داکتر غلام محمد دستگیر

 

منشور شورای مقاومت ملی نجات افغانستان

آیا پذیرفت؟

 

   مشت خاک تیره را آئینه کردن حیرتست   

جلوه ای کردی که ما هم دیدۀ حیران شدیم

                                                                     حضرت بیدل صفحه۸۶۴ جلد دوم

بروز یکشنبه ۱۴اگست۲۰۲۲م مطابق ۲۴ اسد۱۴۰۱ خورشیدی تلویزیون "تماشا ۲۴"  از طریق "زوم" پروگرامی را پخش نمود که جناب محترم آقای محمد یونس قانونی "منشور شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان" را به سمع جهانیان رسانید.درین پروگرام یکتعداد از افغانستانی هابشمول احمد مسعود لیدر جوان و مدبرجبهۀ مقاومت ملی و محترم صلاح الدین ربانی رئیس جمعیت اسلامی  هم حضور داشتند.

درین پروگرام، گفتار آقای قانونی را با فصاحت کلام وبلاغت خطابۀ که دارند با مقدمۀ زیبا و کلمات همیشگیشان به دقت شنیدم و متن منشور را از نظر گذشتاندم؛ چنین بر میآید که با زحمات زیاد ونظر داشت جنبه های قانونی و اجتماعی و قومی این متن تهیه شده بود. درین متن یک تعداد کمینه ها معرفی گردید ولی کمیتۀ صحت عامه در بین شان وجود نداشت. بزعم من در یک جامعۀ ساعی و فعال مرد مان آن اگر با بدن سالم نباشند عقل سلیم در آن جامعه وجود نداشته به آسانی این مردم بی عقل مورد استثمار یک دستۀ محدود قرار گرفته آلۀ دست بیگانگان میشوند و کشور خود را به تباهی سوق میدهد که ما همه شاهد آن هستیم.

درین پروگرام تلویزیون تماشا ۲۴، محترم رحمت الله یارمل به پشتو۱۳ فقره ای فصل دوم منشور را قرائت نمودند، به تعقیب شان محترم داکتریاسا حسین، پخش "آهداف و چشم اندازها" را به زبان دری را به سمع شنوندگان رسانیدند. محترمه داکتر عالیه یلماز فصل چهارم را به زبان ازبکی تقدیم نمود. و هم به چند سوال ژورنالستان دعوت شده جواب هایی عرضه گردید.

 

با مراد نیک وبد یکسان نمیگردد فلک                               

این خم نیلی که دیدی رنگها دار جنون

بیدل صفحه ۱۰۱۳ جلد دوم

سوال مهم و دلچسپ این بود که: "چرا در هر جلسه باید یکی از بزرگان ریاست مجلس را بدوش گیرد؟"

این سوال مرا بفکر دیزاین پلان های مرموز برای سرنوشت مردم افغانستان در وقت جهادبضد روس ها طیران داد که نخواستند مجاهدین  یک لیدر داشته باشند وآنها را به گروه های هفت گانه و هشتگانه پارچه پارچه ساختند. با تاسف باید عرض کرد که در ظرف ۲۷۴ سال افغانستان در تحت چتر کنترول و رهنمایی انگریز ها و دیگران لیدر نداشت. خوشبختانه قهرمان ملی شهید احمد شاه مسعود یک الماس درخشان بود که ازلابلای خاکستر جنگ با استعداد و اوصاف لیدرشپ جلایش پیداکرد که به سرعت نور آسادر جهان بحیث لیدر شناخته شد احترام شد و قدرش درک گردید! بیائید درباره لیدر و اوصاف آن قدری عمیق تر برویم تا مردم مخصوصا جوانان بدانند که انتخاب لیدر در یک جامعۀ کوچک در اجتماع و یا یک کشور به کی ها می زیبد. خاطر نشان باید ساخت که بفکر من یک رهبر امروزی همان ملک های دیروزی اند که به باور من لیدر نیستند.

