احمدسعيدی

کمپ دیوید نام آشنا درتعین سرنوشت ها

 

حامد کرزی رئیس جمهور کشور ما با آقای بوش رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در کمپ دیوید ملاقات و مذاکره نمود. رسانه ها و مردمان دنیا بشمول مردم افغانستان بنام کمپ دیوید آشنائی دارند کمپ دیوید هم تفریحگاه و هم جای ملاقات های نهایت مهم کاری بین رهبران دنیا شمرده می شود کمپ دیوید از واشنگتن DC امریکا یکصد کیلو متر فاصله دارد وساحه وسیع ، سرسبز و جنگلات انبوه با آب و هوای نهایت خوش گوار دارد. بخصوص در موقع تابستان روئسای جمهور امریکا ملاقات های مهم خویش با کسانیکه آنها را امریکا دوست نزدیک میخواند در کمپ دیوید سازماندهی می نمایند خبرنگاران را بدون از کمره مخصوص رئیس جمهور امریکا در مقر کمپ دیوید اجازه نداده به فاصله ده کیلو متر دور تر از مقر کمپ دیوید برای  خبر نگاران جای مناسب مدنظر گرفته شده اگر ایجاب نماید که برای روز نامه نگاران و مطبوعات کنفرانس داده شود مقامات عالی رتبه ذریعه موتر های مخصوص به آنجا می روند  و به خبر نگاران معلومات می دهند. محترم حامد کرزی طی سفرهای زیاد که به امریکا داشته اولین مرتبه است که با رئیس جمهور امریکا در کمپ دیوید ملاقات می کند. با رسیدن رئیس جمهور ما در کمپ دیوید جورج دبلیو بوش رئیس جمهور امریکا و خانم لورابوش از وی به گرمی استقبال کردند. بعداً چارشخصیت مهم دیگر امریکا یعنی خام کاندلیزارایس وزیر خارجه امریکا ، رابت گیس وزیر دفاع و رئیس CIA و مسئول استخبارات امریکا در جنوب شرق آسیا با حامد کرزی دست دادند بعد از خیرمقدم شامل ملاقات شدند از دوره ریاست جمهوری لندن جانسن رئیس جمهور فقید امریکا بدینسو روئسای جمهور صدراعظمان که در کمپ دیوید ملاقات شان صورت گرفته عبارت اند از:

1.    اسحق رابین صدر اعظم اسبق اسرائیل

2.     موشی دیان وزیر دفاع وقت اسرائیل

3.     شارون صدراعظم اسبق اسرائیل

4.     انورسعادت رئیس جمهور اسبق مصر

5.     حسنی مبارک رئیس جمهور موجود مصر

6.    ملک عبدالله پادشاه اردن

7.     ملک فیصل پادشاه اسبق سعودی

8.     شیخ زاید امیر وقت عمارات

9.     ولادی میر پوتین رئیس جمهور روسیه

10.                   تونی بلر صدراعظم اسبق انگلیس

11.                   بروان صداعظم موجود انگلستان

12.                   جنرال ضیاالحق رئیس جمهور اسبق پاکستان

13.                   جنرال مشرف رئیس جمهور موجود پاکستان

14.                   خانم بی نظیر بوتو در دوره بل کلنتن

15.                   ننسن مندیلا رئیس جمهور اسبق افریقای جنوبی

16.                   هلمت کل صدر اعظم اسبق جرمنی

17.                   ژاک شیراک رئیس جمهور اسبق فرانسه

18.                  بوریس یلسن رئیس جمهور وقت روسیه و صدر اعظم اسبق جاپان به شمول شخصیت های سیاسی و اجتماعی دنیا.

معمولاً در کمپ دیوید ملاقات ها پشت در های بسته صورت میگیرد اما تصامیم مهم و سرنوشت ساز اتخاذ می شود در شرایط نهایت بغرنج و پیچیده موجود در افغانستان پاکستان و منطقۀ که تروریزم برعلاوه افغانستان حالا در پاکستان نیز نیرو مند است و دست بالا عمل می کند مشکل وزیرستان با جور لال مسجد ، گروگان گیری در افغانستان ، افزودن نا امنی بی اعتمادی مردم به فردا ، دایر شدن جرگه امن منطقوی در کابل ، فقر و بی عدالتی ، رشوت عدم شفافیت در بعضی ادارات ده ها و صد ها پرابلم دیگر که دامنگیر دولت افغانستان و کشور های منطقه است در این اجلاس با رئیس جمهور امریکا مورد بحث قرار می گیرد بخصوص کشتار مردمان ملکی در افغانستان در اثر عملیات قوت های ناتو که رئیس جمهور افغانستان در این مورد از همه زیاد تر تشویش دارد آگاهان سیاسی به این باور اند که رئیس جمهور امریکا از وضع موجود و مشکلاتیکه  دامنگیر حامد کرزی رئیس جمهور کشور است بخوبی  آگاهی دارد بخصوص با موجودیت خام رائیس وزیر خارجه امریکا که در روسیه و کشور های آسیای میانه تخصص دارد و از جانب دیگر پیش از اینکه وزیر خارجه امریکا شود مشاور مهم امنیتی بوش بوده و یک کله سیاسی قوی است.

