بصیرهمت

روزنامه نيويارك تايمز 14- مارچ-2018

افغانستان دوباره به پناه گاه امن تروریستان مبدل میگردد


مدت بيش از سيزده سال است كه سه رئيس جمهور امريكا يكي پي ديگر به مردم امريكا اطمنان ميدهند كه أفغنستان بهيچوجه بار ديگر پناگاه امن  تروريستان نخواهد شد تا منافع ملي امريكا را مورد تهديد قرار دهند . مگر وزارت دفاع و مسيولين استخباراتي امريكا جدا" از انچه دوباره بوقوع خواهد پيوست نگران اند.

 در جلسه هفته گذشته سنای امریکا ، يكتن از جنرالان امريكايي در حضور سناتوران امريكا چنين نگراني را ابراز نمود که  تروريست ها دوباره افغانستان  را پناگاه هاي خويش قرارداده اند وسربازگيري، اموزش و فعاليت جنگي جنگجويان داعش و القاعده در افغانستان رو به افزايش است.
در راپور ديگري كه از جانب " انستتيوت تحقيقات در امور جنك"، در امریکا، در ماه نوامبر گذشته به نشر رسيد واضحا امده كه " افغانستان پناگاه أمني براي اعمال تروريستی بر عليه ايالات متحده است".مسيولين  افغانستان نيز به اين باور اند كه د  رافغانستان بيش از 3000 جنگجويان داعش موجود اند.

در ويدوي كه هفته گذشته از جانب  شاخه خراسان داعش به نشر رسید، ديده ميشود كه داعش در ولايات جوزجان و ننگرهار، در دو ولايت شمالي و شرقي افغانستان، تلا ش دارد تا اين دو ولايت را به مراكز فعاليت و مراكز خلافت خويش تبديل نمايد. در ا ين ويدوي 25دقيقه اي داعش  تحت عنوان "سرزمين الاه وسيع است"،اين گروپ نشان ميدهد كه چگونه در توره بؤره و وزير تنكي ، متصل سرحد بين افغانستان -  پاكستان، نيروهاي خود را تقويه و پناه گاه های  خويشرا استحكام مي بخشند. در اين ويدوي نشر شده چنين پيامی  نيز به نشر رسیده است:
"از كوه هاي توره بؤره ما خبر خوشي را  در مورد بازگشت خلافت كه ،با بازگشت و تجمع جنگجویان ما  به اين منطقه، ايجاد گرديده ، براي خليفه مسلمين میفرستیم  ".  در این ويدو صحنه هاي اموزش مليشاها، فعاليت جنگي ، صرف غذاو  نماز گذاري انها بوضاحت نشان داده شده است.،
در راپور ارائه شده از جانب" انستتيوت مطالعات امور جنگي "  امریکا ،امده است  كه داعش پلان حملات تروریستی  را  از پناه گاه هاي  امن افغانستان  و پاكستان برعليه امريكا در دست اجرا قرار ميدهد.
همچنان ساكنين محلي جوزجان  در ماه نوامبر راپور داده اند كه اكستريميست هاي داعش که  از فرانسه، سودان، چيچنيا، ازبكستان و تاجكستان اند و به این ولایت آمده اند ، در حال استخدام جنگجويان جديد و اموزش اطفال جهت حملات انتحاري اند.مسيولين نظامي امريكا نيز موضوع ايجاد كمپ هاي أموزشي را در جوزجان تائيدو  تصديق ميدارند.

وزارت عدليه امريكا در اكتوبر سال گذشته نتيجه تحقيقات خويشرا در مورد سه تن از جنگجويان داعش  که پلان طرح حملات بر نيويارك را  در تابستان 2016 داشتند به نشر رساند، از جمله این  سه تن بازرسي شده، دو تن أنان در ساحه خراسان داعش در افغانستان فعاليت داشتند و يكتن از أنان اعتراف نموده  كه وي از مسيولين گروپ شاخه خراسان در افغانستان هدايت گرفته بود تا  عمليات هاي تخريبي بر نيويارك را پلان نماید.

از جمله  98گروپ اكستريميست در سطح جهاني که  از جانب سازمان ملل و امريكا شناخته و تثبيت گرديده اند،درحدود 20 گروپ تروريستي، از این 98 گروپ، بشمول داعش ، چون خلف القاعده در عراق ، در صحنه جنگ افغانستان حضور فعال دارند .
بنا بر گفته يكتن از كار شناسان " انستتيوت مطالعات جنكي " امریکا،"جنگ افغانستان چنان دوامدار شده است كه گرو پ هاي جنگي كه ميخواهند هرگونه فعاليت تروريستي و تخريبي را بر عليه امريكا انجام دهند،  از زمان كه ما جنك را در افغانستان اغاز نمودیم ،اکنون این گروپ ها در این کشور  بيشتر و بيشتر گرديده است.
وضع نا هنجار  امنيتي درولایات جوزجان ،فاریاب و بدخشان،  امريكايي ها را واداشت تا قطعه رزمي جديد شانرا در فارياب جابجا نمايند وكشور چين مجبور گردیده تا  بخاطر حفاظت از مرز مشتركش با افغانستان(حدود صد كيلومتر) ، قطعات رزمي اش را در اين مرز جابجانماید  و روسيه نيز با حضور وسيع و روز افزون داعش بخصوص در شمال و شمالشرق افغانستان ،از نفوذ جنگجويان داعش در أسياي ميانه و قفقاز شدیدا   نگران است وبار ها این نگرانی اش را  با جامعه جهانی ایالات متحده و دولت افغغانستان در میان گذاشته است، مگر سودی نداشته است . از همين لحاظ بر اساس ادعاي مسيولين مركز قومانده امريكا ،مسكو مجبور به حمايه طالبا ن در برابر  داعش گردیده  و به ارسال بر خي سلاح هاي جنكي و دور بين ها و عينك هاي افتابي براي طالبان اقدام نموده است.
جنرال رابرت اشيلي ، رئيس اداره استخبارات دفاعي امريكا در گذارشي كه هفته قبل به سناي امريكا ارائه نمود، اظهار داشت که  "  شاخه خراسان داعش ميخواهد  در رقابت با طالبان نفوذ خويشرا در منطقه توسعه دهد." 

