میرعبدالواحد سادات

 

در روز جهانی منع خشونت ،باید :   

قربانی قرن  وفرخنده را بیادآوریم ! 

که :

سوختاندن فرخنده : مرگ انسانیت و یک شکست  بزرگ اخلاقی است !

فرخنده درد مشترک تمام افغانان باوجدان  وبشریت  آگاه است !

فرخنده درد جانکاه جامعه مصیبت زده طراز استبداد شرقی را بازتاب داد که افزون برجهل و عقب ماندگی قرون ،جنگ این نامیمون ترین برگه تاریخ که مصیبت و نحوست بار میآورد  و  درین  بیشتر از چهار دهه بر آن  کشورتحمیل گردیده است . .

خشونت ذاتی درون جامعه ( مانخستین درس « ضربه وضربو را باسیلی فرا گرفته ایم » و خشونت تحمیلی بر جامعه با تمام ابعاد آن همراه با روان خراب « میل به آزار» و ذهنیت تکفیری در سیما و عملکرد این ارذال و اوباش  قاتلان شهید آشکارا بود. آنان با زشترین مظاهر جامعه مرد سالار و ذهنیت زن ستیز را در تیاترسیاه از جهالت و بدویت در تاریخ افغانشتان  به ثبت رسانیدند .

وظیفه اساسی و روشنگرانه ما ،آسیب شناسی عمومی می باشد که باید همجانبه ، عینی و بر اساس واقعیت های تلخ ، بدون سلیقه سیاسی ، ایدیولوژیک ومذهبی انجام یآبد و معطوف به علتهای کثرالجوانب باشد ، زیرا پرداختن به معلول ها درد ما را دوا نه مینماید . بسیار خوب و ضرور است تا حوصله به کنه مسایل و شگافتن علت را پیدا نمایم و به عینیت های دست یابیم که به مذاق ،سلیقه و ماحول ذهنی ما سازگارنیست ، اما مبین درد وحشتناک درون جامعه ما می باشد .

اگردر محل سوختاندن فرخنده منار  دوم علم و جهل ساخته  می شد وبه این امر مهم  توجه میکردیم، در دامن سونامی طالبانیزیم سقوط نمیکردیم .

ما امروزباسونامی بنیادگرایی  ، ذهنیت تکفیری ، جهادی ـــ طالبانی ، القاعده  ، داعش   و امثالهم مواجه هستیم  ، که منشآ فکری آنان ارعابیون عرب ، دیوبند وقم می باشد ، که اسلام بیشتر از هزار سال افغانستان را که متساهل و آمیخته با عرفان را به شریعت تکفیری مبدل ساخته است .

سوختاندن فرخنده  و تداوم خشونت های هولناک ، آشکارا ساخت که جامعه نیاز به رنسانس همجانبه فرهنگی ، دینی و اجتماعی دارد ، بر مبنای همین نیازمندی باید « رنسانس افغانی » را مطرح کرد و « انقلاب فرخنده فرهنگی » را آغازکرد ، تا اصلاحات در تمام عرصه ها از اخلاق تا قانون ومهم تر از همه در خود ما بوجود آید وزمینه آن مساعد گردد تا در جدل تاریخی ،علم و جهل وجدل  راه بجلو را باز نماییم و زمینه تغیر و توسعه را بوجود آوریم .

البته زمانی این هدف یک سراب نخواهد بود که ما صادقانه وپایدار در خدمت روشنگری قرار داشته باشیم وداعیه منورانه را بخاطر بیداری وجدان اجتماعی انجام دهیم  و  با شمع روشنگری به مصاف جهالت برویم

زنان تابو شکن و سنت شکنی جسورانه آنان در حمل تابوت فرخنده و مبارزه شجاعانه شان درین بیشتر از سه سال سیطرهطالبان ، این پیام را به تاریخ میدهد که در « جدل  تاریخی و جاری ، مشروعه و مشروطه ،  زنان افغان پیشگام میباشند و دلیرتاریخ را رقم میزنند .

نگاه آسیب شناسانه ازپدیده مذموم خشونت درجامعه ما بخاطربحث پیرامون این مصیبت اجتماعی به ایجاز مطرح گردید ، با نقد ونظردوستان تکمیل گردد .

با حرمت 

 

 


بالا
 
بازگشت