تعریف دکشنری آیفون برای لیدر به فردی اطلاق میشود که فرمانده یا قومانده ای است که یک گروپ، اورگنایزیشن یا یک کشور را رهنمایی میکند. و اما سوزان آرکومایفزSusan R. Komives،

ویندیواگنرWendy Wagner و همکاران شان در کتاب "لیدرشپ برای دنیای بهتر"    ایدیشن دوم که توسط Jossey-Bassو کاپی رایت ۲۰۱۷ نشر یافته است، مودل لیدرشپ را معرفی کرده اند: مؤلفین به این عقیده اند که یک لیدر باید ارزش های فردی، ارزش های اجتماع و ارزش های جامعه یا کمیونیتی را مد نظر داشته باشد که تشریح آن خارج از حوصلۀ این مقاله است.

تعریف لیدر در دکشنری انگلیسی به فارسی کالج: "پیشوا،رهبر، رهنما، فرمانده، قائد، رئیس، سرکرده، لیدر، هادی، پیشرو، سردسته و استاد کار" میباشد.  رهبر را داکتر معین، راه بر، پیشآهنگ و فرمانده  تعریف کرده است.

ولی در انترنت شما به اوصاف ده گانه یک لیدر بر میخورید که من فقط عناوین نوشتۀ داکترجنیفروارنیJennifer Varneyکه به روز ۱۲ اپریل ۲۰۲۲نشر شده حضور تان تقدیم میکنم:

خود شناسی، قابلیت کسب اعتماد،مساعی برای بر قرار ساختن رابطه (با اقوام و اقشار مختلف)،تمایل به عمل (نه شعار)، شکسته نفسی،تیم را محترم و مهم شمردن، آمرانه بودن ( نه عادت توهین کردن)،ثابت قدم و مُصر،در اعمال برای پیروان نمونۀ مثال بودن (اندیشمند و مدنی نه ستیزه جو) وحضور همیشگی داشتن (دربین پیروان). 

به شرکت کنندگان این نشست احترام زیاد قایل بوده به شخصیت، مبارزات جهادی، دانش دینی، تجربۀ رزمی و آبادانی شان سر تعظیم خم میدارم و اما تبصره ای ما روی اعمال بیست ویک سال قبل شان است که با فاسدین و خائینین چون حامد کرزی و اشرف غنی گریزی همکار شدند. امروز این بزرگواران در محیط مدنی و تکنلوجی حیات مرفه و غنی بسر میبرند و میدانند که مامورین دولت وقتیکه بضد پرنسیپ ایدیالوجی شان به کاری مامور میشوند از موقعیت خود استعفا میدهند تا موقف شان توسط هم نظران شان مورد سوال قرار نگیرد.ِشما که دارای تجارب متعدد جهاد، ارتباطات بین المللی و استحباراتی بودید چطور درک نکردید که این فراری درجه اول دنیا چه طرح دارد؛قصۀ بخاطرم آمد میخواهم باشما شریک سازم:

آمده است که عزرائیل با شخصی رفیق شده و دید و وادید های منظم داشتند. روزی این فرد به او میگوید: به پاس رفاقتی که داریم یک خواهش دارم. حضرت عزرائیل می شنود و به رفیقش میگوید بفرما که بیان میدارد:"قبل ازینکه قبض روحم کنی برایم یک اشاره بده که آمادگی بگیرم" و این خواهش پذیرفته شد. چندی بعد عزرائیل حاضر شد و گفت وقت قبض روح است. رفیقش بر آشفته شد و گفت به من وعده دادی که قبل از قبض روح برایم اشاره ای میدهی! عزرائیل گفت اشاره های متعدد چون تغییر رنگ مو، مشکل بینائی، مشکل شنوایی، فقدان شوق جماع و تکلیف تبول و تغوط برایت دادم اما توکه غافل و مشغول عیش و نوش خود بودی! نباید برمن تهمت بندی!

