عثمان نجیب
گزارشنامهی افغانستان منتشر کرد:
فصیح الدین، فرمانده عملیات
بادیگاردان فصیح الدین افراد «انصارالله» است
طالبان در مرکز یک منظومه ای از دسته جات تروریستی درشمال افغانستان جا خوش کرده و عملیات خود را علیه آسیای میانه درحال آغاز کردن است.
در درگیری روز ۱۸ می شهرستان روشان ولایت کوهستان بدخشان تاجیکستان،
روشان در مسیر جاده منتهی به خاروغ، مرکز کوهستان بدخشان، و در نزدیکی مرز افغانستان واقع است و با این شهر تقریبا هفتاد کیلومتر فاصله دارد.
طالبان و سازمان تروریستی «جماعت انصارالله»
وزارت داخله تاجیکستان در یک اطلاعیه به «گروه های متشکل جنایی شهرستان روشان ولایت مختار کوهستان بدخشان تحت رهبری و سرپرستی سازمان های بین المللی افراط گرایی -تروریستی» اشاره کرد،
اما در مورد تفصیلاتی ارائه نکرده است.
وزارت کشور اعلام کرده دیروز (سهشنبه ۱۷ مه،۲۷ ثور)، یک "گروه بته کاران سازمانیافته جاده بینالمللی دوشنبه-قُلمه را "غیرقانونی" بسته بودندو افراد محلی راه را بر دستکم چهار نفربر در ناحیه روشان بستند که نیروهای ارتش را به مرکز استان بدخشان منتقل میکردند.
اطلاعیه رسمی حکومت: مزدوران خارجی
سلاح و مهمات جنگی را از خارج دسترس کردهاند.
به نام کشوری اشاره نشده
ظاهرقضیه چنین بود:
بعد از آن که تقاضای برخی شهروندان برای استعفای والی بدخشان و شهردار خاروغ پذیرفته نشد، در 26 ثور گروهی از معترضان در میدان مرکزی شهر تجمع کنند
نیروهای دولتی از گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی استفاده کردند.
کاربران شبکههای اجتماعی نوشتند که یک معترض کُشته و دستکم شش نفر زخمی شدهاند.
وزارت کشور تاجیکستان: یک فرد ۲۹ ساله بعد از آنکه به ساختمان دادگاه نارنجک پرتاب کرده زخمی شده و در بیمارستان جان باخته است.
گزارش های اطلاعاتی چه می گوید؟
دست کم چهار منبع مختلف از بدخشان افغانستان
به شمول افراد نزدیک به طالبان به خبرنگار ویب سایت سنگر:
در این درگیری «جماعت انصارالله» در مشوره با رهبران رده بالای طالبان برای یک دسته افراطی در داخل تاجیکستان در شهرستان روشان سلاح های مختلف النّوع رسانده بودند.
یکی از افراد نزدیک به قاری فصیحالدین:
مولوی امانالدین، فرمانده نیروهای هوایی گروه طالبان با هماهنگی ملا صلاحالدین سالار، معاون کشف وزارت دفاع این گروه، روز ۱۳ ثور ۱۴۰۱ برابر به (۳ می ۲۰۲۲)، دو رنجر مهمات، به شمول ۳ میل راکتانداز، ۶ میل پیکا، ۱۳میل سلاح (m4) و ۲۲ قبضه بم دستی
توسط شمسالله خالد، باشنده ولسوالی جرم بدخشان، قُوماندان کندک گروه طالبان، از ولسوالی بهارک بدخشان به ولسوالی شغنان بدخشان انتقال
به افراد محمد شریفوف، ملقب به «مهدی ارسلان»، اتباع خارجی و یکی از فرماندهان ارشد نظامی «جماعت انصارالله» تسلیم نموده است.
۷ روز قبل از درگیری در داخل کشور تاجیکستان، «مهدی ارسلان» با قاری فصیحالدین و مولوی امانالدین، فرمانده قوای هوایی طالبان
در منزل شخصی قاری فصیحالدین در منطقه کارته پروان شهر کابل ملاقات مخفی یکساعته داشته اند.
در عکس: مولوی امانالدین
مهدی ارسلان» از قاری فصیحالدین درخواست نیروهای مجهز برای انجام عملیات مشترک در خاک تاجیکستان کرد، که از طرف فصیحالدین و امانالدین پذیرفته شد.
دو روز بعد از این ملاقات یک گروه ۱۸ - نفری از افراد وفادار به مولوی امانالدین از ولسوالی وردوج بدخشان عازم ولسوالی شغنان این ولایت گردید
شب را در روستای شیدوج آن ولسوالی سپری کردند.
شب ۲۴ ثور (۱۴ می) همین گروه طالبان از قسمت های ساحات روشان ولسوالی شغنان با استفاده از تاریکی شب داخل خاک تاجیکستان شدند.
سلاح ها را به نفرات ضد دولت تاجکستان تحویل دادند.
چند ساعت آن جا حضور داشتند و نزدیکی صبح دوباره داخل خاک افغانستان شدند
اکنون نیز در آن منطقه حضور دارند.
