خوشه چين

 

به منا سبت تجلیل از

" گفتمان ملی"

کنگره ملی ا فغا نستان

شهر انتورپن بلجیم

30 جون واول جو لای

 

بی عدا لتی ها ی تا ریخی

هرزمانیکه ابرهای تیرهء،ظلم و ستم ووحشت قرن ها ،از فضای کشورما عبورکرده اند. قبل ازانکه باران به با ریدن آغا نماید.با به غرغری هیچ زمانی پیام روشن و امید وارکننده برای خلقهای افغا نستان نداده است. وگفته است که آسمان ا فغا نستان همیشه بارا ن ستم می با راند. پیام با به غرغری ،به شما این  

طور خواهد که به این پیام د قیقآ گو ش دهید این پیام درس است و اندرز،استاذاست، معلم ورهنما برای نسل های اندرنسل آینده افغا نستان.ومیگو ید که بی عدا لتی های امروزی همه ر یشه در بی عدا لتی های تا ریخی دارند. وباز میگوید که تا به کی به این بی عدا لتی ها وظلم و ستم بی تفا وت میباشید. برخیزید دسته دسته گروه گروه ا زهرقوم از هر، خیل،قبیله وقشلاق که هستید به هر ملیتی که تعلق دارید به هردین وآ ئینی که هستید. با هم درآمیزید وصف های خودرا عریض تروفشرده تربسازید. زیرا که ابرهای ستم با لای همه زحمت کشان در همه منا طق کشوریک نوع باران را می با راند. از ایجاد اختلاف میان اقوا م سود می برند، از ایجاد اختلاف میان مذا هب سود میگیرند ، ازایجا د اختلاف میان زبان فایده میگیرند.ا ز ایجاد اختلاف میان به حساب شمال وجنو ب، شرق وغرب ثمرمیگیرند. درپیشا پیش این گروه آرکستراختلاف باندازوحکومت کن  مداحا ن وروضه خانان، دور پیش خان نعمت، با دجان چینان بعضآ « سرکرده گان قبایل، بیگ ها وخوانین، خان زاده های، ولایات» وروحانیون پایه های حما یتی رژیم های منفورتا ریخی میبا شند.ما با ید تآ سف کنیم که ( اوضاع شکل گرفته موجود) محصول همان مناسبات گندیده کهن است.که هنوز برمقدرات مردم ماحکم میرا نند.

 چرا؟ عاملین اصلی در قضا یای کشورما هم در شکل"د موکرا تیک غربی آن"هم در شکل"مبارزه طبقاتی آن" مردم مارا ا زابتدا ئی ترین حقوق انسانی « آزادی» اقتصادی،سیا سی وفرهنگی محروم ساخته اند. گرچه چپ با آ نکه درپروژه کاری خود اقداماتی برای سا زند گی روی دست گرفت اما از اجرای آ ن ضعیف و نا توان بدرآمد.اما راستی ها آ مد ند. چپه را راست سا ختند. جولانگاه ا سپ پیش تاز تا ریخ را محدود سا ختند. قیضه را از دهن ا سپ برداشتند. بردم اسپ بستند، جریان ا نکشا فات به سوی قهقرا ئی سوق داده شد. آ نچه را که سر کا ر جهان خوا ست با لای شان عملی کرد.از را ستی ها گله ا ی و جود ندارد زیرا که آ نها عملآ برای و یرانی خلق شده اند و ویران گری بنیاد تفکر شا ن را میسا زد و و این  ضعیت از زمان های طولانی به این طرف به ضد منا فع کشور ما جریا ن دارد. بالآخره وضعیت آشفته جاری بیان گر این حقیقت است.                        کشورما در آستانه یک چرخش بزرگ تاریخی قراردارد. در این چشم انداز سیاسی  چندان امید ی در این نزدیکی ها احسا س نمی گردد، زیراکه نظام فرما یشی صا در شده  تو تا لیتر بر بنیاد ا یدیو لوژی عقب گرائی با شند گان سر زمین ما را گرو گا ن گرفته است.سر نو شت کشور مارا یک گروه ا قلیت فرو خته شده های تاریخی باز هم مثل همیشه به قمار گذا شته اند . این درحا لی است که قمار باز ماهرو کار ا زموده وحریف مقا بل دانه های کمسا ئ بد ستش و میگو ید که یک دو پس و پیش را یک د و ا علان میکند. و قمار با زان کشور ما که همیشه با خته ا ند این بار در میدان برد و با خت علاوه از پل نقد زیورات خانه خود را نیز می با زند.                چرا؟  به جوا ب چرا با ید گفت که ( ایدیو لوژی پیشروی عصر که جوا ب گوی همه سوا لات ا ست) در عدم  مو جودیت ا حزاب سیا سی تودهء و مردمی کا ملآ رنگ و بوی خودرا از دست داده ا ست.                                      در نبود دو ا شاره ذیل کشور ما گر یبا ن گیر ما تم و فا جعه گردیده است .