بزرگان محترم و مجرب! شما متوجه نشدید که اشرف غنی جوان غیر پشتون را به اضافه از ۳۰۰پاینت کانکور در کدر اکادمیک جای نداد بعوض یک پشتون را با ۱۳۰پاینت بر کرسی اکادمیک تکیه داد، شما متوجه نشدید که گفت محابس توسط یک قوم پشتون پر است، شما ندیدید که پست های حساس به کسانی سپرده شد که فقط کریدت پشتونوالی داشتند، شاهد بودید که به زبان فارسی دری ما خط بطلان میکشیدند، فرهنگ ماراپشتونیزه کردند و خموش بودید، چرا پرسان نکردید که بانک مرکزی چرا بیک خارجی داده شد و برای ساعت ها از نظر و مشتریان بسته شده بود، شما متوجه نشدید که به قوای نظامی و امنیتی گفته شده بود که بر طالب حمله نکنید و دفاع کنید، شما ندیدید که پاکستان فرسخ ها در خاک ما پیشروی کرد و جنگلات ما را لچ کردند، شما ندانستید که گفته بود شما تاجک ها را به هر نوعی که باشد از کشور بیرون میرانم، شما متوجه نشدید که به جوانهای غیر پشتون زمینه ای کار مساعد نبود و به خارج مهاجر شدند و در طول راه جانهای شیرین خود از دست دادند، شما حرکات و تقلید هتلر مانند را نادیده گرفتید، درک نکردید که در روزهای اخیرچرا یک تاجک وزیر دفاع و دیگرش وزیر داخله شد و... و.....و بهتر نیست بگوئید:

 

آتش  ما از ضعیفی  شعله ای  پیدا نکرد                            

چون چراغ  حیرت از آئینه ها  تابان شدیم

کلیات بیدل صفحه۸۶۴ جلد دوم

شما بزرگواران محترم خود شناس نبودید، اعتماد خود را در بین افغانستانی ها در حال از دست دادن استید، برای رابطه با افغانستانی ها تمرکز فکری و عملی نداشتید، شعارهای خوب و گفتارغرا و متهیج داشتید اما در عمل روز امتحان ناکام ماندید و وطن را ترک کردید واقبال لاهوری گفته است: "کار ما گفتار، ما را یار نیست"، شکسته نفس نبودید، تیم خودرا به عوض متفق ساختن دو پارچه ساختید، بلی گفتار و شعار آمرانه داشتید، به وعده های تان ثابت قدم و مُصرنبودنید، کدام اندیشۀ راستین برای نجات وطن در طول قدرت های تان نداشتید تا امروز من از شما پیروی میکردم، در بین مردم افغانستان همیشه حضور نداشتید ملاقات های بین المللی شما را بیشتر مصروف نگاه کرده بود، شما از پول دارایی که داشتید مانع فروش چند طفل شدید؟ و درین حال فاقگی چند نفر را از گرسنگی نجات داده اید؟....بناءمردم اگر شما رالیدرنمیپذیرند ریسمان درازی شده ایدکه از ورود شما در میدان نجات وطن هراس مار گزیدگی دارند که همه از نتیجۀ ای اشتباهات خود تان است.

                 تو هم از خود بیرون آ محو خورشید حقیقت شو

                 بیک پرواز جزو خویش را کل میکند شبنم

                 بیدل صفحه ۸۳۲ جلد دوم

اضافه از هفتاد فیصدنفوس افغانستان را جوانان تشکیل میدهد و احمد مسعود جوان یکی از آنهاست. این جوانان از زمان جهاد و بیست سال قبل متفاوت اند، این ها پر کارتر، از خود گذرتر، دانشمند، وطندوست، شکسته نفس، بی آلایش، محقق و راز توطئه ها را به آسانی بی پرده ساخته میتوانند، خود شناس استند و اعتماد مردم را در میدان عمل و مبارزه عملآصاحب شدهاند،در حالیکه میتوانستند در استانبول و تاجکستان و اروپا  امریکا و آسترلیا حیات مرفه و شکم سیر داشته باشندجان میدهند و وطن را آزاد میسازند؛ یکی ازین بزرگان در مصاحبه به موسوی دربی بی سی گفت :" مقاومت را رهبری خواهم کرد". محترم! مقاومت از خود لیدر وپیشآهنگ دارد کوشش نکید که تفرقه بیاندازیدتا به هدف مشخصۀ خود برسید، موفقیت دراتحاد و اتفاق است؛ اکنون باید درک کرده باشید که "تفرقه" به مفاد تان نبود.

