نواندیش    

قتل زرقاوی ، خبر نامیمون به تروریسم بین المللی

 

ابو مصعب الزرقاوی رهبر القاعده در عراق و چهره ء هول انگيز تروريسم بين المللی ، بتاريخ ۸ جون ۲۰۰۶ توسط بمباردمان هوايی امريکاييان در محل يعقوبه ی عراق کشته شد و دراین میان هفت نفر یاران نزدیک او به شمول یک خانم وی از جمله ء سه همسرش نیز به قتل رسیدند. خبر مرگ زرقاوی نخست توسط المالکی صدر اعظم عراق اعلام گرديد و مردم با شنيدن اين خبر ، به خيابان ها ريختند وبه نشانه ء شادمانی به فيرهای هوايی پرداختند. ناگفته نماند که امریکا برای سر زرقاوی ۲۵ میلیون دالر جایزه تعیین کرده بود که معادل به جایزه ء سر بن لادن بود.

  زرقاوی در سال ۱۹۶۶ ميلادی در محله ی بنام الزرقا ی عمان ، مرکز اردن تولد گرديد. او در دهه ء ۸۰ ميلادی عليه ارتش شوروی در افغانستان می جنگيد و رهبری اعراب را به عهده داشت. زرقاوی در افغانستان برای جنگجويان ضد شوروی تربيت نظامی می داد و در دوران طالبان کمپ نظامی را در ولايت هرات اداره می کرد. اوبه خاطر کسب رهبری اعراب که در افغانستان عليه ارتش سرخ می جنگيدند ، با بن لادن رقابت می نمود. در اوایل دهه ی ۹۰ میلادی زرقاوی در کشور اردن دست به سلاح برد تا خلافت اسلامی را در آنجا برپا نماید. اما دولت اردن به رهبری ملک حسین ، اورا بازداشت وبه پانزده سال حبس محکوم ساخت. زرقاوی سه سال در زندان ماند در اثر عفو عمومی رها گردید. زرقاوی در اواسط دهه ی ۹۰ میلادی در پاکستان بنام " ابو قدامه " شهرت داشت. زرقاوی در زمان سيطره ء طالبان در افغانستان تا حدوی چهره ء شناخته شده بود. او در عمليات های گوناگون در افغانستان شرکت نمود وپيوسته در مناطق شرق و جنوب افغانستان رفت وآمد ميکرد وخود يکی از سازمان دهندهگان عمليات نظامی طالبان بودکه به همراهی اعراب ديگر ، جنگ ها را  هدايت می نمود. اما بن لادن به دليل نزديکی و  با ملاعمرو مساعدت های مالی اش ، جایگاه ء ویژه ای نزد رهبری طالبان داشت و در نتیجه زرقاوی در رده ء پايين تر از بن لادن قرار گرفت.

   زرقاوی بعداز سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ ميلادی ، از افغانستان فرار نمود وبه زادگاه ء خود رفت. او در آنجا دست به تشکيل فرقه ء بنياد گرای اسلامی زد که هدفش استقرار خلافت اسلامی در اردن بود ولی دولت اردن اورا زیر نظر داشت واو به عراق گریخت ودر آنجا  سازمان " توحيد وجهاد " را بنياد گذاشت. زرقاوی پس از حمله ء نظامی امریکا به عراق و سقوط صدام حسین ، تشکیلات سازمان توحید و جهاد " را با شبکه ء القاعده یکی ساخت و بدین سان رهبری القاعده در عراق را بدست گرفت. بن لادن اورا امیر القاعده در بین النهرین خواند. پس از آن نام زرقاوی به مثا به مخوف ترين چهره بر سر زبانها افتاد و او يکی از فاکتور های حمله ء نظامی امريکا بر عراق بود. چون نخستين بار کالين پاول وزير خارجه ء وقت امريکا ، در يکی از صحبت های خويش در سازمان ملل از پناه گيری زرقاوی به مثابه رهبر يک سازمان تروريستي ، در کشور تحت رهبری صدام حسين ، نام برد و موجوديت اورا نشانه ی از حمايت صدام از تروريسم بين المللی خواند. اما زرقاوی پس از اشغال عراق توسط امريکا ، هدایت گری ترورها ، آدم ر باییها و انتحارات را به عهده گرفت ونامش را به عنوان خشن ترین چهره در تاريخ دنيا ثبت نمود.  

   زرقاوی ، جنگ را با روش پاشیدن تخم مرگ در کشورعراق  دنبال نمود. روشی که شايد در تاريخ بشريت از لحاظ بيرحمی ، نظير نداشته باشد. او گروگانهارا سر مي بريد - گفته می شود که در برخی ازاين سر بريدن ها شخصاً سهم می گرفت - عمليات انتحاری را سازمان می داد. بم گذاری در اماکن مقدس شيعيان را هدايت ميکرد. او شبکه ء اختاپوتی را در عراق رهبری ميکرد که در يک روز ودر چندين محل بم گذاری وعمليات انتحاری ، به وسيله ء اين شبکه صورت می گرفت و روزی نبود که مادران وزنان عراقی در مرگ عزيزان شان اشک نريزند ومويه نکنند. 

