به بهانه ی مرگِ امپراتور تر یاک
سلیمان کبیر نوری
خـــبر مـــرگ امپراتــــور تـــــریاک( خــون ســـا ) که جمـــعه دوم ماه اکــتوبرسال روان به دست نشــــر رســـید، برایم بی نهایت جالب و تعجب برانگیزبود.زیرا امروز تروریزم و تولید مواد مخدر به یکی از چالش های بزرگ جامعه یِ جهانی تبدیل شده که رسانه های جمعی( صوتی ،دیداری و..... ) همه روزه و هرشب با گزارش ها و اخبار تازه در زمینه؛ از خطر توسعه ی آن هوشدار داده ،ملل و حکومات کشور هارا بر آن وامیدارند تا با تشریک مساعی و همکاری متقابل، مبارزه ی هر چه جدی تر و گستـــرده ی را بر علیه این دو پدیده ی خطر ناک، مصیبت بار و شوم جهانشمول، هر چه بیشتر توسعه و تشدید بخشند. اما ما امپرا تور تریاک را فقط بعد از مرگش میشناسیم.
شــــوربختــانه که بر چهره ی مردم ستمدیده ی کشـــور عزیز مان افغانستان، قبلاُ نقاب تروریزم گذاشته شده بود و بعد از حضور نیروهای نظامی خارجی تحت عنوان " مبارزه بر ضد تروریزم "، تعمیل اعتلای دموکراسی، بازسازی....، افغانستان به بزرگترین مزارع کشت تریاک و مولد مواد مخدر تبدیل شده که دو سال قبل از کشور کولمبیا درتولید مواد مخدر سبقت جسته ، مقام اول و ریکارد جهانی را از آن خود ساخت. هم اکنون طبق آمار رسمی افغانستان بیش از 92% مواد مخدر اروپا را تولید مینماید.درحالیکه آمار وارقام قبلی نمایانگر آن است که در سالهای نزده هشتاد؛ تولید مواد مخدر در افغاستان ، صفر فیصد بوده است، و در آن سالها تا سا ل 1992حکومت افغانستان مواد مخدر مورد ضرورت خویشرا ( برای تولید ادویه های طبی ) از آلمان وسایر کشورها وارد مینمود.
در شرایط حاضر تشدید شرایط جنگ، فتنه و آشوب که عاملین آن مشخص اند، زمینه را هر چه بیشتر غرض تولیـد، ترافیک و قاچاق مواد مخدر مساعـــد ساخـه است. اما مطبوعات جهان هیچگاهی به معرفی عاملین اصلی ایکه در تولید وقاچاق مواد مخدر، نقش و گردانندگی اسا سی را ایفا مینمایند و ملیارد ها دالر سود میبرند، اصلاُ نپرداخته، بلکه مقصر اصلی زمینداران و دهقانان را میخواننـــد که ما هر کدام شاهد شنیدن مصاحبه های عدیده ِبا آنها از طریق همین رسانه های دلسوز بمردم و کشور ما، بوده ایم که طی این مصاحبه ها ئی که انجام میپذیر ندآنهارا گاهی حق به جانب دانسته و مافیای بین المللی مواد مخدر با بکار گیری تلاش های وسیعی که از طریق همین رسانه ها عملی میشود، میخواهند ذهنیت پذیرش کشت کوکنــار در افغانستان را بصورت رسمی اشاعه داده و آنرا یک امر اجتناب ناپذیر جلوه دهد؛ که خوشبختانه با اهتمام و تلاش های یکتعداد از روشنفکران وطنپرست و خیر اندیش، و عده ی از نمایندگان مردم در پارلمان کشورتحقق این برنامه منتفی شد ورنه پیامد های آن ، امید هایی را که مردم ما به نسل آینده بسته اند، به خاک یکسان میساخت .
