دکتور محمد شعیب مجددی

 

خطر جنگهای داخلی یا تجزیه  افغانستان

     افغانستان عزیز زیر شلاق اختلافات دسته های انتخاباتی ، فشارهای اقتصادی امریکا و جامعه جهانی ، پیشروی طالبان  ، شیوع کرونا ، فقر و بیکاری ، با روزگار سخت و تباه کن دست  و پنجه نرم میکند. وقت آنست که نظریات و عکس العمل های احساساتی  و طرفداری و مخالفت اینسو وآنسو را کنار گذاشته ، علمی و منطقی  با در نظر داشت شرایط عینی و ذهنی جامعه روی سرنوشت آینده افغانستان غور و بررسی نموده متحد و متفق گامهای مستحکم برای آینده درخشان وطن خود برداریم و افغانستان را از خطر تجزیه ، جنگهای داخلی و حکومتهای محلی نجات دهیم . هرگاه بی توجهی و اختلافات ادامه داده شود پنج دلیل مستحکم دست بدست هم داده تباهی افغانستان را قلم خواهد زد.

اول - شرایط اقتصادی  زیربنا و ستون فقراط افغانستان متأسفانه با فساد گسترده همچنان احتمال قطع  ملیارد ها  دالر کمک امریکا وملل جهان ضربه شکننده و تباه کن خواهد خورد  .  اختلافات داکتر محمد اشرف غنی و داکتر عبدالله عبدالله یکی از دلایلی میباشد که آلیس ویلز معاون وزارت خارجه آمریکا در تویتی به تاریخ  پنجم اپریل 2020   چنین هوشدار و تأکید بر دولت همه شمول فراگیر دهد . « کمک‌های جهانی نمی‌تواند به همین شکل به افغانستان ادامه یابد. ادامه کمک‌های بین‌المللی مستلزم یک دولت فراگیر در افغانستان است و ما همه باید رهبران افغانستان را برای توافق روی ایجاد یک حکومت فراگیر پاسخگو کنیم ....  در حالی که جهان زیر فشار ویروس کرونا و اثرهای ویرانگر اقتصادی آن قرار دارد، کمک کننده گان از برنامه ها و مسایل خصوصی که در برابر رفاه مردم افغانستان مطرح می شوند، نا امید و خسته شده اند»  قبل ازین  به تاریخ 23 مارچ 2020  مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با انتقاد تند از ادامه اختلافات میان داکترمحمد اشرف‌غنی و داکترعبدالله عبدالله احتمال قطع یک ملیارد دالر کمک های امریکا به افغانستان را اعلان نمود .  در صورت  قطع کمک های اقتصادی امریکا و جهان احتمال خطرضعف ویا  بهم پاشی  قوای نظامی افغانستان حتمی خواهد بود و با فروپاشی قوای نظامی هر بدبختی امکان خواهد داشت.

دوم - داکتر غنی و داکتر عبدالله بدون در نظرداشت و احترام به هزاران شخصیت متقی ، بادانش ، وطن دوست ، دارای اهلیت و خدمتگار وطن ،  تنها و تنها اطرافیان خود را که بخشی از آنها شاید اهلیت و یا شایستگی مقام ها را نداشته باشند  به بزرگترین مقامهای دولتی  مقرر مینمایند که حقیقت حکومت همه شمول ، فراگیر و به نفع مردم را زیر سوال میبرد و این از خطرات بزرگ دیگر و ایجاد حرکت های مردمی ، گروپی و حزبی در مقابل یک نوع بی عدالتی خواهد بود.

سوم - هیأت مذاکرات صلح که باید از دانش ، تقوی ، تجربه و اهلیت چنین مذاکرات بهره کافی داشته باشند  متأسفانه از اشخاصی وابسه به اینطرف و آنطرف و یا فرزند این و آن و مهره های متعهد و وفادار  به داکتر غنی و داکتر عبدالله ترتیب گردیده که به هیج وجه  به نفع افغانستان نیست و نتایخ مذاکرات منفی و پله ترازوی طرف مقابل و حامیان شانرا سنگینتر میسازد که خطر دیگری برای آینده افغانستان خواهد بود.