سيگار در ايميل 30جنوري  امسال خويش اعلام نمود كه براي دفتر مركزي سيگار از جانب قصر سفيد گفته شد كه راپور ربع اخير خويشرا در مورد ارقام  قراء ،قصبات و ولسوالي ها ي افغانستان  که تحت کنترول طالبان قرار دارد ،  به نشر نرساند و از ارائه فيصدی نفوس تحت كنترول و يا تحت نفوذ طالبان  در افغانستان خود داري نمايد . زيرا امريكايي ها بخوبي ميدانند كه جنگ در افغانستان بخوبي به نفع دولت افغانستان و قواي امريكا به پيش نميرود و اكثريت مردم امريكا به ادامه اين جنگ علاقمند نيستند.

سوزان رایس ،در مضمون 14 مارچ 2018 خویش در نیویارک تایمز چنین اظهار نا امیدی می نماید:

جنگ 17 ساله در افغانستان که درازترین جنگ در تاریخ ایالات متحده است ، جز با مذاکرات روی میز،در صحنه های نبرد خاتمه نخواهد یافت .  وی این نگرانی اش را با اتکا بر چند واقعیت عینی ذیل  در جنگ افغانستان بیان میدارد:

طالبان روز تا روز نیرومند تر میگردند و بیش از سوم حصه خاک افغانستان در کنترول طالبان است ، موضع دوگانه پاکستان که در ظاهر از پروسه صلح حمایت می نماید و در عمل از حمایت طالبان دست بردار نیست،دولت و ادراه ضعیف و فاسد کابل که از اعتماد مردم را باخود ندارد.

وی اضافه می نماید که، در چنین حالتی تضمینی وجود ندارد که پالیسی جدید دونالد ترامپ مبنی بر  ادامه فشار نظامی و موجودیت 15000 تن از نیروهای امریکایی که سالانه حد اقل 45 ملیارد دالر این قوتها مصرف دارند ، تا مدت نامعلوم به این جنگ ادامه دهیم و موفق گردیم ، در صورت ادامه این پالیسی ما باید نمونه کوریای جنوبی را اختیار نماییم و با تصویب کانگرس این پالیسی را ادامه دهیم .

یقینا:
بعد از يازدهم سپتمبر جورج دبليو بوش، با اعزام نيروهاي هوايي و زميني و سقوط طالبا ن جنگ افغانستان را ضروري دانست و بمردم امريكا وعده داد
كه اجازه نخواهد داد تا افغانستان ديگر به پناه گاه تروريستان مبدل گردد، اوباما، نيز به نوبه خود اعزام قوتهاي امريكايي را  در سال 2009بحد أعظمي در افغانستان رساند و  در 6 جولاي 2016 چنين بمردم امريكا اعلام نمود كه " من بحيث رئيس جمهور امريكا كه در راس قوتهاي امريكا قرار دارم ، اين را كاملا واضح ميگويم كه اجازه نخواهيم داد تا افغانستان دوباره پناگاه تروريستان گردد وَز اين كشور بر ملت ما حملات تروريستي انجام شود" . عين وعده را دونالد ترامپ به مردم امريكا و جامعه جهاني چنين تكرار نمود:

" ما اطمنان ميدهيم كه افغانستان هيچگاهي دوباره به پناگاه امن تروريستان مبدل نخواهد شد تأبه كشتار جمعي شهروندان ما دست بزند." دونالد ترامپ با اعزام قوتهاي إضافي و تشديد بمباردمانها ی بیشتر  ستراتژي سركوب بيشتر طالبان را در پيش گرفت و همين اكنون كوه و دشت افغانستان شاهد حملات دوامدار قوتهاي هوايي امريكا است . مگر در عوض اينكه نشانه هاي از تضعيف فعاليت هاي تروريستان در افغانستان ديده شود ، شاخه خراسان داعش در تحت همين ستراتژي و بمباردمان هاي هوايي امريكا روز تا روز در حال رشد و توسعه  است و شبكه حقاني و طالبان بيشتر به فعاليت هاي تهاجمي و شكست كوماندو هاو نيروهاي رزمي افغان در ولسوالي ها و ولايات و انفجارات خونين در شهر كابل دست زده اند . مركز قومانده امريكا نيز كه مسيول كوردینه  و اجراي عمليات هاي وسيع در افغانستان است از موجوديت پناگاه هاي بيشتر تروريستان در افغانستان نگران اند. پایان

 

 

 


بالا
 
بازگشت