 1_ در ا فغا نستان حزبی وجود ندارد که در دفاع از منا فع زحمت کشان و ا قلیت های مذهبی و قومی شعار با لانما ید، اگر دعوا یی و جود دار که است و لی ثبوت کرده نمیتوا ند که بگوید در میان  توده ها جا یگاه خودرا دارد.

2_ مدل سیا سی که بتوا ند کشور چند ملیتی را  به طور عا دلانه اداره نما ید هنوز کشت نشده است تا که سبز نما ید.در نبود ا حزاب سیا سی مستقل و غیر و ا بسته ، فقط یک گروه خاص ( چهار کلاه ها ی موا د مخدر) اهرم قدر ت را به ا ختیار گرفته اند. برای حفظ حا کمیت خود هرگونه نظام سیاسی را که بنا بر اراده مردم شکل گرفته ا ست و یا مشی ترقی خواهانه را درپیش میگیرد،سرکو ب مینما یند.ازین خا طر است که کشور ما تاب و توان دفا عی خود را ندارد. پس ضرور پندا شته میشود که بگو ئیم چنین فضا ئی زمینه را برای یک ا نا ر شی تما م عیار آ ماده میگردا ند و میدان باقی گذا شته میشود برای هربا زیگرعوام فریب دا خلی خود ما .... اما حا صل به دست آمده را قد رتدها ی خا رجی صا حب میشود.                                                               حقیقت این است که وطن در حا ل تجزیه ا ست.ما با ید که و طن خود را از تجزیه حتمی نجات بدهیم. برای نجات وطن ومردم  از بی عدا لتی ها ، حرکت هارا سا زمان داد. و برای دسترسی  به حقوق ا و لیه انسانی ، مرتسمه های حلقات و سازمان های ار مان گرا ها را نقطه گذاری و بعد خط کشی کرد، زمینه سازی ا0ر تباط احزاب و حلقات سیاسی مستقل و غیر و ا بسته را برای تشکل ها ی قا نو ن مند تودهء بو جود آ ورد. انجمن  ملی زنان را با ید که ایجاد کرد. شورای اتحادیه ملیت ها را با ید که ایجاد نمود. و حر کت ها ی ا جتما عی  را تا سر حد شکل گیری و قیام مردمی  را علیه ا ین بی عدا لتی ها ا ز نظر دور نبا ید دا شت.   این همه احزاب و حلقات سیاسی غیر و ا بسته ، صرف نظر ازینکه که چه میخوا هند ودر بر نامه خود کدام مطا لب را گنجا نیده اند. شا یستگی آ نرا دارند که حما یت شوند ، این حر کت ها آ غا زی اند. برای گسترش  آگاهی بیداری سیاسی و به هم فشرد گی مردم بی دفاع کشور. این حرکت ها را با ید که در مقا بل جریان با د ها تنظیم نمود باد های که گر د و خا ک را همیشه آورد ند و به چشمان حقیقت بین مردم پا ش دادند. خلق های بی دفاع کشور ا گر زمانی با ور های غلط را نا فهمیده  د نبال کرده اند اگر ا حیا نآ هم به صدای دشمن لبیک گفته ا ند ، اگرا مروز خو است عادلانه دارند با ید به همرای شا ن هم صدا شد . توده ها که ا ز پی آ مد حوا د ث  تا به اکنو ن قدم به قدم آموختند وبه بسا مسا ئل پیچیده حواد ثیکه بعدآ درکشورما درحا ل انجام است. اکنون قابلیت پیش بینی آن  را پیدا کرده اند. به اوا مر آنها گو ش داد. بخا طریکه  آنها درک کرده اند که ارتجاع به دنبال منا فع خود تا به سر حد فا جعه د ست بردار نمی با شد. در باره گفته فوق. سکوت ما ندن ، حفظ کردن شرایط موجود ونگه داشتن  مضمون که  شکل فعلی را بو جود آ ورده است خیانت به مردم ا ست.