چهارم - شرایط که اختلافات ، فقر و بیکاری  خلق کرده است  بدون شک تنفر مردم را نسبت به اوضاع فعلی و سیستم اداری روزبروز زیاد نموده و فریاد ها حرکات و بی اعتمادی به سیستم را بوجود خواهد آورد .  اختلافات  فاصله جدی بین مردم و رهبران ایجاد نموده و در هر پروسه ناکامی چهره کثیف خود را نشان خواهد داد  و زهر تلخ آنرا مردم ما میکشند .   

   پنجم -  با شیوع ویروس کرونا ، خطر مرگ هموطنان  ما را تهدید میکند. متأسفانه اختلافات،  ضعف مدیریت اداری ،  بی توجهی  به مردم و خطر کرونا را در الویت قرار ندادن ؛ باعث کردید که  اشخاص مفسد و خائن ملی و بین المللی ملیونها دالر کمک خارجی و عایدت ملی را بجای اینکه برای مبارزه با کرونا و غذا برای بینوایان مصرف شود حیف و میل و به اصطلاح دزدی نمودند . کمک های اضطراری حکومت از جمله چهارصد ملیون افغانی به هرات  و 100ملیون دالر کمک های بانک جهانی و 170 ملیون دالر کمک اتحادیه اروپا برای مبارزه با کرونا ، مقدار زیاد ادویه و وسایل طبی و غذائی کشور های  خیر خواه  توسط مفسدین بلند رتبه که شیرازه انسانیت در وجود شان مرده است حیف و میل گردیده و  بعداز یک ماه پرسونل طبی در تمام ولایات خصوصاً در صحت عامه هرات فریاد میزنند که مواد تیست کرونا حتی ماسک و دست کش ندارند ( راپور طلوع نیوز) و در چند کیلومتری ارگ ریاست جمهوری مردم غریب و بیچاره فریاد میزنند که تنها دو سه کیلو گندم برایشان کمک شده است که هیچ دردی را دوا نمیکند . خدای ناخواسته اگر به گفته والی اسبق هرات « روزی برسد که وفیات خود را جمع کرده نتوانیم » خطر دیگر تباهی افغانستان را رقم خواهد زد .

نتیجه : شیوع کرونا ، فساد اداری ، قرنطینه ، سقوط اقتصادی ، احتمال قطع کمک های خارجی ، پیشروی های طالبان ، تجاوز بیشتر خارجیان در امور افغانستان ، بیکاری ، فقر ، بی اعتمادی ، ناامنی ، بی اتفاقی ، استفاده جوئی مفسدین و رهبر نماها ، سیاسیون ارتجاعی و مهمتر مهمتر خاموشی پیش از توفان مردم و اختلافات داکتر غنی و داکتر عبدالله  از دلایل اصلی و شرایط سرنگونی این رژیم ، احیای دوباره رژیم طالبان ، جنگهای داخلی و یا خدای ناخواسته خاک بر زبانم تجزیه افغانستان خواهد بود. همچنان به اصطلاح « آنکه نان داد فرمان داد» چنین نشود که همه به اوج بدنامی و موجب نفرت مردم گردند و این یک پلان باشد یا نباشد باعث گردد که حکومت مؤقت ، طالبان و یا یک گروپ جدید بدون این حکمروایان مقرر گردند . پس بیایید از برای خدا ، وطن و مردم داکتر محمد اشرف غنی ، داکتر عبدالله عبدالله ، احزاب ، رهبران و گروپ ها اختلافات را یکطرف گذاشته  متحد شوید نفع شخصی و گروپی را به زباله دان فرستاده نفع مردم افغانستان را مهم بشمارید همه باهمه بهترین ها ، متقی ترین ها و اشخاص صادق ، وطندوست  و با اهلیت را اجازه دهید سرنوشت وطن را رقم زنند . شما رهبران و حکمروایان به اندازه کافی حکمروائی نمودید به اندازه کافی پولدار شدید به اندازه کافی خوش نام و بدنام شدید بس است به لحاظ خداوند و اشک یتیمان و بیوه زنان بس است . 

 

 


بالا
 
بازگشت