عارف عرفان

 

 

بازی های ریاکارانهٔ آمریکا با کارت طالبان

در اوج رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا،موضوع اقتدار طالبان وجریان خروج آمریکا از افغانستان  به یکی از بزرگترین حربه های سیاسی و تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا مبدل شده است،چنانچه جمهوری خواهان و دموکرات ها همدیگر را در خصوص سقوط جمهوریت،تامین سلطهٔ طالبان وخروج نیروهای آمریکایی از افغانستان محکوم میدارند.

مسلم است که در محور اصلی وپسمنظر این جدل ها،سر نوشت خونبار مردم افغانستان تحت سایه یی رژیم دوزخی،زن ستیز وسیاه طالبان بصورت قطع مطرح نبوده بل هدف،ایجاد زمینه سازی برای راه اندازی کمپاین تبلیغاتی در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا است.

هویدا است که اصلی ترین مخترع زایش تحریک طالبان،آمریکا بودکه بطرز مادرانه در گهواره امن وپرآسایش پاکستان آنها را پرورش داد و دو بار آنها را برسکوی اقتدار سیاسی در افغانستان بالا کشید وکماکان تا حال ازین پروژه به مثابه ابزار بزرگ سیاسی در حوزه یی داخلی و منطقه یی در خط استراتژیک خود استفاده مینماید.

این تنها نیست،سوگوارانه برخی کشور های اقمار آمریکا در اروپا وبرخی کشور های دیگر نیزبا ترفند های مختلف،بابرپایی محافل سیاسی وراه اندازی های نمایشات عوام فریبانه برای تطهیر طالبان وتحکیم پایه های امارت طالبانی مستدام در تلاش می‌باشند.

یکی از اهداف پنهان حول این تیاتر های سیاسی عبارت از ایجاد دریچه های امید کاذب برای مردمان اسیر افغانستان در مورد راهکار های جامعه جهانی جهت تغییرات سیاسی واستقرار نظام همه شمول در کشور،به هدف نقش بازدارندگی جنبش های اعتراضی،ومبارزات هدفمند در راستای بسیج عمومی علیه نظام طالبان می‌باشد.

اماآنچه که نهایت شگفت انگیز است عبارت از نمایش نیمرخ چهره اصلی طالبان در کمیته کانگرس ایالات متحده آمریکا است.چهره های که بامصارف تریلیون ها دالری آمریکا در سکوی قدرت سیاسی پرتاب شد و به مثابه تحفه ای زهرناک آمریکایی برای مردم داغدیده وستم دیده کشور به میراث گذاشته شد.

بازتاب چهرهٔ طالبان در آیینهٔ کمیتهٔ کانگرس آمریکا

کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اخیرأ گزارش ۳۴۵ صفحه ای در باره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به نشر رسانید.

محتوای این گزارش جهت برتافتن ماهیت تروریستی وسیاه طالبان قابل تامل جدی بوده ودر یک رویکرد راستی آزمایی،هرگاه داوری  یی کمیته کنگرس آمریکا درمورد طالبان در آیینه دیپلماسی انکشور برتابد،پس لازم است تا آمریکا بطرز بنیادی برتمامی سیاست های خویش در خصوص طالبان بازنگری نموده واز حمایت آنها دست بردارد که این خود به معنای گشایش فصل جدید در مورد بود و نبود رژیم طالبان است.

جوبایدن رییس جمهور ایالات متحده آمریکا در توجیه خروج نیروهای آمریکا از افغانستان با تبختر گفته بود که "امریکا به هدف اولیه‌اش، شکست القاعده دست یافته است و افغانستان بار دیگر به مامن گروه‌های تروریستی تبدیل نخواهد شد" اما برخلاف ادعای بایدن این گزارش تصریح میدارد که "طالبان نیازهای اعضای القاعده از زن تا سلاح و خانه را برآورده می‌کند وافغانستان سه سال پس از به قدرت رسیدن طالبان، دوباره به پایگاه یی برای تروریسم تبدیل شده است.اکنون،خاک افغانستان میزبان القاعده، داعش خراسان و تحریک طالبان پاکستان است"

دیلی میرر در تازه ترین گزارش خود نوشت:"حمزه بن لادن، پسر اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده، هنوز زنده است و این گروه را از افغانستان رهبری می‌کند.

درین خصوص شبکه ان‌ دی‌ تی‌ وی، به نقل از این نشریه نگاشته است که حمزه با برادرش،عبدالله بن لادن به‌ گونه مخفیانه گروه القاعده را از افغانستان اداره میکنند.