گفتنی است که اخیرا اطلا عات رسمی مقامات دولت افغانستان حاکی از آن است که قوای خارجی مستقر در ولایت هلمند، مانع رفتن پولیس افغانستان غرض ایفای و ظایف محوله ، به قرا وقصبات ولایت هلمند میشوند. آقای صبغت اله مجددی رئیس مشران جرگه افغانستان که در بین رهبران جهادی از همه بیشتر احساساتی تر انــــد، از نیرو های خارجی در ولایت هلمند شکوه نموده و با " شـف شـف گفتن" نیرو های خارجی مستقر در ولایت هلمــند را؛ به عدم صداقت درانجام وظایف شان متهم ساختند.و بهمین ترتیب طبق اظهارات نماینده ی مردمِ ولایت هلمند در پارلمان افغانستان که از طریق تلویزیون جهانی آریانا پخش گردید، اکنون ولایت هلمند به مرکز فعالیت ها و تربیه ی تروریستان و دهشت افگنان مبدل شده است.
اما برای خوانندگان جالب خواهد بود تا بدانـند که مرد افسانوی ، امپراطور یا سلطان تریاک و مواد مخدردر قاره ی آسیا زندگی میکرد و فقط زمانیکه می میرد و وظیفه اش ختم میشود، صرف تعداد معدودی از نشرات، خبر مرگ او را نشر میکنند. بدین مفهوم که سالیان متمادی ، سلطان مذکور تحت پوشش رسانه ها و مطبوعات بین المللی قرار داشته، در گستره ی زنده گی و فعالیت های گسترده اش در تولید و صدور مواد مخدر در جهان،از انظار عامه ی جهان پوشیده و در پرده ی ابهام مصئون گذاشته
شده بود.
دلم به حال دل ِ بلبلان خوش الحان
چه سخت میسوزد
گرفته اش ز گلو
پنجه های سیاه و کریه
که ذکر حال دلِ مردمِ جهان نکند.
مقوله ِ که نزد مردم عامه ی اروپا نیز معمول میباشد ،کاملا مصداق ان است که میگویند: "مطبوعات بلبل طلائی ادارات مقتدر و حکومات است." و ما دیدیم که تلویزیون ها، رادیو ها روزنامه ها و حتا پر
خوانش ترین نشرات و سایت های انترنتی معتبر جهان از حادثه ی مرگ " خون سا " (سلطان تریاک و مواد مخدر) طفره رفتند که میبائیست وسیعا بازتاب مییافت که نیافت.
شایان ذکر است که خبر مذکور را صرف در یکی از روزنامه ها بنام " پولیتیکن " منتشره سی ویک اکتوبر سال روان به خوانش گرفتم که اینک ترجمه ی آن را تقدیم خوانندگان محترم تقدیم میدارم:
[[ سلطان تریاک وفات نمود
زمانی" خون سا " ( شهزاده ی مرگ) که یکی از بد نامترین قاچاقچی مواد مخدر در آسیا، که بیشتر از همه در جهان مورد پیگرد قرار داشت ، وفات نمود.
بهر صورت "خون سا " این سلطان تریاک وجنگ سالار برمائی تا جائیکه مشهود است، فقط بیماری شکر و فشار خون بلند، او را اذیت میکرد. تا اینکه روز جمعه در منزل مجلل و با شکوه اش واقع در "میانمار"بزرگترین شهریانگون وفات نمود. بدین ترتیب سلطان تریاک 74 ساله که در هژده سال اخیریکی ازمتهمین تاریخی قاچاق مواد مخدر در آمریکا بشمار مییآمد ار دستگیر شدن نجات یافت.
در سال نزده هشتادو نه مقامات دادگاه آمریکا " خون ســــــا "را بخاطر وارد نمودن یک هزار تن هروئین به آمریکا، شهـــــزاده ی مـــرگ نامیــــد. در آن زمان مقامات آمریکائی تخمین میزدند که بیشتر از شصت فیصد، از تمام هیروئینی که به آمریکا وارد شده است،از مزارع" خــــون ســـــا "، از جنوب شرق آسیا ریشه میگیرد.
این جنگ سالار مقتدر،فرمانروای تولید تریاک در سا لهای 1980با داشتن یک لشکر خاصی که بیش از بیست و پنج هزار از مردان نیرومند در صفوف آن متشکل و بسیج شده بودند، بمثابه سلطان مواد مخدر یک منطقه ایکه دارای مکاتب برای کودکان، تا موزائیل های دافع هوا( که امریکای بیچاره از هرگونه واکنش جدی در برابر آن عاجز بود. م ) برای مهمانان ناخواسته ؛ در سرحدات پوشیده از جنگلات مثلث طلائی میان تایلنـــــد – لاووس و میــــانمــــار\بــــرمــا ، فعالیت میکرد.
