هدايت حبيب

 

حکمتیار دریک قدمی محاکمه ودست بوسی گرم چپ نماهای ديروزی ازاين بدنامترين چهره؟

 

اين چه شوريست که در دور قمر می بينم ـ همه آفاق پر از فتنه و شر می بينم

 

علی رغم اين که دفتر ماموریت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید: امروز پنجشنبه (۴ جوزا/خرداد) درخواستی دریافت کرده که خواهان رسیدگی به اتهامات حقوق بشری گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان است.

یوناما با انتشار خبرنامه‌ای گفته است که از پیشرفت در تطبیق توافق میان دولت افغانستان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار استقبال می‌کند اما تاکید کرده که در این زمینه “توسعه و حفاظت از حقوق بشر” اصلی مهم است.

در این خبر نامه به نقل از تدامیچی یاماموتو، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان آمده است:”شهروندان افغانستان و کسانی که قربانی ظلم و ستم گردیده ‌اند نباید از حقوق حقه قضایی شان محروم گردند. سازمان ملل متحد به حمایتش از تلاش های افغان‌ها برای رسیدن به صلح، عدالت و امنیت ادامه می دهد.”

یوناما در این خبرنامه از تلاش حکومت وحدت ملی افغانستان برای شامل ساختن کسانی که از خشونت دست کشیده و به صلح می‌پیوندند، ابراز حمایت کرده اما تاکید کرده که به شنیدن صدای قربانیان نیز متعهد باقی خواهد ماند.

حزب اسلامی گلبدین حکمتیار مانند دیگر جناح‌ های دخیل در جنگ‌های داخلی افغانستان، از سوی نهادهای حقوق بشری و فعالان مدنی متهم به دست داشتن در کشتار غیرنظامیان در این جنگ‌ شده است. این گروه‌ها آقای حکمتیار را مسئول برخی از فجایع جنگ از جمله موشک‌ پرانی ماه اوت سال ۱۹۹۲می‌دانند.

بر اساس گزارش کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، در این موشک ‌پرانی حداقل ۱۸۰۰ تن کشته و ۸۰۰۰ دیگر زخمی شدند.

نهاد بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی که پس از امضای توافقنامه صلح میان دولت افغانستان و آقای حکمتیار منتشر کرد، آقای حکمتیار را به نقض حقوق بشر از جمله ناپدید شدن اجباری مخالفان سیاسی، داشتن یک زندان زیرزمینی در پاکستان و شکنجه در آن، و حملات خشونت آمیز به سازمان‌های غیردولتی فعال در زمینه برنامه‌های آموزش وبهداشت برای زنان افغان در اردوگاه‌های پناهندگان درپاکستان، متهم کرد." بی بی سی"

شهر کابل نیز هنگام ورود حکمتیار شاهد تظاهرات اعتراضی بازماندگان جنگ‌های داخلی کابل بود که معترضان خواستار محاکمه رهبر حزب اسلامی به اتهام کشتار غیرنظامیان بودند.

همه شهروندان کابل و هم ميهنان عزيزمان آگاهی کامل دارند که آقای حکمتيار در اشتعال اين جنگهای خونين که تنها درشهر کابل هزاران شهروند شامل زن ومرد؛ پير و جوان بشمول کودکان جانهای شيرين خويش را از دست داند و جام شهادت نوشيدند؛ نقش مرکزی داشت. باآنهم چرا سه تن از چهره های مشهور دوران حکومت دوکتور نجيب الله (شهنواز تنی وزير دفاع ، سيد محمد گلاب زوی وزير داخله و فيض الله ذکی ریيس تشکيلات حزب برسر اقتدار آن وقت مرحوم نجيب الله) به دست بوسی دشمن ايده ئولوژيک خود آقای گلبدين حکمتيار رفتند؟

آيا برنامه های سياسی غرب، بويژه ايالات متحده ی امريکا و انگليس های کهنه کار، درارتباط با مسائل جنگ و صلح در افغانستان و آسيای ميانه و خليج فارس، آنقدر بغرنج و پيچيده شده که فهم درک و مسير روند واپسين مديريت آن را در اين منطقه ی پرآشوب که از چهل سال بدينسو در دريای خون شنا می کند؛ بجز آقای حکمتيار، کسی ديگر نمی داند، که اين بلندپايگان ديروزی دست بر آستان بوسی حکمتيار می زنند؟ ويا اين که سياست در بازارهای سياسی و تجاری امريکا و انگليس، آنگونه مبتذل، ناکارآمد و فرسوده شده است، که آنان  حکمتيار" بازاری" را بحيث بهترين فروشنده ی آن تشخيص و به افغانستان گسيل نموده اند تا وی چند صباحی بحيث دکاندار دست فروش در بازارهای کابل، همان کالاهای کهنه و فرسده ی بازمانده ی چهل سال قبل را در معرض" ليلام" قرارداه و هر کسی بشمول سه تن ذکر شده، آن را " ته و بالا " کرده درمورد گرم کردن بازار و پيدا نمودن خريدار برای فروش کالاهای رنگ باخته ی "انگليسی و امريکايی" که دادستان تاريخ سند مصرف فرسوده بودن آنها را امضاء کرده است؛ وی را کمک و رهنمايی نمايند؛ وياهم اينکه آنان به حکمتيار مشوره دهند تا به تاجران امريکايی و انگليسی بگويد که عوض اين کالای رنگ باخته ی چهل ساله، که هيچ خريداری ندارد، کالاهای جديدی با دکاندار جوانتر و خوش رنگ تری غرض فروش در بازارهای افغانستان و آسيای ميانه تجويز واستخدام نمايند تا بازار ليلامی فروشی برچيده شود.

ويا هم به گفته ی حضرت حافظ شيراز:

اسب تازی شده مجروح به زير پالان

طوق زرين همه در گردن خر می بينم

 

   


بالا
 
بازگشت