منبع دیگر: طالبان بدخشی افغانستان به منظور تهیه این عملیات جلسهای در ولسوالی بهارک تشکیل داده، تعدادی را با اتفاق گروه «انصارالله» برای اجرای آن به تاجیکستان فرستادهاند.
به گفته منبع: «شخصی به نام مستعار صاحبنظر از منطقه روشان تاجیکستان با طالبان افغانستان ارتباط همیشگی دارد و راهنمای تروریست های طالب بوده است.
یک منبع اطلاعاتی می گوید: اکثر تروریستان خارجی در قرارگاه های نظامی در ولسوالی بهارک و اشکاشم
با هماهنگی مولوی محبوبالله حامد، ملقب به مولوی محبوب، رئیس ارکان فرقه سوم در بدخشان آمادگی گرفتهاند و قرار است در خاک تاجیکستان متصل به شهرستان های اشکاشم و شغنان تاجیکستان حمَلات چریکی و تهاجمی انجام دهند.
در ماه مارچ سال روان خبر داده شده بود که مولوی محبوب، فرمانده طالب در دره خوستک ولسوالی جرم تروریستان خارجی را پناهگاه داده است
فرد دیگری، که رابطه طالبان و«جماعت انصارالله» را تامین می کند، قاری محبالله، ملقب به قاری محب دروازی، دستیار اصلی و آمر مالی قاری فصیحالدین است، که خود زاده روستای جامرچ ولسوالی نُسَی دروازهای افغانستان است.
قاری محب خواهرزاده گل آغا، فرمانده طالبان در شغنان است.
این آدم با دستور فصیحالدین برای تروریستان خارجی تذکرههای افغانی داده؛ آنها را در ولسوالی های جرم و بهارک جابجا کرده است.
تروریست های تاجیکستانی حدود ۸۰ خانواده در دشت فراج بهارک زندگی میکنند.
مهدی ارسلان تاجیکی دو ماه پیش خانوادهاش را از روستای خوغز ولسوالی نُسَی به بهارک انتقال داد.
منبع افزود: فصیحالدین، مهدی ارسلان و دیگر تروریستان تاجیکستانی را با اتفاق دو نفر دیگر در لوای سرحدی بدخشان وظیفه داده، دو قرارگاه آنها را در منطقه راغ ها و اشکاشم ایجاد کرده است.
فصیح الدین، تروریستان تاجیکستانی به دو بخش تقسیم کرده است.
یک بخش را با خودش میگرداند و بادیگاردهای اساسیاش تاجیکستانی هستند.
بخشی دیگر در این پایگاه ها مستقر هستند و توسط مربیان طالبان و القاعده آموزش می بینند.
آنها از مرز واخان و اشکاشم اسلحه و دالر جعلی تیر می کنند
سلاح فراوان است و گذرگاه های انتقال آن به تاجیکستان می پالند
وزارت داخله تاجیکستان در ۱۸ می، زمان درگیری در روشان تاجیکستان
با پخش اخبار رسمی از یک «عملیات ضدتروریستی» و سرکوب گروه های متشکل جنایی شهرستان روشان ولایت مختار کوهستان بدخشان خبر داد.
دراطلاعیه گفته شد که جنگ به رهبری و سرپرستی سازمان های بین المللی افراط گرایی –
سلاح ها را ضبط کرده اند
ده ها تن کشته شده اند. گفته شد که یک صد تن گرفتار شده اند.
مقامات تاجیکستان رسماً در باره “سازمان های بینالمللی« افراط گرایی -تروریستی» تفصیلاتی ارائه نکردند،
اما رشته گزارش ها:
اشاره به نهضت اسلامی تاجیکستان؛ حزبی که در تاجیکستان تروریستی اعلام شده و جناح نظامی آن به «جماعت انصارالله» پیوسته است.
در این گزارش ها آمده است، که محیالدین کبیری، رئیس حزب فوقالذکر، از طریق آنلاین با رهبران «انصارالله» تماس گرفته، حمایت خود را از آنها بیان داشته است.
موصوف قبلاً در مصاحبه با رادیو «آزادی» از مبارزه مسلحانه علیه حکومت تاجیکستان صحبت کرده بود.
من یک برنامه یی را اختصاص داده بودم.
همزمان گلبالدین حکمتیار، از اخوانی ها شکست خورده و هیستریک مزاج به کشور تاجیکستان تهدید نظامی کرده بود.
در باره این که این همه تحولات تا کجا با هم ربط دارند و از سوی کدام استخبارات خارجی تحریک میشوند،
گزارش های موثقی در دست هستند، که بنا به برخی ملاحظات از ارائه آنها خودداری میشود.
روز جمعه 30 ثور
مسعود، جنگ جبهه مقاومت ملی را با طالبان، نبرد علیه تروریسم بینالمللی خواند و افزود که این جبهه نه فقط در برابر طالبان، بلکه در برابر همه سازمانها و ساختارهایی که بخشی از تروریسم بینالمللی به شمار میروند، میجنگد.