عبدالجبار ثابت چی میخواهد؟
عارف گردیزی
عبدالجبارثابت اخیرآ به حیث دادستان کل کشور از طرف کرزی پیشنهاد و توسط مجلس ملی تآیید شد. ثابت که عضو اصلی حزب اسلامی است و به گفته خودش عضویت احزاب دیگری را در دوره های مختلف نیز داشتند. ثابت بعد از انتخا بش به این کرسی با مشوره سیاف و حلقه خاص دولتی اعلان جهاد علیه فساد اداری نموده و به طور عاجل ا قداماتی را علیه بعضی افراد انجام داد، که این اقدامات وی عقده های شخصی،حزبی و به طورخاص یک بازی جدید سیاسی تلقی میشود.
باید گفت که مبارزه علیه فساد اداری کاریست بجا و بایداشخاصی در رآس قرار بگیرند که بتوانند بر اساس قانون و منطق سیستمی را بوجود آورند که راه را برای تطبیق قانون بالای تمامی شهروندان کشوربدون در نظر داشت قومیت،سمت،مذهب ومقام میسر سازند، آیا میتوان به صداقت آقای ثابت در این مبارزه اعتماد کرد؟ اولا باید گفت که تمامی کشور های جهان سوم از فساد اداری مبرا نیستند، مخصوصآ کشور عزیز ما که از عدم موجودیت یک دولت ملی مستقل و اقتصاد قوی رنج میبرد، فساد اداری وجود دارد که داد و فغان مردم مظلوم را به اسمان کشیده و مبارزه علیه این پدیده منحوس ضروری و لازمیست، ولی باید بدانیم که مبارزه با فساد اداری صادقانه است یا برای بهره بر داری سیاسی از آن استفاده میشود. و همچنان باید دانست که فساد در کدام سطح وجود دارد و بر خورد چگونه صورت می گیرد؟
کشور ما از نگاه ایتنیکی یک کشور کثیرالملیت بوده که اقلیت های مختلف در آن زنده گی دارند که بعضی ازین اقلیت ها مردمان بومی این سرزمین هستند و عده هم در تغیرات منطقه به این مرز و بوم مسکن گزین شدند. همچنان کشورما جنگ زده و فقیر است که در سده های اخیر خالی از توطِه، مداخلات خارجی و فرهنگ وارداتی نبوده که یکی هم فرهنگ وارداتی رشوت و یا فساد اداری از پاکستان است که در دوران اشغال افغانستان توسط ارتش پاکستان و و ابسته گان شان (طالبان) اساس گذاشته شد. ا لبته نا گفته نباید گذاشت که رشوت و فساد در گذشته وجود داشته ولی به تنا سب امروز نه اینقدر عریان بوده و نه فرهنگ بوده لیکن موجودیت افراد وابسته به (آی-اس-آی) در داخل دولت ،فقروبیچاره گی مامورین دولت و نداشتن صلاحیت و ستراتژی مخلصانه دولت برای ریشه کن کردن آ ن و بالاخره نداشتن تعریف واقعی منافع ملی به تبدیل شدن این فرهنگ کمک زیاد کرد که از دفتر کار ریس جمهور آغاز و تا پایین ترین ادارات دولتی می رسد.
اعلان جهاد توسط آقای ثابت واقعا علیه فساد اداری است یا اینکه کرزی با انتخاب وی تحت نام مقدس جهاد میخواهدعملیات تصفیوی انجام دهد. و همچنان صلاحیت دادستان کل نظر به قانون اساسی کشور چیست؟
درماده یکصدوسی وچهارم قانون اساسی آمده که کشف جرایم توسط پلیس و تحقیق جرایم و اقامه دعوا علیه متهم در محکمه از طرف دادستان کل مطابق به احکام قانون صورت می گیرد.
دادستان کل جز قوه اجراییه و در اجراآت خود مستقل می با شد.
تشکیل، صلاحیت و طرز فعالیت دادستان کل توسط قانون تنظیم میگردد.
کشف و تحقیق جراییم وظیفه منسوبین قوای مسلح، پلیس و مؤظفین امنیت ملی توسط قانون خاص تنظیم میگردد.
