شماری از هواداران اشرف غنی احمدزی، وزیر دارایی پیش افغانستان در همایشی در کابل از او خواسته اند که به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت کند.
انتخابات آینده ریاست جمهوری افغانستان سال آینده خورشیدی برگزار می شود. تا حال چند سیاستمدار افغان، از جمله حامد کرزی، رئیس جمهوری تمایل خود را برای شرکت در این انتخابات به عنوان نامزد اعلام کرده اند.
هر از گاهی گزارشهای تایید نشده مبنی بر تمایل زلمی خلیل زاد نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز، وجود داشته است اما آقای خلیل زاد رسما این گزارشهارا تایید نکرده است.
زلمی خلیل زاد، آمریکایی افغانی تبار است که پیش از سمت کنونی اش، سفیر آمریکا در افغانستان و عراق بود.
در این همایش که شماری از نمایندگان برخی از احزاب سیاسی و نهادهای مدنی شرکت داشتند، تاکید کردند که آقای احمدزی می تواند به مشکلات جاری در افغانستان پایان دهد.
یکی از شرکت کنندگان این همایش با انتقاد از دولت کنونی افغانستان گفت: "رئیس جمهور حامد کرزی در گوشهای خود پنبه گذاشته و فغان مردم را نمی شنود."
او افزود: "افغانستان در هفت سال گذشته فرصت های طلایی را با حاکمیت یک تیم ضعیف از دست داد."
یکی از سخنرانان این همایش تاکید کرد که بخشی از مشکلات افغانستان، مانند، "ناامنی، فساد، عدم پاسخگویی مقامات دولتی و مشکلات اقتصادی" را با نحوه نظام دولتی کنونی افغانستان مرتبط است.
حامیان آقای احمدزی نظام پارلمانی را مناسب ترین نظام دولتی در افغانستان دانستند.
-
با این وجود شرکت کنندگان این همایش در قطعنامه ای که در پایان نشست خود در اختیار رسانه ها قرار دادند، این موضوع را مطرح نکردند که آقای احمدزی در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری برای برقراری نظام پارلمانی در افغانستان چه کاری انجام خواهد داد.
با این حال آقای احمدزی هنوز در مورد آمادگی اش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری چیزی نگفته است، اما پیش از این گفته بود که اگر مردم از او بخواهند در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان نامزد شرکت کند، این خواست را بررسی می کند.
اشرف غنی احمدزی پس از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ میلادی در پستهای مهم دولتی در افغانستان کار کرده است. او در سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ میلادی به عنوان وزیر مالیه (دارایی) و از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ به حیث رئیس دانشگاه کابل کار کرد.
آقای احمدزی در گروه کاری آقای کرزی از افراد کلیدی و برنامه ریزان اصلی برنامه های حکومت او شمرده می شد. اما پس از برکناری او از وزارت مالیه، به یکی از منتقدان حکومت آقای کرزی مبدل شد.
این همایش از سوی گروهی موسوم به "اجماع ملی" برگزار شد.