جنبش
چالشهای اخیرشهر فاریا ب ( دسیسه ها را )
با مهارت مهار نمود
در دوسه روز اخیر آشوبهای سازمان یافته یی از سوی مخالفان جنبش ملی ( دولت و شرکای قدرت ) در برابر آن قرار گرفت، که اینک پس از پا درمیا نی و حضور موثرمردم محل و شخص ژنرال عبدالرشید دوستم، مخالفان جنبش و نیروهای آشوب طلب، بشدت سرکوب و کنترول کامل در وضعیت شهر؛ از سوی رهبران محلی جنبش ملی اسلامی تأمین شده است.
این پروگرام بر اندازی و برنامه التهابی کردن منطقه در وجود ژنرال عبدالملک، یک دسیسه آشکاری است، که ریشه در کابل دارد. برای اهل اندیشه و آگاهان سیاسی روشن است که، پروژه طالبان همان چیزی بود که نمی باید برای حکومتگری تلاش مینمود. اما پروژه داران واقعی با پیشکش نمودن هنگامه های شاه سابق، گروهی را در همراهی وهمکاری با آقای حاد کرزی رییس حکومت موقت در اجلاس نا قص و ناعادلانه بن، بمیدان پرتاب نمودند.
حکومت موقت آغاز دوران طالبان کراواتی و اعضای شرکتهای نفتی بود، لذا با هیاهوی باز سازی و طرح قانون اساسی و دموکراسی وارد میدان شدند. آوازه این حکومت وقتی جدی شدکه، احمد شاه مسعود ترور گردید، و تعدادی از همکاران او دریک سکوت معنی دار، دربرابر پیشنهاد های افغان ملت لب دوخته باقی ماندند.
حکومتگران کراواتی ( نیکتایی والا ) برای شکار نیروهای حاضر در میدان، چند طرح بسیار متناقض را پیشکش کردند. این تاکتیک ها و پروگرامهای قدم بقدم طوری بودکه، تیم آقای کرزی شناسنامه ی مجاهدین را از سرویسهای استخباراتی پاکستان بعاریت برداشتند و با سیاست " تهدید کن وحکومت کن" چند شعار گنگ وغیر واقعی را در برابر آنها عنوان کردند.
نخستین شعار آن بودکه، احمد شاه مسعود را بعنوان قهرمان ملی بالا بکشند، تا چند نفر پیروان اورا شکار کنند. زمانی که فهمیدند؛ ضعف این آقایون ( پیروان ) در چیست، برنامه استفاده از ضعف ایشان را روی دست گرفتند. این حضرات نیز بسرعت ازهم جدا شدند ومانند گذشته ها اتحاد با متحدین طبیعی خویش را که بار جبهه ی متحد را بدوش می کشیدند؛ در نیمه راه رها کردند. یاد مان هست که آقای اشرف غنی احمد زی، بالحن گستاخانه یی در مجلس وزرا خطاب به فهیم خان گفت: " ما شمارا آدم میسازیم" و در همان مجلس در برابر محمد محقق وزیر پلان گفت: نباید قوماندان پلان باز سازی مملکت را طرح کند، کار شما خلاص شد ووزارت برای تو نیست " اما نه فهیم خان ونه هم محمد محقق حرفی که سزاواز احمد زی باشد گفته نتوانستند!
دومین شعار که از حوزه ی تبلیغات رسانه ای بلند شد، اصطلاح سنجیده شده ی گروه حکومتگران بودکه، از حنجره بی بی سی تحت عنوان ( تفنگسالار)، ( جنگسالار ) و ملیشه های ازبک بیرون آمد. مجاهدین که بینش سیاسی آنان همیشه فعال نیست، این اصطلاح را دست کم گرفتند و شاید هم به نسبت زبان بستگی، و دهن پر ابی که داشتند، عکس العمل جدی نشان ندادند.
تعارض و تفاوت این شعار را باشعار بی بی سی در مورد طالبان مقایسه کنید: بی بی سی در مورد مجاهدین که روزگاری گروه های اسلامی، مقاومت اسلامی، مجاهدین و مخالفان رزیم کابل عنوان میشدند، این بار بنام تفنگسالار و رهبران ایشان را جنگسالار نامیدند. در مقابل برای گروه طالبان میگویند، شبه نظامیان طالب، تحریک طالبان، نیروهای مسلح مربوط به طالبان و... !
بهر صورت سیاست یکبام و دو هوا در این کشور تاریخ دو صد ساله دارد، واین شعار ها و نیرنگها نه تنها نو نیستند، بلکه بسیار کهنه وتکراری نیز هستند. اما برای کسانی که عقل سیاسی خویش را در تحت فشار معیشت جویی و منفعت طلبی کشته اند، سزا وار هم هست. بلی برای کسانی که همیشه در لاک خود فرو میروند و از حقیقت وجودی دیگران با کم درکی و بی خبری انکار مینمایند.
جنگهای اخیر گروهی میان نیروهای جنبش ملی اسلامی تحت فرماندهی ژنرال عبدالرشید دوستم، و تقلا های ژنرال عبدالملک از فرماندهان اخراجی سابق جنبش ملی که در برابر آن جفا کاری نمود، بار دیگر در ولایت فاریاب بظهور آمد.
این در گیریها نتیجه عصیان عبدالملک و حامیان پشت پرده او ( دولت و مخالفان جنبش ملی ) بخاطر اقتدار، صلاحیت، نفوذ و اعتبار بزرگ مردمی جنبش ملی و رهبر و اعضای آن در تمام نقاط کشور و مخصوصاً در صفحات شمال است.