پس مطابق به قانون اساسی اگر بالای کسی ادعا اختلاس صورت می گیرد دادستان کل با ارايةاسناد و شواهد برای پلیس حکم گرفتاری صادر نماید تا شخص مذکور تحت نظارت گرفته شده و به محکمه معرفی شود و در صورتیکه فیصله نهایی محکمه با صلاحیت شخص مذکور را متهم شناخت و جرمش در اختلاس ویا فساد تثبیت شد متهم شناختن و یا از طریق رسانه ها اعلان آن مجاز است، در غیر آن دادستان کل چنین صلاحیت را ندارد که بدون تثبیت جرم توسط محکمه با صلاحیت کسی را متهم اعلان نماید .
همچنان آقای ثابت در مصاحبه اختصاصی با رادیو بی بی سی ادعا نمود که او از قانون نظارت میکند و در امورات دیگر مداخله نمی کند . اگر ما به قانون اساسی نگاه کنیم نظارت از قانون و یا مراقبت از اجرای آن از صلاحیت های رییس جمهور است که در ماده شصت و چهارم از آن تذکر رفته است که ثابت به خطا رفته و قانون را خود نمیداند.
نقطه بسیار جالب دیگر اینست که آقای ثابت در سفر خود به لندن در جواب سوالی که راجع به امیر حبیب الله کلکانی شد جواب داد که من اولین پشتونی بودم که در کتاب خود از مبارزات مردم شریف بخارا و مخصوصآ امیر حبیب الله کلکانی در برابر استعمار گران نوشتم. به فکر من ثابت درک درست و انکار نا پذیراز پیوند خونی، فرهنگی و زبانی مردم بخارا و آنسوی مرز با مردم خراسان دارد ولی در باره امیر حبیب الله به خطا رفته! امیر حبیب الله فرزند اصیل کوهدامن وزاده آن دیار مرد خیز است نه از بخارا. همچنان ثابت در جریان سخنرانی در یک مجموعه بیست نفری در لندن گرایشات قومی خویش را پنهان کرده نتوانست ظاهر را بابا و سیاف را که متهم به غصب هزاران جریب زمین مردم پغمان است با انصاف و ملا عزت را که توطئه گر خطاب نمود.
با در نظر داشت اوضاع گذشته و جاری کشور و پس از گذشتاندن تجاوزات کشور های بیگانه و ظلم و استبداد مزدوران داخلی و مقاومت دلیرانه مردم آریانای کهن و سقوط مرگ بار سومین دوره جهل و تاریکی وتبعیض، امید اینست که دولت و حامیان شان نتیجه گیری نمایند که دیگر برای ترور شخصیت های ملی تحت نام جهاد علیه فساد، جنگ سالار و تفنگ سالار و اکثریت واقلیت و واژه های وارداتی دیگری که در حال شکل گرفتن است نمیتوانند ذهنیت مردم را مخدوش سازند، و پروژه های سیاسی خویش را تحت نام های مختلف مخصوصآ تحت نام مقدس جهاد به کامیابی برسانند.
مردم غیور و آگاه سر زمین خورشید از تمامی پروژه های پشت پرده که در حلقات مخصوص دولت روی دست است آگاه اند و همچنان قهرمان سازی هائیکه در گذشته صورت گرفته دیگر قابل تطبیق نیست و این معامله گران کهنه کار و رسانه هائیکه در تبانی با آنها قرار دارند باید بدانند که عملی نمودن و پروژه نا بکار قهرمان سازی و به شهرت رساندن آقای ثابت منحیث یک شخصیت که بتواند در معادلات قدرت سیاسی کشور در آینده نقشی را ایفا کند بیهوده است، چرا که مردم شریف و متحدین کشور از حال و احوال حزب اسلامی که آقای ثابت عضو آنست و به گفته خودش تهیه کننده برنامه به آن حزب بوده خوب میدانند.
دولت مسوولیت دارد با درک اوضاع و احوال کنونی کشور و مداخلات بی شرمانه پاکستان به خاطر تآمین وحدت واقعآ ملی و تعریف واقعی از منافع ملی که متضمن آینده درخشان این مرزو بوم است یک برنامه شفاف که خالی از هر گونه تبعیض و تفوق طلبی باشد آماده سازد . متآسفانه که دولت چنین کاری را نکرده و نخواهد کرد بلکه میخواهد مناطقی که امنیت در آنجا صد در صد حاکم است هرج و مرج را بر پا کند و به توطئة چینی دست میزند و میخواهند که حاکمیت گذشته را احیآ نمایند .
و اگر دولت به چنین روش کاری ادامه دهد عواقب ناگوار را به بار خواهد آورد که دولت و جامعه جهانی مسوول آن خواهد بود.
aref_gardezi@hotmail.com