بازی کهنه، بازیگران جدید

نوشته احمد سعیدی

  پاکستان آنچه را که میخواهد یا با شیوه تشدد یا مانند آب زیر کاه عمل کرده می رود، گرفتن سیم خاردار یا اعمار دیوار در ساحات خط دیورند حرفی تازه و ابتکاری یوسف رضا گیلانی صدراعظم پاکستان نیست این طرح آشوب آفرین را  جنرال مشرف رییس جمهور موجود پاکستان که آفتاب قدرت و دوام ماموریت اش در حالت غروب است در سال 2005 با وزیر خارجه امریکا کوندلیزا رایس در هوتل روزولت در امریکا مورد بحث قرار داده بود. جنرال پرویز مشرف در ضمن سخنان خویش پیشنهاد نموده بود تا جهت انسداد کلی سرحد میان افغانستان و پاکستان به منظور قطع حمل و نقل افراد دهشت افگن کتاره برقی در امتداد سرحد میان افغانستان و پاکستان اعمار گردد و هزینه احداث آنرا نیز از کشورهای ثروتمند بخصوص امریکا  و سازمان های بین المللی مطالبه نموده بود. پیشنهاد جنرال پرویز مشرف که ظاهراً به بهانه منع آمد و رفت افراد تروریست و دهشت افگنی عنوان گردیده بود  ولی در عقب آن طرح های مرموز و غرض آلود نهفته است که دستگاه حاکمه آن کشور نمی تواند آنرا کتمان نماید.حالا یوسف رضا گیلانی میخواهد طرح های غاصبانه مشرف را دنبال و عملی نماید.

حکام نظامی پاکستان میخواهند با تعقیب سیاست های ماکیاولستی و فریبنده خویش جهان را اغفال نموده و طرح های شوم و غرض آلود خویش را تحت عنوان جنگ با تروریزم و دهشت افگنی در ارتباط با یک موضوع نهایت حساس و پیچیده مطرح سازند. احداث دیوار و یا کتاره برقی در امتداد خط منحوس دیورند که در سال 1893 توسط لاردهای برتانوی بالای افغانستان تحمیل گردید یک مسئله نهایت مبرم و در خور اهمیت است که برای افغان ها به هیچ صورت قابل قبول نیست و حل و فصل آن مستلزم یک جو مناسب سیاسی با مشارکت کشور های ذیدخل قضایا میباشد که مسلماً شرایط کنونی به هیچ وجه سازگار حل و فصل آن نیست و از جانب دیگرپاکستان غافل از آنست که مردمان امتداد خط دیورند بخصوص افغانها  چطور می توانند این طرح غاصبانه را بپذیرند نخست از همه مردمان با شهامت افغانستان  در برابر آن به عنوان مخالفت شدید قدعلم نموده اند و از سوی دیگر مردمان دو طرف خط منحوس تحمیلی روابط عنعنوی فرهنگی و مذهبی داشته که جزء لاینفک یک دیگر اند. به گونه مثال باید گفت که چنین دیوارها و کتاره ها در سرحدات میان اسرائیل و فلسطین و حتی میان خط کنترولی میان کشمیر هندی و کشمیر پاکستانی دیوار برلین نیز احداث گردیده بود ولی از آنجائیکه دیده میشود بی نتیجه ثابت گردیده ، پاکستانی ها خود را اسرائیل و افغانستان را فلسطین فکر نکنند حکام پاکستانی علاوه از مقاصد سیاسی در زمینه مقاصد اقتصادی و پولی را نیز به نفع خویش دنبال می نمایند چنانچه می خواهند از مجامع بین المللی روی همین  هدف پول هنگفتی را بدست بیاورند . همچنان باید علاوه نمود که پاکستان تحت بهانه انقطاع عبور و مرور دهشت افگنان تعداد  اضافه تر از ( 90 ) هزار نیروی نظامی خویش را در امتداد خط منحوس دیورند مستقر نموده است که در عقب آن نیز به یقین پاکستان اهداف را دنبال می نماید باید شفاف تر گفت که استقرار نیروی نظامی با همین کمیت نیز تهدید جدی برای تمامیت ارضی افغانستان شمرده میشود .

