عارف عرفان

 

سیمای وحشتناک طالبان در آیینهٔ تمام نمای جهان

دوران حاکمیت  سه سالۀ طالبان پرده های جعل وریا را از رخسار طالبان وحامیان انها زدود وماهیت اصلی آنها رادر پراتیک سیاسی و اجتماعی در سطح جهان به نمایش گذاشت.

ابعاد وگسترده یی نفرت بار طالبان به مثابه جهنمی ترین نیروی سیاسی تاریخ مرز های کشور را در نوردیده واین تصاویر در ماورایی مرز ها بویژه جغرافیایی غرب بیش از پیش جلوه نمایی مینماید.

چنانچه ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان و ۲۹ کارشناس دیگر این نهاد عالی بین المللی در یک بیانیه مشترک از تلاش ها برای باز شدن پرونده علیه طالبان در دادگاه بین المللی دادگستری حمایت کردند.

بنت همزمان با سومین سالروز تسلط طالبان بر افغانستان، با نشر این بیانیه در صفحه «ایکس» خود نوشت: "۳ سال پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان، جامعه بین المللی نباید [در تعامل خود] با مقامات دفاکتو و اقدامات وحشتناک آنها در نقض حقوق بشر [در افغانستان] عادی سازی کند"

در بیانیه آمده است که ریچارد بنت و ۲۹کارشناس دیگر سازمان ملل، از باز شدن پرونده علیه طالبان در دادگاه بین المللی دادگستری "به دلیل نقض کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان و سایر اسناد قابل اجرا" حمایت کرده اند.

کارشناسان سازمان ملل در این بیانیه تاکید کردند که وضعیت در افغانستان همچنان رو به وخامت است و اقدامات بین المللی قوی  و مؤثر فوری مورد نیاز است"

در همین مسیر،سفیر پیشین بریتانیا در افغانستان با اشاره تلویحی به متزلزل‌بودن بنیاد نظام طالبان در افغانستان گفت:"طالبان لانه خود را بر شالوده‌های سست بنا نهاده‌اند"

نیکلاس کی گفت: "فکر نمی‌کنم که طالبان آن بنیه و شالوده لازم را برای رژیم شان داشته باشند" او به تک‌قومی و تک‌مذهبی بودن رژیم طالبان اشاره کرد و گفت: آنها نه چندقومی هستند و نه چند مذهبی"

طبق گفته سفیر پیشین بریتانیا، اداره طالبان مبتنی بر اراده مردم و در خدمت مردم نیست و این گروه از رویه‌های دموکراتیک یی چون انتخابات ابا ورزیده است.

نیکلاس کی با انتقاد از دولت پیشین افغانستان گفت آن‌چنان که لازم بود، "دولت قبلی به مردم افغانستان خدمت نکرد و در خدمت منافع گروهی و قومی بود"

او از اشتباهات غرب و جامعه جهانی نیز یاد کرد و گفت "اصولا خروج از افغانستان قبل از اینکه طالبان و افغان‌ها به یک توافق جامع سیاسی برسند، اشتباه بود"

به باور نیکلاس کی، آینده برای طالبان در صورتی متفاوت خواهد بود که این گروه بپذیرد که در یک رویکرد سیاسی، با دیگر افغان‌ها تعامل داشته باشد و حکومتی متشکل از همه اقشار افغانستان تشکیل دهد.

کی از پراکندگی و عدم انسجام گروه‌های مخالف طالبان در سراسر جهان اشاره کرد و گفت طالبان از نبود انسجام در بین این گروه‌ها راضی‌اند.

در همین روند،رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا اخیرأ گفت که مردم افغانستان زیر «مشت آهنین رژیم تروریستی طالبان» رنج می‌برند.

مایکل مکال افزود بایدن با خروج خودسرانه، طالبان را جسور کرد و اجازه داد افغانستان پناهگاه امن تروریست‌ها شود.

به همین سلسله جان بولتن مشاور پیشین شورای امنیت ایالات متحده آمریکا در مصاحبه با صدای آمریکا گفت:"

مشکل در افغانستان از سی سال به اینسو طالبان بوده اند وایالات متحده با اشتباه خروج از آنجا،باید اصلاح اشتباه وبازگرداندن حق کرامت به مردم افغانستان را در راس فهرست قرار دهد وافغان ها را در رهایی از شر طالبان کمک کند"

دولت کانادا همچنان در خصوص سومین سالروز رژیم طالبان واکنش نشان داده اظهار نمود:"در حاکمیت طالبان دست‌آوردهای دو دهه گذشته در افغانستان فروپاشیده‌ است.

وزیران خارجه،توسعه بین‌المللی و مهاجرت کانادا در اعلامیه‌ای مشترک بیان داشتند:" در جریان سه سال گذشته دستاوردهای دو دهه یی گذشته افغانستان، از جمله مردم سالاری، حقوق بشر و آموزش فروپاشیده است"

همچنان درین اعلامیه گفته شده است:" رفتار طالبان با زنان و دختران «چیزی کمتر از وحشت نیست"

در اعلامیه آمده است:‌ «نقض شدید حقوق بشر زنان و دختران منجربه محدودیت‌هایی در آزادی گشت‌وگذار و پوشیدن لباس آنان و هم‌چنین دسترسی آنان به آموزش، خدمات بهداشتی و عدالت شده است.

‏همراستا با این انکشافات،آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان با این صداهای همگون همصدا شده اذعان داشت :"طالبان طی سه سال اخیر امید میلیون‌ها دختر و زن افغان را برای زنده‌گی بهتر و آزادتر از بین برده‌اند.

بربوک، با نشر پیامی در برگه ایکس گفته که کشورش در کنار دختران و زنان و در کنار همه مردمی که در افغانستان از سوی طالبان تهدید می‌شوند، ایستاده است"

آری؛

این بود شمهٔ از واکنش های جامعه جهانی در خصوص عملکرد وبرنامه های رژیم ستمکار طالبان که در افغانستان محشر برپا نموده اند.

امروز هیچ کشور وهیچ دولتمرد غربی که با همصدایی با آمریکا وپاکستان در استقرار رژیم جفا پیشه یی طالبان در افغانستان نقش داشتند،ظاهرأ تحت فشار افکار جهانی وجوامع مربوط  نمیخواهند بار گران مسئولیت واعمال جنایت‌بار طالبان را بدوش کشند.بیگمان درین رویکرد تصاویر زشت نظام قرون وسطایی طالبان که تمام مرز های انسانی،اخلاقی،حقون زن وحقوق بشر را درهم شکسته اند،نقش بارز دارد.

امید است این صدا ها،کشور های مربوط را به بازنگری سیاسی حول رژیم طالبان واداشته وکشور های مربوط به فریاد ها وناله های مردم ستمدیده افغانستان بویژه زنان مظلوم کشور، پاسخ بایسته ارایه نموده و از حمایت طالبان به مثابه حامی تروریسم جهانی دست بردارند.

حقیقت تابناک مثئله درین امر نهفته است که طالبان یک نیروی اجیر نیابتی بوده و رژیم بی ریشه یی آنها بدون حمایت اجنبی در زیر خشم مردم  بزودی برزمین فرو میغلطد؛

 

با احترام بی پایان

عارف عرفان

لندن،اگست ۲۰۲۴

 

 

 

 


 

 


بالا
 
بازگشت