اطلاعیه ء فدراسیون فرهنگی غرجستان

 

استبداد شناسنامه افغانستان است و ترویج عصبیت های قومی وجدا افتادگیهای میلتی دراین سرزمین همواره ازبسترحاکیمت هزینه شده است. تاریخ افغانستان روایتگر این واقعیت است که بسیاری ازحوادث تلخ ومصایب سنگینی که برمردم این سرزمین رفته اند، عمدتا باامکانات حاکمیت تمویل شده است. به دلیل موجودیت واستمرار نظام  استبدادی ، مردم افغانستان هیچ گاهی فرصت نیافته اند که همزیستی مسالمت آمیز وخویشاوندی ملی را تجربه نمایند. نظامهای استبدادی به جای ترویج افکار واندیشه های همگرایی وهمپذیری، عصبیت های قومی ـ مذهبی و زبانی را درلایه های مختلف روابط اجتماعی تکثیر نموده که فرایند تلخ آن سیاه بختی های امروز مردم افغانستان است. حاکمیت برای استمرارحیات خود، به هر وسیله ممکن توسل جسته که تکثیر باورهای دیگر ستیزی و تشدید تفرق قومی ازجمله استراتیژهای حساب شده ی استبداد برای استمرارحاکمیت بوده است.

پدیده ی کوچیگری وگسیل داشتن یک کتله ی قومی توسط حاکمیت در مناطق شما ل و مرکز، درراستای همین اهداف قابل تحلیل وتفسیر می باشد. ترویج کوچیگری ضمن اینکه به تفرق قومی وتشدید خصومت های خونین منجر گردیده است، اقتصاد روستایی را فلج کرده و درنهایت سبب گردیده است که یک کتله انسانی که عبارت ازخود کوچیها باشد، ازسواد ، آموزش و سهیم شدن در روند زندگی متعارف محروم مانده اند. کوچیها شاید متوجه شوند که خود نیز قربانیان یک سوی این سیاست بوده اند که دربستر منافع استبداد به عنوان یک وسیله مورد استفاده قرار گرفته و معامله گردیده است. اما به رغم تحولات بنادین درساختار زندگی و رخدادهای خونین ومصیبت گستر، هنوز که هنوز است اندیشه استمرار کوچیگری به عنوان یک ابزارسیاسی توسط بعضی حلقات دردرون نظام مورد استفاده قرارگرفته و باامکانات دولتی ترویج وتمویل می شود. درحالیکه مبارزه با طالبان وتروریزم بین المللی وتامین امنیت سرخط سیاست واهداف دولت افغانستان را شکل می بخشد، هجوم کوچیها وحمایت ازآن، مناطق آرام را درمعرض ناامنی قرارداده وفرصت بهره برداری بیشتر را برای دشمنان مردم افغانستان فراهم می نماید. باتوجه به معادلات سیاسی و گزینه های دشمنان مردم افغانتسان، تمویل وتسلیح کوچیها را می توان  بخشی از پروسه ی ناامن کردن مناطق آرام تعبیر کرد که ازبیرون مرزهای افغانستان هزینه وبرنامه ریزی گردیده ودرتبانی با حلقاتی از درون نظام عملی میگردد.

هجوم گسترده ی کوچیها ی مسلح دردوسال آخیر، درمناطق مرکزی هزاره جات ازجمله دایکندی ، ناهور وبهسود که منجر به اختلال امنیت دراین مناطق و قتل و آواره گی و تخریب خانه ومزارع باشندگان این مناطق گردید وبالاخص تهاجم نظامی کوچیها درچند روز قبل بالای مردم بهسود که قتل، آوارگی، و خسارات سنگین برزندگی مردم محل را درپی داشت، دربسترهمین معادلات و نگرش وسیاست های دوگانه نظام دولتی قابل تامل وتفسیر است. فدراسیون فرهنگی غرجستان معتقد است که ترویج کوچیگری و حمایت نظام سیاسی از این روند، مصایب ومعضلات بی شماری را درعرصه های متفاوت زندگی مردم سبب میگردد. البته این معضلات ومصایب می تواند بی شمار باشد که درگام نخست تفرق وعصبیت های قومی را شدت بخشیده و درنهایت مشروعیت نظام را درمعرض سوال قرار میدهد. فدراسیون فرهنگی غرجستان معتقد است که اسکان دادن کوچیها درمحل مناسب و ادغام آنها درنظام اجتماعی متعارف تنها گزینه منطقی وممکن برای حل این معضل می باشد. درگام نخست، پارلمان افغانستان به عنون نهاد قانون گذاری و دولت افغانستان به عنوان مجری قانون مسولیت دارند که این معضل را باتوجه به ساختار شکننده امینت و اوضاع حساس فعلی و باتوجه به اهمیت این پدیده درمسیر توسعه وتحول اجتماعی، آن را دردستور کار قرارداده و بصورت قانونی ومنطقی حل بفرماید. اقداماتی که تا هنوز دراین راستا انجام شده است، گره گشای این معضل نمی باشد وحل این معضل نیازمند اقدامات قانونی پارلمان و تعهد وصداقت دولت در اجرای آن می باشد.

                                                 هئیت رهبری بخش اروپائی فدراسیون  فرهنگی غرجستان.

- ماه - جون  سال -2008 – میلادی - هالند

 

 


بالا
 
بازگشت