پیکار پامیر --  تورنتو

 

 

معجون  مرکب  پارلمانی در افغانستان

 

عاقبت ،  در پایان چهار سال تلاش به منظور نهادینه کردن دولت نو بنیاد آقای کرزی در افغانستان ( پس از سقوط دارو دسته ی متحجرطالبان ) ،  اینک ،  پارلمان یا قوه مقننه در کشور ایجاد گردیده است . زیرا یکی از فیصله های کنفرانس بن که تحت نظارت و رهبری مستقیم ایالات متحده  در اخیر سال 2001 در المان دایر شد ، ایجاد پارلمان  و انتخابات پارلمانی بود  و  اما ،  این چگونه یک پارلمان است که بکار آغاز کرده است ؟

هرچند عده یی را عقیده بر اینست که  کنفرانس بن علی الرغم همه نوع کاستی هایش ، همینکه تدویر انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات  پارلمانی  و نهایتا تشکیل پارلمان پس از سالها بی پارلمانی را در پی داشت ، خود غنیمتی است  و بنابران باید ازان ناحیه خوشنود بود و آنرا حمایت کرد و . . .  واما ،  عده ی دیگری میگویند  تشکیل و تدویر کنفرانس بن از اساس ناقص و عاری از عنصر دموکراسی بود  ،  زیرا اشتراک کننده گان در این کنفرانس را صرفا نماینده های جناح های در گیر جنگ و مورد حمایت  ایالات متحده تشکیل میداد و نماینده های واقعی مردم و روشنفکران آگاه  و آزادیخواه افغانستان دران سهمی نداشتند .  اینان استدلال مینمایند که جون فیصله های کنفرانس بن همه رو بنایی ، معامله گرانه ، مصلحت آمیز و عمدتا مبنی برتقسیم کرسی های دولتی بوده است ، بنابران  ، پیامد های آن نیز ظرف  چهار سال گذشته  همه میان خالی ، غیر دموکراتیک ، ضد منافع ملی و مغایر خواستهای مردمی بوده است .

واقعیت درون کنفرانس بن هم همین بود که متآسفا نه بحث ها و جدالهای چندین روزه ی آن پیرامون  هدف امتیازخواهی ها و قدرت طلبی ها و بدست آوردن " سهمیه " جهادی و قومی و زبانی در دولت آینده می چرخید تا گذشت متقابله و رعایت منافع ملی و خدمتگزاری  به مردم دردمند افغانستان .  برای ایالات متحده  و دوستان بین المللی اش که تنها ساختار یک دولت کارتونیک ،  تابع  و فرمان بردار در افغانستان فردا مطرح بود،  از همان مرحله ی اول اقدامات سیاسی – نظامی  علیه گروه  متحجر " طالبان " ،  برنامه های آینده اش  را باساس مصلحت بینی های سیاسی ، تبانی و سازش با متحدین غربی و دوستان منطقه یی اش و  همچنان ، حمایت  از تفنگداران  و حتا جنایتکاران  جنگی داخل افغانستان  و عدم رعایت خواست های برحق مردم پی ریزی نمود. تقسیم کرسی های دولتی باساس میراث " تنظیمی " ، قومی و ... موجب گردید بعوض آنکه افراد و عناصر دلسوز ،  دانشمند ،  کاری و وطنپرست دعوت  به خدمتگزاری  به مردم افغانستان  شوند  ،  پهلوان پنبه های بیسواد " جهادی " و " قیادی "  و ناقضین شناخته شده حقوق بشر و سلاح داران زن باره ی چپاولگر  یکبار دیگر بالا کشیده شده حاکم بر سر نوشت ملت عذاب دیده ی افغانستان گردانیده شوند . در حالیکه توقع مردم این بود که علاوه از قطع جنگ و تآمین صلح و تهیه لب نان برای محرومین و مظلومین  ،  عدالت غرض محاکمه ی جنایتکاران جنگی ،  شکنجه گران  حرفه یی و متجاوزین بر مال و ناموس مردم  که در درازنای تقریبا  سه دهه ی اخیر دود از دمار خلق الله کشیده اند ، به معرض اجرا گذارده شود .

