قطعنامه
شورای موسسان کنگره ملی
افغانستان
6 جنوری 2007
شهرانتورپن کشور بلژیک
بنام خداوند جان و خرد
مجلس فوق العاده ی شورای موسسان کنگره ملی افغانستان در مرکز اروپا برگذار شد. پیش ازین آگاهی داده شد که، این مجلس به منظور بررسی تحولات سیاسی و حوادث کنونی افغانستان در اروپا، به پیمانه وسیعی برگزار میشود.
از آنجایی که اوضاع کشور جداً نا بسامان است و جامعه در میان انبوه از مشکلات سیاسی و اقتصادی، امنیتی و اداری و اجتماعی دست و پا میزند، از وظایف نیروهای ملی و معتقد به فرهنگ دموکراسی است که، سمت و سوی حوادث، دلایل و عوامل بحران، ناکارآمدی دولت برای طرح برنامه های رفع بحران و عبور از این دوران را مشخص کنند.
کنگره ملی افغانستان که یکی از فعالترین سازمان های ملی و باورمند به دموکراسی در کشور است، همانند حزب سیاسی معطوف به نقد و تحلیل از کار و فعالیت نظام و حاکمیت سیاسی در دفاع فعال از حقوق و آزادی های مردم افغانستان همواره تازه ترین حرف های سیاسی را مطرح و در محراق توجه خویش قرار میدهد.
کنگره ملی از نام خود و به اعتبار از مردم افغانستان سعی خواهد کرد تا غفلت دولت را در امر بی توجهی به مسایل امنیتی، دوباره سازی و مبارزه با تمام مظاهر بحران در افغانستان مورد نقد شدید قرار دهد. اوضاع نا به هنجار در استقامت جنوب کشور، عدم استراتژی ملی در جلوگیری از فساد گسترده و بحران اداری در دستگاه دولت، مردم ما را در آستانه زمستان و فصل سرماه ی سوزان افغانستان، عمیقاً نگران نموده است.
لابد تمام نیروهای مردمی و نا وابسته یکجا با مراکز فعال سیاسی در کشور، بسان کنگره ملی در پی آن هستند که با نقد از بی توجهی دولت، مردم را به نقش و اهمیت آنان در برابر این بی برنامگی و عدم مسولیت دولت آگاه سازند.
بنا برین در روشنی گزارش کار کنگره در داخل کشور که توسط آقای لطیف پدرام رییس کنگره ملی به مجلس ارایه گردید و همچنان پس از استماع گزارش کار شورای موسسان کنگره ملی در اروپا که توسط آقای محمد اسلم سلیم ارایه شد، اسقامت های کار و ضعف و قوت امور در کنگره علامت گذاری گردید.
روی این امر شورای موسسان کنگره ملی افغانستان در اروپا پس از بحث و بررسی مناسب پیرامون اوضاع کشور و با توجه به نحوه کارکرد خویش، شایسته دانست تا این قطعنامه را با مواد و مفردات زیر چنین فیصله بدارد:
1. مجلس کار و تلاش و تحرک سودمند رهبری، اعضا و فعالان کنگره ملی در داخل کشوررا، که با تحمل مشکلات فراوان برای بهبود و بلندبردن کار و شایستگی و توانائی بیشتر در زمینه برپاداری نام و اندیشه کنگره ملی تلاش خستگی ناپذیر نموده اند مورد تحسین و آفرین قرار میدهد. شورای موسسان در مجلس امروز اطمنان داد که برای تداوم فعالیت کنگره در داخل کشور متکی بر سیاست حمایت و همکاری فکری، مادی و معنوی همواره فعال باشد.
2 . مجلس امروز تصویب نمود که مجمع عمومی کنگره ملی افغانستان در سطح فراخور طرح و برنامه های کنگره و بصورت گسترده در پایتخت کشور ( کابل ) برگزار شود. تاریخ تقریبی تدویر مجمع عمومی تابستان سال 1386 خورشیدی در نظر گرفته شده است. شورای موسسان فیصله نمود کمیته تدارک برگزاری کنگره مشتمل بر تعدادی از اعضا و مسولان شورای موسسان در اروپا و کمیته اجراییه کنگره ملی در داخل کشور، زمینه تدویر همایش بزرگ ملی کنگره ملی را تدارک نمایند.
3 . مجلس با در نظرداشت متن گزارشات بخاطر رفع برخی نواقص و کمبود های جدی در زمینه تشکیلاتی، تبلیغاتی، نشراتی، ارتباطات و انجام شایسته امور فیصله نمود: کمیته کار شورای موسسان ایجاد و مسوول کمیته در سطح صلاحیت معاون کنگره، در همه زمینه ها وظایف و تعهدادت کنگره را در مقیاس خارج از کشور سازماندهی و تنظیم بدارد.
4. کمیته کار شورای موسسان کار و فعالیت روزانه خویش را جز در امور مهم استراتژیک که باید در مشوره با رهبری کنگره تنظیم شود؛ انجام خواهد داد. متقابلا رهبری و کمیته اجراییه کنگره ملی در داخل کشور تصامیم مهم و اقدامات با اهمیت خویش را با کمیته کار شورای موسسان در اروپا مشورت می نماید و کمیته کار را در جریان می گذارد.
5. مسولان و اعضای کنگره ملی در داخل و خارج کشور موظف شدند، به منظور غنامندی هر چه بیشتر مواد و اسناد فکری و تشکیلاتی کنگره نظریات، طرحها و اندیشه های خود را اعتبار از همین امروز ترتیب و در اختیار کمیته ی
تدارک و برگزاری مجمع عمومی قرار دهند.
6. رعایت اصل تصیم گیری بر پایه ی اراده جمعی و خرد همگانی، طرد هر گونه سلیقه و منش فردی در امور مهمه ی سیاسی و تشکیلاتی، تمکین به اصل گزارش دهی درهمه سطوح، پیروی از اصول شفافیت به منظور تعمیق حس اعتماد و پرورش اعضا و مسولان کنگره ملی با روحیه صداقت، علنیت و صراحت در امور.
7. بر اساس یادداشت کتبی انجینر عبدالمجید اسکندری و بحث مفصل اعضای مجلس پیرامون آن فیصله به عمل آمد که: به منظور تحکیم اصول تشکیلاتی و حفظ نظم کاری در همه سطوح کنگره ملی دقت بیشتر صورت گیرد. همچنان برای بهبود کیفیت کار و استحکام امور تشکیلاتی و بخاطر تامین وحدت آگاهانه صفوف کنگره ملی تلاشی توقف ناپذیر انجام یابد.
8. کنگره ملی به تلفیق و امتزاج در جرگه ی نسبیت های فرهنگی و اصول گفتگوی تمدن ها بی علاقه نیست، اما جنبه های تهاجمی فرهنگ بیگانه را که در خدمت اهداف ناسودمند شرکت ها و محافل غیر فرهنگی قرار دارد، به دیده شک و گمان می نگرد. ما به تاسی از اصول فرهنگی خویش، مشارکت فرهنگ ها و استفاده سودمند از آن را در راه تحکیم و تقویت فرهنگ ملی استقبال می نماییم.
کمیته کار
شورای موسسان کنگره ملی افغانستان