داکتر غلام محمد دستگیر
چهل و هشت قانون تجلی قدرت
ترجمه از انترنت: داکتر غلام محمد دستگیر
POWER by Robert Greene
روز گذشته از انترنت عنوان فوق را دریافتم. چون دلچسپ و چشم باز کن است. من آنرا یک نوع کوریکولوم تربیۀ اجنت های قدرت طلب یافتم. نشان میدهد که چگونه امرای تربیت شده ای ظالم و مغرور باید فعالیت کنند تا با قدرت باقی بمانند. مؤلف فوق حلاصۀ کتاب خود را پخش نمود که با تبصره های مربوطه جهت روشنگری آن عده عزیزانیکه از موضوع اطلاع ندارند ترجمه نمودم، و هم مقصد قانون درین جا بفکر من پالیسی است نه قانون پارلمانی.
قانون اول – از آمر بهتر تر تبارز نکن.
قانون دوم- به رفقا بسیار اعتماد مکن، دشمن را استخدام کن.
قانون سوم- تمایلات خود را پنهان نگهدار، مقصد خود را واضح بیان نکن.
قانون چهارم- کمتر گپ بزن.
قانون پنجم- شهرت و اعتبار خو درا نگهدار، دشمن را با رخنه در شهرتش از بین ببر (بر کسانیکه اعتماد داشتم بر شهرتم لطمه وارد ساختند).
قانون ششم – ظاهر مهم است، مرموز نمایان شو.
قانون هفتم- دیگران را بکار بینداز تا خودت کریدت بگیری.
قانون هشتم- دیگران را تشویق کن که بسوی تو بیایند، ،در صورت ضرورت دام بنشان و بعد حمله کن.
قانون نهم- اهداف خود را از طریق عمل به موفقیت برسان نه از طریق جدال و مناقشه.
قانون دهم- بد بختی و غم گینی خود را نمایان نساز.
قانون یازدهم- مردم را به خود محتاج بساز و هر چیز را برای شان یاد نده.
قانون دوازدهم- در صداقت و سخاوت انتخابی باش، زمانیکه دشمن اعتماد کرد رخنه بیانداز.
قانون سیزدهم- به چیزی که ضرورت داشته باشی تقاضای کمک و معاونت نکن ولی از طریق دلچسپی های فرد آنرا حل کن. چیزیکه به مفادش باشد زود تر جواب میدهد (امریکا با پول ضرورت خود را در افغانستان گرسنه و کلان کاران خریده شده بدست آورد).
قانون چهاردهم- مثل رفیق باش ولی جاسوسی کن، از طریق سوالات غیر مستقیم جواب بگیر (میگویند دور و پیش احمد مسعود رهبر جبهۀ مقاومت با رفقای که جاسوس اند احاطه شده است).
قانون پانزدهم- دشمن را کاملا تباه ساز اگر بقایا داشت انتقام میگیرند (افغانستان با سه جنگ انگریز ها را شکست داد اما نتوانست از بین ببرد. انگریز صد سال بعد انتقام گرفت. پشتونها را جهت از بین بردن غیر پشتونها مخصوصآ تاجک ها از طریق کامنویلت خود به قدرت رسانید).
قانون شانزدهم- دوری بودن آمر از یک مؤسسه احترام او را زیاد میکند، قصدا برای مدتی از صحنه دور شو (ملاهیبت الله ازین اصول استفاده میکند ولی منفور است. روسای تعلیم یافتۀ امریکا که بعضی شان پروفیسور استند ازین اصول استفاده میکنند و حتی در روز جمعه دیده نمیشوند و هم مقوله ای در ادبیات انگلیسی خوانده ام که مینگارد: شناخت زیاد بی حرمتی بار میآورد).
قانون هفدهم- دیگران را مشوش نبساز، فضای غیر قابل پیشبینی خلق کن، قصدا نشان بده که تو غیر قابل پیشبینی می باشی.
قانون هجدهم- برای محافظت خود قلعه آباد نکن، عزلت پسندی خطر ناک است با دوستان باش.
قانون نوزدهم- بدان که چه میکنی، باعث خجالت دیگران مشو؛ بالاخره انتقام میگیرند.
قانون بیستم- هیچ کس را تائید نکن، قول مده، تنها مردمان ابله اند که زود یک جبهه را تائید میکنند.
قانون بیست و یکم- خود را نا فهم نشان داده و دشمن را از خود ذکی تر جلوه بده.
قانون بیست و دوم- در صورت ضعیف شدن تسلیم شو تا خود را قوی سازی، با دوام مقاومت با ضعف دشمن ترا خوار و ذلیل میسازد.
قانون بیست و سوم- به نقاط مهم قدرت تمرکز داشته باش، نیرومندی بر اغراق غلبه دارد.
قانون بیست و چهارم- متملق باش، با اشتباهات قصدی دشمن را فریب ده.
قانون بیست و پنجم- خود را دوباره خلق کن، هویت جدید بگیر، خود را مشهور ساز نه دیگران را.
قانون بیست و ششم- ضرورت دیگران را طوری جلوه ده که به آن چون یک کیش دیده شده از تو پیروی کنند، باور جدید بر قدرت تو می افزاید (ملاهیبت الله - اصلی یا دروغی- که یک اجنت کامنویلت است ازین اصول در حق طالبان جاهل خوب استفاده میکند و شریعت را بهانه ساخته است؛ مردمان بی خبر از قرآن کریم و تعلیمات رسول الله به او بیعت کرده اند).