این شبکه همچنان با استناد از یافته‌های جبهه بسیج ملی تصریح کرده که یک عضو ارشد القاعده با حمایت ۴۵۰ تک‌تیرانداز در شمال افغانستان مستقر است.

قابل یاددهانیست که برحسب نقشه یی راه استراتژیک وماموریت راهبردی طالبان،افغانستان به جغرافیای تولیدی گروه های تروریستی وباشگاه هراس افگنی مبدل شده وهرانجا که شعاع نور می‌درخشد بایدبا سلاح ظلمت خموش گردد.

چنانچه به سلسله انسداد دروازه های مکاتب ودانشگاه ها برای زنان و دختران در افغانستان ،بر اساس گزارش وزارت معارف طالبان در حال حاضر به تعداد ۲۱ هزار مدارس دینی(!)در افغانستان فعال است.مسلمأ که ازین مدارس به حیث کارخانه های تولیدی تروریستی، پرورشگاه وآموزشگاه تروریسم بین المللی استفاده بعمل می آید. برقول کمیته کنگرس آمریکا"طالبان از طریق این مدارس ایدئولوژی افراطی خود را ترویج می‌کند"

هویدا است که پس از سقوط نظام جمهوریت،طالبان قصاب خانه های انسانی را در سراسر افغانستان وحتی پاکستان گشوده اند ومستدام به کشتار روشنفکران،مامورین وافسران سابق وگروه های قومی و مذهبی ادامه می‌دهند.چنانچه درگزارش کمیته روابط خارجی گفته شده که طالبان از دستگاه‌های بیومتریک، سیستم های به جامانده و داده های نظامی امریکا برای ردیابی و شناسایی متحدان افغان استفاده می‌کنند و آنها را از بین می‌برند.

در گزارش این کمیته،همیاری طالبان باسایر گروه های تروریستی تجلی روشن داشته واین گزارش ادعای طالبان مبنی بر از بین بردن تهدید داعش را نادرست دانسته و تاکید میدارد که «طالبان نه قصد و نه توانایی نابودی داعش را دارد"

حقیقت این بخش گزارش در جنایات واقدامات فاجعه بار وهمه روزه در افغانستان تحت اداره طالبان ومشارکت همپیمانان تروریستی آنها در انجام کشتار های انفرادی،گروهی وانجام انفجارات در شهر ها بویژه شهر کابل بازتاب روشن داشته که کشتار فجیع ۱۴ تن از شهروندان برادر مظلوم هزاره در ولایت دایکندی افغانستان بر روال جنایت‌بار کنونی درین مسلخگاه انسانی تحت سلطه طالبان وبه دستان خود آنها ومتحدین سیاسی شأن صحه می‌گذارد.

برطبق گزارش کمیته روابط خارجی کنگرس، با وجود رشد داعش،اداره بایدن هیچ حمله‌ای بر مواضع این گروه در افغانستان انجام نداده است.

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت که" تسلط طالبان بر افغانستان پس از خروج امریکا، خطر تروریسم از خاک افغانستان را افزایش داده هکذا شبکه حقانی روابط نزدیکی با داعش خراسان دارد و حتی ازدواج میان اعضای دو گروه رخ داده است.

در گزارش این کمیته گفته شده که افغانستان سه سال پس از به قدرت رسیدن طالبان، دوباره به پایگاهی برای تروریسم تبدیل شده است. اکنون، خاک افغانستان میزبان القاعده، داعش خراسان و تحریک طالبان پاکستان است"

گزارش ازاهداف پنهان استراتژیک آمریکاواز معاملات عیان در مورد به قدرت رسانیدن طالبان در افغانستان واز تبانی آمریکا با پاکستان درین مورد اغماض نمود و به گونه یی بر خیانت تاریخی زلمی خلیلزاد در خصوص به قدرت رسانیدن طالبان در افغانستان صحه گذاشت وبیان کرد که زلمی خلیلزاد به این باور که طالبان تغییر کرده‌است، واشنگتن را «گمراه» کرد.

اما اینکه زلمی خلیلزاد با حیله گری در "اتاق فکر" باترواش افکار واندیشه های بدوی خویش آمریکا را گمراه نموده وشکست تاریخی وافتضاح آمیز را بنام آنکشور ثبت کردو یک سرزمین بزرگ بنام افغانستان را نابود ساخت،مورد محاکمه قرار داده نمی شود،مورد پرسش است.

همچنان کمیته کانگرس، از جو بایدن، رئیس جمهور امریکا برای گوش ندادن به مشورت‌ها و هشدارهای نظامیان پیشین درباره سقوط دولت و بازگشت افغانستان به «عصر حجر» انتقاد نمود.

