شعیب مجددی
کاررا به اهل آن بسپارید
متأسفانه افغانستان در فساد اداری درجه سوم یا چهارم در جهان میباشد. اما تا امروز یک نفر از رئیس جمهور ، رئیس اجرائیه ، معاونین ، وزرا ، معینان ، والیان ،وکیلان ، قاضیان ، جنرالان، رئیسان ، آمرین ، مشاورین و دیگر مأمورین عالیرتبه اعتراف نکردند که مفسد میباشند و فساد میکنند . آگاه باشید که خداوند (ج) فساد و مفسدین را دوست ندارد . وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ ﴿۷۷﴾ سوره القصص .ترجمه فارسی:«... و همچنانكه خدا به تو نيكى كرده نيكى كن و در زمين فساد مجوى كه خدا فسادگران را دوست نمى دارد.» فساد اداری بر علاوه ده ها بدبختی هر روز جان بیش از صد هموطن ما را میگیرد و صدها خانوده بر شهادت عزیزان شان به خاک وخون مینشینند.
یکی از علل فساد اداری اینست که کار را به اهل آن نمیسپارند. اکثراً وظیفه ها به اساس خویشاوندی ، قومی ، هم شهری ، حزبی ، هم مذهبی ، گروپی ، معامله های اقتصادی سیاسی و یا اوامر باداران خارجی به اشخاص سپرده میشود . اهلیت اشخاص آنقدر مهم نیست .
کار یک امانت است. باید به اهل آن سپرده شود . وقتی مسلمانان با ده هزار سپاه منظم به رهبری حضرت محمد صلی الله علیه و سلم شهر مکه معظمه را فتح کردند در مرحله نخست تمام مردم مکه ودشمنان مسلمانان را عفو نمودند. درین موقع بعضی از صحابه کرام کوشش کردند که وظایف مهم مکه را صاحب شوند . یکی از وظایف مهم کلید داری کعبه شریفه بود و عثمان بن طلحه وظیفه کلید داری کعبه معظمه را به شکل احسنی انجام میداد . صحابه کلید را از او گرفتند اما حضرت محمد (ص) به پیروی از آیه 58 سوره النسأ قرآن شریف کلید را از صحابه گرفتند و دوباره به عثمان بن طلحه که اهل این کار بود سپردند . امیدوارم رهبران جمهوری اسلامی افعانستان به این آیه مبارکه ایمان کامل بیاورند و عملی نموده کار را به اهل آن بسپارند. إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا﴿۵۸﴾سوره النسأ. ترجمه : «همانا خدا به شما امر میکند که امانتها را به صاحبانش باز دهید و چون حاکم بین مردم شوید به عدالت داوری کنید. همانا خدا شما را پند نیکو میدهد، که خدا شنوا و بیناست.»
پی نوشت : هرگاه کار به اهل آن سپرده نشود این فریاد مردم بلند خواهد شد . « ترکانی د بیزو کار ندی » ( نجاری کار بوزینه نیست)