از طرف دیگر حضور آقای رابت گیس که سابقه بیست و هشت ساله از ماموریت الی ریاست عومی CIA امریکا را دارد و حضور رئیس استخبارات موجود امریکا با در نظر داشت موجودیت مسئول استخباراتی در جنوب شرق آسیا هم چنان این ملاقات درکمپ دیوید در سفری صورت میگیرد که رئیس جمهور کشور را سه شخصیت مهم کلیدی در سیاست و امنیت افغانستان همرائی می کنند.

آقای داکتر اسپنتا وزیر امور خارجه افغانستان که در مکتب سیاست هم شاگرد بود و هم استاد برعلاوۀ امریکا کشور های اروپائی وی را خوب می شناسند و با سیاست های آن علاقه مندی و دلچسپی دارند اروپا داکتر اسپنتا را دوست نزدیک خود میداند و در دفاع آن قرار دارد.

شخصیت دیگری این سفر آقای ستر جنرال عبدالرحیم وردک وزیر دفاع کشور که تحصیلات عالی آن در امریکا بوده با مقامات امریکائی آشنائی کامل دارد از جمله جنرالان سابقه افغانستان بوده مدتی را که در دوران جهاد در پاکستان بوده در مورد سیاست نظامی پاکستان آشنائی کامل دارد پاکستان نیز جناب وردک صاحب را با کار کردهای آن می شناسد و با آن معرفت دارد.

شخصیت سوم جناب داکتر زلمی رسول مشاور امنیتی رئیس جمهور است آقای زلمی رسول را غرب و شرق می شناسد چون روابط قبل وی با مرحوم شاه سابق زیاد تر بود حالا دست راست رئیس جمهور شمرده می شود و جناب کرزی با وی اعتماد زیاد دارد.

طور طبعی بحضور داشت شخصیت های مهم و کلیدی هردو طرف تصمیم گیری های جانبین از اهمیت خاصی برخوردار است آگاهان سیاسی توافق کامل دارند که در این ملاقات ها نکات زرین مورد موافقه جانبین قرار می گیرد تعهد ذیل را یکبار دیگر امریکا به مردم افغانستان در رآس حامد کرزی رئیس جمهور می دهد.

1.     بر همکاری استراتیژی بین امریکا و افغانستان تأکید صورت میگیرد.

2.    حضور قوت امریکا در افغانستان تا وقت ضرورت باشد و عده داده می شود.

3.    تجدید همکاری های نظامی ، اقتصادی ، فرهنگی و حمایت نظامی سیاسی دراز مدت از مبارزه مردم افغانستان علیه تروریزم .

4.    پیشتیبانی از فیصله های جرگه امن و وعده همکاری بخاطر تطبیق فیصله های این جرگه.

5.    کار دایمی بخاطر رشد اقتصاد و باز سازی در افغانستان.

6.    بر علاوه کمک های وعده داده شده قبلی یک مقدار کمک های نظامی و مالی دیگر جدیداً وعده داده می شود.

7.    بخطر محوه مواد مخدره تروریزم و رشد انکشاف همگانی تعهد به حقوق بشر جلوگیری از تلفات مردمان ملکی توافق صورت میگیرد و تأکید میشود.

8.    با در نظر داشت تذکر از کمی و کاستی که در دولت کنونی موجود است در مجموع از حاکمیت موجود پیشتیبانی می شود و از کار کردهای رئیس جمهور تقدیر به عمل می آید و بوش آقای کرزی را دوست خوب خود خطاب می کند.

این وعده و نوید ها در این سفر چراغ سبز است از طرف امریکا برای دولت موجود که باید از آن استفاده معقول صورت گیرد اگر آقای کرزی بعد از بازگشت از این سفر مهم و سپری شدن جرگه امن در دستگاه حکومت خانه تکانی همه جانبه را بخصوص در حصه والی ها و ارگان های امنیتی انجام دهد امید آن می رود که در دستگاه موجود رونق در کار عرض وجود کند اگر با کسانیکه در یک اداره یا ولایت ناکام شده اند در جای مهم دیگر مقررمی شوند در آن امید چندان نباید از وعده ها انتظار درست دولت موجود پیشتیبانی جامعه بخصوص امریکا را با خود دارد اگر پیشتیبانی مردم افغانستان همه جانبه به دفاع از حاکمیت موجود بدست آید فاصلۀ ایجاد شده کم شود پیروزی دولت با این پرابلم ها حتمی است در غیرآن باید منتظر ماند. فاصله های ایجاد شده بین مردم و دولت موجود وقت از بین می رود که عوامل و انگیزه همچو فاصله دقیق بررسی و ارزیابی کرد کارهای مثبت را تقویه و با بی کفایتی ها و تنبلی ها و بی عدالتی دایمی و داع شود این است راه حل.

                                                                                                                                 


بالا
 
بازگشت