بومان علی قاسمی

 

 

شهر بمبئی هندوستان دراسارت  ترورستان

 

بمبی یکی از شهر های مهم  و بزرگترین شهر تجارتی هندوستان به شمار می اید .

این شهر بیش از بیست ملیون شهروند دارد  که در گوشه شمال غربی هندوستان در کنار بحر هند موقعیت دارد .

شب 26 نوامبر حوالی ساعت ده شب  به وقت محلی هندوستان چند دسته از گروه های مسلح  در نقاط مختلف شهر تجارتی  بمبی هند  دست به عملیات های ترورستی زده و در نتیجه تیر اندازی ها و پرتاب بمب در بیش از هفت مرکز مهم مانند  مرکز راه آهن ، یک شفاخانه ، دو هوتل پنج ستاره ، یک محله یهودی نشین  و یک دفتر تجارتی  بیش از یکصد تن از شهروندان هندی و خارجی را کشته و صد ها تن دیگر را زخمی ساخته اند .

این ترورستان با یک برنامه ازقبل طراحی شده ء منظم ، هوتل های  پنج ستاره  تاج محل و اوبیرای رابا یک محله یهودی نشین اشغال نموده  و تمام  مهمانان موجود در هوتل هارا با یک پیشوای مذهبی یهودی و اهل خانواده اش به اسارت خود گرفته اند .

طبق بیان شاهدان عینی که از بند اسارت  معجزه اسا  رهایی یافته اند ، ترورستان در بین مهمانان هوتل ها بیشتر در تلاش شهروندان امریکایی و بریتانیایی بوده اند .

در همین رابطه من موهن سنگ نخست وزیر هندوستان  دریک  پیام کوتاه  تلویزیونی اش ، ترورستان را وابسته به خارج ازهندوستان و تربیه شده  دریکی ازکشورهای همسایهء هند دانست .

اما یکی از جنرالان ارتش هند  صراحتأ اعلام داشته است که  ترورستان  از راه  دریا و توسط کشتی وارد شهر بمبیی شده اند و در عقب این قضیه  دست اداره استخبارات پاکستان نهفته است ، اما اقای احمد مختار وزیر دفاع پاکستان این بیان را بی اساس خوانده است .

این درحالیست که شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان در یک سفر دوستانه  در همین شب وروز، درهندوستان بسرمیبرد. اقای قریشی دریک نشست خبری این  حمله ترورستی را بزدلانه  و انرا کار دشمنان  دوستی  هند و پاکستان خوانده است .

این حمله ترورستی  منظم  که درمدت بیش از سی ساعت از اغاز ان ، تمام نیروهای امنیتی و حتی دسته های کوماندو و ضد ترورستی هند را  حیران ساخته است و در بین کشته شده گان سه تن از فرماندهان مهم نیروی امنیتی شهر بمبئی دیده میشوند .

تروستان مدت دوروز هوتل های پنج ستاره و یک محله یهودی نشین را  در اختیار داشتند و صد ها مهمان  خارجی و داخلی را که در هوتل های پنج ستاره اقامت داشتند  به اسارت گرفتند و با این کار شان فعالیت عملیاتی  نیروهای ضد ترورستی و کوماندوهای هندی را کند و حتی فلج ساختند .

اگرچی آ قای  آر آر پاتل   وزیر داخله ایالت مهارشتر که شهر بمبی نیز مربوط  یه این ایالت است اظهار داشته است که ممکن شمار ترورستان به بیش از بیست تن باشند  اما  امار درستی  در مورد شمار ترورستان در دست  نیروهای امنیتی و مطبوعات  نیست .

این یکی از بزگترین حملات ترورستی در تاریخ هند بحساب می اید و  نخست وزیر هندوستان  این حمله ترورستی را حمله  بر هندوستان دانسته است .

طبق گزارش رسانه های همگانی از هندوستان ، مسئولیت این حمله ترورستی را گروه ناشناخته یی بنام مجاهدین دکن پزیرفته است ،  در حالیکه این گروه  ناشناخته  قبلأ هیچ نام و نشانی از خود نداشته و یک نام تازه و ناشناخته در نزد ادارات امنیتی هندوستان و رسانه های همگانی به نظر میرسد .

موضوع مهم اینجا است  که  ایا  در این عمل ترورستی بی سابقه و منظم  واقعأ کشور پاکستان  یا اداره استخبارات ارتش پاکستان  آی اس آی دست دارد .