طی چهار دهه، امپراطورمواد مخدر، چریکهــــای مردم " شن " را که در ان موقع بر علیه اردوی بــرما ، بخاطر حصول استقلال و آزادی نژاد ها ی اقلیت، در مبارزه بودند،کمک و مساعدت مینود.
در ســـا ل1994 روابط « خـــون ســـا » با رهبــران اقلیت های نژادی ( مردم شن ) به سردی گرائیـــده و تیره شده و بدین لحاظ از حمایت و مبارزه ی آزادی خواهی آنان دست کشیــــده و مذاکرات صــلح را با دولت میـــانمار آغاز نمود که در مقابل دولت " میا نمــــار"، او را مورد حمایت خویش قرار داده که سلطان مواد مخدر در همان محـــیط لــوکــس خویش در " یانگــون " بســــر میبـــرد.و دولت آمریکا که غرض دستگیــــری اش مبلــغ دو ملیـــون جایــزه گذاشتـــه بـود، بی اثر شد.
"خــون سا " تــولیــد هیروئین را در هــر ده سـا ل دو برابر افزایش میداد. » این مطلب را آقای " دونالد فرارون " رئیس پژوهش و تحقیقات مواد مخدر آمریکا ( دی. إی. ای ) در بخش تایلنـــد،طی مصاحبه ی تلویزیونی در سال 1996 اظهار داشت. آقای " دونالد فرارون " ادامه داد که : کار کرد های خون ســـا در رابطه با قاچاق هیروئیـــن بدون حمایت و پشتیبانــــی هیچکسی صورت میگیــــرد و ثروتمنــــد شدن او از طریق خشونت، کشتـــار و رشــوه صورت میپذیرد که مانند یک سازمان ، با نظم و منسجم است.
یکی از ژورنالستـــانی که شخصا با سلطان تریاک ( خـــون ســـا ) مصاحبه ی را انجــام داده است، از زبان وی چنین مینویسد : مردم میگـــویند که من شـــاخ دار م و دارای دندان های اشکی میباشــــم. ولــــی مــن در حقیقت یک سلطان بدون تــــاج میبــاشــم ».
اصلا نام اصلی " خــون ســا " نام چینائی " زهــانــگ کیفـــو " بود. پدرش چینائی و مادرش از نژاد " شن " برمـــا بود. او از کودکی در اردوی " کــوومتانــگ " جنگ و کشت تریاک را فرا گرفته بود.
اردوی "کــوومتانــگ " که بر ضد کمونیست هـــای چین مبارزه میکردند، سر انجام مجبور شدند تا از چین خارج شده و به "میانمار " پناه ببرند.
زمانیکه مادر سلطـــان تریــاک با یکی از شهزاده گان "شن " بنای وصلت را بنا نهاد و عروسی کرد،نام او را که یک مفهـــوم شاهانه و ثروتمند بودن را افاده میکرد، "خـــون ســـا " گذاشـــت.
در آغاز سالهای 1960 " خون ســـــا " اساس اردوی خویش را پایه گذاری کرد که بعدا بنام" کا کــوی یهِ " مسمی شد. در ابتدا در برابر دولــــت صادقانه و با خلوص نیت برخورد و عمل میکرد و دولت نیز تاٌ مین کننده ی سلاح و سایر تجهیزات نظامی برای او بود. بعد از سپری شدن چند سال همه تعهدات و صداقت خود را در برابر دولت شکستانده، کنترول خود را بر مناطق شرقی کشور توسعه و آنرا تحکیم بخشید.
از اواسط سالهای 1960 " خــون ســا " نقش کلیدی را در مثــــلث طــــلایی که هیروئین جهان را تولید و صادر مینمود عهده دار بود و از جانب دیگر برای جنبش رهائی بخش "شن".
در سال 1996 معاملــــات خود را با جنرال " جـــونتیــین آغاز کرد.]] .
تصا ویر خون ســا و ارتش آن :