بخا طر دا شته با شیم که مبارزه قانون مند و عا دلانه را آ گاهان امور از مدت ها قبل  برای رهائی ملیتهای تحت ستم  سفا رش داده بو دند و "حق تعین سر نو شت را تا سر حد جدا ئی" از جمله اهدا ف استر ا تیژیک بیا ن کرده بو دند و هم هو شدار داده بو دند. به این عبارت که مبارزات نبا ید صرفآ بخا طربد ست آ وردن تنها  اهداف غرض آ لود باشد« هرتغیری که درآ ن منافع خلق ها تبلور نیا فته باشد مردود است» ، گویا که حق ما است. اگر چنین با شد راه را برای انواع ستم دیگرهموار مینما ید . به انواع فورمول عوا مل خراب کارانه  د ست با لا تررامیدهد.

 هد ف ا سا سی مبارزات ما د ر شرا یط مو جود در حما یه، از بر پا ئی مبارزات آزادی خوا هانه و عا دلانه و اتحاد نیروهای سا لم ا ندیش ( بخاطر انسان تحت ستم) ا ز چنگال نظام غو ل پیکر جهانی باشد.

 به دلیل ا ینکه درا وضاع سیاسی ونظا می کشور و اطراف کشور ما  قدرت ها ی ملیتار ستی حرف او ل را بیان می نما یند و در قست کشور ما سیا ست های یک با م دو هوا را د ر پیش گر فته ا ند برا ی بدست آ وردن مقا صد سیا سی و نظا می خو د شا ن دردراز مد ت،ا ز زمین تا به فضای کشور ما را و نهاد های تاریخی و مدنی کشورما را و دا شته های فرهنگی و کلتوری کشورما را، آ گاهان و نخبه گان کشور ما را فدای کشور در به دیوارکه که نه هویت تا ریخی دارد ونه هو یت ملی دارد و نه هویت فر هنگی و صرف برای انجام اعما ل شیطا نی ا یجا د گردیده است مینما یند.

   نزدیکی حلقات و سازمان های همسوو همنظر بطور با لقوه ظرفیت آ نرا دارند که خلای موجود سیا سی و نظا می کشوررا تکمیل نما یند. چنان میکا نیزم را بو جود آ ورد که جها نیان تمام وا قعیت ها و حقا یق را ازین دست بد ست آ ورند. چنان بد ست آ ورند که بگو یند به رسمیت شنا ختن حقوق و آزادی های سیا سی ملیت ها ی با هم برا در سا کن در افغا نستان با حقوق مساوی((در قا لب جغرافیا ی سیا سی موجود)) راه نجات ا ست برای بیرو ن رفت از بحران کنونی ، بحرا نی که در وازه های همه جهان را بخصوص دروازه های قدرت ها ی استعماری را کو بیده روا ن ا ست.  اگر چنین نشود . این نظام ها ی سر مایه داری ا ست که  در کشور ما برا ی همیش  درگیر میما نند وملت ما قربانی مید هد. و نظام های سرمایه داری ازین ا صطلاح سیاسی با ید در مو رد افغا نستان د ست بر دار باشند. که تعریف گردیده است. در جا معه سر ما یه داری در نها یت قانون" ارزش و سود ا ست" که منا سبات دولتها ی کم رشد را و ملیت های مختلف دا خل یک کشور را بر هم میزنند، با بازی های اختلاف با نداز و حکو مت کن به عمر حکم روا ئی خود درازا میبخشند."آ ب پاک و صا بون  کثا فت ها  ر ا شست و شو مینا ید"   فقط  ایدیولوژِ ی پیش رو عصر امروزی است که حلقات سازما ن ها و گرو ه ها ی سیا سی را برای هدف مشترک رهبری مینما ید. درعصر امپرياليسم، سرمايه داراران در جستجوي ما فوق سود واز طريق جنگهاي ارتجاعي و ستمگري اقتصادي ـ سياسي، و صدور سرمایه برا ی غا رت نها د های کشور های عقب ماند ه زیر  پو شش دموکرا سی نيروي كار انسا نی را مفت بکار میگیرد و بشریت را بیرحمانه تحت استعمار خود قرار مید هند؛ امروزه روز در اکثر نقاط جهان نيروي كار و مردم آن تركيبي از مهاجرين نقاط مختلف دنيا و مليتهاي مختلف مي باشد. هيچ پرچمي  و جود ندارد  بجز از پرچم ا نسا نگرا ئی  است که به زخم ها و درد ها ی مردم آزار دیده ا ز جنگ مرهم می گذارد.

