اسدخانپور

 


سفر جالب و رویایی به کشور مجارستان

 

 

درباره کشور مجارستان

مجارستان کشوری است در اروپای مرکزی. پایتخت آن بوداپست است. مساحت آن ۹۳۰۳۰ کیلومتر مربع است. این کشور در حدود ۹ میلیون و ۸۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، زبان رسمی آن مجاری و واحد پول آن فورینتاست. پایتخت و پرجمعیت ترین شهر این کشور بوداپست با یک میلیون ۷۴۰ هزار نفر جمعیت است.

در حدود ۸۴ درصد از مردم این کشور مجاری تبار، ۱۴ درصد نامشخص، و ۳ درصد روما (کولی) هستند. زبان مجاری پرگویشورترین زبان غیر هندواروپایی در قاره اروپا است.

جغرافیا

مرزهای مجارستان کنونی پس از پایان جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری اتریش-مجارستان تثبیت شد. مرزهای مشترک مجارستان با دیگر کشورها جمعاً ۲۲۵۸ کیلومتر است. در شمال با جمهوری اسلواکی ۵۱۵ کیلومتر مرز مشترک دارد. در شرق آن کشور رومانی با ۴۴۳ کیلومتر مرز مشترک قرار دارد. همچنین در شمال شرقی مجارستان جممهوری اوکراین با ۱۰۳ کیلومتر مرز مشترک قرار دارد. در جنوب نیز کشور مجارستان با جمهوریهای پیشینیوگوسلاوی (صربستان ۱۵۱ کیلومتر، کرواسی ۳۲۹ کیلومتر و اسلوونی ۸۲ کیلومتر) مرز مشترک دارد. در غرب مجارستان کشور اتریش با ۳۶۶ کیلومتر مرز مشترک جای گرفته است.

مجارستان در غرب رود دانوب متشکل است از زمینهای پست پر فراز و نشیب که در شمال شرق، ارتفاعات پوشیده از جنگلهای انبوه می باشد. در جنوب شرق جلگه مسطح و بسیار وسیعی قرار دارد.

رودهای مهم: دانوب (دونا)، تیسا، دراوا.

 بلندترین نقطه: قله ککش، 1015 متر

آب و هوا، با تابستانهای خشک طولانی و بسیار گرم و زمستانهای سرد، متنوع است.

شهرهای مهم: دبرتسن, میشکولش, سگد, پچ, جار, نیرگی هازا, سگشفهروار, کچکمت 
مساحت: 93.030 کیلومتر مربع 
خط ساحلی: خط ساحلی ندارد 
مختصات جغرافیایی: 47 درجه شمالی و 20 درجه شرقی

درباره جاذبه های گردشگری کشور مجارستان


مجارستان کشوری زیبا، حاصلخیز و سرسبز با طبیعت ویژه خود در قلب اروپا است. مردمان مهربان و میهمان دوستی دارد. مجارستان سرزمینی ۱۱۰۰ ساله است که در حدود ۱۵۰ سال پیش از کشور اتریش مستقل گشت. فرهنگ مردم مجارستان از معروف ترین و شناخته شده ترین فرهنگهای اروپائی است. سوارکاری و موسیقی دو بخش مهم از فرهنگ آنها است. زبان خاص خود را دارا هستند که زبانی زیبا و مستقل است با ویژگیهای خاص کلامی خود. این کشور همواره مهد مخترعین و هنرمندان بزرگ بوده و دوستان بسیار خوب و مهربانی می توان در بین این مردم پیدا کرد.

بوداپـِست پایتخت کشور مجارستان و بزرگترین شهر این کشور است.این شهر بعلاوه مرکز فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و صنعتی مجارستان نیز می باشد.بوداپست از دو بخش بودا و پست تشکیل شده که اولی در کرانهٔ باختری (سمت راست) رود دانوب و دومی در سمت خاوری این رود واقع شده‌اند.جمعیت بوداپست در سال ۲۰۱۱ برابر با ۱٬۷۲۱٬۵۵۶ نفر بوده است. مساحت شهر حدود ۵۲۵ کیلومتر مربع است و به هیچ شهرستانی وابسته نیست و بصورت مستقل از سازمان استانبندی کشور مجارستان اداره می شود.


 مختصری راجع به کشور مجارستان


وسعت: ۹۳ هزار کیلومتر مربع


جمعیت: در حدود ۱۰ میلیون نفر


پایتخت: بوداپست


شهرهای مهم: پچ، میشکلتز، سگد، شوپرون


همسایه ها: اتریش، اسلواکی، رومانی، کرواسی، ، اسلوونی و اکراین


 برخی‌ ویژگیهای جغرافیایی
کشور مجارستان کشوری مسطح با دشت هایی‌ زیبا است که توسط رود دانوب معروفترین و زیباترین رود در اروپا به ۲ بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است. این کشور دارای معماری بسیار زیبا و منحصر به فردی است که اصالت و زیبایی‌ را در خود جای داده‌اند. مجارستان در حوزه اروپای مرکزی قرار دارد و دارای آب و هوایی معتدل می‌باشد. تابستانها در این کشور نسبتا گرم با رطوبی متوسط میباشند و همچنین دارای زمستان‌هایی‌ با بارندگی زیاد و هوایی سرد است.


 
کشور مجارستان از قدیمی ترین کشور های استقلال یافت همراه با تاریخ و فرهنگ خاص خود است.مردم مجارستان همواره کوشیده اند تا فرهنگ ، آداب و رسوم خود را همراه با گذشت زمان و در فراز و نشیب تاریخ حفظ بنمایند.از این رو این کشور نمونه بسیار جالبی جهت همگامی سنت و مدرنیته در کنار یکدیگر می باشد. مجارستان سرزمین گذشته و حال است.قسمت های زیادی از شهر بوداپست جزء میراث فرهنگی جهان بوده و توسط سازمان یونسکو محافظت می گردند.شهر پچ که یکی از بزرگترین شهرهای کشور مجارستان می باشد. پایتخت فرهنگی اروپـا بوده و همچنین ایـن شهر هر ساله پذیـرای دانشجویان زیادی از سرتاسر جهان می باشد.

 


 هویز
بزرگترین دریاچه آب گرم جهان در مجارستان واقع شده است و نام آن Lake Hévíz است. مجارستانِ امروز، در سال ۲۰۰۸، یکی از پانزده کشور جهان بود که در دهه گذشته بیشترین میزان مسافران و توریست ها را به خود اختصاص داده اند.همچنین بزرگترین دریاچه اروپای مرکزی (Lake Balaton) در مجارستان واقع شده است.ریاچه Hévíz، در بخش غربی دریاچه Balaton واقع شده است ، Heviz یک شهر کوچک و زیبا که از خصوصیات بارزش آن چشمه آب گرمی است که در دمای سرد حدود ۱۵ درجه ، دمایی حدود ۲۷ درجه دارد و البته سرشار از املاح معدنی بود که خاصیت درمانی به این دریاچه می دهد.
 
کاخ رویال بوداپست
این کاخ بر فراز تپه بودا در قرن سیزدهم میلادی بنا گشت. منظره این کاخ به خصوص در هنگام شب جلوه خاصی به شهر بوداپست بخشیده است. همچنین در این کاخ یک موزه و یک کتابخانه بزرگ قرار دارد.


11.30am–3 pm / 4–7.30pm Castle Tour & Funicular & Cruise


 تپه گلرت
بر فراز این تپه می توان دید کامل و زیبایی از شهر بوداپست که از دو قسمت بودا و پِشت تشکیل شده را داشت.این تپه را به نام یک اسقف که در حفظ دین مسیحیت در کشور مجارستان ایستادگی کرد و به قول تاریخ در این راه کشته شد نام گذاری کرده اند.

 


 Chain bridge
این پل یکی از زیباترین پل ها بر روی رود دانوب و اولین پل سنگی بر روی این رود است و از زیباترین پل های موجود در قاره اروپا با چهار شیر زیبای سنگی می باشد. این پل را سمبل شهر بوداپست می نامند.


 ساختمان پارلمان
این ساختمان در کنار رود دانوب یکی از زیبا ترین بناهای اروپا و به قولی زیباترین پارلمان در دنیا می باشد.همواره یکی از جاذبه ها و مراکز دیدنی بوداپست برای توریستها و جهان گردان ساختمان پارلمان بوداپست می باشد.بنای این ساختمان سنگی و طرحی نئوگوتیک دارد.


 میدان قهرمانان
این میدان با مجسمه هایی بسیار زیبا از سرداران دلیر کشور مجارستان مکانی بسیار باشکوه در شـهر بوداپست می باشد. در کنار این میـدان موزه هنرهای زیبای بـوداپـست و پارک شهرقرار دارند.


 دریاچه بالاتون
دریاچه بالاتون بزرگترین دریاچه طبیعی اروپاست که در نزدیکی شهر بوداپست واقع شده است و هتلهای بسیار زیبا با امکانات آب درمانی و ماساژ در کناره های دریاچه همواره درانتظار جهانگردان است.قایقرانی و جت اسکی سواری از ورزشهای مفرح و شادی بخش این دریاچه محسوب می گردد و رستوران های سنتی در فضای آزاد در کناره این دریاچه فضایی بسیار زیبا و دیدنی و خاطره انگیز را برای شما مهیا نموده است.این دریاچه یکی از دریاچه های بزرگ اروپا و دریاچه ای توریستی تفریحی است که در فصل تابستان توریستهای زیادی را به خود جذب می کند. فاصله این دریاچه با بوداپست در حدود ۱۲۰ کیلومتر می باشد و با قطار با یک سفر دو ساعته قابل دسترسی است.  جزیره مارگیت

این جزیره در میان رود دانوب قرار گرفته و دارای طبیعتی سبز و آرام می باشد و محل مناسبی جهت اوقات فراغت و ورزش می باشد.

 

تاریخ

اریخ مهاجرت قوم مجار به جلگه دانوب دقیقاً معلوم نیست. این قوم به صورت قبایلی به تدریج از آسیا و نواحی غربی سیبری به این سرزمین آمده و پس از زدوخوردهای فراوان با دیگر قبایل برای تصاحب اراضی پربرکت سرانجام در جلگه دانوب بین نژادهای ژرمن و اسلاو حائل گردیده اند. این تاریخ را حدود سال ۸۹۶م. می دانند، یعنی زمانی که قبایل مجار به رهبری پرنس آرناپه ساکن حوزه کارپات (سرزمینی که از لحاظ آب و مراتع غنی بوده) را تماماً و یا به طور وسیعی تصرف کردند و امروز به نام «مجارستان» و «ترانسیلوانیا» خوانده می شود.

یانوش کادار – دبیر کل حزب مونیست از 1956 تا 1988 سعی کرد با پیشرفت اقتصادی جلب حمایت کند. ولی در اواخر دهه 1980 اصلاح طلبان حزب کمونیست کنترل را در دست گرفتند ، و مذاکره با گروههای مخالف توافق انتقال به حکومتی کاملاً دموکراتیک و چند حزبی را در پی داشت. حزب کارگان سوسیالیست مجارستان (کمونیست ) به حزب سوسیالیست تبدیل شد ولی در اولین انتخابات آزاد در مه 1990 شکست سنگینی خورد. در این انتخابات احزاب محافظه کار و لیبرال بیشتر کرسیها را به دست آوردند . در 1990 سربازان شوروی از خاک مجارستان خارج شدند ، این کشور برای پیوستن به سازمانهای اروپای غربی و استقرار اقتصاد بازار آزاد گامهای سریعی برداشته است . وضعیت 000/000/3 مجاری که شهروند اسلوواکی و رومانی و یوگسلاوی سابق هستند یکی از مشکلات کنونی مجارستان است.

حکومت و سیاست

رئیس جمهوری از بین اعضای مجمع ملی برای یک دوره پنج ساله برگزیده می شود.مقام او تا حدود زیادی تشریفاتی است و اما بصورت اسمی وی فرمانده رئیس نیروهای مسلح و دارای قدرت های از جمله نامزدی برای نخست وزیری است که که باید توسط اکثریت آرای اعضای پارلمان، بر پایه پیشنهاد ارائه شده توسط خود رئیس جمهوری انتخاب شود. در مجارستان رئیس جمهور و نخست وزیر توسط دو سوم آراء پارلمان تعیین می شود.

مجمع ملی 386 نفره برای دوره ای پنج ساله با رای تمامی افراد بالغ انتخاب می گردد. این مجمع متشکل است از 58 نفر که از فهرست ملی تحت نظام تعیین تعداد نمایندگان به نسبت جمعیت هر منطقه انتخاب می شوند. 152 نفر که بر اساس استان و 176 نفر از حوزه های انتخاباتی تک نماینده ای انتخاب می گردند. رئیس جمهور - که از سوی مجمع انتخاب می شود- کابینه و نخست وزیر را از حزب اکثریت در مجمع ملی انتصاب می کند.

اقتصاد

معادن بوکسیت بسیار غنی در این کشور، شناسایی شده و به بهربرداری رسیده است. نیمی از صادرات مجارستان را ماشین آلات کشاورزی، ابزار مهندسی و غلات و ماشینهای صنعتی تشکیل می دهند. در سال ۲۰۰۸ اقتصاد مجارستان زیر فشار بدهی شدید و کسری بودجه قرار داشت. ارزش پول مجارستان موسوم به فورنیت، و شاخص اصلی معرف سهام در آن کشور، موسوم به بوکس، همزمان با سیر نزولی بازارهای مالی جهان، تنزل کرد. در پی کاهش شدید ارزش پول ملی و فشار مضاعف بر اقتصاد، مقامات این کشور به سراغ صندوق بین المللی پول رفتند. بانک مرکزی مجارستان برای جذب دارایی های مردم به بانک ها، بهره عامل را به ۵/ ۱۱ درصد افزایش داد.

در اکتبر ۲۰۱۰ مخزن زباله های شیمیایی شرکت آلومینیوم سازی آیکا در غرب مجارستان ترکید. آن حادثه سیلی از زباله های سمی به راه انداخت که دو شهر کوچک را ویران کرد، هشت تن را کشت، و تمام حیات وحش را در رودخانه «مارکال» از بین برد.

نزدیک به یک پنجم نیروی کار در بخش کشاورزی و دامداری اشتغال دارد. محصولات مهم شامل غلات (ذرت، گندم، جو) چغندر قند، میوه و انگور برای شراب است. مجارستان با وجود ذخایر سرشار زغال سنگ، بیش از نیمی از مایحتاج انرژی خود را وارد می کند. صنایع فولاد، کود شیمیایی، داروسازی، ماشین آلات و وسایل نقلیه دارای اهمیت است. از اوایل دهه 1980، فعالیت بازرگانی خصوصی و سرمایه گذاری خارجی تشویق شده است و بین سالهای 1989 و 1991 بیشتر بنگاههای بزرگ دولتی به بخش خصوصی واگذار شدند.

فرهنگ

سده نوزدهم برای این کشور احیاء ملی را به بار آورد که در آن، فرهنگ نقش بسیار ارزندهای را ایفا نمود. بخش عمده مؤسسات فرهنگی و سنتهای موجود کشور، ریشه در قرن نوزدهم دارند. بیش از نیمی از جامعه مجارستان تا میانه های سده نوزدهم از زندگی روستایی برخوردار بودند و در مقایسه با جامعه غرب، طبقه روشنفکر مجارستان منفعل باقی ماند. در همان زمان، جمهوری مجارستان به عنوان یکی از کشورهای اروپای مرکزی نوعی انتقال غربی از سنتهای قدیمی به سنتهای جدید را تجربه نمود که با مخالفت شدید کشورهای شبه جزیره بالکان و اروپای شرقی مواجه گردید.

دفاع

کل نیروهای مسلح: 86.500 (تخمین 1991) خدمت سربازی: 12 ماه (با انتخاب برای خدمت غیر سربازی برای مخالفان جنگ)

 

مناطق دیدنی کشور مجارستان

کاخ سلطنتی بوداست (royal palace budapest)https://mg.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=9eu4tlgk2c86l


بوداپست پایتخت مجارستان با جمعیت ۱.۷ میلیون نفری، یک پنجم از جمعیت کل مجارستان را داراست. از شمال تا جنوب ۲۵ کیلومتر و از شرق تا غرب آن ۲۹ کیلومتر است و به ۲۳ منطقه شهرداری تقسیم شده است. تاریخ مجارستان از سال ۸۹۶ میلادی نوشته شده است. رودخانه دانوب بوداپست را به دو بخش بودا و پست تقسیم میکند. این دو بخش بوسیله نه پل به هم وصل میشوند. تصویر زیر پل زنجیری است

 

مناطق گردشگری مجارستان

بوداپست، پایتخت مجارستان و ششمین شهر بزرگ اتحادیه اروپا، با قدمتی 2 هزار ساله یکی از قدیمی ترین و فرهنگی ترین شهرهای کشور اروپا محسوب می شود. این شهر که صاحب یکی از بی نظیرترین بافت های شهری جهان و بازتابی از بزنگاه های تاریخی کشور مجارستان است، از سال 1987 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
تاریخ بوداپست با تأسیس شهر رومی آکوئینکوم در محلی که امروز بوداپست واقع شده، در سال 87 میلادی آغاز شد. این شهر پایگاه یکی از لژیون های ارتش روم بود و در نزدیکی شهر اُبودا قرار داشت که تا قرن چهارم میلادی مرکز استان پانونیای سفلی بود


این منطقه در حوالی سال 900 میلادی به اشغال اقوام مجار (Magyars) درآمد که از آسیای میانه به این منطقه آمدند و اجداد مردم فعلی مجارستان به حساب می آیند. اقوام مجار حدود یک قرن بعد رسماً حکومت پادشاهی مجارستان را در همین منطقه پایه گذاری کردند.
چندی پس از حمله مغول ها به منطقه در سال 1241 و ترمیم خرابی های ناشی از حمله آن ها، بوداپست که در آن زمان متشکل از سه شهر مجزای بودا، پست و اُبودا بود، وارد دوره شکوفایی خود شد. در این زمان و در سال 1361 میلادی، شهر بودا که از قدیم محل استقرار یک قصر سلطنتی بود به پایتخت مجارستان تبدیل شد.
با فتح مجارستان به دست امپراتوری عثمانی در قرن شانزدهم، رشد و شکوفایی شهرهای منطقه دچار وقفه شد و شهرهای بودا و پست در سال 1541 به تصرف ارتش عثمانی درآمد. در این دوره بودا به استقرارگاه پاشای ترک تبدیل شد که اداره کل ناحیه یا ولایت را بر عهده داشت، اما پست به حال خود رها شد و تا سال 1686 که مجارستان از کنترل امپراتوری عثمانی خارج شد، تحت حاکمیت سلسله هاپسبورگ اتریش بود.
اما در قرون 18 و 19 میلادی پست که یک شهر پررونق و تجاری بود، رشد سریع تری را پشت سر گذاشت، به طوری که تا سال 1800، جمعیت این شهر از جمعیت مجموع شهرهای بودا و اُبودا نیز بیشتر بود. در طی قرن آتی جمعیت پست بیست برابر شد و به 600 هزار نفر رسید، اما جمعیت دو شهر دیگر تنها پنج برابر قبل شد.
حکومت سلطنتی مستقل مجارستان در سال 1867 سه شهر بودا، پست و اُبودا را در یکدیگر ادغام کرد و آن ها را تحت نام بوداپست گرد هم آورد. در این دوره و تا سال 1900 میلادی، جمعیت بوداپست بالغ بر 730 هزار نفر می شد.
جتگ جهانی اول و پیامدهای سیاسی ناشی از آن، موجب جدایی بیش از دو سوم کشور مجارستان شد، اما بوداپست همچنان پایتخت کشوری کوچک تر ولی مستقل تر باقی ماند و تا سال 1930 جمعیت آن بالغ بر یک میلیون نفر شد. در این دوره همچنین بیش از 400 هزار نفر در حومه بوداپست ساکن بودند.
رودخانه دانوب شهر بوداپست را به دو قسمت تقسیم کرده است و دو منطقه بودا و پست توسط هشت پل به یکدیگر متصل می شوند که مهم ترین آن ها زچنی لانچید است. این پل اولین و مشهورترین پل بوداپست است. این پل با طاق های سیمانی و سرستون هایی به شکل سر شیر در سال ۱۸۴۸ تکمیل شده است. پل زچنی لانچید طی جنگ دوم جهانی آسیب های بسیاری دید، اما پس از تعمیر و بازسازی در نوامبر ۱۹۴۹ دوباره افتتاح شد.
یکی از دیدنی ترین نقاط در شهر کاخ سلطنتی یا بوداواری پالوتا در بودا است. این کاخ مرمرین عظیم در ابتدا به عنوان اقامتگاه پادشاه بلای چهارم و پس از حمله ترک ها به مجارستان در سال ۱۲۱۴ میلادی بنا شد. این کاخ عظیم طی قرون بعد محل اقامت خاندان سلطنتی مجارستان بوده است تا آن که در اوایل قرن هجدهم میلادی ملکه ماریا ترزا آن را بازسازی کرده و گسترش داد.
این مجموعه عظیم امروز به سه موزه مجزا تبدیل شده است. سه موزه موجود در کاخ سلطنتی عبارتند از موزه تاریخ بوداپست، موزه لودویگ و موزه ملی مجارستان و علاوه بر این موزه ها کتابخانه ملی زچنی هم در این مجموعه قرار گرفته است.
موزه تاریخ بوداپست در بخش جنوبی کاخ است که پیشینه و تاریخ این شهر، از زمان آزادی بودا از یوغ ترک ها در سال ۱۶۸۶ تا دهه نود قرن گذشته میلادی را به تصویر می کشد. موزه لودویگ که در بال شمالی کاخ واقع شده، نقاشی های هنرمندان اروپای شرقی و تندیس های بی شماریرا در خود جای داده که اکثراً مربوط به دوران پنجاه ساله حاکمیت کمونیسم در مجارستان است. موزه ملی مجارستان در بخش مرکزی کاخ قرار گرفته و دایرةالمعارفی از تاریخ مجارستان از روزگاران گذشته تا عصر معاصر محسوب می شود.
کلیسای ماتیاس یکی دیگر بناها مهم و تاریخی شهر بوداپست است. این کلیسای باشکوه در بخش های داخلی با موزاییک های منقوش زیبا و رنگارنگی دارد، در سال ۱۰۱۵ توسط شاه استفان بنا شده است. اما اولین سند موجود در مورد این کلیسا به قرن پانزدهم بازمی گردد، یعنی زمانی که در سال ۱۴۵۸ شاه ماتیاس به سن ۱۴ سالگی در این کلیسا تاج گذاری کرد.
این کلیسا پس از آن که بوداپست در سال ۱۵۴۱ به تصرف ترک ها درآمد به مسجد تبدیل شد و فاتحان مسلمان دیوارهای این کلیسا را به آیات قرآن مزین کردند که در ضمن مراحل بازسازی این بنا در قرن بیستم میلادی، این آثار اسلامی از بخش اعظم دیوارها زدوده شدند. در کنار محراب کلیسا ورودی موزه کلیسا قرار دارد که مجموعه ای از تندیس ها، نقاشی ها و یادگاری های به جای مانده از قرون وسطی را در خود جای داده است.
بوداپست علاوه بر این جاذبه های فرهنگی، صاحب یک خط مترو بسیار قدیمی است که در سال 1896 افتتاح شده است و پس از متروی لندن، دومین خط متروی قدیمی جهان محسوب می شود.   

 

شهر عشاق
طراوت می چکد از هر برزن و دامان بوداپست                    فروزان باشد هر شب مشعل تابان بوداپست
همه جا محفل بزم و طرب و پای کوبی هاست                    قیامت می کند هر گلشن و هر بوستان بوداپست
سراسر نعره عیش و نشاط و شاد مانی است                       به نصف شب تو بینی چهره خندان بوداپست
قدح در دست و لب بر لب همه مدهوش و سرمستند                به  جانت آتش  افروزد  هر  خوبان  بوداپست
قدح گلگون و لب چون خون همه اش با عشوه و تمکین            چه زیباست گوشه خلوت با مهرویان بوداپست
یکی سرخوش , یکی سرمست , وان دیگر دیوانه و مجنون      به جانت آتش افروزد این عشق سوزان بوداپست
 
به هر  جا رقص بسمل باشد و با خنده و قهقهه                      چه زیبا می درخشد کوکب  رخشان بوداپست   
همه جا ناز بفروشند , عشوه و تمکین دهند تحفه                    پری پیکر سرو قد  لاله  رخساران  بوداپست
کجاست حافظ , کجاست خیام , کجاست آن سعدی شیراز           که سرایند و بنویسند این همه داستان بوداپست
ا خ, مارچ ۲۰۱۶ , بوداپست

 

دریاچه بالاتون 

قطعا نام بوداپست پایتخت مجارستان را شنیده اید. بوداپست از شهرهایی است که هرانسانی باید درطول زندگی خود آن را ببیند، اما از معماری و زیبایی های این شـــهر که بگذرید و به حومه شهر سفر کنـــید، به دریاچه بالاتون خواهید رسید. این دریاچه که در اروپای مرکزی عنوان بزرگ ترین دریاچه را یدک می کشد، دارای آب شیرین است و امکانات و هتل های بسیاری در کنار آن ساخته شده که با ارائه خدمات آب درمانی و ماساژ سهم زیادی از گردشگری کشور را به خود اختصاص داده است، اما اگر فکر می کنید این تنها دلیل ساخت این همه امکانات گردشگری است، سخت در اشتباه هستید، چرا که لذت قدم زدن در تپه های شمالی آن و استفاده از آب و هوا و زیبائی های کم نظیرش خاطره ای به یاد ماندنی را برای تمام عمر به یادگار می گذارد، اما قایقرانی و جت اسکی نیز از ورزش های مفرح و شادی بخش این دریاچه است و رستوران های سنتی در فضای آزاد در کنار این دریاچه هر آنچه یک سفــــر اروپایی نیاز دارد، مهیا می کند. همچنین ساحل جنوبی آن ماسه های بسیار زیبایی دارد که برای شنا و ورزش های آبی بسیار استفاده می شود. اوج فصل توریستی این منطقه از ماه ژوئن آغاز شده و تا پایان ماه اوت ادامه دارد.

دریاچه بالاتون یک دریاچه آب شیرین هست که در منطقه ترنسدانوبیان مجارستان قراردارد و بزرگترین دریاچه اروپای مرکزی است و یکی از بهترین مکان‌های توریستی است. رود زالا بزرگترین جریان آب به این دریاچه را فراهم می‌کند.

 

 

Balaton Sound 2016

دریاچه ای با آب شیرین هست که در منطقه ی بوداپست واقع شده. بزرگترین دریاچه ی اروپای مرکزی هست و یکی از بهترین مکان های توریستی هم محسوب میشه. هتل های زیبا هم با بهترین امکانات آب درمانی و ماساژ در کنار این دریاچه وجود دارن. قایق رانی و جت اسکی از ورزش های مفرح این دریاچه محسوب میشن و رستوران های سنتی هم در فضای آزاد کناره ی دریاچه فضای خاطره انگیزی رو براتون مهیا میکنن. طول این دریاچه ۷۷ کیلومتره و طل ساحلش هم به۲۳۶ کیلومتر میرسه

 

 

بالاتون من

  
ای بالاتون من , ای عشق من ای , ای رویای من
ای طلو ع من , ای غروب من , ای آفتاب تابان من
دوست دارم تو را
مناظر زیبای تو را , گل های رعنای تو را
آب تو را , پارک تو را , هوای گوارای تو را
بالاتون من
چقدر دلکشی تو , چقدر مهوشی تو
چقدر مست  و سرشار و سرخوشی تو
بالاتون من
تو یی هستی ام ,  تو یی مستی ام , تو یی زندگانی ام
تو یی  همدم شب های   تنهایی   ام
بالاتون من

جهان را بگشتم , همچو تو هر گز نیافتم
چو پروانه در آتش عشقت هردم بسوخهتم
بالاتون من
چه ناب است می با مهرویان تو , چه زیبا است گل اندر گلستان تو 
چه شور آورد نی در نیستان تو
بالاتون من دوست دارم تو را
تا زنده ام در خاطر منی


Asad.Khanpour.

 

بر گرفته شده از سایت , -  خبرگزاری میراث فرهنگی , و ویکی پدیا


بعضی مطالب و اشعار خودم 

 

 

 


بالا
 
بازگشت