چیزی که بسیار تأسف انگیز و در عالم سیاست، از سفیهانه ترین اعمال بشمار میرود، سخنان آقای انجینرضرار مقبل وزیر داخله کشور، بی هیچ ربط ورابطه ای از وزارت عدلیه کشور درخواست نموده است که جنبش ملی را منحل بسازد. انصافاً این ابلاغیه نشان میدهد که این اقا چقدر از علم اداره و مدیریت فرسنگها فاصله دارد، از حقوقدانی و کار فهمی ایشان که چه میپرسی...!
من از احزاب سیاسی، سازمانهای فعال در مسایل افغانستان و از آگاهان امور دعوت مینمایم، با استفاده از مین وضع بمیان کشیده شده، مسایل وابستگی نیروها، بی شخصیتی افراد، کوته نظری و تعصب برخی دولتمردان، خیانت و جفا کاری دلقکهای بی مایه و بسی از دشمنان آرمان آزادی و استقلال در کشور را بر ملا سازند وحرف سیاسی خود را بیان کنند.
حوادث فاریاب که بحمدالله بسرعت جلو گیری شد و رهبران محلی جنبش، تحت هدایت ژنرال دوستم، بسادگی توانستند، دامن آشوب را جمع کنند و تدابیر خویش را پیرامون پاسخ دادن به اوضاع پشت پرده های پنهان و آشکار اتخاذ نمایند.
به فعالان سیاسی واعضای محترم احزاب و سازمانهای ملی و مردمی که با صلاحیت در اوضاع افغانستان کار مینمایند باید گفته شود که، نیرنگهای گروه افغان ملت و جناح نیکتایی پوشان طالب، در تفاهم با افراد نفهم و تنگنظر شریک در قدرت، که حوزه طالبان را بعنوان مخالفان حاکمیت، در پناه آشوب قرار داه ند تا به ایشان فشار کمتری وارد آید، در حالیکه اوضاع کشور در شمال آرام و مساعد به باز سازی و آبادانی است، دوباره به آشوب و نا امنی کشانده شود.
من در حالی که سفسطه های وزیر داخله کشور، و اقدامات دسیسه آمیز دولت در فاریاب و اعمال ژنرال ملک خان را یم اقدام سازمان یافته از سوی کابل میشناسم، به پارلمان افغانستان، احزاب و سازمانهای مردمی، نیروهای سیاسی آگاه و ناظر بر اعمال حکومت، پیشنهاد مینمایم تا همواره با هشیاری و بیداری کامل اشوب طلبی و دسیسه چینی گروه طالبان در جه دوم را در محراق توجه و گرش خویش قرار دهند.
گذارشات رادیو بی بی سی از فاریاب با وجود تمام روشهای ضد مردمی و غیر حقیقی نشان میدهند، که جنبش ملی در شمال و بخصوص در فاریاب چقدر میتواند، سناریوی دسیسه کاران را بسرعت مهار نماید. واقعاً میباید به هوشیاری و فراست ذاتی ژنرال عبدالرشید دوستم تحسین نمود، در حالی که به غفلت، معامله گری، خیانت و مردم فریبی گویا شورای تفاهم، و فرکسیونهای قومی ( تاجکها و هزاره ها ) نیز میباید شک نمود و آنرا بدیده ی تردید نگاه کرد.
از نیروهای سیاسی واحزاب ملی که دموکراسی عوامانه افغان ملت ( فاشیسم ) تباری را شناخته اند، دعوت مینماید، تا در برابر دسایس آشکار و پنهان گروه تمامیت خواه وابسته به پاکستان و غربستان، هشیار و بیدار باشند.
چیزی که برای اعضای جنبش ملی اسلامی، در خارج کشور و در سراسر افغانستان اهمیت دارد، ادبیات مضحک و اهانت آمیز سرویس ننگین و مورد نفرین ما ( رادیو بی بی سی ) وبرخی رسانه های دیگر وابسته به استخبارات جهان و مراکز توطیه و دسیسه سازان دشمن مردم افغانستان است.
خوانندگان سرویسها ی اخبار و شنوندگان رادیو بی بی سی، کاملاً توجه داشته اند که، این شبکه منفور، برای اهداف شیطانی و غیر انسانی ارباب قدرت چگونه با بی عدالتی و پررویی اصطلاحات وو اژگانی را بکار میبرد، که در اصل سزاوار شأن خود اوست. شاید برای ما بسیار عادی شده باشد که از بی بی سی انتظار عقلانیت نداشته باشیم، چه رسد به عدالت و انصاف و حقانیت.
توجه :
یکی از دلایل مهم آغاز دسایس دولت و برخی اهل غرض علیه جنبش ملی اسلامی در شمال افغانستان، ریشه در پاکستان و مناسبات اقتصادی قریب الوقوع تجارتی، میان آسیای میانه وایران دارد. مساله اینست که، شاهراه هرات فاریاب تکمیل وبه بهره برداری رسیده است و بزودی شاهراه مذکور به جوزجان نیز امتداد خواهد یافت.
این شاهراه که مناسبات بازرگانی ایران و آسیای میانه را به پیمانه وسیع توسعه خواهد داد، با امتداد یافتن این شاهراه، کشورهای خوش بازار آسیای میانه در خدمت کالای صادراتی ایران قرار خواهند گرفت و آلمونیم و اجناس پر بهای آسیای میانه به ایران خواهد رفت. بلی اینست آن عامل مهمی که نو کران پاکستان و خدمتگزاران آی اس آی را در وجود دولت آقای کرزی به ستوه آورده و فریاد خویش را بشیوه بحران سازی در شمال افغانستان تحقق می بخشند.
با احترام
غلام سخی دوست
کا بل