 نمونه اي از اين تلاش ستم گرانه  را ما د ر تا ریخ سه صد سا له کشور خود داریم.  هم  تزار و هم بریتا نیا در کشور ما انجام داده اند و بعد نتیجه شکست خودرا گر فته اند.

     وظيفه آ گا هان امور این بوده که همواره اعتراض بلاانقطاع عليه هر گونه بي عدالتي ها را بلند نگه دا شته اند ومحكوم نمودند مبارزه علیه دو لت های دست نشا نده و ارتجاعي حاكم  را شعار روز قرار داده بو دند . امروزه روز به اتفاق هم متفق ا لقو ل اند با آ نکه هنوز بسياري بي عدالتي هاي تاريخي در کشور ما  و جود دارد  که خصلت خود را بمثابه دوره معاصر کا ملآ از دست داده اند.  مگر به حیث ما نع بزرگ در مقابل تقا ضا ها و نیاز عصر و زمان مردم و جا معه ما ا سیتا دگی مینما ید.  تا زماني كه اين بي عدالتي هاي تاريخي مو جود با شد. همیشه تشنج و جود دا شته میبا شد. مانعي در مقابل تكامل اجتماعي و سیا سی و ا قتصا دی دوام دار با قی میماند.

  شا ید دو ستا ن بگو یند که مر حبا خو بش ومقبو ل نو شتی ، نه من نویسنده خوب نیستم ولی میخوا هم که نیات دل خودرا صا دقانه خو بش بیان کنم تا که برای همگی قا بل فهم با شد. بیا یید که به مقبو لیت نو شته های خود کیفیت ببخشیم و آ نرا ا زصفحه کا غذ بیجان بر داریم  و در میدان عمل پیاد ه نما ئیم و گفته های خو درا به ا ثبا ت بر سا نیم. بلی حرف خوبی است. و باید که چنین شود .دا نشمندا ن هیچ گا هی با هم ا ختلاف ندارند . برای تثبیت تئوری مورد نظر خود از همکاری یک دیگر ا ستفاده مینما یند و دو ستانه عمل میکنند یعنی  افرا دیکه تحقیقات علمی مینما ید به خرمند ی خود صحه میگذارند.

  بر خلاف سیا ست بازان ما که سنگ و طن پر ستی و سا زند گی را بر سینه میزنند ، ا ختلافا ت را تا به سر حد د شمنی ا نکشاف  داده و میدهند، تجربه حزب دمو کرا تیک خلق را ازا نشعاب سا ل 1346 تا به سقوط حاکمیت سیاسی آ ن را همه ما درسطح ملی  درخون پو ست واستخوا ن خود درک کرده ایم ودیگران هم درک میکنند . دشمنی آ نها نه تنها به خانواده هازیان رسا نید. بلکه به تباهی ملت ومردم ما انجا مید. یعنی که ا ین گو نه ا فراد ا گر چنین و ضعیت را درپیش گیرند ودنبال نمایند وبه این فکربا شند که هنوز کره زمین را به شا خ گا و ببینند. خود به جها لت و بی خردی خود صحه می گذارند.

  برای ا ینکه  در قطار بی خردان و جا هلان حساب نشویم. میگو ئیم که ما سیا ست می کنیم ، برای خود سیا ست نمی کنیم که فردا ها به ما نند یک عدء محدود اگر بارد یگر، به مسند قدرت ر سا نیده شدیم.

 به یک حقیقت ا شاره مید هیم که قبول کردن آ ن  برای بسیا ری ها تلخ تمادم میشود. تغیرات ثور1357 فقط اشتباه سیاسی و نظامی داود خان بود که خود به نمک دان تف کرد و به چا ل خو د چپه شد. اما ا ین کو دتا بخش از جنبش چپ را دامن کشان به خود بلعید و بعد گریبا ن گیر اتحاد شوروی سا بق گردید. ولی حا کمیت های راست ا فرا طی و بنیاد گراها و بعد طالبان و فعلآ آ قای کرزی حا می( ما فیای موا د مخدر) همه نوا زش دست کشورها ی صنعتی را احسا س کرده اند. یعنی این که به قدرت آ ورده شده ا ند. نه به اراده ملی  از همه امکانات مادی و معنوی که کشور ها برای اعمار مملکت کمک میکنند به جیب ها ی خود پر مینمایند. ومیگو یند ا گر دیروز ا ز پهلوی چپ زدیم و خور دیم  نو ش جان ما و اگر امروز ا ز پهلوی را ست بزنیم و میخو ریم  باز هم نوش جا ن ما.