                 ایمینی از طینت نا راست نتوان داشت چشم

رفته گیریداعتماد از خانه های بی ستون

بزرگواران گرانقدر و عزیز! چند ساعت بعد از شما "جبهۀ مقاومت ملی افغانستان" به لیدرشپ احمد مسعود بخش اول خطوط اساسی جبهۀ مقاومت ملی افغانستان را که از سوی فرماندهان، علماء و بانوان مقاومتگردر سی و چهار فقره با ثنا وصفت خداوند جل و علی شانه و درود به سیدنا محمد ﷺو آیت۳۹ سوره ای حججزء ۱۷ که می فرماید:اجازه ای (جهاد) داده شده به کسانی که جنگ بر آنان تحمیل شده به خاطر اینکه آنها مورد ظلم واقع شدند و به درستی که خدا بر یاری آنها البته (کلمۀ تاکید – دستگیر)قادر است (پیام نور) خوانده شد.

متن خطوط اساسی را که باید همه بدقت بخوانندیک کاپی آن با مساعی دانشمند گرانقدر طه کوشان به دسترس من قرار گرفت خواندم که همه اسلامی، تحکیم وحدت ملی، حاکمیت ملی، بشردوستانه، ملت متمرکز با مشارکت سیاسی، و خواهان افغانستان قوی آزاد و تحصیل یافتگان مردو زن، مبارزه با فرهنگ زدایی، انسجام کادر ها بود....،عملا به جهاد خود دوام میدهند تصمیم شان قاطعانه است نه مانند کج دار و مریز شما. شما از نام احمد مسعود که در قطار تان بود به مفاد منشور تان در مصاحبه ها یاد میکنید ولی وی با درایتی که دارد در بازار سیاست سهم خود را نگه نمود و پرنسیپ اتفاق و اتحاد با افغانستانی ها را بر کرسی تکیه داد.

                                  عزم تو پاینده چون کهسار تو                  حزم تو آسان کند دشوار تو

                                  کلیات اقبال، صفحه۱۸۸،

حزم به معنی هوشیاری و آگاهی و دور اندیشی در امری (فرهنگ عمید)

بازهم شما در ظرف یک سال ناظر بودید که این طالب ظالم نوکر کامنویلت انگریز چه جنایاتی بود که نکرده اند، به مذاکره علاقمند نبودند چون به جز جنگ و آدم کشی و غصب مال مردم کدام استعداد دیگر ندارند هنوز بعد از اضافه از یکسال شما بزرگواران به آنها وقت میدهید که به خواسته های شما لبیک بگویند،آنها بیعت شما را کاردارند و فقط! همکاری تان با جبهۀ مقاومت ملی و قیام عمومی مردم سبب نجات افغانستان میشود نه منشور ها و شعار و گفتار ها.....مردم افغانستان مظلوم ظالمان طالبی اند خداوند به آنها اجازه ای بلند کردن صدا و جهاد داده است....تآمل در جهاد مقاومت به مفاد دشمن است!

آینده ای افغانستان دردست جوانان و مشورهای بزرگان مجرب و علمای صادق و انسان دوست است.

 

مخور جام فریب از نقش صورتخانه ای گردون

بهلعبت باز بنگر کز پس چادر کند بازی

من از سر باختن بیدل چه اندیشم درین میدان

که طفل اشک هم بر نیزه و حنجر  کند بازی

کلیات بیدل صفحه ۱۱۳۵ جلد دوم

دکترغلام محمد دستگیر، برومفیلد، کولورادو

 

 


بالا
 
بازگشت