داکتر یارمحمد
حیدرزاده
کم تو جهی نهاد های مسئول در زمینه آگاهی سالم محیط زیست کشور
ایجاد و حفظ محیط زیست پاک و گوارا شهر و دهات کشور درواقع ناشی از عدم درک سالم رهبری اداره ملی حفاظت محیط زیست از وضع محیط زیست کشور بوده ، بنا؛ وجیبهء طبیعی و انسانی هر انسان خردمند کشور در حراست از محیط زیست است که ؛ جلوگیری از قطع بی رویه درختان و نابودی جنگل و علفچرا ها مراتع و محلات از صیقل شدن پوشش گیاهان ، شکار حیوانات وحش و پرندگان و حتی جلو و یرانی محیط زیست آنها را بگیرد.
چون شهروندان ونهاد های مسوول اهمیت احیا و حفظ محیط زیست را نمی دانند و در آعاز لازم به یک آگاهی دهی همگانی ازطرف رهبری اداره ملی حفاظت محیط زیست با درک سالم حفاظت محیط زیست برای جلوگیر از آلودگی بیشتر محیط زیست کشور است وبعد ایجاد ذهنیت اجتماعی در افکار عمومی از طریق رسانه ها و در نهایت به اقدام عملی همگانی شهروندان کشور هر ساله دو و قت سال تیرماه و بهار نیاز مبرم به حشر کاری در خت شانی و دانه پاشی دانه ای بته های دانه دار در شهر، دهات وکوههای دامنه ها دارد تا تمام شهروندان کشور ما در یک محیط زیست سالم به اصل "سلامت" نایل آیند ؛ که سلامت جسمی افراد، ضامن سلامتی رشد اجتماعی یک جامعه است که باعث ایجاد مقاومت در مقابل بیماری ها می شود.
دوم چیزی که از دید تخصصی من مهم است از طرف اداره ملی حفاظت محیط زیست کمپاین آگاهی دهی از حفظ اکوسیستم کشور در هما هنگی با سایرنهاد ها مسوول مسسلسل راه بیندازد :
۱ ـــ مراعت ابعاد اکوسیستمی در حین ساخت و سازتعمیرات ، پروژه های انکشافی ، البته ایجاد سرک های غیر اصولی در دامنه کوه ها. طبیعت رنگ و بو و تاز گی خود را از از نبود گیاهان از دست می دهد و هدیه طبیعت برای آرامش حیات وحشی نسیم دل انگیز چون باد صبا که در طبیعت جریان دارد از سبب ساخت سرک بر هم می ریزد .
۲ ــــ لحاظ نمودن اکوسیستم هنگام کشت للمی و چارپا پروری و نیز تحفظ چرا گاه های کوهیو دشتی و به هدف حفظ نباتات و جانداران کوچک ودر نتجه باعث ماندگاری یخچالهای طبیعی پایداری منابع آبی کشوراست .
ولی با تاسف در طی ۱8 سال رهبری اداره ملی محیط زیست کشورهیچ رهنمودی برای احیا و حفظ محیط زیست کشور و حتی به پلان های کاری ریاست های واحد های دومی ولایات خود توجه نه داشته است.