برگردان از آلمانی و ویرایش: نیلاب سلام
فیریدا کالو همه را بدین باور گذاشت: من هرگز ندانسته بودم, سورریالیستی نقاشی میکنم
به شاهکار در نمایشگاه "شهرداری" هامبورگ دقیق گشته بودم که درست قلبم را نشانه گرفته بود:
پهنا داشت و بلندی.
تصویر یک زن با ابروان پیوست و پرپشت, چشمان اندوهبار که بارش قطره های اشک از آنها به خوبی نموددار بود؛ بینی نسبتأ پهن, لبان به هم دوخته, مو های سیاه و بلندی که به پشت زده شده بودند؛ بدن نیمه برهنه باکوزیت شفاخانه. از میان بدن زن یک پایۀ شکستۀ یونانی به جای ستون فقرات تا زیر گلو ادامه داشت. در سر, صورت, بدن و دامن وی میخهایی کوبیده شده بودند که یک ترکیبی از تصویر دردناک و در عین زمان تفکر برانگیز سورریالیستی را به میان آورده بود(پایۀ شکسته).
« در سال 1939 در صحنۀ حادثات هنری پاریس یک نقاش مکسیکویی ظاهر میشود که سورریالیستها وی را با کمال هیجان در جمع خویش میپذیرند. آنها به این عقیده میشوند که نقاشیهای فیریدا کالو-1- بدون تأثیر و ارتباط هنر نقاشی اروپا به میان آمده اند. حتی خود کالوهمه را اجازه میدهد , بدین باور باشند :{ من هرگز ندانسته بودم, سورریالیست نقاشی میکنم.} نقاشیهای کالو بدون دانستن بیوگرافی, عشق وی به کلتور مکسیکویی و شخصیت زنانه یی شخصی وی غیر قابل فهم اند. نقاش هنرمند در کارهایش درد روحی و جسمی خودش را به عالی ترین نحو انعکاس میدهد, در کنار اینها تازه گی و اصلیت کاریش را. کارهای کالو بیشتر از مغز داستان زنده گی وی است.-2-»
در سی و چهار شاهکار فیریدا کالو (1954 _ 1907 ) که در نمایشگاه شهرداری هامبورگ (15.6._17.9.2006) به نمایش گذاشته شده بودند,از تماشای پورتریتها و آثار سورریالیست وی میشد بهره مند گردید.
«فیریدا کالو در یکی از شهر های مکسیکو به حیث سومين دختر خانواده گویلیرمو کالو-3- متولد میگردد. در هژده ساله گی در اثر یک حادثۀ مصیبت بار راننده گی جراحت سختی برمیدارد, این تصادم باعث میشود, تا کالو تا آخر عمر معیوب گردد و با درد های دوامدار جسمی دست و پنجه نرم کند. وی در سال 1929 با استادش دییگو ریفیره-4- ازدواج میکند. رفییره چهل ودوسال دارد و کالو بیست ودوسال. در مدت زمانی که کالو با رفییره یکجاست, بار بار طفلهایش در بطنش ضایع میشوند. در سال 1935 کالو از شوهرش, به خاطر روابط بیشمار نامشروعش جدا میشود. یکی از این روابط نامشروع ارتباط ریفییره با خواهر کالو کریستیناست-5-. »
این رابطه روح و روان کالو را از هم میدرد, در این مدت زمان کالو کوچکترین نقاشی را از خویش به جا نمیگذارد و در دفترچۀ خاطراتش مینویسد: من از بس زخمیم, توانش را ندارم, چیزی رسامی کنم.
«در سال 1936 فیریدا کالو از دییگو ریفییره طلاق میگیرد و در سال 1940 برای بار دوم با وی ازدواج میکند. کالو در سال 1950 برای مدت یک سال در شفاخانۀ شهر مکسیکو بستری میشود, سه سال بعدش آثار کالو در اولین نمایشگاه فردی وی در مکسیکو به نمایش گذاشته میشوند. کالو در حالت بسیار بد مریضی و ناتوانی در نمایشگاه اشتراک میکند. در همان سال پای راست کالو را قطع میکنند {نتیجــۀ همان تصادم راننده گی}-6- ».
دلیل قوی این امر که چرا در نقاشیهای متعدد کالو تصاویر پا آمده اند , همین است. چند روز پیش از عمل, کالو دردفترچۀ خاطراطش مينويسد : میگویند, میخواهند پایم را قطع کند, بگذار بکنند. با پایم میخواهم چه کار کنم. من پرواز میکنم و برای پرواز به یک جفت بال ضرورت دارم.
فیریدا کالو به تاریخ 13 جولای 1954 در خانۀ آبی در سن چهل وهفت ساله گی چشم از جهان میپوشد.
«اندری برتون-7- در سال 1938 اظهار نظر میکند: آثار کالو در عین حالی که نمای خالص از سورریالیست است, بدون تأثیر هنر نقاشی اروپا به نقاشی آمده اند. اما برتون اشتباه کرده است. کالو به خوبی از تأثیرات کار های افنتگاردی -8- میدانست {نظرنمایشگاه هامبورگ}. بالاخره کالو با کلتور اروپا توسط شوهرش دییگو رفییره آشنا گشته بود. ریفییره پانزده سال را در فرانسه و هسپانیه به سر برده بود و در اواخر سالهای سی هر دو در سانفرانسیسکو ونیویارک زنده گی کرده بودند و در آن جا از گالریها و موزیمهای بیشمار که در آنها آثار افنتگاردی اروپایی به نمایش گذاشته شده بودند, دیدن به عمل آورده بودند.-9-»
« برتون درمورد تربیه و تشویق ریفییره شوهر کالو در این عرصه گفته: صیقل یک بمب.
در یگانه نامه یی که پیکاسو عنوانی ریفییره نوشته, آمده: نه دراین, نه من, نه تو هرگز مؤفق نخواهیم شد, کله یی را چنان نقاشی کنیم که فیریدا کالو آن را نقاشی میکند.-10- »
معروفترین آثار کالو عبارتند از, لوتر بوربانک-11- , شفاخانۀ هنری فورد-12-, یک چند ضربت کوچک کارد-13-, خواب یا تخت خواب-14-, پایۀ شکسته-15
رویکرد وتذکر:
Frida Kahlo.1
Bucerius Kunst Forum(eine Einrichtung der ZEIT- Stiftung ).2
Guillermo Kahlo.3
Diego Riviera.4
Frida Kahlo Meisterwerke, Keto von Waberer und Schirmer/Mosel.5
همان جا.6
Andre Breton.7
Avantgarde.8
Die Leiden der Kahlo, Financial Times Deutschland , 14.06.2006.9
Frida Kahlo Meisterwerke.10
Luther Burbank.11
Henry Ford Hospital.12
Ein paar kleine Dolchstiche.13
Der Traum oder Das Bett.14
Die gebrochene Säule.15
(پایۀ شکسته)