدغم و تنها از هر حزب یکنفر به اساس شایستگی علمی – سابقه نیکوی کاری – پاکی- تقوی- قاطعیت تصمیمگیری آزاد در امور وعدم وابستگی به خارجیها برای ریاست جمهوری کاند ید به اساس رائیگیری آزاد و سری برنده انتخاب گردد.

- برای محوه کشت خاشخاش و چرس و همچنان قاچاق مواد مخد ره به دولت آینده افغانستان اجازه داده شود که با تعین مد ت دو الی سه سال  برای محوه کلی کشت وقاچاق آن قانون غیر قابل تحمل وضع و هرکس اطاعت نکرد بعد از یک اخطار در صورت تکرارواثبا ت درمحاکمه  به اعدام محکوم شود. .

- برای مهاجرین افغان مقیم ایران و پاکستان در د شتهای دولتی ولایات خود شان فی شخص و یا فی فامیل یک مقدار زمین تثبیت و برایشان تحت شرایط خاصی که زمین را فروخته نمیتوانند و نیز برای حد اقل چند سال به محل دیگری انتقال نمیتوانند  خانه  و دیگر ضروریات را ازمواد محلی منطقه  طبق نقشه های مرتبه وزارت شهرسازی که در آن مکتب – کلنیک صحی - آب آشامید نی – مارکیت کوچک – برق جنیریتری و مرکز کوچک اداری وامنیتی در نظر گرفته شده باشد تحت پروگرام کا ر در مقابل مواد غذای و دوام کمک مالی موءقت ملل متحد  الی حد اقل ششماه  چاره سازی و به تدریج بداخل کشورانتقال شوند.

- تعین کمیسون بین المللی برای برسی ادعاهای افغانستان و فدراسیون روسیه به ارتباط تثبیت غرامات جنگی بالای روسیه و قروض روسیه بر دولت افغانستان از هر زمانی که با شد  و تصمیم نهائی در مورد پرداخت آن به یک دیگر.

 - تجدید نظر بربعضی مواد قانون اسا سی که سازگار به شرایط فعلی افغانستان نیست چون بازار آزاد – پوهنتونهای شخصی.

- ایجاد کوپراتیفهای دولتی برای رقابت به سکتورهای خصوصی – تهیهء وذخیره مواد اولیه .چون چای – بوره – روغن – تیل – گاذ – آرد و گندم.

- برای جلوگیری ازمصارف گذاف. انتخابات ولسی جرگه نیزهمزمان با انتخابات ریا ست جمهوری صورت گیرد ونیز برای وکیلان معیار ومحک علمی حد اقل صنف دوازده تعین  گردد.

- موضوع حل قضیه پشتونستان یعنی خط سیاه دیورند و برادران و خواهران آنطرف خط سیا ه مهم و حساس و نیز قابل دقت تام است که باید با در نظر داشت حفظ توامیت ارضی -یکپارچگی افغانستان امروزی - اراده آزاد برادران وخواهران پشتون وبلوچ ما ورای خط  دیورند-  شرایط مسلط و سیاست جابرانه دولت وقت بریتانیا- موقف امیرعبدالرحمن خان درآن زمان وملاحظات شرایط امروزی نیز درمذاکرات وکنفرانس بین المللی مورد بحث قرار گرفته و راه حل قطعی جستجو شود.

- برای برادران وخواهرا کوچی که همیشه آواره ودربدر اند نیز بادر نظرداشت عدالت اجتماعی  و شریط زند گی شان تذکره تابعت وزمینها ی دولتی به قیمتهای مناسب توزیع و مقیم شوند .

- تقویه مالی وحمایه جدی از صندوق خیریهء بنام ( بانک کوچک اسلامی ) راجستر شده ایالت کلفورنیا امریکا از طرف ملل متحد برای ختم فقر – بیکاری و متکی شدن ملت مظلوم افغان بخود نیز از موضوعات مهم است که در کانفرانس بین المللی مورد بحث قرار داده شود.

در ختم کلام  خواهش من از دانشمدان گرانمایه اینست که لطفآ.

                           قلم بدست گیرید وزبان بکشاید - حق بنویسید وحق بگوید.

                        و من الله توفیق.

 


بالا
 
بازگشت