میتوان اغراض حکومت پاکستان را در جهت اعمار دیوار سیستم خاردار بعنوان خط مرزی بین پاکستان و افغانستان ذیلاً خلاصه نمود :

1-  برسمیت شناختن خط دیورند برای همیشه از طریق مجامع بین المللی و رفع ادعاهای افغانستان در این مورد چنانچه قراین نشان میدهد که کشورهای قدرتمند جهان با پاکستان یکجا سر می جنبانند .

2-  مدغم نمودن بخش از خاک افغانستان که طی بیست سال و اندی پاکستان با سیاست پیشروی در خاک افغانستان آنرا قبضه نموده است و هنوز گاه و بیگاه این سیاست ادامه دارد .

3-  جدا کردن اقوام  دو طرف مرز برای همیشه و از بین بردن عنوان قبایل آزاد که تا هنوز خویش را تابع حکومت مرکزی پاکستان نمی دانند .

4-  بدست آوردن پول هنگفت از طریق مجامع بین المللی به بهانه اعمار خط مرزی با سیم خاردار و پوسته های نظارتی آن در مسیر مرز که بیشتر از ( 2200 ) کیلومتر طول دارد .

5-  ایجاد ذهنیت در مجامع بین المللی بعنوان اینکه پاکستان مخالف تروریزم و مداخله در امور افغانستان است در حالیکه حقایق شکل دیگری است .

6- برای مردمان هردوسوی خط به نحو تفهیم کردن که پاکستان آنچه بخواهد عملی کرده میتواند. و افغانستان در مورد غیر از اعتراض از طریق مطبوعات کاری دیگری از دست اش پوره نیست.

آگاهان سیاسی  به این نظر اند  که در یک چنین حالت و تحریکات پی در پی پاکستان غرض تحقق اهداف مغرضانه ایجاب می نماید تا مقامات ذیصلاح جمهوری اسلامی افغانستان تدابیر عملی تواًم با حفظ منافع ملی در زمینه اتخاذ و عطف توجه نمایند این عمل کرد که سخن گوی وزارت خارجه یا وزارت داخله از طریق مطبوعات آواز خویش را بلند می نمایند که ما اجازه نمی دهیم سیم خاردار یا مین گذاری صورت گیرد اما عملکرد پاکستان طور دیگریست اگر این کار به مردم افغانستان واگذار شود مردمان بخاطر اعاده حقوق خود با جرعت تام در مقابل همچو عملکردها خواهند ایستاد و اجازه تطبیق همچو طرح ها را با هیچ جانب و هیچ نیرو نخواهند داد. با وجود این حرف های که همه از آن آگاهی دارند باوجود همه مخالفت ها پاکستان طرح سیستم خاردار را طوریکه از رسانه ها شنیده میشود درین روز ها صدر اعظم آن کشور میخواهد در مرحله اجرا بگذارد .

تحلیل گران  به این باور اند که در شرایط موجود باهمچو عملکرد پاکستان  چرا افغانستان آواز خویش را در جامعه جهانی بلند نمی سازد واین عملکرد پاکستان را در شورای امنیت ملل متحد نمی کشاند و مردم افغانستان را ازین سیاست های ماجراجویانه پاکستان  آگاه نمیسازد  انتظار غصب کردن خاک بیشتر از افغانستان را از طرف پاکستان در سالهای بعدی انتظار داشته باشد. اینرا همه میدانند، ملت افغانستان باید به پا خیزد و برای متجاوزین یکبار دیگر درسهای تاریخ گذشته را تکرار نماید.

شرایط موجود ایجاب مینماید تا تمام نیرو های وطن دوست وفادار به منافعه ملی در پهلوی اردوی ملی و نهاد های امنتی تجهیز شوند تا یکبار دیگر متجاوزین و توطعه گران را درس عبرت بدهند.

 


بالا
 
بازگشت