    مگرما سیا ست آ گا هانه مینما ئیم ، برای نجات ا نسا نیت سیا ست مینمائیم، تا که درکو تاه مد ت ودرازمد ت، کشور ومردم خو د را از بد بختی ها نجا ت بد هیم.

  ما با ید که حر کت ها ی  خو د را برای نجا ت و طن و مردم ا زین بی عدا لتی ها  بر بنیاد تئوری علمی  اساس بگذاریم که سیا ست گذاری ها و سیا ست سا زی های ما  بیان گر دفاع  بر حق مظلو ما ن بو ده با شد و را ه گشای پیشرفت و ترقی کشور شده بتوا نند.  سیاست ها ی را که یک بخش آ ن  عبارت ا ز دروغ است . از اندیشه خود کنار گذاریم. تا که زمینه های همکاری ، رفا قت و برادری و ا نسان دو ستی برای ادامه مبارزه عا دلانه  به طور طبعی به میان آ ید. بگذار که(( دروغ)) را،خا ئنین به مقام ا نسان آنرا از زمین بردارند و ازان خود سازند.

 ما ورفقای ما وهم پیما نان ما وهم طرا زان ما و کسانیکه با ما در یک را ه موا زی میروند.  عبار ت از آن شخصیت ها ی نخوا هیم بود که رفته با شیم با یکی ازکشورها ی بیرونی تعهد سپرده با شیم و بعد بیا ییم خود را به حیث  پیشوا زعیم و رهبرملت تحمیل نما ئیم و اگر به حیث رهبر و یا زعیم پذیرفته نشد یم به زور سلاح بیگا نگان، نخبگان کشور خود را، به کشتار گاه سوق دهیم.

  رهبرا نیکه قبلآ و جود داشتند در یک زمان معین آ ئینه های بلو رین بو دند و علاقه مندان هرکدام خود را در آن آ ئینه ها میدیدند ، آ ن آ ئینه های بلورین همه شکسته اند. آـ ئینه ها ی جدید که در اینجا و آ نجا ما نده شده اند ، ا کثریت قریب به اتفا ق نظرهمه میگویند که درین آ ینه ها خودرا کسی متحد ویک پا رچه دیده نمیتوانند. مارهبرنداریم ، وا قعآ که رهبر نداریم،اغلب رهبرا نی که ا گر و جود دارند آ نها خود به رهبری ضرورت دارند که برای آ نها رهبر بودن و رهبر شدن را بیا موزاند و برا ی آ نها بفهما نند . شما از جمله  رهبرانی نبا ید با شید که بیگا نگان ذریعه  شما کا رها ی انجام نیا فته را انجام دهند. 

  ولی  ارما ن گرا ها را برآ نند که نهضت انسان دو ستی، میهن دو ستی و وطن پر ستانه را تحت" شعاع فرهنگ عیاری" به کر کتر واخلاق همیشه گی خود و نسل جوا ن وبا لند ه کشورمبد ل میسازند.

 به ا مید آ ن روزی که نسل های با لنده و رشد یا بنده  به همت و یاری نسل های جد ید ا زعیاران د ر پیشا پیش جنبش وطن پر ستانه  مالک کشور خود و صا حب اداره کشورخود گردند.

آ قای کرزی تنها کا ری که انجام مید هد ا ین ا ست که.

 گر یه میکند

خود ش گریه میکند

گریه ها

 از نا امید ی حا صل میشود

حما یه گر ش

کا رهای

 کریهه میکند

میگو ید که

به کی اعتماد کنی؟

گرو پ کا رییش

کا ر های

 خلا ف شریعه میکند

ظالم خدا نا ترس قرن بیست و یک، درفکر مرگ و میر طفل پیرو جوا ن سیا سر و سفید سر نیست بوی نفت و گل های پخته مستش سا خته است.