   زرقاوی نام وحشت آور ، آفت زا و هول انگيزی بود که مردم عراق و اجنبیان از شنيدن اين نام مو بر تن شان راست مي گردید. اين نام معادل کلمه ء " مرگ " بودکه گلوگاه هستی هزاران عراقی وخارجی را از هم می دريد. در طی سه سال آخر در مورد زرقاوی کتب متعدی نوشته شده است. يکی از اين کتب ، به قلم شارل پرسار ، نويسنده ء فرانسوی است که زير عنوان: " زرقاوی : چهره ء جديد برای تروريسم " به چاپ رسيده است. نویسنده ، در این کتاب زرقاوی را انسان " دايم الخمر " معرفی ميکند. اين کتاب به سرعت به زبان انگليسی و هفت زبان ديگر ترجمه شده است.

  زرقاوی در ميان طالبا ن افغانستان ، دوستان فراوان داشت و تعداد ازاين افراد در واقع تربيت شده ء نظامی زرقاوی می باشد. متاسفانه که زرقاوی الگوی بسيار بدی از عمليات انتحاری را در عراق پياده نمود . شکی وجود ندارد که طالبان با همسوي نزديک با القاعده و شاخه ء آن در عراق زير رهبری زرقاوی ، ازاين الگو در افغانستان پيروی نموده و می نمايد. عمليات انتحاری امسال طالبان ، شباهت کاملی به عمليات انتحاری عراق داشته و طالبان تهدید های تازه ء از عملیات خونین انتحاری عنوان نموده اند.  پس زرقاوی به گونه ای غير مستقيم در عمليات انتحاری در کشور ما شريک بود. چنانچه ملاعمر رهبر طالبان در اعلاميه ء خود اورا " شهيد " خطاب ميکند و بر تداوم راه ء او پامی فشارد. از سوی ديگر ، زرقاوی ، بن لادن و عربهای مشهور به " عرب های افغان " در تمويل ، تربيت و تجهيز طالبان در دوران تسلط شان نقش اساسی در سرکوبی جوامع محروم افغانستان داشتند. عربها در دوره ء زمامداری طالبان در هزاره جات ، مشوق عمده ای تغير مذهب تشيع به تسنن بودند و در اين راستا پيوسته از خشونت کار می گرفتند ، چنانچه در قتل عام مردم يکاولنگ ، نقش عرب های افغان ، در کنار طالبان از برجسته گی ويژه ای برخوردار بود. 

   با نابودی زرقاوی ، شايد خشونت ها در عراق پايان نيابد ، اما اين حادثه ضربه محکمی بر پيکر القاعده و حاميان تروريسم بين المللی می باشد. زيرا زرقاوی نقطه ء اوج خشونت در عراق بود که پس از نبود اين سيمای وحشتزا ، القاعده در عراق دچار ناتوانی های خواهد گرديد که پی آمد آن نقش اين شبکه را به عنوان هدايت کننده ای جنگ بر ضد خارجيان و شيعيان به چالش خواهد کشانيد. طبيعی است که الگوی او در افغانستان نيز دچار پريشان حالی خواهد گرديد. پس کشته شدن زرقاوی خبر نامیمونی برای تروریسم بین المللی است . برای گلبدین حکمتیار که آرزوی " معاو نیت " زرقاوی را داشت ، باید بسیار ناراحت کننده باشد. چون هر دو قاصدان مرگ بودند. زرقاوی با رهبری عملیات انتحاری در عراق رعب بر دلها می انداخت و گلبدین با راکت پرانی هایش در شهر کابل ، اضطراب مردم بیگناه وبی پناه ء کابل را بر می انگیخت و هزاران قامت رسا با اصابت این راکتهای کور ، نقش زمین میگردید.

  در این جا ما وارد بحث تئوریک نمی شویم ، اما ناگزیر به تبین این حقیقت آشکار هستیم که زرقاوی ها ، بن لادن ها ، ملاعمرها ، گلبدین ها و... از اسلام چهره ء مخدوشی به جهانیان تر سیم نموده و ضربات کوبنده ء بر پیکر این دین واردنموده اند. آنها با مرگ آفرینی شان ، دین اسلام را در انظار جهانی به دین خشونت زا ، قتل پیشه وانسان ستیز ، جلوه داده اند. آنها سر بریدن انسان ها را از طریق شبکه های تلویزیونی ووید یویی در معرض دید میلیون ها انسان قرار داده و این برخورد بیرحمانه ء شان را " جهاد اسلامی " نام می دهند. دنیا در این حالت چه تصویری می تواند از یک مسلمان داشته باشد. درحالیکه ماهیت دین اسلام باچنین طرز العمل ، بیگانه می باشد. اما آیا قانع نمودن میلیون ها انسان در سراسر کره ء زمین ، ممکن ومیسر است ؟ فکر میکنم که رویکردهای زرقاوی ها ، بن لادن ها و ملاعمرها مجال پاسخ دهی مثبت را ازاین پرسش زایل ساخته است. وتاوقتی که این چرخه ء باطل خشو نت آفرینی بر پاشنه ء خود بچرخد ، چهره ء دین مقدس اسلام همچنان مخدوش خواهد ماند.  پس توخود حدیث مفصل بخوان ازاین مجمل.