در همین حال در یک رویکرد دیگر ،جی‌دی ونس، معاون دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا،می‌گوید که طالبان و القاعده به‌گونه مشترک در افغانستان فعالیت می‌کنند.

ونس در گفت‌وگو با شان رایان، یکی از نظامیان پیشین امریکایی گفته است که القاعده با همکاری طالبان در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، بر برج‌های تجارت جهانی در نیویارک حمله کرده بود.

وی همچنان ارسال کمک‌های مالی دولت بایدن به افغانستان زیر سلطه طالبان را غیر منطقی و «دیوانه‌گی» خوانده است.

معاون ترامپ تصریح کرده است: «چرا یک حکومت صدها میلیون دالر را برای حمایت از تروریسم به مصرف می‌رساند؟»

در امتداد این سناریو، کامالا هریس، معاون جو بایدن، رییس جمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، در مناظره تلویزیونی با ترامپ، طالبان را یک «سازمان تروریستی» خواند.

در تداوم بازتاب دیدگاه های دولتمردان آمریکا در مورد طالبان،در یک انکشاف دیگرمایکل مکال رئيس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا  گفت: «من خیلی دوست دارم رژیم طالبان هرچه زودتر از بین برود. آنها مردم خوبی نیستند.»

او اضافه کرد: «جای تاسف است که اکثر مردم افغانستان که آدم‌های بسیار خوب و دوست‌داشتنی هستند، مجبورند زیر حاکمیت بی‌رحمانه طالبان زندگی کنند.»

به گفته آقای مکال، دوام حکومت طالبان در درازمدت «بسیار دشوار است.»

اری؛

مجموعه یی نگرش های کمیته خارجی کنگرس آمریکا و دولتمردان انکشور در موردطالبان حاکی از آن است که این گروه،یک گروه تروریستی ،جنایتکاروعقبگرا بوده ،افغانستان را به پایگاه امن تروریسم جهانی در آورده وکشور را به دوره حجر سوق داده اند.

اما شگفت انگیز است که رویکرد اصلی دولتمردان کاخ سفید در مورد طالبان عبارت ازین است که آنها در نقش طبیب تازه کار،تا حدودی درد آفرینی طالبان این غده یی بدخیم سرطانی در پیکر افغانستان را تشخیص داده اند اما با تجویز نسخه ای نادرست ، میخواهند درد بد را با دوای بد درمان نمایند. نسخه کاخ سفید عبارت از کاربرد واکسین دالری آمریکا به این غده یی سرطانی وبه دوران انداختن خون های تازه در پیکر نیمه جان رژیم تروریستی وجنایتکار طالبان می‌باشد.

آمریکا با اینکه تریلیون‌ها دالر در افغانستان به مصرف رسانیدتا لاجرم طالبان را به سکوی قدرت رسانید،همین اکنون علی الرغم این ترفندهای ریاکارانه ،هفته وار حدود چهل و پنج میلیون دالر با طالبان کمک نموده وباحمایت های مالی وسیاسی این چرخه ای جنایت را به دوران می اندازد.

مزید برآن در تمامی عرصه ها بویژه در مجامع جهانی و منطقه ای این دولتمردان آمریکا است که ازین رژیم تروریستی قرون وسطایی به دفاع می پردازند.

آنچه که مسلم است،افغانستان کشوری است که پس از چهار دهه بحران سیاسی وقربانی فعالیت های دامنه دار تروریستی،فعالیت های انتحاری وانفجاری اکنون در دریای خون،صحرای فقر،بیابان آتش و گورستان خموش بسر برده ومردم آن بطرز نیمه جان با شکم های گرسنه،تن بیمار، استخوان های شکسته آخرین نفس های شان را می‌کشند و دیگر تحمل وتوان این بازی های  دراماتیک ومرگبار نیابتی را ندارند.پس امید است تا کاخ سفید به مثابه بلند گوی دموکراسی جهانی وحامی ارزش های حقوق بشر به فریاد مردم به خون نشسته یی افغانستان گوش داده ودر پرتو گزارشات مستدل کمیته خارجی کنگرس ایالات متحده آمریکا،بر چشم انداز دیپلماسی خود در مورد طالبان بازنگری نموده ،از حمایت طالبان دست کشیده و به بازی های نیابتی در افغانستان پایان دهد.

با احترام بی پایان

عارف عرفان

لندن،سپتامبر۲۰۲۴

 

 

 

 


 

 


بالا
 
بازگشت