احمد سعیدی

 

استراتیژی جدید امریکا به معنی ادامه جنگ در افغانستان

 

نمیدانم چرا زمامداران افغانستان عاشقانه انتظار اعلان استرایژی جدید امریکا را دارند چرا این استراتیژی در حال حاضر در حاکمیت دونالد ترامپ به یکی از دغدغه‌های اساسی برای افغانستان و کشور های منطقه تبدیل شده است. به گفته بعضی ها از زمانی به قدرت رسیدن دونالد ترامپ پنتاگون در تلاش است تا ماموریت جنگی در افغانستان را در اختیار کمپنی های شخصی نظامی امریکا قرار دهد ریک دی پرینس» موسس شرکت «بلک واتر » و رئیس سابق شرکت های نظامی خصوصی " PMCS " است که پس از عراق یکبار دیگر با تمام ساز و برگ در میدان جنگ افغانستان حضور خواهد یافت همه میدانند که شرکت‌های خصوصی امنیتی و نظامی پس از حملات 11 سپتامبر و آغاز مداخلات نظامی وسیع آمریکا در افغانستان و منطقه خاورمیانه افزایش چشم‌گیری یافته اند. می‌توان گفت که فرآیند اعطای وظایف نظامی و امنیتی به این نوع شرکت‌ها تبدیل به روندی روزافزون در جنگ‌های آمریکا شده است.

یکی از این شرکت‌ها "بلک‌واتر آمریکا"  است که در حال حاضر بنام  شرکت "آکادمی"یاد می شود.
آکادمی که قبلا با عنوان "شرکت خدمات ایکس‌ای"  و بلک‌واتر آمریکا خوانده می‌شد در سال 1997 به وسیله "اریک پرنس"  و "آل کلارک"  تأسیس شد.

آکادمی هم‌ اکنون بزرگترین شرکت در میان سه شرکت خصوصی امنیتی است که برای وزارت امور خارجه آمریکا فعالیت می‌کنند. چنانچه دولت بارک اوباما قراردادی 250 میلیون دالری را با این شرکت منعقد کرده بود تا در افغانستان برای وزارت امور خارجه و سازمان سیا کار کند. با در نظرداشت این قرار داد  پس از حمله آمریکا به افغانستان، بلک‌واتر وارد این کشور شد. از سوی دیگر در جنگ عراق
 نیز این شرکت یکی از شصت شرکت امنیتی بود که در حفاظت از تأسیسات و مقامات رسمی، آموزش ارتش و پولیس جدید عراق و پشتیبانی از نیروهای ائتلاف فعال بود. این شرکت پس از طوفان کاترینا نیز به وسیله دولت و شرکت‌های خصوصی به کار گرفته شد. در حالیکه شرکت بلک واتر در سال های اخیر با حکومت امریکا مشکلاتی داشته با آن هم  یکبار دیگر با قرار داد بزرگ که با دولت دونالد ترامپ عقد خواهد کرد بخاطر انجام وظیفه عوض سربازان رسمی امریکا وارد افغانستان خواهد شد. بر علاوه کمپنی بلک واتر کمپنی های دیگری مانند
 ، جنرال داینامیکس‏ ، راکت‌داین‏ ، داگلاس ، ‏ لاکهید کورپوریشن‏ ، مک‌دانل داگلاس‏ نیز علاقمند قرار داد تازه با امریکا بخاطر ادامه ماموریت در افغانستان اند. از جمله این کمپنی های خصوصی نظامی گفته می شود کمپنی اکادمیک یا بلک واتر قبلی  اکنون طرح جدیدی را نیز در مورد آینده افغانستان پیشنهاد کرده است و آن ایجاد انالوگ شرکت هند شرقی و تعیین معاون برای مسئول درجه اول همچون وظایفی که چی کسی مسئول پاسخگویی در مورد آنچه در این کشور اتفاق می افتد، باشد. درست چنین چیزی که توسط بریتانیا در هند صورت گرفت. علاوه براین، اداره این کمپنی قدرت تصمیم گیری در اجرای قانون، بودجه، پروژه های زیربنایی، قرارداد ها، سیاست و عملیات نظامی و غیره را داشته باشد. وی به عنوان مثال به فعالیت جنرال مک آرتور در جاپان اشاره کرده؛ وی پس از جنگ در این کشور که فرمانده نیروهای متفقین بود، موفق به ریشه کن کردن فساد گردید.
به عقیده این کمپنی نایب السلطنه، یعنی کسی را که این کمپنی نامزد مینماید باید تمام مسائل را در این کشور به تنهایی حل کند و بدون تاخیر اداری و جلسات بی پایان با واشنگتن آنچه را رخ میدهد، به رئیس جمهور امریکا ارائه نماید.