  اکنون خواننده گرامی را در جريان عملياتهای جنگی ، انتحاری و سربريدن های که از سوی زرقاوی ، رهبری می گرديد ، قرار ميدهيم ، تاخود تصويری از اين سيمای خوفناک قرن ما داشته باشد.

 نقل از خبر گزاری فرانسه:

 در سال 2003:

-10 آگوست: درحمله‌ي انتخاري به مقر سازمان ملل در بغداد 22 تن ازجمله سرجيو ويرا ديملو، نماينده‌ي سازمان در بغداد كشته و100 تن ديگر زخمي شدند.

- 29 آگوست: در انفجار خودروي بمب‌گذاري شده در مسجد امام علي (ع) در نجف اشرف 83 تن ازجمله سيد محمد باقر حكيم، رييس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق كشته و 125 تن زخمي شدند.

- 12 نوامبر: در حمله به پايگاه نيروهاي ايتاليايي در ناصريه در جنوب عراق 19 ايتاليايي و 9 عراقي كشته شدند.

- 27 دسامبر: ‌در انفجار خوردوي بمب‌گذاري شده در كربلا 19 تن از جمله 7 تن از نيروهاي ائتلاف كشته و 200 تن زخمي شدند.

سال 2004:

- 2 مارس:‌ در حمله به شيعيان كربلا و يكي از مساجد شيعه در بغداد در عاشوراي حسيني بيش از 170 تن كشته و 550 تن ديگر زخمي شدند.

- 11 مه: بريده شدن سر نيكولاس برگ آمريكايي كه از اوايل آوريل در بغداد ربوده شده بود.

- 17 مه: در حمله خودروي بمب گذاري شده در بغداد عبدالزهره عثمان محمد، معروف به عزالدين سليم، رييس دوره‌يي شوراي حكومت انتقالي عراق كشته شد.

- 22  جون: بريده شدن سر كيم سانايل شهروند كره جنوبي به دست گروه الزرقاوي .

24 جون:‌سلسله حملات عليه پليس و بروز خشونت‌ها كه منجر به كشته شدن بيش از 100 تن و زخمي شدن 300 تن ديگر در شمال و غرب بغداد شد.

- 13 جولای: پخش نوار ويدئويي زرقاوي از شبكه‌ي الجزيره مبني بر بريده شدن سر گئورگي لاوروف، گروگان بلغارستاني در بغداد.

- 13 سپتامبر: گروه وابسته به الزرقاوي مسووليت كشتن چهار تن از ترك‌ها را برعهده گرفت.

- 14 سپتامبر: انفجار خودروي بمب‌گذاري شده در مقر پليس در بغداد و كشته شدن 49 تن و زخمي شدن 131 تن ديگر.

-20 سپتامبر: بريده شدن سر آمريكايي‌ ربوده شده در بغداد به همراه يك شهروند آمريكايي و يك شهروند انگليسي.

- 23 اكتبر: كشته شدن 49 سرباز ارتش عراق و سه شهروند عراقي در شمال بغداد.

- 6 نوامبر: سلسله حملات سامرا و كشته شدن 36 تن از جمله 26 پليس عراقي كه روز بعد نيز شبكه القاعده با خون سردي طي حمله به دو مركز پليس در استان الانبار 21 تن از نيروهاي پليس عراق را كشتند.

- 19 دسامبر: حملات به نجف و كربلا و كشته شدن 66 تن و زخمي شدن 200 تن ديگر.

سال 2005:

- 4 جنوری: كشته شدن استاندار بغداد و دو تن از محافظانشان در شمال بغداد.

- 28 فبروری: عمليات انتحاري در مقابل ساختمان اداري در حله كه 118 كشته و 147 زخمي بر جاي گذاشت.

- 30 اپریل: نجات اياد علاوي، نخست وزير سباق از ترور در جريان انفجار خودروي بمب‌گذاري شده در بغداد.

- 7 جولای: كشته شدن كاردار مصر در بغداد كه از دوم ژوئيه ربوده شده بود.

- 29 سپتامبر: سه حمله در شهركي در شمال بغداد كه 99 كشته و 134 زخمي داشت.

- 11 و 12 اكتبر: ‌در حمله به بازار و ارتش و پليس در تل‌عفر در 450 كيلومتري شمال غربي بغداد، 60 تن كشته و بيش از 60 تن ديگر زخمي شدند.

- 9 نوامبر: سه حمله‌ي انتحاري در هتلي در امان 60 كشته و بيش از 100 زخمي داشت كه اين عمليات به دست نيروهاي عراقي انجام شد.

- 10 نوامبر: كشته شدن 31 تن در حمله انتحاري در رستوراني در مركز بغداد

 

        


بالا
 
بازگشت