شداد، ظالم و قا تل

هر سه

گردیده اند نوکر

یکی  شده دسته 

دیگری شده تبر

سومی می بُرد

 بنیاد و طن را

هم از درا زی وهم از بر

ببین

پوز خند می زنند

چطور میخند ند

هم گل با لدین

هم ملا عمر

پول میگیرند

خون میریزانند

از پیر و جوا ن

 هم ا ز سفید سر

 وهم از سیاه سر

این کار

کارکار فرما است

که

پو ل مید هند

 برای فرزند مسلمان

 این چو چه ها ی کا فر

 

    با در ک این مطلب که همیشه در مسا یل حاد سیاسی  کشور درتشکل و سا زما ن دهی ، خیزش های ملی درمقابل تجاوزات بیگا نگان و دفاع میهنی نقش عیاران برجسته وبا اهمیت و فیصله کن بوده است.

پیشنهاد من به تریبیون جلسه امروزی حرکت به سوی کنگره ملی و ازین طریق به تما م ساز مان ها حلقات و گرو ه های سیا سی و شخصیت ها ی نیک نام کشورچنین است که همه سازمان ها ی فعلی  چپ و را ست متمایل به استقلال ، آ زادی و ترقی:

  از تکرار جلسات پیو سته زیر عنوان و حدت طلبی ها ، سا ختار جبهات ، نهضت ها، اگر پر هیز شود خوب است.  چرا که ضیاع و قت است. برای تحقق این مطلب ( از هزار گفته کرده یک کرده بهتر است)گام عملی بر دا شته شود، از تمام سازمان های سیا سی ، خورد و بزرگ و شخصیت های مستقل سیا سی وملی ، یک گرو پ کاری ساخته شود واین گرو پ  کاری ، صلا حیت و توا نمندی ، ریختن خط سیا سی را دا شته باشد که تمام نیرو ها از لحا ظ فکری خود را درخط ایجاد شده یا فته بتو انند و هیت رهبری مئوقت دورا نی الی تدویر کنگره ایجاد شود و بعد کنگره صلا حیت بر نامه ریزی رادر همه ا ستقا مت ها خوا هد دا شت و بعدآ معلوم خوا هد شد که جنبش سیا سی با در نظر دا شت او ضاع و ا حوا ل آ ن زمان چگو نه  ا ستقا مت خودرا تعین نما ید جنبش که از تعدد احزاب گروه ها و گروپ ها و حلقات و شخصیت ها ی با نفوذ. به دوریک پلان مشترک جمع آ مد ند. بالقوه میشوند و به حیث مرجع با صلا حیت مبد ل میگردند. طبعآ مرجع با صلا حیت تحلیل گران خود را دارا میبا شد ، سیا ست گذارا ن خود را دا شته میبا شد و آ نها توا نا ئی پیدا مینما یند که به قنا عت جا معه بین ا لمللی بپر دا زند و جا معه بین ا لمللی با لا خره پی خوا هند برد که چنین کشور با ید با دا شتن چنین ظر فیت. خود به طور مستقل و آ زاد با حفظ حما یه بین ا لمللی ، به مشکلا ت حا صله از جنگهای فر سا یشی غیر عا دلانه پا سخ مثبت مید هند و جا معه جها نی را درین را ستا کمک مینما یند.

نو ت :  قا بل تو جه علی ا لخصو ص سا زمان های که تشکیلات خودرا دار ا میبا شندبخاطر داشته با شند که کسی زیر بار شما نمی آ ید و هم برای کسی نگو ئید که ما سا خته ایم شما بیا یید  و لشکر د نبا له رو برای خود کما ئی نما ئید. زیرا که این همه سا ختار ها در غیاب  مبار زین و اقعی سا خته شده اند و مبار زین و ا قعی درین حلقات خود ر ا دیده نمیتوا نند.

به امید آ ن روزی که همه کس از جا های خود بر خیزند وصا د قا نه و شریفا نه  برای سا ز ند گی و ریخت با فت ا نسانی قدم در پیش بگذارند و به طرف همدیگردست همکاری و همیاری دراز نما یندو برای همدیگر ار زش قا یل شوند.

                   با ا حترا م

عبد ا لشکور« خوشه چین»

آ درس ایمیل

AS _ khoshachin@hotmail.com

 0638008489 نمبر تیلفون:

 

 


بالا
 
بازگشت