سنجر غفاری
درعقب این بحران
بازی دیگریست
امریکا در افغانستان نباید دگم و کاذب بماند !
بحران کنونی به تعقیب آن ایجاد گردید که جان کری وزیر خارجه ای امریکا خلاف نورم های حقوق بین المللی ،قانون اساسی کشور افغانهارا نادیده گرفته اعلان نمود که دوام حکومت وحدت ملی پنج سال میباشد ، این دومین ماموریت خونین و مداخله اشکارای جان کری پس از شکست و تقلب انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴، در کشور ما می باشد . همه میدانیم که درنتیجه ای مداخلات و فشار سیاسی، نظامی و اقتصادی امریکا بردوکاندید مطرح دوردوم انتخابات ، تقلب ومداخلات استخباراتی همسایه ها باعث آن گردید تا امریکا نتوانند از کاندید مورد نظرش که ای.اس.ای نیز به آن موافقت داشت برنده و یکه تاز قدرت دولتی جانشین کرزی گردد ، امریکا با تشکیل حکومت وحدت ملی برنامه ای خونین جدیدی را علیه اهداف ملی مردم و کشورما تحمیل نمودند ، که بر بنیاد اسناد و توافقنامه ای حکومت وحدت ملی پست ریاست اجرائیه برای دوسال قید گردیده بود ، که این پست و تشکیلات موجوده از دیدگاه ملی مردم ما مشروعیت حقوقی و اجرائیوی ندارد و در مغایرات به موادات قانون اساسی کشوراست که امریکا برملت ما تحمیل داشت ، معیاد کار رئیس اجرائیه دوسال در موافقتنامه تشکیل حکومت وحدت ملی درج بود ، بعداز تدویر لویه جرگه قانون اساسی و تعغیرات اساسی در شکل نظام ، کرسی صدرارت و آینده نظام به تآئيد و فیصله لویه جرگه به کار ادامه میدادند که چنین نبود و چنان هم نشد ؟!!! جناب کری وزیر خارجه امریکا ، فرمان معیاد حکومت وحدت ملی رابرای پنچ سال قراعت و صادر نمودند که این عملکرد جان کری باعث خشم مردم و حتآ رهبران و سیاسیون تحت حمایت و هدایت قصر سفید امریکا در افغانستان قرار گرفت. ، چنانچه حامد کرزی رئیس جمهوراسبق کشور که چهارده سال اهداف امریکا رادر کشور ما ومنطقه مدیریت نموده بودند، با قاطعیت مخالفت اش را در زمینه ای فرمان کری مبنی بردوام حکومت وحدت ملی برای پنچ سال چنین ابراز نمودند «نظر جان کری در رابطه به موافقتنامه حکومت وحدت ملی ، برخلاف حاکمیت ملی افغانستان است ، کرزی تآکید نمود که هیچ بیگانه ای نمیتوتند اراده افغانهارا تمثیل کند» برعلاوه یکعده از سیاسیون ملی وبین المللی نیز افغانستان راکشور اشغال شده بوسیله امریکا بعداز این امر ونهی جناب کری وزیرخارجه امریکا دانستند ، به یقین که شخصیت ها و ملت امریکا هم چنین تشخیص وباور دارند که افغانستان خانه ای امریکادر قلب آسیا گردیده است . در ادامه سنخان حامد کرزی چنین آمده بود که برای امریکا و پاکستان زنگ خطر شد . حامد کرزی گفت در صورتی که حضور امریکا در افغانستان به نفع آن کشور است، باید منافع افغانها نیز مدنظر گرفته شود. او تاکید کرد که این حضور نباید به ضرر مردم افغانستان تمام شود .
کرزی گفت: «من این را میدانم و مردم افغانستان نیز میدانند که جنگ افغانستان به دست امریکا و پاکستان است. خصوصا اگر امریکا بخواهد، پاکستان این جنگ را بر ما تحمیل کرده نمیتواند » .
واکنش جریانهای سیاسی
تقریبا تمامی جریانهای سیاسی مخالف که در قدرت شریک نیستند در برابر اظهارات جان کری واکنش نشان دادهاند. استدلال رهبران سیاسی بیرون از حکومت این است که عمر حکومت وحدت ملی پس از دوسال به پایان میرسد و در صورتی که سمت ریاست اجراییه توسط لویه جرگه قانون اساسی به صدراعظم اجرایی تبدیل نشود، حکومت وحدت ملی مشروعیت خود را از دست میدهد .
در تازهترین مورد شورای حراست و ثبات که چهرههای برجسته سیاسی و جهادی به شمول برخی چهره های نزدیک به حامد کرزی در آن عضویت دارند روز چهارشنبه از جامعه جهانی به خصوص ایالات متحده امریکا خواست تا در «مسایل ملی» مداخله نکند. به باور اعضای این شورا، اظهار نظر وزیر خارجه امریکا، استقلال و حاکمیت ملی افغانستان را زیر سوال میبرد .
