احمدسعيدی
نگاهی به وضعيت امنيتی و حالات موجوده پاکستان
اداره های مخصوص در اسلام آباد در این روزها در گیر و دار فعالیت های بیشتر است و برای حفظ امنیت از هر وسیله استفاده می نمایند که در دست دارند.
بعد از حملات انتحاری اخیر اقدامات شدید امنیتی برای تمام شخصیت های حکومتی و وزرا صورت گرفته است و حالا وزرا وقتیکه ازخانه خویش خارج میشوند علاو از سکیورتی معمول کماندو ها نیز در اطراف شان دیده میشود و در منطقهء که این وزرا زندگی می نمایند منسترز کالونی (Ministers Colony) هم اقدامات شدید امنیتی صورت گرفته است.
در این روز ها جشن آزادی پاکستان هم نزدیک است یعنی 14 اگست و از این سبب تمام اداره های مخصوص مصروف فعالیت اند تا از هر نوع واقعات ناخوشگوار جلوگیری شود و همچنان امکان آن میرود که از اثر اوضاع جشن آزادی را محدود تجلیل کنند زیرا بعد از 14 اگست فوراً بتاریخ 18 اگست انتخابات صورت میگیرد و همه در انتظار میباشند که بعد از انتخابات میان دوره ئی چه اقدامات وی چه خواهد بود یا نظامی یا ملکی .
تصور چنین است که بعد از اولین تغیرات در کابینه صورت خواهد گرفت و نه تنها در کابینه بلکه نظر به ترجیحات تغیرات زیاد صورت خواهد گرفت. که سرنوشت پاکستان رقم زده میشود .
تصورات دیگر نیز در مورد خاموشی رئیس جمهور پاکستان در معاملات سیاسی در اسلام آباد موجود میباشد طوریکه جنرال مشرف وظیفه نظامی خویش را بخوبی انجام میدهد ولی درین وقت وی در معاملات سیاسی خاموشی خاص اختیار نموده این خاموشی وی بمانند خاموشی قبل از طوفان بزرگ میباشد که تصور آن را حالا کمتر میتوان کرد.
بعد از حمله انتحاری در اسلام آباد به هدف از بین بردن چودری افتخار محمد قاضی القضات یک شب قبل همه در حیرت اند زیرا نظر به گفته مردم حمله خیلی خطرناک بوده و هیچ کس باور نمی تواند که وی بدون یک خراش هم جان به سلامت برده است. در حالیکه دیگران زیاد کشته و زخمی داده اند .
بعضی حلقات میگفتند که شاید بعد ازین حمله چودری افتخار محمداز سیاست دل سرد شود ولی بعد ازین عزم چودری پخته تر گردیده و حالا با مورال قوی تر در میدان سیاست قدم میزند.
وی در مناطق مختلف با حلقه های خویش همه وقت در ارتباط است و با هئیت های دیگر نیز ملاقات می نماید و بعد از واقعه جدید چنین تصمیم گرفته شده که در فعالیت ها جهت انتخاب برای چودری هیچ نوع تأخیر صورت نگیرد و هرچه عاجل عملی شود. تا دو باره در وظیفه قبلی خود بر گردد و مشرف را از طریق محکمه سرافگنده بسازد .
وزیر اعظم اسبق پاکستان میر ظفر الله خان جمالی درین روزها در اسلام آباد میباشد و فعالیت های وی نه تنها محدود بلکه مخصوص شده است و چند روز قبل جمالی ملاقات های علیحده با جنرال مشرف و وزیر اعظم نیز داشت و جدیداً معلوم شده که درین ملاقات ها مسئله اوضاع بلوچستان مخصوصاً تحت بحث قرار گرفته است. و در مسایل سرحد نسز صحبت های طولانی داشتند .
جنرال مشرف و شوکت عزیز در مورد بلوچستان با جمالی مشوره های خاص نموده زیرا نه تنها جمالی از بلوچستان میباشد بلکه چندین مرتبه در بلوچستان وظایف مهم را نیز داشته و میگویند که جمالی مشوره های مهم نیز داده است .
چند روز قبل تنظیم پیپلز پارتی پنجاهمین سالگرد تولد آصف علی زرداری شوهر بی نظیر بوتو و پوره شدن 8 سال وی در محبس را تجلیل نمودند و در این مورد در اسلام آباد و پندی هم سخنرانی ها صورت گرفت که در اسلام آباد این فعالیت را بخش اناث پیپلز پارتی پیش میبرد که در رأس آن نرگس فیض ملک ، دختر رضوان و داکتر بابره عوان قرار داشت و تا حال در هیچ یک ازین محافل مخدوم امین فهیم رهبر موجوده پیپلزپارتی در پاکستان در غیاب بی نظیر بوتو اشتراک نکرده است. این یک حقیقت است که اختلاقات زرداری و مخدوم امین فهیم از دیر مدت به این طرف جریان دارد.
سخن دیگر که قابل تذکر میباشد این است که زمانیکه بینظیر بوتو به سر اقتدار بود و آصف علی زرداری بنام مرد آهنین شناخته میشد روابط دوستانه وی با مولانا فضل الرحمن ثابت گردیده بود و فیصله در انتخاب مولانا فضل الرحمن منحیث رئیس کمیسیون در امور خارجی پارلمان رضایت آصف علی زرداری رول اساسی را داشت.
حالا شاید از همین سبب باشد که در تجلیل سالگره اصف علی زرداری مولانافضل الرحمن باالفاظ شدید در بیانیه اش میگوید که محبوس نگهداشتن آصف علی زرداری برای مدت زیاد خلاف اصول جمهوری و حقوق انسانی میباشد .
در ین روز ها اسلام آباد مشکلات امنیتی خاص خود را دارد خیلی عجله به خرچ می دهد دارد تا پروسه جرگه امن افغانستان به کار انداخته شود و فارق احمد خان لغاری رئیس جمهور اسبق پاکستان وسیم سجاد رئیس پارالمان سابق مشاهد حسین ، رستم شاه مومن سفیر سابق پاکستان در افغانستان مولانا قریشی امام مسجد محبت خان مولانا حسن جان امام مسجد درویشیه بیرگید محمد شاه حامد ناصر چته غلام مصطفی جتوی با مشوره های شباروزی هم در مورد افغانستان و هم در مورد پاکستان بخصوص در مورد جرگه امن جنرال مشرف را مشوره میدهند وزیر داخله و ادارات دیگر پاکستان بدون مشوره این اشخاص کاری کرده نمیتوانند معلومات که خودم در باره سیاست مداران پاکستان دارم فاروق احمد خان لغاری و مشاهد حسین را از جمله نخبگان سیاست در پاکستان میدانم