گزارشِ فشردهء

 

ملاقات هیئت اتحادیهء انجمنهای افغانها در هالند، با سکرتر دولتی عدلیهء هالند،

 

دوشنبه «۱۶ جون»، هیئت سه نفریِ کمیتهء رهبری اتحادیهء انجمنهای افغانها در هالند- که در رأس آن محترم انجنیر حفیظ الله حازم رییس اتحادیه، قرار داشت، ملاقاتی را با خانم "البیرک" {سکرتر دولتی هالند در بخش عدلی و امور خارجیان و پناهنده گان} انجام دادند.

در این ملاقات محترم فهیم ضیایی سکرتر مسؤٔول و محترم بصیر دهزاد عضو کمیتهء رهبری و مسؤول کميسیون حقوقی اتحادیه، نیز اشتراک نموده بودند.

هدف از ملاقات، ارايهء تقاضا به خاطر عطف توجه مقامات حکومت هالند به مشکلات پناهجويانِ افغان در هالند که هنوز در شرایط دشوار و بی سرنوشتی به سرمیبرند و تابع شرایط عفو اعلان شده (جنرال پاردون) نمیگردند، بود.ملاقات بیشتر بالای معضلهء پناهجويان و پناهنده گان افغان در مجموع و افراد و خانواده های تحت مادهء (1 F) متمرکز گردید.

در آغاز، محترم حازم در مورد اتحادیهء انجمنهای افغانها در هالند، اوضاع سیاسی افغانستان، چگونه گی شرایط زیست افغانها در کشور مهاجرپذیرِ هالند و وضعیت رقتبار پناهجويان افغان که هنوز پذیرفته نشده اند، صحبت همه جانبه نموده، توضيحات لازمی را در مورد اهداف و فعالیتهای اتحادیهء انجمنهای افغانها ارايه داشته، بر نقش اتحاديه در رسيده گی به امور مختلف زنده گی اجتماعی و مشکلهای گوناگونِ افغانها در اجتماع هالند تبصره نموده، بر آن به مثابهء رُکن اساسی امور اتحايه تأکيد داشته، خانم "البيرک" را در روشنايی اين فعاليتها و اهداف قرار داد.

بعداً، محترم حازم ضمن معرفی آقای "دهزاد" مسؤول حقوقی اتحادیه، از او خواهش نمود تا به صورت مشخص روی پرابلمهای حقوقی و پناهنده گی افغانها به خانم "البیرک" معلومات ارایه نماید.

محترم بصیر دهزاد، طی سخنرانيش روی پرابلمهای اساسی افغانهای پناهجو که علی رغم پیچیده گی اوضاع در افغانستان و شرایط ناامن موجود، هنوز تهدید به ترک جبری هالند و رفتن به افغانستان میشوند، با ارایهء فاکتها تماس گرفت.

نکتهء اصلی صحبت وی را روشن کردن وضعیت نامناسبِ موجود آن عده از پناهجويان افغان، اعم از پدران، مادران و اطفال شان که تحت مادهء «1 F» قرار داده شده اند و از حقوق مسلمِ پناهنده گی محروم گرديده اند، تشکیل میداد.

در جریان صحبت مثالهای زنده از فیصله های ضد و نقیض وزارت محترم عدلیه، موقعیتهای متفاوت اعضای بعضی خانواده ها که به شکست کانون خانواده و حتی«!» جدایی جبری والدین از اطفال شان منجر گرديده و هم چنان از جریان فیصله های محاکم که به نفع پناهجويان افغان صورت گرفته، ولی با آن هم- وزارت عدلیه در موقف و تصميمِ خود کدام تغیير وارد نکرده، معلومات ارایه فرمود.

بعداً، محترم "فهیم ضیایی" روی مشکلهای روزمرهء اتحادیه و نوع کمک و دستگیری از هموطنان مهاجرِ ما در نبود هيچ گونه امکانهای عملی، معلومات همه جانبه ارایه کرده و از مقام محترم وزارت عدلیه طالب همکاری شد.

موصوف، ضمنأ روی پرابلمهای زنان و جوانان افغان در این کشور صحبت نموده و نقش اتحادیه را در زمینه برجسته ساخت.

بعداً، خانم "البیرک" روی تغيیرات مثبت روی دست گرفته شده در امور پناهنده گی در هالند، که هنوز کارهای زیادی باید در زمينه انجام گیرد، معلومات مفصل و همه جانبه ارایه داشت. خانم "البیرک" این مسأله را با وضاحت گفت، که در سیاست کنونی دولت هالند، در قبال مادهء (1-F) کدام تغیيری رونما نگرديده، ولی حاضر بر آن گردید، تا در آينده های نزديک در اين درباره نامه يی به پارلمان هالند آماده نموده و بفرستد؛ تا این مسأله یک بار دیگر به بررسی پارلمان گرفته شود.

البته، اتحادیهء انجمنها آماده گيهای لازمِ خود را با ارايه و پيشکش نمودن فاکتها و بعضی اسناد عینی در مورد ابراز نمود.

در اخیر، محترم حازم از پذیرایی هیئت اتحادیه، از جانب خانم "البیرک"، با وجود مصروفیتهای کاری و تنگی وقت اوشان قدردانی و ابراز سپاس نموده، هر دو جانب وعده سپردند که در آینده همکاری و تشریک مساعی نمایند.

ملاقات در فضای باز و گرم با نوشیدن چای و قهوه ادامه یافت و با اخذ فوتوهای یادگاری خاتمه پذیرفت.

گزارشگرِ اتحاديه،

 


بالا
 
بازگشت