آیا  این  عمل   در مقابل  حمله ترورستی  ماه اکتوبر است که  هوتل پنج ستاره  میریت درشهراسلام اباد مرکز پاکستان مورد حمله ترورستی قرار گرفت و ده ها انسان جان های شان را از دست دادند و صد ها تن دیگر زخمی شدند .

آیا یک دسته بیست نفره  یا بیشتر از ان  که  اموزش های منظم ترورستی را فرانگرفته باشند ، میتوانند یک شهر بیست ملیونی را به وحشت انداخته و بزرگترین عملیات ترورستی را انجام دهند .

مسئولین دولتی پاکستان نیز این حمله را محکوم  نموده اند .  آصف علی زرداری  رئیس جمهور پاکستان ، در یک ارتباط تلفونی اش با سونیا گاندی رهبر حزب حاکم هندوستان این حمله را محکوم نموده و با وی اظهار همدردی نموده است .

اگر سخنان نخست وزیر هندوستان  بر رسی شود  که اقای  من موهن سنگ در بیان تلویزیونی اش  مسئولانه اظهار داشت که  ترورستان وابسته به خارج از هند بوده و  به یکی از کشور های همسایه  ارتباط دارند . در حالیکه همیشه در همچون موارد ، روی بیانات حکومت و مسئولین هند طرف پاکستان بوده و است .

از سوی دیگر اقای قریشی وزیر خارجه پاکستان  این کار را به دشمنان دوستی هند و پاکستان  نسبت داده است ، بنأ کدام سازمان و اداره است که  دوستی هند و پاکستان را تحمل نتوانسته و دست به این گونه اعمال ترورستی میزنند .

یکی از ادارات و یا سازمانهای  که  مستقلانه و بدون پاسخ دهی  به مقامات بالاتر از خود دست به تربیت ترورستان  و راه اندازی همچون عملیات های ترورستی میزند  اداره استخبارات ارتش  پاکستان آی اس آی میباشد .

و شواهدی در مورد دست داشتن این اداره  در تمام عملیات های ترورستی در هندوستان و افغانستان  بدست امده است  . وهمچنین ارتباط این اداره با  سازمان ترورستی القاعده به رهبری اسامه بن لادن وطالبان در افغانستان به رهبری ملا عمر توسط ادارات اطلاعات کشور های امریکا و بریتانیا  کشف و ثابت شده است .

از سوی دیگر  تمام احزاب ترورستی  و بنیاد گرای کشمیربنام احزاب جهادی ، توسط این اداره تربیه و اکمال شده است .  

حکومت کنونی پاکستان  به رهبری اقای زرداری ، تا کنون خط مش سیاسی آی اس آی را  نپذیرفته و با خط مش سیاسی حزب مردم  سیاست خارجی حکومتش را به پیش میبرد .

چنانچه چند روز پیش حکومت پاکستان بخش سیاسی  اداره آی اس آی را  منحل ساخت .

و اقای زرداری  در صحبت هایش بیشتر بردوستی هند و پاکستان  تاکید داشته است . زرداری در اولین بیانیه اش در حضوراعضای پارلمان پاکستان  در حالیکه تمام مسائل داخلی و خارجی را بیان داشت  اما از مسئله کشمیر که شهرگ سیاسی آی اس آی را تشکیل میداد هرگز حرفی بمیان نیاورد .

حکومت کنونی پاکستان  تلاش دارد تا  روابط سیاسی  خود را با  کشور های همسایه  و خصوصأ هندوستان و افغانستان بهتر سازد .  و درهمین مورد شاه محمود قریشی  در ملاقاتش با مسئولین هند اظهار داشته است که موضوع کشمیر باید از طریق سیاسی  حل شود و فعالیت های ترورستی و نظامی  و پشتیبانی از انها متوقف شود .

به همین گونه  اقای زرداری رئیس جمهور پاکستان  جنگ احزاب جهادی کشمیر را  فعالیت های ترورستی خوانده بود در حالیکه  آی اس آی  انرا جهاد برحق مردم کشمیر میداند .

ممکن  این عملیات توسط شماری از افراد  ترورست  سازمانهای کشمیری و القاعده برنامه ریزی و انجام شده باشد ، اما اگراز هر پهلو بر حمله  و عملیات ترورستی اخیر در بمبی دیده شود ، سوابق وشواهد نشان دهنده  ان است که  حقیقت جای دیگرخواهد بود  و   دست داشتن  آی اس آی  را در پشت این قضیه  بدور از حقیقت نمیتوان دانست  .

 

   

 


بالا
 
بازگشت