تبانی و سازش ایالات متحده با همسایه های افغانستان ،  بویژه  با روسیه و پاکستان موجب گردید  تا عناصر"خلقی – پرچمی "  مورد حمایت روسیه  مانند ( تنی ) ، ( گلابزوی ) ، ( علومی ) و . . .  از یکطرف  و آدمکشان "جهادی " و " طالبی "  مانند ( ملاسلام راکتی ) ، ( ملامتوکل ) ، ( ملا قلم الدین ) و ملا ...  و جانیان دیگراز همین قماش ،  هم در ترکیب دولت و هم در داخل پارلمان تازه تشکیل افغانستان جا بجا ساخته شوند . حال ، ملاحظه میشود که به استثنآ تنی چند از زنان و مردان مستقل و وطندوست ، تجمعی از مار ها عقربها و یا خزنده ها و درنده ها در زیر یک سقف بنام پارلمان  گرد آورده شده اند.  خزنده و درنده یی که هرچند  بصورت کل مطیع و منقاد ابر قدرت ایالات متحده هستند ،  ولی میان خودشان خصومت ورزیهای خاص نیز وجود دارد و این خصومت ورزیها  احتمالا در آینده ی نه چندان دور به جدالهای مشهودی منجر خواهد شد . بعباره ی دیگر ، این مارها و عقربها هرچند زیر کنترول ارباب و در چنبر افسون ( مارگیر) قرار دارند ، اگر از یکطرف به نیش زنی و خصومت ورزی علیه یکدیگرخواهند پرداخت ،  از سوی دیگر ، کلا خصم جان و مال و دشمن سوگند خورده مردم افغانستان نیز بوده و خواهند بود .

شکلگیری و گرد آوری یک چنین ترکیب معجون مرکب بنام  نماینده های مردم افغانستان در محل قانون گزاری کشور و جلو گیری از ورود نماینده های شایسته  وواقعی مردم دران محل ،  بار دیگر نقاب عاریتی را  از چهره ی صادر کننده گان دموکراسی به افغانستان فرو افگند و ارزشهای ملی مردم افغانستان علنا به سخریه گرفته شد. اگر کسی هست که بگو ید  آخر بگذارید دشمنان سوگند خورده ی دیروز بجای جنگ و خونریزی  از راه گذشت و مدارا پیش آمده یکدیگر را تحمل نمایند ، فکر خوبی دارند ،  مشروط بر آنکه از یکطرف این دشمنان یکدیگرو در عین حال ، دشمنان اکثریت مردم مظلوم و محروم کشور از اعمال و کردار ویران گرانه و آدمکشانه ی قبلی شان رسما و علنا اظهار ندامت نموده از ملت افغانستان پوزش خواسته باشند و از سوی دیگر ، این تجمع پارلمانی غرض انجام خدمت به مردم و جبران  عملکرد های ضد مردمی شان ( نه بخاطر حصول مصوونیت پارلمانی در برابر محاکمه و مجازات )  صورت گرفته باشد که یقینا نه چنان خواهد بود  و نه چنین .

پس ،  آنچه تا کنون بنام پروسه انتخاباتی و تشکیل پارلمان و . . . در افغانستان انجام داده شده است ، تنها درامه یی بوده و هست در جهت فریب افکار عامه وا قناع ظاهر سازانه ی ممالک مساعدت کننده ی جهان و در یک کلام، مالید ن سرخاب دموکراسی به روی دولت آقای کرزی  و حامیان خارجی آن .  در غیر آن کیست نداند که وقتی اکثریت مردم جامعه قادر نباشند و یا حق نداشته باشند متکی به اراده ی مستقل و شعور ملی و سیاسی  خویش بدون تهدید و تخویف و تخلف و . . . نماینده های صادق و واقعی شان را انتخاب و به پارلمان بفرستند ، هیچگونه  آزادی و دموکراسی در آنجا وجود نخواهد داشت .

به امید آنکه اوضاع در افغانستان ویرانه طوری  سیر کند که شرایط برای تطبیق دموکراسی  ، عدالت  واقعی ، پارلمان مردمی و محاکمه ی جنایتکاران جنگی و ناقضین حقوق بشر و نهایتا ، بر قرار ی حاکمیت برحق مردم بدون امر و نهی بیگانه گان فراهم آید که خواهد آمد . ( پایان )

 

 

مقالات ديگر از پيکارپامير

پیکار پامیر : فریاد عدالتخواهی مردم افغانستان
پیکار پامیر : برخورد دولت آقای کرزی با مجرمین جنگی

بالا
 
بازگشت