 
همچنین از تاجران می خواهد تا نظامیانی را نه به طور موقت بلکه برای طولانی مدت به افغانستان اعزام نمایند. به عقیده وی، این نظامیان باید در آنجا افغانستان زندگی کنند و دوشا دوش نظامی محلی خدمت نمایند. 
این باعث می شود تا نظامیان امریکایی به یک بخش کامل از صلح در افغانستان مبدل گردند و با زبان و فرهنگ آنها آشنایی پیدا کنند. کمپنی  به این باور است، این رویکرد باعث اعتماد افغانها به کمک واقعی که از جانب غرب به آنها صورت می گیرد و همچنین نظم در جامعه افغانی می گردد. با این حال، ممکن است نیروهای خاص کشورهای غربی دچار مشکلاتی گردند، اما این عملکرد برای اوضاع افغانستان کمک می کند. با توجه به محاسبات پرینس، مشاور ارشد این کمپنی هزینه کلی حضور نظامیان قراردادی و نیروهای خاص در افغانستان به مراتب کمتر از 10 میلیارد دالر در سال خواهد شد. با در نظرداشت آنچه که گفته شد متاسفانه تجربه حضور کمپنی های نظامی شخصی در سال های قبل در کشور ما نشان داده است که شرکت های خصوصی نظامی حضور شان برای تقویت حاکمیت هیچ سودی ندارد بلکه باعث
ضعف حاکمیت میشود و این عمل انتخابیست انحرافی،این انتخاب راه را بسوی تضعیف نیرو های امنیتی وتقویت حاکمیت های قومی و خود کامه در کشور باز میکند. متاسفانه بعد از 11 سپتامبر مردم افغانستان آنچه را کمپنی های نظامی شخصی امریکایی در افغانستان انجام داده اند آن خاطرات تلخ در روح وروان هر هموطن ما با قیست وتا هنوزمردم عادی قساوت ،سنگدلی وبیرحمی آن کمپنی ها را به یاد دارند و نمیتوانند فراموش کنند متاسفانه بار دیگر تصميم إحیائی این پدیدۀ شوم و حضور فعال شان در افغانستان گوش ها را می خراشد. حکومت افغانستان شاید حضور این کمپنی ها را برای بقای حاکمیت موجود ضروری بدانند واما ملت طعم تلخ این نهال را چشیده ونمیخواهد دوباره کشور به غولان فرا قانونی سپرده شود. در گذشته دیکتاتوری بی حد کشور را به آشوب کشانید وحال دمو کراسی مهار گسیختۀ وانارشی زا کمپنی های خصوصی نظامی گر مشکل دیگری را بر مشکل ما خواهند افزود . به باور من کمپنی های خصوصی نظامی نه صلح میخواهند ونه هم طرفدار صلح اند، تجربه نشان داده است که این کمپنی ها از متن نا آرامی ها  وقانون شکنی ها بوجود آمده ادامه جنگ ، خون ریزی کشتن و بستن علت اصلی حیات این معلول های نا میمون است. بناء ، صلح، آرامش وختم جنگ به مفهوم ختم حیات کمپنی های نظامی قرار دادی است . هیچ کس بخاطر نزدیک شدن به پایان عمر خود مبارزه نخواهد کرد واین انتظار از کمپنی های نظامی  که در بدل پول می جنگند هم انتظار بد فرجام خواهد بود. عوض آرامش و آوردن صلح  ادامه ماموریت این کمپنی ها  زمینه آشوب وهرج ومرج را مساعد میسازد. این کمپنی ها در هر کشوری که ایفای وظیفه کرده اند خود را ضامن ادامه حیات دولت ومالک مردم بی دفاع میداند وبا گذشت هر روز وعملیات بی رحمانه حس تمامیت خواهی در وجود آن رشد میکند، علاوه ازامتیازاتیکه از دولت امریکا میگیرند، دست به سود جویی های دیگری نیز میزند خصلت این کمپنی ها بدون تردید خود سرانه خانه های افغان ها را تلاشی، حتی اگر منافع اقتصادی خاص  داشته باشند از اختطاف وگروگان گیری نیز دریغ نخواهند کردند این کمپنی ها  خاصیت زالو را دارند از پول قرارداد های که بخاطر ادامه جنگ اخذ مینمایند تغذیه میکند اگر پول این قرار داد ها قطع شود آنها نیز هم می خشکند و به فنا می روند. بناً به باور من حضور کمپنی های نظامی شخصی در افغانستان به معنی ادامه جنگ در افغانستان است این نظامی گران میداند اگر جنگ خاتمه یابد ماموریت شان به نقطه پایان می رسد بناً ادامه جنگ باعث ادامه ماموریت شان بخاطر اخذ پول های خیلی بزرگ گفته می شود پس با حضور اینها جنگ ادامه میابد و هرگز خبر از صلح نخواهد بود .

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت