محمدعوض نبی زاده

 

تروریزم ابزارتداوم جنګهای نیابتی درجهان

یک قطبی شدن  جهان و غصب منابع اقتصادی کشورهای فرودست، در لابلای شعار های اغوا کننده، توازن مراودات انسانی جهان را با خطر مواجه ساخته وحامیان تروریزم ،بحیث ابزارتداوم جنګهای نیابتی درجهان ،می خواهند برای برهم زدن نظم جهانی با استفاده ازاین وسیله در برابررقبای  شان قدرت نمایی نمایند. متوکلین «جنگ های پر منفعت» نیابتی، بر قربانیان شان می تازند تا سرنوشت  نظم جهانی را آن گونه که می خواهند رقم بزنند.ګر چه  ممالک حامی تروریزم از یک طرف داد از دموکراسی و حقوق بشر می زنند تا آنچه  میخواهند بدست آرند.ولی بر خلاف شعارهای ظاهری شان  گروه های افراط ګرای اسلامی را زیر نام دین ومذهب،  در نقاط مختلف جهان  ایجاد میکنند.اینک پدیده ی داعش، در راستای منافع درازمدت این کشورهای مداخله گر درجهان فعال است ، چون ممالک حامی تروریزم در کنار کشته شدن دیگران ، میخواهند که مناطق  تحت نظر شان بایداز آتش وحشت خالی نگردند و قربانیان شان  به حدی  ذلیل شوند،که ، خود اسناد قربانی شدن شان را امضا  وبه پای خود به قربانگاه ها بروندتا  دشمنان شان   فرصت یابند که با فتنه های عظیم ، مستلزم تخریب عباد و بلاد گردند که از ادراک  انسانها بیرون باشد.

حامیان جهانی تروریزم ،انسان های را در کشور های عربی،ایران، ترکیه،کشورهای آسیای میانه و افغانستان نسل مازاد زندگی انسانی می دانند و تلاش دارند که ، منابع طبیعی و جغرافیای آنان را زیر نام رسانیدن امداد و اسعاد، غصب نمایند  وصاحبان اصلی آن ها را هیزم آتش اهداف سوزنده خودشان سازند . اقدامات استراتیژیک  طرفدارن یک قطبی شدن جهان وحامیان تروریزم به خوبی می دانند که کشور های  اسلامی و بویژه  سرزمین های عرب زمینه ساز زایش های خشونت قرار گرفته می توانند وبرنامه ای  که حامیان تروریزم رویدست دارند این است ،تا تشکل های داعش و خراسان ، سلفی ها و غیره به جهت صدور تروریزم  در،افغانستان وکشور های آسیای میانه را هدف قرار داده وپای روسیه را در یک جنگ نا متوازن بکشانند. اما حوادث سوریه دیگر به این خیال بافی های واهی  حامیان تروریزم  نقطه پایان گذاشته است. ګرچه سوریه و افغانستان دو کشوری اند که به تروریسم منابع آموزش و صدور آن نسبت داده می شوند. در حالیکه سوریه خود قربانی تروریزم بوده  و افغانستان نیزراه ترانزیت به آسیای میانه،برای روسیه در حد یک سان حایز  اهمیت و توجه می باشند.

افغانستان  و آسیای میانه از جمله مناطقی اند که داعش و یا هر گروه تروریستی دیگر می تواند از آن ها به مثابه ی تخته ی خیز ،به جهت ناآرام ساختن کشورهای دیگر استفاده نمایند، بدین ترتیب دوستداران تروریسم می خواهند نظر مردم  جهان را از سوی پاکستان بگردانند که زادگاه اصلی تروریسم در آن جا نهادینه شده است.درضمن نقش سیاست‌های جنگ‌طلبانه عربستان سعودی یکی از حامیان  تروریزم جهانی جهت ایجاد بی‌ثباتی در جهان را نباید غافل بود که  باید چهره کریه و مزورانه این امپراتوری زمخت و فسیل شده را  به همه جهانیان هر چه شفاف تر شناختا ند.ګرچه در طول سالها غرب ازامپراتوری ستم و خیانت آل سعود ، حمایت و پشتیبانی کرده وهنوز هم ادامه دارد.در حالیکه عربستان سعودی از سال ۱۹۶۰ تا کنون ۱۰۰ میلیارد دالر برای ترویج افکار وهابی در دنیا هزینه می‌کند. اسنادی که در رابطه به دخالت خاندان آل سعود در عملیات ۱۱ سپتامبر منتشر شده ثابت می میکند که عربستان سعودی درحملات یازدهم سپتامبرنقش عمده داشته است . باوجود تلاش های مذبوحانه سران غرب به خصوص امریکائی ها برای جلوگیری از افشای چهره ی مخدوش سران رژیم پوشالی آل سعود، حالاتشت رسوایی آل سعود و ریاکاری دولتمردان غربی از بام آسمان جهان به زمین فضاحت و ذلت افتاده است .چنانچه رئیس جمهور آمریکا با طرح کنگره مبنی بر امکان محاکمه مقامات سعودی در دادگاه های امریکا به سبب مشارکت در حملات ۱۱ سپتامبر، مخالفت نمود وګفت آن را وتو خواهد کرد.

اکنون تروریزم به نقطه ی عطفی مبدل گشته که یکی سعی دارد آن را حمایت و تقویت کندو دیگری در جهت از بین بردن آن ،  نیرو به خرج میدهد که شکست استحکامات عقبی داعش اعتراف صریح حامیان تروریزم  در سوریه  بر شکست خود و پذیرش  روسیه  به مثابه یک  طرف نیرومند تاثیر گذار بر روند صلح جهانی می باشد،این در حالیست که ماموریت ناتو در جریان جنگ سرد ؛ دفاع از اروپای غربی در برابر حملات شوروی پشین  بود. اما این تشکیلات با فروپاشی شوروی و امضای معاهده "ماستریخت" از هم فروپاشیده است. اروپایی‌ها حالا این پیام را می‌شنوند که آمریکا دیگر آماده پرداخت هزینه‌های هنگفت برای امور نظامی خودش نیست زیراحالا آمریکا 7 / 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف ناتو می‌کند چون اروپا جز قدرت نرم ناتو  است ، که شامل حضور در تحریم‌ها،‌ بسیج نظرات مردمی و سایر استراتژی‌هایی می‌شود که از انجام اقدامات نظامی جلوگیری می‌کند .اما امریکا میخواهد باید اروپا برای مصارف نظامی ناتو سهم بګیرند چون  ناتو یک ائتلاف نظامی است و مرکزیتش حول تانک‌ها، جنگنده‌ها و هواپیماها می‌چرخد.

در حالیکه مجموع جمعیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از 508 میلیون تن وجمعیت آمریکا حدود 320 میلیون تن است. تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا 45 / 18 تریلیون دلار و آمریکا 3 / 18 تریلیون دلار است. اما اروپا 200 میلیون نفر بیشتر از آمریکا جمعیت دارد. به همین دلیل است که چرا اروپا نمی‌تواند ظرفیت برابر نظامی یا بزرگتر از آمریکا داشته باشد. حالا، روس‌ها در حال ارزیابی مجدد جایگاه اش  در تاریخ  است و قدرت نظامی روسیه معادلات اروپا و امریکا را بر هم زده است  چون دلیل عقب نشینی ناتو مشاهده سلاحهای مدرن روسیه در سوریه و عملکرد آنها و پرواز » تحریک آمیز» «هواپیمای رهگیر» روسیه برفراز کشتی جنگی آمریکا بود ه است.در حالیکه ایالات متحده آمریکا در ۱۵ سال گذشته بیش از ۲ هزار سرباز خود را در جنګ افغانستان از دست داد و بیش از یک تریلیون دلار هزینه کردتا طالبان را شکست دهد و افغانستان را بازسازی کند،ولی مشکلات همچنان دامن‌گیر افغانستان است که جنگ در سال ۲۰۱۶ شدیدتر از سال گذشته میلادی خواهد بود. حالاجنگ افغانستان سالانه ۵ میلیارد دلار هزینه دارد و آمریکا ۸۰ درصد این بودجه را می‌پردازد؛ دولت افغانستان مبلغ ناچیز ۵۰۰ میلیون دلاری باقی مانده آنرا سالانه نتوانسته تنظیم کند. نیروهای امنیتی افغانستان تا سال ۲۰۲۴ قادر نخواهند بود روی پای خود بایستند و دولت افغانستان هم توانمندی تامین مالی این نیروها را نخواهد داشت.

جغرافیای سیاسی موجود افغانستان نتیجه چانه‌زنی‌ها و کشمکش‌های یکصد ساله ی دو قدرت رقیب یعنی انگلیس و روسیه در منطقه بود، اما پس از جنگ جهانی دوم که جهان دو قطبی شد و انگلیس از نقطه نظر نظامی و اقتصادی از امریکا عقب افتاده بود، حاضر شد جایش را برای امریکا در منطقه خالی کند. خط دیورند آیینه تمام نمای بازی انگلیس در منطقه است و تا هنوزمردم افغانستان و پاکستان نیز قربانی سیاست‌های استخباراتی انگلیس در دو کشور هستند.این جایگاه استراتیژیک افغانستان همواره سبب گردیده است تا این کشور صحنه تاخت وتاز ها ونبردهای خونین گردد ودر هر وجب دهلیز تاریخ ، بهای بزرگ موقعیت حساس خود را بپردازد . قدرتهای غربی بخاطرحضورشان در قلب آسیا ومقابله با حریفان بزرگ جهانی ، بازی بزرگ را در افغانستان آغاز و برای اجرای چنین نقش مزورانه لشکر سنتی ازکشور ما سرباز گیری کرده ،که در پرده اسلام ,در اغاز بنام ګروه های مجاهدین  و بعد,اطالبان و القاعده  و داعش تنظیم نمود ند .       

                                                     - بیست ونهم  - ماه – می – سال –2016  میلادی

 


 


بالا
 
بازگشت