قانون بیست و هفتم- دستان خود را پاک نگاه دار، دیگران را برای اجرای امور ملوث مؤظف بساز تا خودت محفوظ باشی، (کرزی و اشرف غنی از تاجکان چون امرالله صالح، داکتر عبدالله، عبد الله جنرال بسم الله و قانونی و دیگران خوب استفاده کردند).
قانون بیست و هشتم- پلان های خود را با جسارت، بی باکی و گستاخی آغاز کن، اگر اشتباهی رخ دهد تهور و بیشرمی آنرا مستور میسازد، مردم گستاخی را خوش دارد (اشرف غنی درین قسمت خوب تربیه شده است).
قانون بیست و نهم - پلان را تا آخرین قدم طرح کن، تمام امکانات را مد نظر گیر (انگریز ها را 285 سال گرفت تا پلان خود را تا آخرین قدم با جاگزین ساختن اجنت های کامنویلتی خود عملی سازد).
قانون سی ام- موقف خود را طبیعی نشان بده تا آسان معلوم شود، طرح فریب های عقلانی را پنهان نگاه دار، پلان فریبکاری را با هیچکس نه شریک بساز و نه تدریس کن.
قانون سی و یک - بهترین طرح فریب کاری آنست که دیگران به مفاد تو کار کنند، امکانیت های را که به مفاد خودت باشد برای شان مهیا ساز ( بازهم فریبکاری های کرزی و اشرف غنی مثال خوب است).
قانون سی و دوم- با تخیلات مردم بازی کن، هیچوقت آنچه در حق تو راست است نه پذیر(ترمپ رئیس جمهور سابق امریکا ماستر این قانون است).
قانون سی و سوم- ضعیفی هر فرد را دریافت کن، ممکن اسراری را کشف کنی.
قانون سی و چهارم- مخلص باش و روش شاهانه داشته باش تا شاهانه استقبال شوی.
قلنون سی و پنجم- زمان را مهم بشمار، عجله نکن، عجله کنترول خودت و زمان را تخریب میکند، حوصله مند باش، زمانیکه وقت مساعد برای اجرای هدف طرح شده پیدا شد بسرعت عمل کن. وقتیکه زمینه مساعد نیست در عقب ایستاده شو.
قانون سی و ششم- چیزی را که بدست آورده نمی توانی فراموش کن، به دشمن توجه زیاد او را قوی میسازد، برای اصلاح اشتباهات کوچک وقت ضایع نکن: ممکن انرا بزرگتر بسازی، موجودیت ببخشی و برملا سازی؛ بهتر است اشتباهات کوچک تنها گذاشته شود.
قانون سی و هفتم- برای اطرافیان معرکه گیری و منظره ای تماشایی خلق کن، سمبول های معرفی کن که حضورت را حیرت انگیز سازد.
قانون سی و هشتم- هر چه میخواهی فکر کن اما در میان جامعه همسان دیگران باش (گر نشوی رسوا همرنگ جماعت باش) مردم را حقیر نساز انتقام میگیرند.
قانون سی و نهم- برای ماهی گرفتن آب را شور بده، آرامی دشمن را به شور بیاور تا موفق شوی (پالیسی دول مقتدر چنین است، کرزی و اشرف غنی شاگرد خوب شان بود).
قانون چهلم- برای تکمیل پلان راه کوتاه وجود ندارد.
قانون چهل و یکم- بر مسیر مردان بزرگ سد خلق نکن، بکوش تا دو چند موفقیت والدین مؤفق شوی، در جریان موفقیت والدین، خود را مفقود نساز.
قانون چهل و دوم- با از بین بردن چوپان، رمه تیت و پرک میشود. با نبودن لیدر تاثیر و نفوذ تنقیص میآبد و تجرید صورت میگیرد.
قانون چهل و سوم- برای قلب و دماغ دیگران کار کن، طوری با دیگران رفتار داشته باش که با شوق و شعف به سویت بشتابند، از سایکولوجی هر فرد که برایت کار میکنند استفاده کن، از منفور شدن جلوگیری کن (هیبت الله که بضد سایکولوجی مردم کار میکند منفور جهان است).
قانون چهل و چهارم- دشمن را در آئینه نگر، مثل دشمن فعالیت کن تا فکر کنند که تو مثل شان هستی.
قانون چهل و پنجم- تغییر بیاور اما دفعتا عمل نکن، تحمیل تعییرات آنی مردم را دور می سازد (مثلیکه مردم از طالبان دوری جسته اند و برای این مقصد حتی خود را از طیاره آویزان ساختند و در دریا ها غرق شدند).
قانون چهل و ششم- خود را بسیار مکمل یا پرفیکت ظاهر نساز، یگان ضعف هم نشان بده (گیرم که عقل کل شده ای بی جنون مباش) تنها خداوندﷻ پرفیکت است.
قانون چهل و هفتم- بعد از تکمیل اهداف پیشتر مرو، بدان که چه وقت توقف کنی.
قانون چهل و هشتم- بسیار سخت گیر نباش قابل تطابق باش ( یسر و لاتعسر).