اعضای این شورا گفتهاند نظرات خود را در مورد ادامه کار حکومت وحدت ملی در دوسالگی این حکومت بیان میکنند. آنها میگویند حکومت کنونی مشروعیت خود را از توافقنامه سیاسی گرفته و مقامهای حکومت باید مطابق به آن عمل کنند. این موافقتنامه گفته است که حکومت وحدت ملی در دومین سال خود لویه جرگه قانون اساسی را برگزار کند و قانون را طوری تغییر دهد که سمت صدراعظم اجرایی، در آن گنجانده شود عملکردوزیرخارجه امریکا برای مردم ما قابل قبول وتحمل نمی باشد ، همه دانستند و درک نمودند .
که کشور شان اشغال گردیده است. فقید داکترنجیب الله رئیس جمهورقلبهای ملی مردم افغانستان به این باور بودند و دراین راه قربانی اهداف غیر شدند « تا زمان ای که مردم ما دست و اراده شان رااز بیگانگان دور نکنند ، در افغانستان صلح و ثبات بر نمیگردد » پس تلاش و دیدگاه چنین گردید تا خود ونظام کشوری ما را از چنگال بیگانه ها نجات بدهیم ودر صدد تشکیل یک حرکت ملی و انسجام واقعی افغانی شویم ،حتآ رهبرای جهادی که پیروان خط و هدایت امریکا بودند وهستند خود رادرمیان ملت حقیر ترازگذشته دانستند که نتیجه ای جهاد وهمدستی با امریکا بر علیه شوروی سابق منجر به اشغال علنی کشور شان گردیده است ، بنآ اداره استخبارات امریکا و تیکه داران جنگ وتروریست پرستان را به تشویش و لرزه در آورده، عکس العمل و انعکاسات ملی و ضد امریکایی را مبنی براشغال کشورشان را در میان جامعه افغانی ، حتآ طالبان ای که هم اکنون برای گسترش استراتیژی واهداف پنهانی امریکا درافغانستان و منطقه شامل پروژه استراتیژیک بسوی اهداف بلند در آن سوی آمو انتخاب خوبی و وسیله هستند، فرمان جان کری برای شان قابل قبول واقع نگردیده ، قصر سفید و دست اندرکاران منطقوی شان تشویش نمودند که مبادا ملیت ها، اقوام وقبایل ، روشنفکران و روحانیون افغان باهم تشکیل اتحاد و نیروی مقاومت در برابراهداف و عملکردهای ضد منافع ملی ما، خلاف وعده ها و تعهدات امریکا که برای مردم افغانستان داشتند، وارخطا و دست وپاچه نمودکه مبادآ مردم افغان با ایجاد هماهنگی با یکعده از کشور های منطقه همانند اشغال انگریز متحدانه وارد یک مقاومت و مجاهدت ،گردند همین بود که پروژه انتقال برق یگانه ضرورت ملی و نیاز حتمی را چون پوستین پدر کلان به میدان آنداختند ، استخبارات ایران وپاکستان دستور جدید باداران ایام جنگ سرد با شوروی سابق را با وعده های جدید مالی وتخنیکی دریافتند و برای جلوگیری از ایجاد یک تظمین حتمی جهت پایان بخشیدن به اشغال امریکادر کشور ما که ملت تصمیم دارد ، فورمول انگریزی به بازار کشیده شد، باید ملیت ها باهم در تضاد و خشونت ، جنگ و رویارویی مسلحانه روی برنامه های تفننی ای سازمان یافته انتقال برق از میسر سالنگ و یا بامیان کابل، باهم قرار بگیرند ، به اصطلاح مردمی ما پر خوداده شود، اشغال نظامی کشور ما بوسیله امریکا که خلاف قانون اساسی و سایر قوانین بین المللی صورت گرفته است بدین گونه پوشانیده شود، بنآ این مصیبت ملی سازمان داده شده است . بی گمان نخواهد بود که امروز به بی باوری ملی ، خشونت و سیل تبلیغات ، تخریش وحدت ملی برای همیشه در میان ملیت های مختلف ساکن در کشور ما اتحاد مشترک استخباراتی امریکا، پاکستان ، سعودی و انگلیس در گام نخست ، و مثلث ایران ، روسیه و چین رانباید نادیده گرفت. با در نظرداشت رخدادهای اخیر کشور، دور ازامکان نیست تا عودت دستوری و پلان شده حکمتیار همکار و خدمتگذارراستین اهداف« سی.ای.ای » امریکا و« ای.اس.ای ».پاکستان در پیش بردبرنامه های بعدی تفرقه ای سیاسی ، قومی و زبانی در کشور جذ اهدافی است که نمیتوان ازنظر دورنگهداشت ، احتمالآ نتیجه چنین خواهد بود که درعقب بحران کنونی بازی دیگریست تا امریکا فرصت آن رادریابد که قوت های بیشتروموثرتری رادرافغانستان جهت رسیدن به یک توازن بلند درمنطقه علیه روسیه ، چین ، ایران جابجا نماید، تا داشتن کنترول بر اسلحه اتومی و رهبران متزلزل پاکستان را که مبادآ به دامن چین و یا روسیه آفتیده ، باعث شکست استراتیژی واهداف دورنمایی امریکا درمنطقه نشده باشد دورازنظروامکان ندانیم .
سنجر غفاری